Poradna duly
Jana Čurdová
mybe, to je dobre, ze ko nakonec dopadla dobre
Petro a ty mas pravdu..kdyz tam chce maminku, tak at se taky snazi ![]()
Maruško, no jo, každej není posvícení, takže v klidu odpočívej a nenech se nikým rušit ![]()
Ahoj,
tak tu už máme zase vedro, ale naštěstí jen na chvilku, tak se to dá přežít. Jen mám smůlu, že mám zítra kontrolo, dostanu opět vynadáno, že mám oteklé nohy, ale po hodině čekání v horku se nedá očekávat nic jiného.
Lenak, já jsem kupovala jednu plínku za 16Kč, mám je od www.beruskakocarky.com. Mají i kamenný obchod, ale přes internet je to levnější a navíc já jsem nemusela platit poštovné, jelikož jsem kupovala i postýlku a při odběru nad 2500 Kč, neplatíš poštovné. Za osušku to bylo 50 Kč. Ještě mám prosbu, dej prosím vědět, až budou mít zase v Tescu akci na ty plínky, nechodí nám letáky, tak bych to určitě prošvihla. Díky
Amisku, já mám také velikost povlečení 130×90. Deku jsem kupovala od Scanquiltu a mají stejný rozměr. Držím palce na kontrolu, snad už jí bude líp.
Petro L., to je dobře, že jsi už od tamtud pryč, hlavně, že vyšlo to Ústí. S tou těhu průkazkou se mi to nezdá, vždyť se Ti může něco stát a Ty jí musíš mít pořád při sobě, kdyby náhodou, je to stejné jako s občankou. Tu Ti také nikdo nemůže sebrat. Na vyžádání Ti přeci musejí dát i Tvou zdravotní kartu. Já bych tam poslala manžu, ať těhu průkazku vyzvedne. To se přeci nedělá. Jednání některých doktorů opravdu už hraničí se svévolí a člověk věci neznalý jen tápe. Zkus se podívat na www.aperio.cz, tam je právnická poradna, která radí těhulkám a maminkám v podobných věcech. Třeba už se někomu něco podbného stalo, tak se mrkni i na dřívější dotazy. Ale určitě bych jim tam napsala, i když odpověď může přijít později pomůžeš ostatním maminkám, kterým by se něco podobného mohlo stát.
Zuzi, moc pěkné bříško, na řeči lidí nedej a i kdyby, po klesnutí bříška můžeš rodit i za tři neděle, či později, tak co. To by nebylo tak strašné ne.
Petrax, díky za info o plenkách, právě jsem se bála je koupit, protože jsem si nebyla jistá které, teď už to mám díky Tobě jasné.
Mybe, gratuluji k dobré kontrole, hlavně, že je vše OK.
Maruško, já jsem teď také spavá, stejně jako na začátku těhu. Alespoň načerpáme síly na miminka.
Já jsem dnes také trochu popracovala, hlavně mám vypraná zvířátka na kolotoči a další hračky na hrazdičku. Mám takovou na uchycení jak na autosedajdu, tak na kočár, či na postýlku. Prostě takovou univerzální. Také jsem jí koupila na MMB. Zatím mám jen samé dobré zkušenosti. Přesto se snažím nakupovat od holčin, které bydlí v dosahu a převzít věcičky osobně. Někdy to ale nejde, tak zatím důvěřuji.
Přežijte to vedro.
Úplně bych se zapoměla zeptat, nemáte náhodou některá univerzální potah na autosedačku a kočárek http://www.mimibazar.cz/foto.php?…. Jelikož mám autosedajdu půjčenou, tak jí nechci poničit. Myslela jsem, že by to mohlo být dobré i jako vložka do kočárku. Mimi by leželo pěkně pohodlně a v létě by se to dalo lépe vyprat a mimi by se tak nepotilo. Co vy na to?
Plenky Babylove z DM - holky, četla jsem, že jsou taky dobré, ale že při přepočtu na 1 ks vyjdou dokonce dráž než Pampersky. Tak pozor na to ![]()
JJ - na tu univ. vložku jsem taky koukala. Líbila se mi, ale nakonec jsem došla k závěru, že ji vlastně nepotřebujem.
nazdarek ![]()
teda ja dneska nejak nestiham
, jste nejaky rozjety ![]()
JJ ,
ja mam sice autosedacku svoji, ale kamaradka mi dala neco podobnyho jako tu podlozku na tvem obrazku .. ale spis to vyuziju v zime, protoze je takova tepla … ale myslim, ze jestli mas sedacku pujcenou, tak by to za to stalo … ![]()
PetroL ,
tak fajn, ze uz jses doma v relativnim klidu ..
i kdyz ti urcite vrta hlavou, co a jak s mimcem … a v tom Usti ti nenabidli, ze mas prijet? nebo cekas na sveho doktora, az jak on se vyjadri?
s prukazkou ti neporadim, tady se nevedou
, ale podle toho, jak se kazdy tou prukazkou ohani, tak bych taky rekla, ze ti ji meli nechat. neni to prece jejich majetek, ale tvoje dokumentace ![]()
jeste by me zajimalo, kdo tam mel hlavni slovo? doktor nebo nakonec ty sestry? ja bych si na tvym miste normalne stezovala .. napsala bych dopis rediteli nemocnice, ze se ti nelibil pristup personalu … ![]()
jinak tu mame desny vedro .. nebo spis opet to vlhko .. dneska 71%
.. ale vcera dopoledne bylo fajn, jenom 25C a zadna vlhkost, takze jsme s adou vybehli na zahonky a vypleli ten prales. uz ani nebylo videt na kyticky
.. pak jsme tu meli synovce (24let), pomahal manzovi stehovat nabytek pri malovani, varila jsem obed (coz posledni dobou moc nedelam
) a odpoledne uklizela a prerovnavala adovy supliky .. vecer jsem toho mela dost, takze jsme poslali pro pizzu … a zase jsem zhresila ![]()
zitra jdu na kontrolu, budou mi delat stery na streptokoka a mozna i vnitrni vysetreni .. tak uvidime.
zatim se mejte
![]()
jo .. Barco … jsem se teda ted pobavila nad tvymi fotkami
, hlavne v tech svatebnich satech
. to nema chybu …
jak jste se vlastne seznamili s manzelem? ja uz jsem to tady na sebe praskla, tak ted jses na rade ty ![]()
No a nechcete napsat všechny, jak jste se seznámily se svým manželem/přítelem? Myslím, že si tady můžeme udělat takovou malou červenou knihovnu, co holky? Tak kdo začne?
Ahoj holky,
dneska je tu nějaké ticho ![]()
Hodila jsem do galerky pár foteček - postýlku, moje břicho a taky naši novou ložnici.
Za chviličku běžím na vlak a odjíždím k přátelům do Šumperka. Tak budu na netu až v pátek. Mějte se tu zatím všechny dobře a opatrujte bříška. A ne, abyste začaly rodit ![]()
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 37+2/ KO 9.8.) Katka +13 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 36+5) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 36+5/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 35+6/ KO 23.8.) Tomašek + 11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 35+3/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 35+1/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 35+1/ KO 16.8.) Hedvika, Bruno +14 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /34+6) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 35+0/ KO 10.8, UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 34+6/KO 7.8. 23.8, UTZ 24.8.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 34+6/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /34+6/KO 7.8., UTZ 31.7.) Překvapení +13,5 kg
Iggi2 (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 34+6/ KO 7.8.) Otík + 10 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 34+4) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 34+1/KO 23.8. ) Překvapení +14 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 34+1/ KO 15.8.) Annie +6 kg
Katka_H ( 1980/170cm 67kg/Blanensko/TP 18.9./34+0/ KO 14.8.) Překvapení + 11 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 34+0)
Daanda ( Praha/168 cm 62 kg/ 33+5) + 10 Kg Daniel
joula (1975 / Pha 4 /163 cm 49 kg TP 19.9. / 33+5) Adam, Sabrin
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 32+1)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 32+4/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 30.9 / 32+2/ dvojčátka) Anika,Karin +16 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 36+2) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 34+5) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 32+1) naposledy se ozvala 4.4.
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 33+2) Holčička naposledy se ozvala 21.5.
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 33+3 ) Překvapení naposledy se ozvala 4.6.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 37+4) Ládík
Ahoj…
Luci,myslim, ze uz jsem to tu psala, tak bych se nerada opakovala,…nasi me jedno leto premlouvali, abych s nima letela na dovcu. Vubec se mi nechtelo…rikala jsem si, ze tady 10 dni bez nasich bude parada, ale nakonec me opravdu premluvili presto, ze jsem nechtela…prvni den se mi tam vubec nelibilo, byla jsem i nastvana, ze jsem letela…ale vecer jsme sli na vecu do taverny a tam jsem videla poprvy manzu. Nemuzu rict, ze to byla laska na prvni pohled, ale je pravda, ze mi byl strasne moc sympaticky a ze se mi tam najednou zacalo libit a nechtela jsem chodit do jinych taveren,takze jsme tam vlastne byli kazdy vecer. Posledni vecer, kdyz jsme se sli rozloucit (docela jsme se tam s celym personalem zkamaradili), tak jsme se domluvili, ze bychom mohli jit az skonci v praci na diskoteku. Byla to super noc (ale nemyslete si, ze jsme se hned spolu vyspali a tak..to ne).Sli jsme do baru, pak se prochazeli a skoncili u skaly vedle hotelu a na hotel jsem se vratila asi kolem sesty rano…odletela jsem a celych devet mesicu jsme si kazdy den psali a volali. Dalsi leto jsem tam za nim letela a uz to bylo nejak ofiko
..louceni bylo zase hrozny, protoze jsem nevedela, kdy se zase vratim…ale nakonec jsem tam letela za 14 dni znovu a pak znovu a znovu kazdy mesic
…no…takze tak jsme se poznali ![]()
Ahoj holky,
koukala jsem do galerky, všechny máte moc pěkné bříška, já mám spíš takový ne před sebou ale do stran, no prostě jsem tlusťoška a ty nemaj pěkný břicha ![]()
Jsem dnes po KO, další 21.8., všechno je ok, zatím se neotevírám, tak mi odlehlo, předepsal mi vodoléčbu na nohy i když mi neotékaj, prý je to moc příjemný, že si (jako těhulky) zasloužíme, jdu tam hned zítra, tak jsem zvědavá…
V Neratovické porodnici se maluje, pokud se tam někdo chtěl jet podívat jako my, ještě, že mně doktor včas informoval ![]()
Peto hezká ložnice…
Mari to bylo romantische! ![]()
Náš příběh začal před 6,5rokem a byl tak realistický, že to tu ani nejdu psát.
Holky, čím budete mazat miminkům tělíčka? Já bych nejradši nic nebo aviril olejíček, ale moc ho nedoporučujou,zbytečně mastný…
Ahojky,
zítra odpoledne razíme do Jizerek, jen do víkendu. Tak jsem se rozhodla, že bych konečně asi už měla dokoupit věco do porodnice
A tak jsme celé dopolende lítala po městě. No snad mám všechno. Teď to ještě pokládat do tašky. Asi si s sebou už něco vezmu, kdyby náhodou, ale myslím, že nic nehrozí. ![]()
Iggi- já ze začátku mazala něčím od Johnsna, protože to na malýho patlali v porodnici. Pak jsem se dočetla, že jsou to pěkný sajrajty. Tak jsem přetala a už ho nemazala ničím. Navíc se objevil ekzém, tak jsme dostali mastičky a olej do koupele. Myslím, že když mimčo nemá vysušenou pokožku, tak není potřeba mazat.
Já jsem si dnes koupila v DM vzorky od Weledy, abych aspoń něco měla, abych ho v porodce nekoupala zase v Johnsnu a pak uvidím. Jsou to jen malinkaté lahvičky asi 10ml.
Maruško- u vás to byla teda romantika ![]()
U nás celkem taky zajímavé. už se teda známe jako kámoši dost dlouho. Aleš chodil dlouho s mojí nejlepší kámoškou a já jsem měla přítele taky dlouhodobého. Alety naše dva protějšky se jaksi rozhodli, že to dají dokupy spolu, prostě nás za zády podváděli. A přišlo se na to dovče, kam jsme jeli s partou. Oni dva odjeli a my tam s Alešem zůstali sami. Nedali jsme to hned do kupy, pak jsme asi rok byli jako dobrý kámoši, i když to bylo takové zajímavé
Všichni si mysleli, ž espolu chodíme, já teda taky moc nevěděla na čem jsem. Bylo to takové chození, nechození. Pak jsme se dali dokupy teda nějak oficálně
No a asi za dva roky jsem neplánovaně otěhotněla, tak jsme se teda vzali. A teď na konci srpna to budou tři roky.
Tak aspoň trochu stručně a snad srozumitelně.
A co ty, Luci , sama jsi to navrhla a nic nenapsala ![]()