Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
5.8.07 20:03

lucka od plzně

petro.lovosice:to je teda fakt strašný,že tě nechali čekat s plným močákem,já sem vztekloun a určitě bych tam bulila nebo se tak vrtěla a nadávala bych tam,to je vážně strašný jak se chovají k matkám.

My máme vyhlášený v plzni slovany a kámoška tam byla s osmi ženskýma na pokoji nikdo se tam o ní nestaral, a neodhalili jí srdeční vadu(vrozenou!!) u miminka který jí po týdnu málem umřelo a musel ho odvážet vrtulník do motola.Ona všude volala že hystericky pláče a odmítá stravu a že je bílej,ty svině jí řekli,že má prdíky a že je to normální tak šla sama do fakultky a tam okamžitě přivolali vrtulník a dr.jí řekl:no nějaká šance tam je…mmm,ale je dost pozdě-fakt kreténi.
Pardon že sem sprostá,ale fakt mě naštvala ta bezohlednost.
Ještě vynadali matce dítěte jakto že si nevšimla že je její dítě tak bílé!!

• Citovat
  • Upravit
38
5.8.07 20:08

Peto Lovosice, máš pravdu odejdi odtam…
Do zítra pevné nervy, Neratovice taky doppručuju, taky tam budeme rodit, mám to z domova tak 40min.autem, ale prý to tam stojí za to.
Tak se drž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 20:24

no prdelky já nejprve zkusím to ůstí ,a když to neklapne tak pak budu přemýšlet co dál,to moje zlato říkal že tam zítra dojede a popřípadě mě odveze ,je s toho taky naštvanej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
5.8.07 20:36

Všechny zdravím,

Petro Lovosice - vítej zpět, ta nemocnice je pěkný mazec a muselo tě to hodně odradit. Přeji ti, aby jsi vybrala 100% lepší.
To mangnesko já mám brát 6× denně, ale teď už lumpačím a hlavně večer cítím, že mi bříško tvrdne a táhne, tak se musím polepšit. S názory doktorů mám také své zkušenosti. Můj genekolog mě tak vystrašil, že jsem myslela, že budu pomalu rodit, ale kontrolu mi napsal za 3 týdny, to mi nedalo a jela jsem na vyšetření do porodnice a tam mi řekli, že se jim to nezdá být špatné a vše odpovídá týdnu těhu.
U svého genekologa končím, nelíbí se mi jeho přístup, ale teď to u něj už dochodím. Snad se nic špatného nestane. Bohužel ten názor nemám pouze já, je to u něj jako na běžícím páse a poslední dobou je vždy protivný, tak se jej na nic neptám, protože se mi zdá, že mi odpoví takovým tónem, že si připadnu jako blbka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
5.8.07 21:07

Holky, ještě k tomu řízení auta - vždycky jsem hrozně ráda jezdila, těšila jsem se i na dlouhé jízdy. Po Praze zá:,–(ně autem (měla jsem služební Octavku, tak jsem na Kč nehleděla :lol: ). Ale musím říct, že posledních pár týdnů si přijdu v autě při řízení hrozně nesoustředěná. Ted o víkendu jsem fakt byla nesoustředěná a i trošku nejistá. No, doufám, že se to po porodu zase spraví. I když ono pak jezdit s malým v autě mi na soustředěnosti asi taky nepřidá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
5.8.07 21:42

Petro l. doufám, že Ti Ústí vyjde, tam jsou na nedonošená mimi zařízeni a prý je to tam dobré, jak přístup lékařů, tak i sestřiček. Já to mám nejblíž do Mostu, ale moc se mi tam rodit po těch všech žalobách a téměř hromadných odchodech dobrých lékařů nechce. Most má ale vyhlášené a naprosto super novorozenecké oddělení, prý je jedno z nejlepších v ČR. Zachránili už hodně dětiček. V Mostě jsem se ptala i na císaře, tak pokud by to byl akutní tatínek nesmí být přítomen, ale už je přítomen při ošetření mimi. Pokud maminka jen trochu může mimi nosí na kojení, poprvé asi po 12h, ale hned prý přinesou fotku, kterou máš na stolku. Pokud by jsi měla štěstí a měli volný apartmán, můžete tam s taťkou být celý den spolu, může tam i spát. Jinak mají i nadstandartní pokoje a tam jsou návštěvy od 9.00hod. do 21.00hod. Bohužel prý jsou dosti často plné, ale to je asi teď ve všech porodnicích. Člověk musí mít prostě štěstí. Chtěla bych rodit v Kadani v CAPu, ale tam berou rodičky až od 37tt, chtějí mít donošené dětičky, protože na nedonošeňátka nejsou zařízeni a vozí je do Mostu. V Kadani je to super, takové rodinné a kamarádky, které tam rodily byly nadšené, problémem je ale opět velká obsazenost, takže jedna musela být na plném čtyřlůžkovém pokoji, což se čtyřmi dětičkami je už velká síla. Líbili se mi tam oddělené porodní pokoje, není to jako v Mostě, kde jsou jednotlivá porodní lůžka (jsou tam tři) od sebe oddělena jen příčkou, takže, když odrodíš a máš smůlu, nemáš klid na první přiložení svého zlatíčka. To samé je i na hekárně, jedno WC a sprcha pro několik mamin, zase jsou lůžka oddělena jen příčkou, takže pokud chceš na WC projdeš kolem několika maminek a jejich partnerů a navíc slyšíš, jak to ta která mamina prožívá. Asi je to člověku v té chvíli jedno, ale raději bych brala tu Kadaň, tedy to větší soukromí. Dalším problémem v Mostě je, že budou asi začátkem září malovat, přesnější datum mi zatím nikdo neřekl. Při malování bude zavřené celé patro a bude se rodit v provizorních prostorách a tomu bych se také chtěla vyhnout. Tak, to je tolik co vím, snad Ti to pomůže. Moc držím palečky, aby vše dobře dopadlo. Zkus přemluvit svého doktora, ať Ti napíše nějaké doporučení.
Dej vědět, jak jsi dopadla, jo a nedej se, o zvednutí té postele si pěkně řekni, jen jim ještě prožeň perka. Nám porodní asistentka na kurzu říkala, že se nemáme bát ozvat a hlavně při porodu prý máme dávat velmi jasně a hlavně hlasitě najevo, jak nám je, jinak si nás nikdo moc nevšimne. Je to divná rada, nejsem z těch, co by vyváděly, ale asi to jinak nejde. Nějak ten boj s těmi doktory bojovat musíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
5.8.07 21:53

Ahojky

teda Petro z Lovosic - já bych už asi byla z toho špitálu někde jinde. brrrrr, strašidelnej přístup. Jinak držím moc palce.

Luci z Plzně - já mám na zácpu ozkoušený snad úplně všechno a nejrychlejší teda bylo kyselí zelí. Jinak jsem se cpala psyliem, ale to se musí hodně zapít, pak je dobrý podmáslí, syrovátka, sušený švestky, švestkovej kompot - ne studenej. Já jsem si včera ale na toto téma dělala srandu z ta´tky. Už tejden kručel, že pořádně nebyl. Jsem mu koupila šaratici a to normálně běžel i bez tech svejch francouzskejch holí. Ale to v těhu nesmíš, rozhejbe to moc střeva a může vyvolat porod.
Jo a ještě jsi tu psala s těma penězma. Co vím, tak maximální mateřská je bez pár korun 500,– na den, podle příjmu. Já se dohrabu na ten strop, ale stejně ta představa, že mi na účet místo oblíbenejch minimálně 22 dorazí polovička a potom těch ušmudlanejch 7500,– což mi nedá ani na složenky mě děsí. Kvůli tomu já jsem pro tu zrychlenou mateřskou, protože stejně budu doma jen do 1.října příštího roku. To už mám v práci dohodnuté a babička se těší na hlídání. Alespoň jí z těch důchodců (tatka a prababi) nebude doma samotinký hrabat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
6.8.07 01:29

Zuzi ,

tak co ? jak manzel ? a co ty? prezila jsi to? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.07 08:59

Dobrý ránko holky,
Jak jste se vyspinkali? Jsem zvědavá jak dopadne miminko od Peti L.
Katko H nebyl to ten samej gynekolog, já u mýho taky měla pocit, že pokud ze sebe nedělám totálně neznalou, tak se mu to nelíbí a napadá mně různě..
Proto hned na začátku těhotenství jsem od něj odešla a teď jsem max.spokojená, uleví se ti;-)
Holky já chci taky něco doporučit- a to dobrýho zubáka:-)Můj zubař je mladinkej začátečník, nedám si u něj udělat ani výplach ústní dutiny!Moje zubařka opustila Prahu a k tomuchytrolínovi jsem byla přiřazená dle ulice.
Nevíte o někom kdo je dobrej hodnej (třeba i soukromej) a ještě příjmá pacienty? Jsem hroznej posera, potřebuju někoho s kým se dá domluvit vždy na anestezi a tak. Určitě mi rozumíte:-)
 děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.07 09:03

Jo a ještě do seznámku, mám už nahoře 10kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.07 09:06

a náš syn se bude jmenovat Otík po mém muži :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
6.8.07 09:17

Těhulky

http://www.gify.nou.cz/…bory/505.gif

MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 37+1/ KO 9.8.) Katka +13 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 36+4) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 36+4/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 35+5/ KO 23.8.) Tomašek + 11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 35+2/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 35+0/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 35+0/ KO 16.8.) Hedvika, Bruno +14 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /34+5) Holčička 

Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 34+6/ KO 10.8, UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 34+5/KO 7.8. 23.8, UTZ 24.8.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 34+5/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /34+5/KO 7.8., UTZ 31.7.) Překvapení +13,5 kg
Iggi2 (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 34+5/ KO 7.8.) Otík + 10 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 34+3) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 34+0/KO 23.8. ) Překvapení +14 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 34+0/ KO 15.8.) Annie +6 kg
Katka_H ( 1980/170cm 67kg/Blanensko/TP 18.9./33+6/ KO 14.8.) Překvapení + 11 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 33+6)
Daanda ( Praha/168 cm 62 kg/ 33+4) + 10 Kg Daniel 

joula (1975 / Pha 4 /163 cm 49 kg TP 19.9. / 33+4) Adam, Sabrin 

• 8,5 kg
    petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 33+3/ KO 17.8.,UTZ 11.7.) Šimon +12 kg
    Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 33+3/KO 13.8.) Natálka,Matěj + 5 kg
    Petra.lovosice ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 33+2/ KO 9.8.) Michaela +8 kg
    LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 33+2/KO 8.8.) Dianka +3,5 Kg
    Kammka 32+0 Holčička 

Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 32+0)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 32+3/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 30.9 / 32+1/ dvojčátka) Anika,Karin +16 kg

Maminky

http://www.gify.nou.cz/…ubory/12.gif

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

Dlouho se neozvaly

http://www.gify.nou.cz/…bory/po7.gif

Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 36+1) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 34+4) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 32+0) naposledy se ozvala 4.4.
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 33+1) Holčička naposledy se ozvala 21.5.
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 33+2 ) Překvapení naposledy se ozvala 4.6.

Náš host

http://www.gify.nou.cz/…ubory/o4.gif

Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 37+3) Ládík 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
6.8.07 09:35

ahoj holky tak jsem doma!! nemocnici jsem opustila v půl deváté na vlastní riziko,Holky oni mi nedaly ani těhu knihu prý ji pošlou mému dr,prý to je na moje rozhodnutí a oni mi jí nedaj,tak sem volala mému dr,tak říkal že počká až mu jí teda pošlou,

Jinak jsem volala do ústí nejdřív říkaly že spadám pod litoměřice,vysvětlila jsem jim co a jak taky že mám KP- a to co se tam dělo,a že nemám ani tu těhu knížku,tak si mě zapsaly a vemou mě tam,
Tak budu rodit v ústí a jsem ráda.Stejně bych to tet měla v litoměřicích ještě horší daly by mi to určitě sežrat že sem odešla.do toho ústí to budu mít o 10km dál než do toho litáku,holky já jsem tak ráda že sem odešla,i když je to hloupé vůči mimi,ale těhule má být vklidu né se stresovat.
Jo taky mi řekly sestry když sem odcházela že čekám děcko a sama sem ještě děcko ,ale tak at si to užijí,tak pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.8.07 10:16

lucka od plzně
tak dneska odjíždím od mámy takže se sem už asi nedostanu :roll:
tam kde bydlím mi slibujou i-net už měsíc a nic tak pochybuju že se něco změní příští týden jdu na posl.kontrolu ke svojí dr.pak už mě prý budou hlídat a musí mi naplánovat toho císaře,ještě pořád si to neberu,ale to určitě přijde.Stejně jsem z toho dost špatná,že zrovna já,co jsem pro vše přirozené budu rodit císařem.Achjo.Tak se mějte hezky a taková ta fráze:hlavně ať to dobře dopadne..

• Citovat
  • Upravit
5766
6.8.07 10:47

Všechny zdravím v novém týdnu.

Iggi,
mě se gyn. ze začátku nezdál být takový. Byl příjemný a vždycky mi říkal: jééé, to je ta usměvavá maminka. Ale jak mi něco bylo, tak už to bylo špatné. Ve čtvrtém měsíci přijdu úplně hotová, protože ráno jsem musela vstávat 4.15. Zvracela jsem v autobuse a bylo jedno jestli jsem ráno něco jedla nebo ne. Teď do toho v práci nové výroby, audit a to jsem se ho měla účastnit aktivně, takže jsem z toho byla trochu nervózní. Tak jsem mu naznačila, že bych si chtěla na chvíli odpočinout. A to už plil oheň a ani mě neupozornil, že jak se poprvé napíší vycházky, tak pak už on je v dalším měsíci nezmění. Na druhou stranu, to je pro mě pohodlné, protože gyn. je ve stejném městě jak jsem pracovala. Takže jsem kvůli penězům z nemocenské nemusela objíždět celý okres. První měsíc jsem byla vzorná a vycházky dodržovala, ale pak jsem na to kašlala a nikdo na mě nepřišel. Ale konec stížností. Mě nevyhovuje, ale někomu může. Každá jsme jiná a vše vnímáme odlišně. Trošku jsem si přestavovala tu péči o těhu jinak. Co si nezjistím přes internet, knížek nebo od zasloužilých mamin, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí