Poradna duly
Jana Čurdová
LUCI, když jsme ještě neměli digitál, tak jsme také pořád vyvolávali fotky
DOBROU NOC
Lucko od Plzně, manžel je také natěšený na miminko, ale nadává to tolik najevo. Hlavně to u nás není první mimčo, tak je to také trochu jiné
A s tím lekáním zkušenosti nemám, asi mám nebojácné mimčo ![]()
Mario, já se také chodím kochat na MMB a to nic nepotřebuji
DOBROU NOC
Leni, prohlížení fotek v albu, má určitě svoje kouzlo
Já už si tady dávám ty fotky dohromady asi 2 hodiny a pořád to nemá konce. Za chvíli se na to už vybodnu a půjdu také spát. Jak tady u toho sedím, tak už mě začínají pěkně bolet záda. Potřebovala bych masáž, to by bylo žůžo ![]()
Taky se vždycky u toho Pc kroutím, bolí záda ![]()
Za chvilku budu mít štrůdl hotový. Tak už taky radši pro dnešek končím. Jinka budu zase zítra nepoužitelná
Což u nás nejde, viď Zuzi ![]()
Tak hezkou noc.
Lucko od Plzne…nas tatka je taky nateseny, ale jelikoz jsme od sebe tak daleko, tak to nemuze davat tolik najevo…a lekani......taky nepozoruju…
ted uz opravdu dobrou noc ![]()
Jo jo Leni, my co vstáváme ráno v 6 hodin, tak musíme brzy do hajan ![]()
Tak já jdu už také spát, mám toho dost. A pokusím se přemluvit manžela, aby mi namasíroval ty záda ![]()
TAK HEZKOU DOBROU NOC A PĚKNÉ SNY ![]()
Ahoj,
tedy holky, chvilku tu člověk není a tolik čtení.
Brzy vstávajícím přeji dobrou noc.
Teď bylo docela dost práce se zařizováním, byt sice nebude, ale alespoň se nám podařilo sehnat podlahy a koberec do pracovny. Dokonce už máme vypracovanou strategii, kam co přemístit. Konečně jsem začala už prát mimi věcičky, tak snad to stihnu.
Jdu si vás dočíst, snad tu nikdo za tu dobu neporodil. Milé dámy držte se, příští týden nás opět čekají tropická vedra a bouřky.
Krásný večer a dobrou všem.
JJ
Mono, krásné bříško. ![]()
Adys, možná najdeš spíš spolutěhulku v mítě bydliště než já. Severočešky se tu nějak nevyskytují.
Zuzi, tak já se zatím držím na CS2, na další ko jdu v úterý, tak uvidíme. Myslím, ale že ta trojka v tomto supni těhu není nijak vážná.
Alino, myslím, že 16kg s dvojčátkama není nic strašného, na fotce Ti to moc sluší. Hlavně, že jsou pricezny v naprostém pořádku. Mimi Tvé kamarádky je nádherné, ale raději ještě chvilku vydrž.
Lucko z Plzně, je lepší, když na problémy přišli včas a císaře v klidu naplánují, vyhneš se alespoň komplikacím.
Mono, krásná váha miminka, gratuluji.
Brclav, dobře děláš, nic s tchýní nenaděláš, tak si ty poslední týdny těhu nenech nikým zkazit. S tou váhou si starosti vůbec nedělej, 11 kg není nic strašného, to by měl Tvůj doktor vidět mě.
Amisku, tak co bacil, už jsi ho položila na lopatky?
Hanu, mimi se se může ještě mnohokrát otočit, prý do 36tt miminka ještě běžně mění polohu. Tedy kontrolu až za takovou dobu, já už chodím po dvou týdnech a myslím, že doktor mě teď bude chtít vidět, tak jednou za týden.
Petro-lovosice, držím palečky, ať vše dobře dopadne.
Katko, to je dobře, že flek mizí, hlavně, že to nebylo nic vážného.
Petrax77, já bych byla z těch sestřiček pěkně mimo, je úžasné, když dělají, že tam člověk vlastně ani není, hlavně, že to dopadlo dobře. S tím přítelem, to máš docela těžké, dnes už se v práci na hodiny vážně nekouká. Já si mužíčka užívám, má prázdniny.
Katko-H, já zkušenost s koupání v kyblíčku nemám, ale pořídila jsem jej, mám Tummy Tub, z druhé ruky a vyšel mě na 350Kč. Nedávno šel v televizi pořad o porodních asistentkách a tam jedna ukazovala, jak se v něm koupe. Mimi držíš za zátylek a druhou rukou zase pod zadečkem, až se mimi uklidní, přesuneš ruku, která drží zadeček pod bradu a nakonec držíš mimi jen za zátylek. Zdálo se to být jednoduché, ale až praxe ukáže.
Jinak pálení žáhy, ani křeče neznám. Někdy ráno je mi tak dobře, že si musím sáhnout na bříško, abych se přesvědčila, že jsem vážně těhu, ale to vstávání mne pak zase postaví rovnýma nohama na zem a zase se krásně valím.
Chci se zeptat, třeba už jste některá vyřizovala potřebné papíry. Já mám zatím v práci vyřízenou mateřskou, dále pak domluvenou dětskou doktorku. Co vím, tak máme nárok na porodné a přídavky a to se vyřizuje na sociálce. Můžete mi prosím k tomu někdo napsat nějaké podrobnosti. Úřady a já, to se moc neslučuje. Netuším o co všechno a kde zažádat, s čím kam zajít a tak. Předpokládám ještě, že rodný list dostanu v porodnici a s ním pak musím zajít na matriku. Je to tak, že? Tedy připadám si jako analfabet. Poraďte.
Tak už jsem všechno přečetla, jdu s pséky a spát. Dobrou a pěknou sobobu přeji.
JJ
Ahojky,
tak ja dnes nemužu spat jsem zhuru už od 5ti,nevim jak si lehnout .všechny polohy jsou nevyhovující.
JJ
Bacil se me nepustil statečne se mě drží dal.
Rodnej list ti nedaj v porodnice ,ten si budeš muset vyzvednout na matrice na praze ktery budeš rodit,připadne si ho nechat zaslat poštou pokud to na ty matrice je možne
o porodný žadáš na Úřadu, odbor státní sociální podpory,musiš si tam vyzvednout formular ten vyplnit a odevzdat.
Lucko
moje mimčo se taky občas lekne a jen když je naproste ticho a do toho přijde naka rana nebo hodne silnej zvuk.
Holky mě se poslední dobou lepí smula na paty,jak jsem psala o ty čubince tak ji včera ten nador prask,to si neumite predstavit co bylo krve .
skončili jsme u veta a ten ji to vyndal ale furt ji to dost krvací.
A jako na potvoru jsme museli nechat utratit číču ,mela nador ledvin a byla na tom už moc spatne.
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 36+6/ KO 9.8.) Katka +13 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 36+2) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 36+2/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 35+3/ KO 23.8.) Tomašek + 11 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 35+0/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 34+5/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 34+5/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +14 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /34+4) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 34+4/ KO 10.8, UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 34+3/KO 7.8. 23.8, UTZ 24.8.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 34+3/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /34+3/KO 7.8., UTZ 31.7.) Překvapení +13,5 kg
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 34+3/ KO 7.8.) + 7 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 34+1) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 33+5/KO 23.8. ) Překvapení +14 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 33+5/ KO 15.8.) Annie +6 kg
Katka_H ( 1980/170cm 67kg/Blanensko/TP 18.9./33+4/ KO 14.8.) Překvapení + 11 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 33+4)
Daanda ( Praha/168 cm 62 kg/ 33+2) + 10 Kg Daniel
joula (1975 / Pha 4 /163 cm 49 kg TP 19.9. / 33+2) Adam, Sabrin + 8,5 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 33+1/ KO 17.8.,UTZ 11.7.) Šimon +12 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 33+1/KO 13.8.) Natálka,Matěj + 5 kg
Petra.lovosice ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 33+0/ KO 9.8.) Michaela +8 kg
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 33+0/KO 8.8.) Dianka +3,5 Kg
Kammka 31+5 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 31+6)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 32+1/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 30.9 / 31+6/ dvojčátka) Anika,Karin +16 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 35+6) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 34+2) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 31+5) naposledy se ozvala 4.4.
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 32+6) Holčička naposledy se ozvala 21.5.
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 33+0 ) Překvapení naposledy se ozvala 4.6.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 37+1) Ládík
Ahoj!
Dneska jsem úplně mimo
celou noc mě šíleně bolelo břicho tak jsem vůbec nespala. Teď jsem si dala teplou vanu ( byla jsem tam asi hodinu) a je to trošku lepší tak jsem zvědavá jestli z toho něco bude nebo mě to přejde úplně. Dneska k nám mají přijít známí a večer máme jít na coutry večer tak uvidím…Přiznám se ani jsem nečetla co jste napsaly ( a že toho je
) ale opravdu mi hlava nebere. Podívám se na autosalon a jdu aspoň pomýt nádobí ( kdyby náhodou)ať tu má miláček uklizeno ![]()
Tak PA ![]()
Všechny zdravím,
JJ,
kyblík - no, na to jsem sama zvědavá. Také jsem se na netu dívala na různé obrázky jak mimi drží. No, uvidíme. S manželem vymyslíme strategii, hlavně, aby mimi si neleklo vody ![]()
Já mám také vyřízenou mateřkou, která mi platí do 12.2.2008. Pak mi vrchní účetní říkala, že si mám v lednu vyzvednou papíry na sociálce a přijít a že to dá se mnou dohromady. Na poslední kontrole jsem dostala od Dr papír, kde se vypíše jméno otce, matky, jména pro mimi a je tam i řádek, kam poslat rodný list. Já to lítání po úřadech také nesnáším a ještě k tomu bude už mimi na světě ![]()
Včera jsem si objednala porodní asistentku, kterou hradí zdravotní pojišťovna. Chodí domů před porodem a po porodu. Moje kamarádka si to moc vychvalovala a když tu návštěvu zaplatí pojišťovna, tak proč ne. Aspoň si s někým pokecám
Já mám pojišťovnu ministerstva vnitra a říkala mi po telefonu, že tato hradí některé kojící pomůcky, tak jsem zvědavá. Má přijet příští týden v pátek dopoledne.
HOLKY, POKUD BY JSTE SE PROSTŘEDNICTVÍM MNE CHTĚLY NA NĚCO ZEPTAT JEŠTĚ K PORODU, TAK MI NAPIŠTE A JÁ SE OPTÁM. **Luci,
ty jsi kousek ode mne a budeme rodit ve stejné porodnici. Jestli na ni nemáš číslo, tak ti je pošlu. Pokud toho chceš využít. Nevím tedy jestli by jela do jiného okresu, ale myslím pokud budeš rodit v Boskovicích, tak by mohla přijet. Uvidiš. ![]()
Mějte se fajn, manžel odjel na zkoušku s kapelou a jak přijede, tak jedeme do Brna. Chceme se domluvit na nové ložnici a plovoucí podlaze. Protože to budeme potřebovat až bude mimi na světě, tak to pak pojede jen koupit.**
LUCI píše:
Katko, náladu mi zlepšil jen na chvíli. Teď jdu konečně žehlit nebo se tady umlátím. Ono je to i tím totiž, že můj manžel je pořád v práci. Odchází ráno v osm a přichází večer po šesté hodině, tak sem tady sama.. a navíc dělá každý druhý víkend a to je zrovna tenhle
jak Vás tak čtu…trochu se uklidnuju,ze v tom nejsem sama. Pepa rano odejde a v 20h dorazi. prohodime par slov…(vetsinou bruci unavou z prace) a pak se jde spat.
No a dela ted tak 3 vikendy v mesici…od rana do vecera. Takze jsem sama. Driv to tak nemel…tezko se zvyka.
Jeste ,ze mi za chvili nastanou jine starosti,ale aby ho ta nase malá vůbec znala ![]()
Kacko.........ja mam taky pojistovnu MV........to,ze hradejkojo pomucky vim,ale tu porodni asistentku…to me prekvapilo. Jak si ji sehnala,ze zrovna ona jezdi takhle po lidech? A s tim proplacenim…si nechas ucet a pak zajdes na tu pojistovnu?