Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3790
5.8.07 17:15

Lucko,

nezmatkuj :-)

o materske nebo davkach ti neporadim … to bohuzel :-)

ale mozna Hanucha ti poradi ohledne jmena nesezdanych rodicu, jinak mrkni na tuhle diskuzi
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

co se tyka jmena pro mimco, ktere neni v kalendari, tak se musi zazadat dopredu, je treba ziskat svoleni, ted nevim presne jestli primo od pi Knappove :-) . a jake jste vybrali jmeno ? :-)

a pediatra by sis mela taky vybrat pred porodem. chodit tam nemusis, staci zavolat a zeptat se, jestli berou nove pacienty. pokud je znas … pokud ne a jses vybirava a chces mit jistotu, ze jsi vybrala spravne, tak se klidne muzes na ne jit podivat ;-)

zkus se podivat a neco vyhledat v diskuzich na emimi .. urcite se neco najde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 17:26

ahojky holky

Hlásím připojení
Děkuji za podpory

Je to tady hrozný malá má kolem 2kg,nevím vůbec co se dělo,ten den jsem vysávala a trochu víc uklízela,dostala jsem tvrdnutí po deseti minutách ani koupel nepomohla.dávají mi 8× denně magnezko,železo a nějaký prášek na uklidnění dělohy.
pořád mám Kp-ale pokud nepraskne voda tak porod dokáží zastavit i po častejších intervalech,pokud mi praskne tak to vemou císařem.
Akorát co jiný dr,to jiný názor což mi dost vadí,jeden že jsou změny na čípku,druhý ammnézie-chudokrevnost ,další pokud by se rodilo tak císařem,pak dojde další den někdo jiný a řekne převoz do motole tady na to nejsou vybaveni,děs.
A jak to tu probíhá v 6hod teploměr pak ozvy ,snídaně vizita malá,ut–čt velká ta chodí v půl deváté,prášky ,ozvy,oběd,ozvy ,prášky,návštěvy,v pět,teploměr ,ozvy,večere,vizita malá no děs,mezi tím vám dají nějaké vyšetření nebo taky ne.je tu se mnou holčina je ve 26tt,a leží tu už 3týdny a těhulka s dvojčátky -holky každá má 3kg,má obr břichoa nohy jak konve,ve středu jí vyvolají porod bude ve 38tt.

Luci od Plzně budeš brát půl roku těch 5200,pak teprve tech 7500,
já měla v práci 12000 čistého,nemocenskou sem měla 10048,a tet půl roku budu brát 12000,pak spadnu na tech 7500.

Na všechno jiné budu reagovat později ,musím vás dočíst,napsaly jste toho spousty,
Lenak a Marie děkuji za sms,snad se nezlobíte že jsem si uložila vaše čísla,
Tak pa pa a všechny se držte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 17:29

lucko s tím příjmením musíte na matriku sespsat uznání otcovství,potřebujete rodné listy,občanku,těhu knihu,pokud jeden z vás byl rozvedený tak nabytí právní moci rozvodu,to samé zažádat na matrice i na to jiné jméno
Dětský dr stačí zavolat jestli vás veme a u porodopisu jen nahlásíš jeho jméno,k porodopisu potřebuješ i ten papír z matriky o dohodě příjmení tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
5.8.07 18:14

PetroL,
ahoooj :-) … vitej ‚zpatky‘ mezi nas …

takze jaka je prognoza? budes v nemocnici az do te doby, nez se bud rozhodnou, ze ti vyvolaji porod nebo az ti sama praskne voda? domu te uz neposlou??? :-)

a jak se ty sama citis? co bys nejradsi, aby se stalo ? ja vim, trosku blba otazka, ale clovek ma svoje tuseni a pocity, ze? :-) krome toho, ze si preje, aby vsechno dobre dopadlo a miminko bylo zdrave :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 18:37

Adys-Já se cítím dobře,to spíš porodím z těch dr,diagnoza ani nevím,každý říká něco jiného,takže si vlasně mohu vybrat
vzhledem k tomu že je tu celkem prázdno tak si myslím že potřebují bodíky a zaplnit místa,a taky aby se tu nenudily.ale na to že tu maj prázdno tak sestry nejsou moc ochotné,uvažuji o tom že podepíšu reverz a půjdu rodit do ústí ,tady stjně nejsou zařízení na nedonošené děti a převáží je tam,nechápu proč mluvily o motole když je to 70km a do ůstí jen 20km,no nic akorát stresuji,zítra se rozhodnu a odejdu na ten reverz asi.mimochodem jsou tu lékaři hned po vyučení, a neumí se ani dohodnout na diagnoze každý si mele svoji,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
5.8.07 18:47

Ahoj,
tak máme zase týden za námi, tedy ten konec nějak moc rychle utíká. Dnes jsem vyprala zvířátka z kolotoče, teď když mají být ta vedra, tak snad pěkně uschnou.

Vochechule, tedy Ty jsi mne pobavila, prý že máš těhu lenoru a přitom takový akční vyvařovací den. Co jak chutnala svíčková dětem, určitě super. Mě vaření vůbec nebaví, tak mám potíže uvařite alespoň něco k obědu. Je to děs.

Adys, ten pokojík je nádherný, je to paráda.

Mybe, také jsem litovala, že ty státy jsou tak daleko, mě se moc líbila zase taková kolíbka, tam jí mají také mnohem levnější. No, jo, ale kolíbka tady stojí také cca 4000,– a předpokládám, že vydrží tak první čtyři měsíce, takže z toho asi nic nebude. Jinak ta houpajda je super.

Amisku, co ta vaše hafušanda? Už je na tom líp? S kočičkou je mi to líto. Domácí mazlíčkové jsou jako členové rodiny, když jim něco je, člověk s nimi trpí.

Lucko z Plzně, nic si z toho nedělej, já se také poptávám, co se všechno má vyřídit. Zatím mám vyřízeno přesně co Ty, jen mateřskou a ukončenou marodní, jo a ještě zařízenou dětskou doktorku, na ní jsem dostala dobrozdání od kamarádek a navíc je blízko mému bydlišti. Stačilo jí zavolat, ona si mne poznamenala a pak jí mám zavolat, až budu odcházet z porodnice domů. S příjmením si naštěstí jako vdaná starosti dělat nemusím. Možná budu mít problémy se jménem holčičky, vybrali jsme jméno Lea, ta sice není v kalendáři, ale na rodině jsem to jméno našla a tam psali, že pokud se najde v jejich seznamu není nutné žádat o povolení, tak doufám, že to tak je. Kluk je v pohodě, vybrali jsme Pavla. Dál už jen tuším. Snad se nám povede sehnat víc informací. Neboj dáme to dohromady.

Petro L. to jsem ráda, že už je to lepší. S těmi doktory je to kříž, hlavně to ještě chvilku vydrž. Možná, že mimi ještě otočí, hlavně pěkně odpočívej, ať se něco nezhorší. Ještě něco, raději se na to Ústí informuj, také jsem tam chtěla rodit, ale prý neberou nikoho jiného, než ústečandy, či ženy, které dostanou doporučení od lékaře. Dokonce se mi stalo, když jsem byla s tím krvácením na kontrole v mostecké nemocnici, tak tam přijela mamina až Hřenska, že jí v Ústí nevzali, i když byla teprve ve 35tt a měla špatný nález od svého doktora, prý mimi se už u ní nemělo moc dobře a přesto jí přímo v Ústecké nemocnici jen rychle prohlídli a když zjistili, že to není úplný akuťas, tak jí poslali až do Mostu, což je přeci jenom z Hřenska dálka. No a v Mostě začal šrumec a co jsem ještě tak pochytila, tak šla hned na císaře. Tak si to raději předem zjisti, ať nemáš ještě nějaké problémy. Drž se.

Krásný nedělní večer všem.
Ahoj JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
5.8.07 18:53

Ahojky,
jen chci pozdravit Peťu Lovosice, prožívám to s tebou a držím palce, ať to ustane a dočkáš se normálního porodu. Akorát tady mám velkou návštěvu celý týden, tak nestíhám dočíst, v úterý jdu na KO tak se už budu hlásit zodpovědně :)
Péťo drž se! Mrzí mně, že to musíš prožívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 19:15

jj a kde budeš rodit ty?
Já přinejhorším zajedu do český lípy nebo ještě roudnice když to ustí nevyjde,tady mám sice sepsaný porodopis ,ale to nechám jen v tom nejhorším.Pokud mi nikdo zítra neřekne teda co a jak odejdu
Jednání tady,můj chodí pozdě z práce tak si vyžádal pozdější návštěvy ,ale v 8hod večer ho nepustily ani přes vrátnici ,ani sestry,další věc když se malá narodí císařem tak by jí viděl při přenosu na chodbě nebo až oba po 24hod!!!!!!!!!
Dostala jsem zápis že jsem porušila klid na lůžku,protože jsem si šla pro časopisy,prý mi je má donést návštěva ,ale jak když se sem nedostane to už neřekli
Pak se ptal dr,jak to se mnou je a ta mu řekla že se má zeptat mě že mu info nedá,ačkoliv je uveden v papírech že info může dostávat
Tento přístup se mi nelíbí,měly mi dát nohy nahoru ,všichni dr to říkají nohy nahoru,ale postel mi ještě nezvedly,mám mít klid ,ale na jídlo si chodím sama a na uzv jsem čekalla v čekárně mezi ostatními 2hod,a to jsem nesměla jít čurat aby to bylo pěkně vidět,tekl mi už pot jak to nešlo vidržet ,a je toho mnohem vic,musím si postěžovat,vím že bych tu měla být kvuly mimi,ale sem rozhodnutá že zítra to podepíšu a odejdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
5.8.07 19:37

teda PetroL .. to jsou zpusoby v nemocnici, to jenom clovek zasne.. 8O se nedivim, ze chces pryc. ja bych taky jela hned … :D

akorat mi uniklo .. to jses v nemocnici v Lovosicich? a co treba rodit v Neratovicich? kdyz to tak vezmu, tak uz je to asi jedno co se tyka vzdalenosti, ne? kdyby to usti nevyslo … :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 19:46

adys ta nemocnice je v litoměřicích,neratovice jsou upně někde jinde to bych měla tak 120km,musela bych do prahy a pak přes prahu tam sou někde neratovice,z lovosic je to do litoměřic tak do 10km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.8.07 19:53

jo a abyste si nemyslely nejsem tip hádaví já spíš začnu breč v práci ve stejný jsem byla 8let než sem šla na rizikovku,vycházela jsem s lidmi jak v práci tak i s klienty
v té nemocnici si myslí že jsem asi malé dítě ale mě je 27,a vím co je dobré a co špatné ,a doma mě naučily slušnýmu vychování ,tady by si některé sestry měly koupit příručku jak se ve svých letech chovat a jak se chovat ke svým potencionálním klientům,ale jsou tu i vijimky,nejlepší jsou ti starší,mladé sestry si myslí že oni jsou ti nejlepší tak a už se nebudu rozčilovat,jsou i hezčí témata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.8.07 19:53

lucka od plzně
holky moc dík za rady naštěstí sem našla od Lesiny že mi to dorovnaj do těch 7500 to je prý nějaký minimum.To je docela naprt že je někdo zvyklej na 12 a pak spadne na 7500 to maj i ženský co berou třebas 40??
kůli jménu si jestli jsem pochopila dobře,starosti dělat nemusim na seznam jsem zadala"statistika jmen" a u nás je jich povoleno 4776 myslím(kalendář i ty mimo)no příjmení tedy na tý matrice a dětskou dr.zařídila máma(stejnou jako já)
jo to jméno,no shodli jsme se na klukovi už na začátku:Richard
ale s holkou je kříž,mě se líbí:Carmen,Mabel,Mia,Marlen apod.no ale s taťkou je problém,musí to u něj projít zatím prošla horko těžko Carmen.
Možná se to spoustě lidem nelíbí ale mě jo.Líbila se mi Vanessa a Sára,ale když jsem viděla jak je to teď„moderní“-přešla mě chuť.Už jsem prostě taková.
Jo a takovej blbej dotaz:mám bobana na krajíčku už dva dny(pocit na stolici)a nejde to a to sem byla na vycházce,mimču se to nelíbí a mě taky ne,než začnu zmatkovat-nevíte něco „zaručenýho“

• Citovat
  • Upravit
3790
5.8.07 19:58
petra.lovosice píše:
adys ta nemocnice je v litoměřicích,neratovice jsou upně někde jinde to bych měla tak 120km,musela bych do prahy a pak přes prahu tam sou někde neratovice,z lovosic je to do litoměřic tak do 10km

PetroL ,
do neratovic se z litomeric pres prahu nemusi .. a je to asi 70km ;-) , proto jsem se ptala, protoze mi prislo, ze jestli Most nebo Neratovice nebo Motol, ze to je asi co se tyka vzdalenosti jedno a to samy. navic jsem slysela na Neratovice samou chvalu. ja tam byla sice ‚jen‘ se zlucnikem, ale maximalni spokojenost … :-)

ale to byl samozrejme jenom napad … urcite si to udelate podle toho, jak vam to bude vyhovovat a podle toho, co ti reknou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
5.8.07 20:01

Lucko :lol: :lol: :lol: ,

zkus vlaznou vodu na lacny zaludek, suseny svestky nebo merunky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
5.8.07 20:01

Ahoj holky,

Peťo z L. - nevěřím svým očím, když popisuješ, co se tam děje. To je fakt hrůza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mrkni na ty Neratovice - ty jsou necelých 60 km od Lovosic (kousíček za Mělníkem, takže do Prahy se vůbec nezajíždí), takže to není tak hrozný. Ale je pravda, že tam myslím také nejsou zařízeni speciálně pro předčasně narozené děti. Ale zase velmi chválí jejich přístup. Když to tvoje popisování čtu, tak si říkám, že snad každá nemocnice musí být lepší, než toto¨ :twisted:

Tak jsem po tomto víkendu pěkně utahaná.

Přítel s mým tátou stavěli naši novou ložnici. Museli na ní udělat nějaké úpravy tak, aby se nám vešla do pokoje, takže jim to nakonec zabralo celé 2 dny. Dneska ještě nebylo ke všemu tátovi nějak dobře, tak jsem z toho vyjukaná :cry:

Včera večer jsme pak byli i našich na grilování - moje máma, babička a bráška měli narozky. Tak jen takové malé posezení na zahradě - ale bylo to příjemné, až na tu babičku :-)

Já jsem o víkendu vařila - obě jídla měli premiéru v mém kuchařském rejstříku :lol: . V sobotu byla koprovka s bramborem a vajčkem. Dneska jsem chtěla dělat guláš z krůtího masa. Měla jsem nakoupené krutí maso v mrazáku. Včera asi v 10 večer jsem ho vyndala z mrazáku a dnes ráno ho šla krájet - a bylo zkažený. Šíleně páchlo, no hrůza. Tak nakonec měli chlapy guláš ze sojových nudliček. Ale šmakoval jim i tak :lol:

Taky už jsem vyprala na mimčo a začla se žehlením. Pleny a osušky už jsou hotové, teď tu mám jednu pračku oblečků připravených na žehlení a na šňůře mi visí povlečení. Pak jsem taky vyžehlila 8 košil a dvoje kalhoty (kde jsem musela dělat puky - což je fakt vopruz :roll: ).

No a je neděle večer - já mám oteklé nohy a pěkně mne bolí. Ještě se půjdeme asi na chvíli projít.

tak pěkný večer všem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital