Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte tehulky,
tak ja jsem se vratila z dnesniho vysetreni kvuli epiduralu…no cekala jsem tam dve hodiny…v cekarne to vypadalo jako na velkem srazu tehulek a pak do toho i ostatni pacienti, kteri potrebovali predoperacni vysetreni.....no docela to trvalo dlouho, takze jsem prisla domu a okamzite jsem usnula ![]()
Malinik…uz piju 1 x denne, od pristiho tydne 2 x denne a cca dva tydny pred porodem 3 x denne…zatim zadne zmeny nepozoruju tak uvidime pred porodem.
Pouzivam i olejicek od Welledy na pripravu bradavek, tak 1 x denne.
A masaz? Olejicek mam koupeny, ale myslim, ze do toho nepujdu…na kurzu nam rikali zacit od 34 tydne a musi se pravidelne jinak to nema smysl, tak ja jsem ani nezacala…proste na to nemam chut a verim, ze to nejak dopadne i bez masaze ![]()
Katko H. tak to zavidim stehovaci manii manzela…ja toho sveho musim dokopavat ...... radeji bych si spoustu veci udelala sama, ale s tim briskem uz to fakt nejde…tak v nedeli budeme uklizet celou kuchyn a mit v ni okna, tak to si milacek uzije ![]()
Minule chvili zehlil a tvrdil, ze to je fakt otravne.....no uz zapomnel jake to je si zehlit si sam ![]()
Mario ja jsem koupila 2 dudliky od Chicca +0 mesicu…tak doufam, ze budou ok. Na obalu je napsano, ze se maji menit za 1-2 mesice…
Hezke patecni odpoledne ![]()
Barca
Luci, taky se musim k uklizeni premlouvat..kdyz pak zacnu,tak je to dobry, ale nekdy se stane, ze fakt ani nezacnu
…
adys…hezky shrnuti toho, jak to u vas vypada
…
Barco, zmeny diky maliniku nebudes pozorat…to az v den porodu..s tema dudlikama…asi si je necham a nebudu pak kupovat ty 3-6…ted koupim jeste 0-3 a pak, kdyz bude mala chtit, dam jit ten vetsi.
MonaP…mohla bych te poprosit o zmenu v seznamku…+6 kg, jmeno holky Annie a dalsi ko 15.8. a dnes jsem 33+4 ?? Ale klidne to opravim sama…jen ti do toho nechci nejak zasahovat…
KatkoH, tak to je teda dobrý s tou tvojí kámoškou, to je jako osud ![]()
Adys, jasně, že ráda přijdu na brigošku ![]()
Teď sem tady měla sousedku s malým, tak sme povídaly a Vojtíšek je číslo, je mu rok a je to pěkný neposeda…
Luci,
aspoň ti prcek od kamarádky trošku zlepšil náladu?
![]()
No, na ten osud to vypadá … jen my jsme s manželem mimi plánovali, takže jsem to věděla hodně brzo, no, byla jsem jako blázen. Samé testy a pořád nic až jsem se zařekla, že si udělám test až mi vynechají měsíčky a ono se povedlo… ty vánoce dělají divy
Samo, mám testím schovaný. A moje kamarádka se to dozvěděla až myslím byla v 11. týdnu. Vy:,–(ila antikoncepci, ale mimi hned nechtěli a pořád myslela, že to patří k tomu a ono ouha. No, já jsem nikdy antikoncepci nebrala, tak jsme měli strach, že to ani nepůjde, samo, že to nebylo úplně bez antikon., takový blázen zase nejsem. A ještě k mému otěhotnění. Před vánoci jsem řekla kolegyním v práci, ať se mnou už moc nepočítají, něco jsme řešily. Že si myslím, že o vánočních svátcích budu v té nejlepší kondici, jako myslím ovulace a že otěhotním. Ony se mi smály, že si to takhle nemůžu naplánovat a pak se panečku divily
Vím o čem mluvím, ne? ![]()
Barčo,
manžel včera začal podezřele šramotit a já si říkám, copak tam asi dělá a on začal rozkládat stěnu, ale někdy ho musím uhánět. Např. od poslední bouřky, to je asi dva týdny nám stále nejde televize … něco je s anténou … ale ani mi nechybí.
Tak jsem dneska udělala velké nákupy a zase utratila spoustu peněz
Upekla jsem štrůdl a připravila pomázánku (jen tvarohová s pažitkou) k večeři. Tak ted můžu chvíli odpočívat ![]()
S tou podprdou - no přítel už taky chodí jako mlsný kocour a ptá se, kdy už mi ty prsa vyrostou natolik, že mi ta podprda bude ![]()
Koupila jsem Tesco plenky. Chtěla jsem koupit i ty Tesco čistící ubrousky, ale pak jsem si to rozmyslela, protože obsahují heřmánek. A četla jsem, že děti jsou na něj někdy alergické. Já osobně taky heřmánek na kůži nesnáším. Tak se podívám po nějakých v DM. Právě se mi pere první várka plenek
Přítel s mým tátou budou o víkendu montovat skříně do ložnice, takže už můžu začít prát, protože to budu mít kam ukládat.
Lucko z Plzně - mě takové žluto-oranžové
mléko taky teče, ale vždy jen když si zmáčknu prsa a jen pár kapek (no, je pravda, že já to moc nepokouším, není důvod, že
). Ale samovolně zatím nic.
Koupání v kyblíku - četla jsem na to jen samé dobré reference. Akorát je nevýhoda, že to stojí pár set a dá se používat tak do 4 měsíců, pak už je mimčo velké a musíte stejně do vaničky.
A pozor - četla jsem, že je vhodné od narození - tzn. ne až od doby, kdy mimi urdží hlavičku. Prostě mu tu hlavičku přidržíte.
Maliník - mám koupený (v bylinkářství, je to sypaný čaj), ale ještě nepiju. Až tak za 2 týdny.
Kat-ko - taky bych si přála tak malé mimi…No, asi to nijak neovlivním. Můj přítel měl prý hodně velkou hlavičku při porodu a malé tělo. Tak doufám, že náš syn nebude v tomto po tátovi ![]()
Luci - blbá nálada - to znám, potkala mne včera večer. Všechno mne bolelo, byla jsem unavená, 2 noci před tím jsem nespala - no prostě jsem byla rozmrzelá a nepříjemná
Ale dneska už je zase dobře. Tak vydrž, brzy to přejde ![]()
Tak to je zatím vše. Jdu pověsit ty pleny ![]()
Katko, náladu mi zlepšil jen na chvíli. Teď jdu konečně žehlit nebo se tady umlátím. Ono je to i tím totiž, že můj manžel je pořád v práci. Odchází ráno v osm a přichází večer po šesté hodině
, tak sem tady sama.. a navíc dělá každý druhý víkend a to je zrovna tenhle ![]()
Luci - jsme na tom stejně. Přítel odchází tak v 7 až 7:30 a vrací se v 19 hod. Ale jsou týdny, kdy chodí domu po 21 hod… Pak je totálně unavený. O víkendu, když jsme ted dávali dohromady byt a furt běhali po obchodech, si taky moc neodpočine. Takže jsem z toho někdy taky pěkně naštvaná - hlavně když si představím, že za pár týdnů tu bude mimčo a já budu chtít, aby se věnoval mimču i mě a netuším, kde na to vezme energii
Jojo, je to těžký - ale to přeci zvládnem ![]()
A ještě jedna perlička - když přijde, tak já mu vždycky všechno vyprávím (kde jsem byla, co jsem dělala apod.) a druhý den zjistím, že mne vlastně vůbec neposlouchá. No, netají se tím, že tyto info rychle vypouští z hlavy. A já se tím nerozčiluji ![]()
No holky,
ja myslim, ze to je u tech chlapiku normalni, ze moc neposlouchaj a vypousti z hlavy nekdy i dulezite info…pomalu vzdavam hlasit milackovi neco par dni predem, protoze kdyz na to pak prijde, tak se stejne divi.....jako ze o tom slysi prvne ![]()
Nicmene i on odchazi do prace cca v 7:30 a vraci se domu az kolem pul osme…takze se muzu nudou ukousat, i protoze ted uz s tim briskem se mi ani nikam na prochazky po centru nechce (hledam zachody co ctvrt hodky), tak jsem spise doma… ![]()
Jeste, ze mame pejska
![]()
Taky doufam, ze az se male narodi bude chodit alespon obcas drive z prace jinak to bude fakt narocne…
Ciao ciao
Barca
PS
Mnam mnam strudl… ![]()
hodně pracovití tátové čekatelové,
no, holky jsme na tom asi podobně. Někdy mě to fakt štve a nejhorší na tom je, že můj má práci přímo v domě, což znamená, že je tam pořád. Vždy řekne, jdu to dolů zkontrolovat, za 10 min. jsem zpět a ouha ona je to třeba hodina i více. A když se jdu za ním podívat, tak mi řekne jako dnes: víš Kačenko, já mám moc práce a nemám čas si s tebou teď povídat, jednoduše běž pryč nemám čas.
Teď už je vyjímečně doma a že půjdeme na tu postýlku, ale jaksi nemá moc dobrou náladu. Ráno bude vstávat před pátou hodinou. Něco jsem mu říkala a žádná odpověď, ale že mě poslouchá.
A o tom starání o drobečka mu pořád připomínám, tak jsem na něj zvědavá. Však vás budu určitě informovat.
Kyblík,
mi jej máme něco málo přes 400Kč a je od Santany (nevím přesně název, ale nějak tak to je). Pak jsme si říkali, že by jsme prcka dali už do velké vany. Sousedi v ní koupou už aspoň dva měsíce a malé se to moc líbí, má víc místa na lumpárny (malá má 9 měsíců).
No nic, zatím se mějte, my jdeme na tu postýlku. Zkusím na manžela pár ženských triků a snad se mu zlepší nálada.
Luci - jasně, kupované listové těsto. Nacpu ho jablíčkama, rozinkama, ořechama, cukrem a skořicí, vytvořím záhadné podlouhlé útvary a je to ![]()
hmmm…strudl…uplne jsem si ted predstavila, jak voni cela kuchyn, kdyz je v troube........mnam..... ![]()
tak o pracovni dobe manzela nema asi ani cenu mluvit…ma dve…bud jde rano v devet, od dvou do sesti ma volno a pak zase az do jedny do rana…nebo jde na druhou odpoledne a je tam do jedny do rana…takze jsem zvedava, jak to budeme delat, aby si taky malou trochu uzil. Protoze je kazdy den tak hotovy, ze kdyz jde na druhou, tak spi tak do jedenacti a pak uz jen tri hodky a „cau zitra“… do toho, kdyz treba bude mala v noci brecet, budou ji rust zoubky…hmmm…opravdu krasna predstava…asi bude chodit spat do auta nebo na plaz
…ne, ted si z toho delam srandu, ale me je ho vazne lito, protoze vim, jak moc je unaveny, protoze nema ani jeden den volna
......
Ach jo jeste, ze to dobre skoncilo…ja tyhlety pribehy radeji nectu a mam klapky na usich…co vsechno se muze stat…je lepsi na to nemyslet…
Marusko a tvuj manzel pracuje pres sezonu nebo i v zime?
Ja jdu pokracovat v zehleni.....
pa pa
Barca
Barčo - taky tyto příhody raději přeskakuji a když něco někde zaslechnu či přečtu, tak to ignoruji. Dokonce jsem nedávno i přepnula nějaký film, kde bylo něco obdobnýho. Lepší si to nepřipouštět, když proti tomu nemohu nic udělat.