Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky
zuzi CS3 mám od 27tt ![]()
Chci se zeptat, máte některá kočárek koupenej a schovanej doma????
My ho chceme koupit teď v sobotu a bude doma.
LadyDí já mám kočárek doma už asi 2 měsíce. Mám ho složený v ložnici ![]()
MonaP fakt?? tak to jsi mě uklidnila
hodně lidí mě od toho odrazuje kvůli té pověře, ale půjdeme do toho asi stejně. Jiný věci mám taky doma nachystaný, tak proč né kočárek, že jo.
Ahojky.
vítam novou těhulku.
Brcav75
Nenervuj se kuli tchyni,nema to cenu.To nak vydržíš.
Mono teda ty mas pekně velke mimčo ,to ja začínam mít mindraky že to moje je maly ,pritom me doktor ujištoval že je akorat ale me prijde že mate všichni vetší a to my v pulce tehu odhadovali porodní vahu na 4,5kg a ted budu rada když bude mit 3kg.
A prosím o opravu v seznamku zas tam mam o den mín ,dnes jsem 32+6
Nevite kolik ma mimči pribírat tydne v tomto mesici???
LadyDí
kočarek jsme koupili ,chteli jsme ho mít doma.Ale všichni do mě hučeli že to přinaší smulu ,pak sem skončila v nemocnici a tak sem se nechalůa tema řečma nahlodat že jsme ho dali k tchyni.
ale mam dve kamaradky ktere meli kočarek doma dost dlouho pred porodem a žadnou smulu jim to nepřineslo.
Holky na me leze nakej bacil ,bolí mě hlava a mam hroznou rýmu.
a dneska mrně pekně řadí až my žblunka v břiše a pejne nahlas ,jsem z toho nervozní.Taky se vam tam nektery tak mele až je slyšet žblunkaní?
ahoj holky
LadyDi - kočárek máme koupený, ale je u našich rodičů, bojím se pověry- a nemáme ani postýlku sestavenou, tu postavíme až dva týdny před porodem, ted je složená v krabicích v ložnici
BrcAv- s tou tchýni to nemáš jednoduché, ta moje je taková hrozně snaživá a ted co se dozvěděla, že mám být doma a nikde nechodit, nic nenosit, tak hned příští týden že zruší svou dovolenou apřijede k nám-navaří atd…tak jsem řekla, že si objednám jídlo z internetu, tak se jí to nezdálo ale ukecala jsem jí:) Jinak ten streptokok mi budou dělat až v 36 tt, a budou dělat výtěrem, tak jsem zvědavá, jestli tam mrška bude, ale prý se to má vždycky překontrolovat těsně před porodem-maminku streptokok neohrozí, ale je to nepříjemné pro miminko
MonaP-gratuluji k dobré kontrole, 2950 to už cvalík:) naše miminko má zatím 2 kg, ale to je asi ten rozdíl 3-4 týdnů, to teda nabírá ke konci opravdu hodně
Adys- já u té nehody nebyla, ale byla jsem taky v šoku - přítel mi to volal, že se mu to stalo, tak sem tím ale doufala, že je relativně v pořádku, když může telefonovat, jen ho bolela hrozně ta noha - hlavně že ho v nemocnici prohlédli, že tam nebylo žádné skryté vnitřní krvácení- a šlo jen o lehký otřes mozku, bouchnul se do hlavy do čelního skla- no ale dopadlo to ještědobře..............včera jsme byli na výslechu na policii, tak se nás ptali jestli chceme ho dát k soudu-tak jsme nad tím přemýšeli, a neudělali to.........kdyby se stalo něco horšího, tak bych neváhala, ale ten kluk byl z toho tak špatnej, co se stalo, že jsem si říkala, že na něj kašlem........no nevím jestli jsme udělali dobře, co myslíte? je fakt že stát se to může komukoliv, a když to dopadlo relativně dobře, tak ho necháme být…
no tak postýlku už máme teda taky složenou a dokonce i povlíknutou, takže to už asi horší nebude ![]()
áá slečna se probrala, konečně jí dnes cítím, asi je nějaká udřená
![]()
mně ale bolí šíleně jak by někdo řekl kyčle, ale já říkám celej zadek
![]()
Ahojte,
tak jsem taky zpatky z KO, a dite je jak jinak nez KP!
Jinak vaha +14 kg (takze jsem na tom podobne jako Lucka z Plzne
), CS 2, pry vse v poradku jen ta poloha. A to jsem si vcera myslela, ze je konecne hlavickou dole
Jo a dalsi KO je 23.8., to uz pujdu taky na prvni monitor.
Diano - postylku mame doma slozenou, jeste vyperu povleceni a pak ji taky povlecu, kocarek je normalne v predsini, nikam jinam se nevejde, tak co bych resila. Nevim kam jinak bych ho dala, kdyz jedni prarodice jsou v Praze a druhy ve Vychodnich Cechach, kamaradi vesmes nekde na dovolene nebo maji maly byt, leda ze bych ho mela v praci, coz je teda nesmysl. Takze povery nepovery, co muzu asi tak delat ze.
Barco - s tou tchyni ti to teda nezavidim, ja bych toho svyho teda asi prizabila, kdyby mi tohle udelal… a ona by taky mohla mit rozum, sama prece mela deti. Ja bych se teda snazila to jeste aspon zkratit, treba ji(m) vysvetlit, ze kdyz bys rodila o neco driv, coz je realne, tak co tam bude sama jako delat.. To ze sehnala levne letenku prece neni argument. Nebo bych ji vysvetlila, ze at si tam teda je, ale ty se ji venovat nebudes, pac musis odpocivat a vubec mas svych starosti dost. Nemas to teda vubec jednoduche, tak at to zvladnes.
Moje „skorotchyne“ se uz konecne dozvedela, ze bude mit dalsi vnouce a vzala to dobre. Ona je totiz blazen (mela by se jit lecit, ale nechce), takze vsichni meli obavy jak to vezme a zatim snad v pohode. Zitra s nima jedeme na vikend do Jachymova, chlapi budou lovit nakyho srnce nebo co a my se budem rekreovat. No mam z toho trochu obavy, ale byli na me vzdycky hrozne hodni (coz se o manzelce meho mileho rict neda), tak snad se to nezmeni.
Daandi - ja bych ho asi taky nezalovala, nejde o to, ze se nic vazneho nestalo, ale o to, jestli si ten kluk z toho nezme naky ponauceni. Aby jezdil dal opatrne a ne lital jako silenec.
Ja jsem ted absolvovala zase jizdu autem sama, z Jindrichova Hradce do Brna a bylo to docela psycho, hlavne jsem jela asi 30 km za dvema kamionama, pac se nedali predjet, za mnou kolona dalsich 30 aut, no nakonec nas pustili, ale ja tohle nemam rada. A tady v Brne bouracka, takze jsem musela jet nekudy, kde to neznam, pak na krizovatce jsem si najela na odboceni vlevo a najednou se vyritili policajti s majackem, malem me nabourali a do tretice sok na dalsi krizovatce, kde byly zhasle semafory, tak si rikam co se deje a jedu za autama a najednou koukam ze to tam ridi policajt, tak jsem odbocila do prava jako ze ja tady nejsem… Jeste ted mam sok z toho, se divim ze mi sestra namerila tlak jenom 91/64… ![]()
Amisku, mimca ted maji pribirat cca 20 deka tydne.
Jeste jsem si vzpomnela, ze jste e nekdy nekdo ptal na vlasy - tak me ted vubec nepadaji, vycesu si tak tri vlasy za den
ale taky me vubec! nerostou! Mamka me strihala v dubnu, a vzdycky jak tam zustane par „zubu“ tak za tyden nejsou videt a ted jsou videt jeste dnes, sice uz je to lepsi, ale prijde mi, ze mi vlasy od dubna vyrostly tak o pul cm. A vubec se mi nemasti tak jako driv, to kdyby chtelo vydrzet, tak bych se nezlobila. No ale o to vic zacnou padat po porodu, tusim…
Tak jsem se taky nejak rozepsala, mejte se hezky!
Hanucha
Ahojky,
Moni, máš už pravdu krásně veliké miminko
A gratuluji k dobré KO
Barčo, nechápu, jak Ti doktor může vynadat za 11kg. Mě to příjde tak akorát. Když jsem s Dádou přibrala 20kg, tak nikdo neřekl ani slovo.
LadyDí, tak koukám, že nejsem sama, kdo má CS3
jinak kočárek mám doma v předsíni a až si uklidíme jednu místnost u nás v paneláku, tak ho dáme tam. Ale já si říkám, že pokud by se mělo něco stát, tak se to stejně stane a kočárek doma to neovlivní..... Postýlku mám také složenou, ale to je tím, že když šel Dáda do velké postele, tak už jsme byli líní, ji na tu chvíli uklízet. A ten celý zadek mě bolí také, ale hlavně když ležím. To se furt převaluji z boku na bok, protože nevím, jak uý si mám lehnout.
Amisku, v knížce píšou, že od 36tt dítě přibírá asi 28g denně. Ale do té doby, to nevím ![]()
Zdravím všechny těhulky,
Kočárek,
máme u manželových rodičů, už složený a nachystaný na první vyjížďku. Ale jednu postýlku máme složenou už aspoň 3 týdny v obýváku s matrací, mantinelem s plyšákama. V zavinovačce mám daného mědvěda, už trénuju
Takže asi moc pověrčivá nejsem. A včera jsem tam cvičně připevnila hrací kolotoč, no musela jsem vyzkoušet.
A druhou postýlku si jedeme dnes vyzvednout k manželové sestře, ale tu zatím necháme složenou, protože musíme vymyslet místo v ložnici. Ta bude komplet i s nebesy, tak jsem zvědavá jak to bude vypadat. Bohužel stále nemáme dodělané podkroví a do porodu se to nestihne, ale do konce roku to bude, takže máme v ložnici PC, stěhu z bývalého obýváku, letiště, komodu. No, hrůza, takové skladiště.
Také jsem četla, jak psala Hanucha, přibírání mimi cca 20 až 25 deka týdně
MonaP - to je krásný cvalda, my jsme měli před dvěma týdny 1720g a to jsem byla 31 týden.
V noci mě trápilo opět pálení žáhy - fujtajbl
Zatím pá
Ahojky,
tak jsem se vrátila od známých, stříhala jsem jim tam pejska. Áďa byla nadšený, protože oni mají 5 etou holčičkou a s tou tam vždycky blbne.
Kočárek máme taky doma, ve sporťáku párkrát jel Adámek, tak se to třeba může brát, že je jeho a brácha to po něm zdědí ![]()
Postýlku máme také složenou, protože v ní Adámek ještě spí
Není hotový pokojíček a do ložnice se nám velká nevejde, tak se nedá nic dělat. Ale už zbývá jen vyštuvak, zapojit elektriku, vymalovat, položit lino a že by hotovo, no jsem zvědavá, jak tato akce bude ještě dlouho trvat. ![]()
při nejhorším máme ještě jednu dřevenou postýlku na půdě (budu mít jednu v ložnici, druhou v obýváku) a ještě cestovní postýlku. Tka by se to nějak udělalo, kdyb se prcek rozhodl vylodit dřív, ale myslím, že to zatím nehozí ![]()
Dneska mi přišla zavinovačka a deka od Aesthetic a je to opravdu moc pěkné a vypadá ten flees moc kvalitně, tak jsem zvědavá, co to udělá po několikarém praní.
Ahojda.......
Katko-h................ty bolesti mám taky. Trápí mě teď skoro furt......takové to MS tlačení v podbříšku, tvrdne břicho atd. No Opruz.
Měla jsem tu mamku......tak aspoň udělala to, co já už nemůžu. Kolikrát mě ta bezmoc,ale pěkně sejší. Chtěla bych udělat tolik věcí a nemůžu nic.
No…ještě chvíli a je to......
Ahojky…
kocarek uz mam asi dva tydny v predsini…taky si rikam, ze kdyby se neco melo stat, tak kocarek to neovlivni.....postylku mam ale jeste v krabici pod moji posteli…stejne tak prebalovak taky nemam slozeny…
Koukala jsem, ze na B-C (zari) budou mit dalsi miminko…tak hlavne, at je v poradku…a mamca taky.
Jinak taky nechapu, proc ti Barco doktor vynadal za 11 kg…
Hanucho, tak jeste ma mimco cas,umoudri se a otoci se…
MonaP, to je super, ze ko dopadla dobre
a mala ma krasnou vahu…
tak zatim papa, jdu zase zehlit…nejak mi to trva. Mamca by to uz davno mela vyzehleny a ja se s tim tak pitvam…spis si to ale uzivam…
..jak je to malicky a krasne to voni…
![]()
Ahojte tehulky,
tak jsem se vratila od doktorky a z lekarny a vubec nic se mi nechce, tak se asi pujdu za chvili natahnout… ![]()
V lekarne jsem udelala velky nakup a 75 Euro bylo fuc…no az to zjisti Francesco, tak bude zase prevracet oci… ![]()
Jenze ja jsem se „jen“ drzela seznamu co nam dali v porodnici …
Tekute mydlo, olejicek (kdyby mel Tomik prilis suchou pokozku), pastu jako prevenci x opruzeninam, krem na opruzeniny, sterilni gazy, alkohol, nejakou vodu a zasyp (kteryma se ma osetrovat pupik az odpadne), sitku na brisko, masazni olejicek, pak nejakou vodicku ve flakonkach do nosiku a obal na dudlik.....ta castka to je teda sila… ![]()
Chybi mi jeste neco na ocicka…nevite nahodou co se pouziva u nas?
A co se tyce dudliku…mam je dat do horke vody a prevarit 4 minuty?
Kupuje nektera z vas dopredu sterilizatory a ohrivacku lahvi?
A co budete pouzivat na prsa? Ja mam olejicek od Weledy a pak i Bepanthen.....a pak jeste nejake ubrousky na jedno pouziti od Chicca…tak nevim musi se pred kojenim ten olejicek nebo krem smit? U Chicca je napsano, ze ne…ale prijde mi to docela divne… ![]()
Co se tyce kocarku mame ten sportovni uz v pokojicku (nechci ho davat do sklepa nebo do garaze kvuli kradezi) a hluboky kocarek mame na chodbe. O vikendu slozime a nacancame postylku a prekryju ji jen plachtou at se na ni neprasi.....
Holky, kdyby se jednalo o letenku… ale tchyne prijede vlakem! Asi ma pocit, ze se musi o Francesca postarat…nebo ja fakt nevim…mozna se jen nudi…a chce se citit uzitecna…No bude to boj! Ale nejak to zvladneme…budu se pravidelne hlasit z bojiste ![]()
Co se tyce vahy, tak jsou tady na to nejak moc prisni…blby je, ze to slysel Francesco a ted mi vycita sladke dobrutky.....a to mame v sobotu vyroci a ja jsem se rozhodla, ze se mam chut nekde romanticky „precpat“ ![]()
Uz se blizime do finale dneska zacinam 9 mesic! Tak preju VSEM, ktere uz ho prozivaji a tem, ktere se k nemu blizi co nejklidnejsi obdobi, rychle porody a zdrava miminka! ![]()
Barca ![]()
prisla mi sms od Petry.lovosice :
„Ahojky, tak i ja uz lezim 2 dny v nemocnici, mela jsem tvrdnuti po 10min., zjistily spatny pruchod pupecnikove krve. Mala ma 1987g. Petra.lovosice“
tak moc drzim palce, aby se to nejak urovnalo…!!!!!!!!!!
holky, psala mi Petra z Lovosic:
Ahojky, tak už i já ležím dva dny v nemocnici, mela jsem tvrdnutí po 10min, zjistili spatny pruchod pupecnikové krve. Mala ma 1987g.
Tak jsem ji napsala. Jestli ji budou ještě udržovat, nebo co bude dál. Tak ještě odepsala: Se dovime večer, je stale otočená zadkem dolů, budu průběžně informovat.
Tak jsem chtěla zrovna před chvilkou napsat, jak se pěkně držíme, když na B-C už rodí a ono to u nás bude asi podobný. ![]()