Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak jen v rychlosti, konečně jsem se dostala na net.
Mimi je v naprostém pořádku, hlavičkou pěkně dolů a máme 2450g. Pan doktor říkal, že přírůstek je tak akorát, mimi odpovídá 34tt. Srdíčko a průtok krve pupečníkem máme také překontrolované. Nic nenasvědčuje předčasnému porodu, hurá. Tašku do porodnice připravenou nemám, oblečky leží také ještě v igelitkách. Budu se muset do toho pomalu pustit.
Voche, lituji Tě, mít takovou tchýni není med. Nejhorší na tom je, že Tvůj manža se jí neumí postavit, škoda, snad se to nauči a přeji, aby to bylo co nejdřív. Já vždy říkám, mám tchýni naprosto super, setkám se s ní tak jednou, dvakrát do roka. To se vydržet dá.
Hanu, myslím, že to nic nebude, já teď také cítím pohyby hodně často, dokonce i když chodím, to dřív nebývalo. Koukám, že jezdíš na chalupu blízko mého oblíbeného města. Užij si to.
Luci, pěkná fotečka, kocourek si zvykne, bude pěkně zahřívat mimi.
Alino, pěkně odpočívej a opatruj princezny.
Ostatním se omlouvám, hlavně se držte, teď už je za námi úplněk, tak to snad bude lepší.
Dobrou.
JJ
Vítám nováčky.
Voche - tu babu nakopej do
!!!! No, nejspíš budeš muset dát manžílkovi jasně najevo, jak to vnímáš a jaká máš očekávání. Když bude mimčo, tak přeci se bude muset věnovat více rodině než své matce ![]()
Luci - moc ti to sluší ![]()
Adys - už jsem se tě chtěla několikrát zeptat, ale ještě jsem to neudělala. Jak se vlastně stalo, že jsi zakotvila ve Státech?
Dneska jsem měla šílený sny většinou o práci. No fuj, celá spocená jsem z toho byla ![]()
Dopoledne mi přijede kamarádka s malou (2 roky) a malým v bříšku (zatím 3 měsíce), tak vyrazíme na procházku k hostivařský přehradě. Nemám však nic vymyšleného k obědu a lednici prázdnou - tak to si o mě pomyslí, že nejsem dobrá hospodyňka
No, bud se někde stavíme, nebo něco koupíme a ukuchtíme. Já teď holky úplně ulítávám na bramborách s brokolocí - syrové to nakrájím, dám na pekáč, zasypu sýrem a trochou smetany (té od Ramy) a příp. trochou rostliného másla (také to od Ramy na pečení), posolím a strčím do trouby. To bych mohla jíst klidně každý den. A pak mám neustále chuť na nějaké křupky (nejradši takovéty ty arašídové, co se dělaly, ještě když jsme byly i my malé). No hrůza ![]()
Tak pěkný den všem.
Ahoj holky ![]()
Alino preju at te moc v nemocnici netrapi a rychle ti to utika ![]()
taky vitam nove tehulky ![]()
Voche nam v poradne rikali, ze snad je i nejaky zakon, polehcujici okolnost ci neco takoveho, kdyz tehotna zena provede nejaky utok, ale radsi si to predem over ![]()
Hanu mne se prdolka taky v brisku porad pekne mele a musim rict, ze jsem rada, je to sice nekdy dost neprijemne, ale neprijemnejsi by bylo kdyby o sobe nedaval vedet. Trebas kazde rano kdyz se probudim tak do par minut citim a vidim jak se probouzi a vcera se i krasne protahoval, pekne napric z jednoho boku do druheho
no uvidim jakou si nakonec vybere polohu pri vylodeni ![]()
tak vsem preji pohodovou stredu s dobrymi zazitky
jooo jeste holky, dnes zacal regulerne posledni mesic bez prdolku, tak preju at si to vsechny pokud mozno hezky uzijeme moc se nestrachujeme, nenervujeme a nabirame sily na ten finis ![]()
Ahojky,
jsem úplně nemožná, ani včera jsem se nedokopala k tomu, aby jsem si zabalila tu tašku. Dopoledne jsem byla s Dádou na odstranění pupínků, co swe mu udělaly na zadečku, snad se to jmenuje molusky, nebo tak nějak
Byl moc šikovný, zvládl to skvěle. No a odpoledne jsem byla už nějaká líná a unavená. Dokonce jsem šla spát už ve 20:30, to se mi dlouho nestalo.
LUCI, já nestraším s předčasným porodem, to mě straší jen lidé kolem mě
Ale já doufám, že to bude ok. Jinak Ti to na fotečce s kocourkem moc sluší
A chtěla jsem Tě poprosit, jestli by jsi mi neposlala také odkaz na tu úpravu fotek. Děkuji ![]()
KatkoH, vítám Tě
To je super, že se pořád přidávajé nové těhulky ![]()
Voche, s tou tchýní máš teda pech. Vybodni se na ní a ignoruj jí. Ale s tím přiškrcením, jsi mě docela pobavila. Ale raději to nezkoušej
Já mám bezvadné tchánovce, víc jsem si snad nemohla ani přát ![]()
Hanu, užívej si to na chatě. U Jindřichova Hradce je nádherně, také jsem kousek od tamtud jezdila ke známým. A jsou tam skvělé lesy na houby ![]()
JJ, tak to jsou skvělé zprávy z UTZ a mimísek vám krásně roste.
PetroX, užij si návštěvu a ten recept vypadá lákavě, asi ho vyzkouším ![]()
Pa
Ahoj holky,
teda vy jste toho večer ještě nakecali
Mně bolel nějak žaludek, asi jsem to u našich trochu přeplácala, i když jsem toho moc neměla, ale nevím, z čeho by to bylo jiného. ![]()
Voche - tchýni asi nezměníš, ale mohla by jsi třeba trochu změnit manžu, aby se k tomu jinak stavěl. I když je to jeho máma, tak nevím, chlapi jsou an to citlivý.
Moje babička uměla tátu a tetu taky pěkně zapřáhnout, ale až zase takový to nebylo. Ale jedině od ní se nechal táta ovládat, máma s ním moc nic nezmůže. ![]()
Katko-H - vítej. A pěkně ses nám začlanila aktivně do diskuze ![]()
Zuzo - tašku taky ještě zabalenou nemám a ani nemám ještě dokoupené všechny věci
Příští týden už bych to měla aspoň koupit.
I když já rodit ještě jen tak nebudu. To tady nakonec zůstanu sama, ne. I když mám termín mezi prvními
![]()
Luci moc pěkná fotečka s kocourkem. Já jsem si před vánoci dělala přáníčka PF, našla jsem si na B-C diskuzi Scrapbook a podle toho. Je to docela zábava, ale hrozný požírač času ![]()
A vznikla z toho toto:
http://img1.mimibazar.cz/…/f318359.jpg
Adys- stejně jako Petrax, se chci dlouho zaptat, jak ses dostala do Ameriky. Ale nevím, jestli jsi to náhodou už někdy nepsala ![]()
Tak jdem snídat. Áďa byl včera na zabití, poslední dobou hrozně zlobí.
Nechtěla ani po obědě spát. Dneska se vzbudil o půl 6 a kňoural, tak jsem si říkala, to zase bude. ALe prostě násilím jsem ho po:,–(ila na nčník i když řval, že nechce. Tak se vyčůral a spal až do půl 9. Dopolko půjdem na sociálku s papírem k mateřský. Protože nevím, kam s ním, když jsem byla předtím student. Sice mi Dr. řekla, že na studijní, ale minule si mě taky přehazovali. Tak to jdu zjistit. Když já to tam tak nemám rada ![]()
ahoj holky, tak ležím, jak mi doktor řekl, a opravdu cítím, že mi břicho tvrdne výrazně méně.....ale je to nuda, tak chodím na net vás číst a číst drby, co se děje ve světě, ale u toho PC mám vždycky zmáčklé břicho, a to se Danielkovi nelíbí:(
Petrox77 - na Hostivař taky chodíme s kamarádkou, ted nám to teda skončilo, když mám ležet, ale je to tam moc fajn příjemný prostředí, užij si den:)
Kat-ko- bydlíme v ulici Jasmínová a kde ty na Zahradnáku?
Adys-přítel má nohu v sádře, prože měl před dvěma týdny nehodu, na přechodu ho porazilo auto bokem, naštěstí jelo pomalu asi třicítkou, takže ho srazilo do nohy a přejelo mu jí, takže má zlomené kůstky v nártu, ale jinak je OK, naštěstí, měla jsem hrozný strach, ale prohlédli ho v nemocnici, a krom lehkého otřesu je to v pořádku, za 4 týdny mu sádru sundají
Hanu-mě mimísek taky v bříšku řádí, ráno chvilku vyčkává když se probudím pak se taky protáhne a pak to začne:) Jinak ted jak ležím, tak ho to víc „štve“ a kope víc-přeci jenom při chůzi jsem ho pěkně pohoupala.........
Daando, já jsem ve Střemchový, to je kousek od polikliniky
Jasmínová je, pokud se nepletu, ta kousek pod Cílem, jak je to dětský hřiště!?
Ahoj,
chci vás po delší době zas pozdravit. Nějak na konec nestíhám sledovat i vás, takže jste ještě všechny celé nebo už to někdo nevydržel.
My se v srpnu nějak pořád nemůžeme rozrodit a to tam už máme minimálně dvě žhavé kandidátky. Miminka máme zatím dvě, jedno v 37tt a druhé císařem plánované kvůli KP. Tak se mějte pěkně a užívejte poslední týdny s pupíkem.
![]()
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 36+3/ KO 2.8.) Katka +12 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 35+6) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 35+6/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 35+0) Tomašek + 10 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 34+4/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 34+2/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 34+2/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +14 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /33+2) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 34+1/ KO 10.8, UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 34+0/KO 7.8. 23.8, UTZ 24.8.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 34+0/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /34+0/KO 7.8., UTZ 31.7.) Překvapení +13,5 kg
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 34+0/ KO 7.8.) + 7 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 33+5) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 33+2/KO 2.8. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 33+1/ KO 10.7.) Holčička +5 kg
Katka_H ( 1980/170cm 67kg/Blanensko/TP 18.9./33+1/ KO 14.8.) Překvapení + 11 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 33+1)
Daanda ( Praha/168 cm 62 kg/ 32+6) + 10 Kg Daniel
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 32+6/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 32+5/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 32+4/KO 13.8.) Natálka,Matěj + 5 kg
Petra.lovosice ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 32+4/ KO 9.8.) Michaela +8 kg
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 32+4/KO 8.8.) Dianka +3,5 Kg
Kammka 31+5 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 31+4)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 31+5/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 30.9 / 31+3/ dvojčátka) Anika,Karin +16 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 35+3) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 33+6) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 31+2) naposledy se ozvala 4.4.
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 32+3) Holčička naposledy se ozvala 21.5.
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 32+4 ) Překvapení naposledy se ozvala 4.6.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 36+5) Ládík
Dobré ránko!
Jsem se právě vyhrabala z postele
Kdyby mi nevolal milaček tak ještě spím. Včera jsme byli na návštěvě a vrátilli se až kolem 23 hod.
Voche já bydlím s babinou a řekla bych že je ještě horší než tvoje tchýně ale přiškrtit ji by nám moc nepomohlo ![]()
Leni hezké přáničko. Taky mě baví úpravy fotek ale opravdu je to požírač času
![]()
Jdu se nasnídat a pak ještě nakouknu ![]()
Leni, moc hezoučký. Já právě stahuju nějaký pozadí a doplňky a pak se na to vrhnu taky ![]()
Holky, tak naše nová dušička KatkaH bydlí kousek ode mně - cca 9 km, to je náhoda, že?
Tak už se domlouváme, že by sme se navštívily, dokud máme pupíky
By mě nenapadlo, že tady potkám někoho, kdo je kousíček ode mě
Ahoj holky,
tak je to potvrzene.....vcera mi milacek u vecer jen tak rekl, ze se u nas tchyne zdrzi vice nez tyden…presneji od 13. srpna do 30.srpna.....tak jsem dostala hysterak…fakt, probrecela jsem celou noc a sla spat az nad ranem..... ![]()
Ja jsem nastvana hlavne kvuli toho, ze si nikdo neuvedomuje, ze mam termin 2. zari a ona tady tudiz bude tesne pred porodem a to jeste tak dlouho.....a co jako s ni tady budu delat? Uz kdyz tady mela zustat „jen“ tyden, tak jsem premyslela, jak ji zamestnam.....ale ted fakt nevim…navic milacek bude mit dovolenou jen tyden, takze tady s ni budu 9 dni sama od rana do vecera.
Tak vidis Voche nejsi sama.....nicmene, ona neni zase takova semetrika, jen si s ni absolutne nemam co rict je ji 75 a je to typicka italska matka co vi vsechno nejlepe… Navic je jasne, ze se hned vrhne do uklizeni a prerovnavani veci a kritizovani Tiny a jejich chlupu…a ja se neudrzim a proste se s ni pohadam…to jsem rekla i Francescovi…ten tvrdi, ze bude maminka „hodna“..... no jo ale on bude v praci a ja z toho vseho asi porodim drive.....tak jsem mela zkazeny cely vecer a noc…jen Tomik me obcas stouchal, jako by rikal, ze to spolecne zvladneme…vubec to nebyly kopance jen takove lehke stouchani, tak to bylo prijemne…
No nic rekla jsem si, ze uz to stejne nezmenim (asi ji nemuzu zavolat a rict at nejezdi, ze?) a uvidim co se bude dit…jsem z toho na nervy vice nez z porodu ![]()
Dneska odpoledne jdu k tomu jinemu gynekologovi, tak doufam, ze nebudu mit sok i z nej…
Ahoj Evikule, obcas procitam diskuzi srpnatek…tak vsem drzim palecky…doufam, ze my do zari vydrzime…
Luci, moc moc hezka fotka s kocourem…tak snad nebude moc zarlit, ale kamaradka ma taky kocoura a ten i pres svuj pokrocily vek mimco prijal bez problemu.
Hanucho, i muj tata se jmenuje Jindrich a deda se tak taky jmenoval…
a ja se tak taky mela jmenovat…no nastesti jsem holka a mamka si pro:,–(ila, ze teda Jindrisku rozhodne nechce…tak jsem Barunka z „Babicky“..... ale jestli bude pristi mimco kluk o Enricovi uvazuju…ale v ceske verzi se mi to jmeno nelibi… ![]()
Ciao ciao
Barca
Ahojky…
Barco..proc tam bude jeho mamka tak dlouho?? To bych teda asi taky nechtela..since manzelova mamka je fajn, ale stejne…jeste, ze ji nerozumim
…ale bude to taky neco, kdyz celou sezonu budeme bydlet ve stejnym baraku…alespon, ze budeme mit oddeleny hlavni dvere. Ale stejne se budeme kazdy den vidat.
MonaP, mas krasny brisko ![]()
Dneska jsem byla na ko a nic moc jsem se nedovedela..hlavne jsme resili materskou a ze zpravy jsem se docetla, ze CS je 0, takze me asi predcasny porod taky nehrozi. Nakonec jeste budu prenaset a manzel ten porod fakt stihne ![]()
JJ, to je dobre, ze ko dopadla dobre ![]()
Leni, krasny pranicko ![]()