Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
30.7.07 13:50

ahoj holky, děkuji za přivítání - tak něco o mně:) Je mi 29 let, výška 168, váha začala 62 kg ted je +10 kilo. Zítra jdu do poradny a údajně bych měla dostat papír už na nástup na mateřskou od 7.8.. Do poradny půjdu ještě za čtrnáct dní a poté už budu chodit do poradny do Podolí.
Jinak čekáme první mimčo, bude to chlapeček Daniel. Víme to už od 16 tt, a potvrdili mi to na velkým ultrazvuku. Předminulý týden jsem byla na posledním velkým ultrazvuku v Pronatalu kam mě speciálně můj gynekolog posílá (platím mu nadstandard), a Daniel vážil 1,60 kg a byl už hlavičkou dolu-tak snad mu to už vydrží. Zítra budu vědět váhu Danečka zase novou, prože i můj doktor má přístroj ultrazvuk, který měří váhu, což je super.
Jinak jak tu psala Adys o problému s kterým ted byla v nemocnici - měla jsem asi v 17 tt problém, že mě bolelo neskutečně pod žebry, jakoby vzduch - ale měly strach kvůli rodinné dispozíci, že by se jednalo u žlučník, tak jsem byla na sonu, kde to vyloučili, ale potvrdili „nadměrný pneumatismus“, prostě spousta větrů, takže od té doby, když mě to bolí, tak si dám Espumisan - je jako jediný povolený v těhu, a fakt to pomáhá...............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.7.07 14:07

Jets eVam povim zajimavosti z nemocnicniho prostredi. Ve vsedni dny je tady rusneji, porad se neco deje.
Vecer privezli dve tehulky, co mely na rano naplanovaneho cisare (kvuli poloze mimi). Tak to bylo zajimave, jak jim lekarka vse vysvetlovala, nechale je volit zpusob anestezij, a sestricka delala pripravu. Da se rict, ze jsem byla u zdroje informaci :-)
Pro Petru L povim, jak se dela CR (planovany teda) v HK. Vubec to neni zadna hruza, tatinkove byli od rana s tehulkami, moralne je podporovali a tak. Na sale budou take spolu (vejdou kazdy z jinach dveri, ale tam se hned potkaji). Tatinek pravdepodobne dite uvidi jako prvni, ale mamce ho hned take ukazou (obe zenske zvolily epidural, takze nebudou spat), az pak ponesou merit-vazit. Tatinek bude nasledovat mimi na mereni, a tam ho bude fotot a natacek. Co bude dal, to uz nevim. Zda se priklada hned k prsu… mozna jo, ale to nejsem si jista,a to jsem nebyla uz u toho dalsiho vysvetlovani.
Ted mne sanitar vypravel, ze vse probehlo v poho, jedna ma kluka, druha holku. Takze takove veci se tady dejou. Ja bych nejradse, aby dnes uz bylo tak 15 zari, a aby me take na neco pripravovali . Az na posledni chvili se dozvim, zda to bude CR ci norm porod, zatim jsou obe holciny hlavickou dolu, ale pry se to muze zmenit. Obema holkam-tehulkam z dneska o spatne poloze bylo zdeleno vcera ci predevcirem, a hned takhle fofrem naplanovany cisar, byly totiz v 40tt, tak nebyl duvod odkladat.

Zitra se zas bude dit neco zajimaveho, kamaradka prijde na vyvolavani porodu, a bude o patro vys, tak se za ni zkusim dostat. A tesim se na miminko, snad take vykoukne uz zitra, jinak pry ta vyvolavacka muze zafungovat az za vice hodin ci i dni…

Zatim se opatrujte.
Alina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.7.07 14:26

A jeste do tretice.
Poprosim o malou opravu v seznamku. Jsem dnes 31plus 1, tam od zacatku mam asi o dva dny vice. A mam uz tak 14,5 kg nahore.
Tak se premistim na posledni misto v seznamku (dle terminu porodu). Tak snad nebudu rodit jako prvni :-)

Jeste jsem zapomela rict, ze dnes se mi povedlo vypadnout na hodinku z nemocnice na propustku a na vlastni zodpovednost. Nutne jsem potrebovala, tak jsem riskla. Sice jsem nerikala, ze budu ridit (to se nesmi s temi prasky, ale citila jsem se dobre, a ridit nejakych 2 km bylo jednodusi, nez si organizovavat odvoz). Bylo to fajn dosta se do mesta, a trosku aspon mezi normalni lidi. Byt nalicena , ucesana a ustrojena, i pres to brisko jsem se citila tak trochu pekna (ne jako tady, 24 hod denne v nocni kosili, usmudlana a ospala).
Jo, Lenko, ty trochu vic vis, o co se jedna, tak to dopadlo na 1, jeste lepe, nez jsem ocekavala, mam uz vse za sebou, ted jenom pockat propusteni, az to s Lukasem poradne oslavime. :D Jeste , ze jsou nejake dobre zpravy.
Prprtoue pred 5 min zas prisel doktor-mladak, sahnul na brisko, ze pry je tvrde, a jak casto tvrdne. Ja na to, ze je takove porad, a on, at nedatluju, a lezim :-( Ach jo, tk zkusim trochu pro zmenu lezet, naladuju se na klizku. Jeste jen zkouknu galerku, jak ze tam vypada mimi Adys. Take bych chteka nejakou fotku mimi, ale to asi uz nedopadne, zato pak se vyradim, az vylezou :-)
Tak zas ahoj.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
30.7.07 14:36

Alino ,
no vidis, jak se o tebe staraji … ale taky by mi vadilo, kdyby kazdej dr. rikal neco jinyho .. ja jsem si taky ted v nemocnici rikala, ze tam cloveku skoro nic nechybi .. :-) .. az na ty jejich pomalu 2hod kontroly a to hlavne v noci .. tady u nas totiz prijdou o pulnoci zmerit zivotni funce (tlak, tep, poslechnout, zmerit teplotu atd.), pak za hodinu prijde dr., ktera nastoupila na nocni vyzvedet, jestli je vsechno v poradku :roll: , ve 4 rano jsou odbery krve a znova mereni ziv. funkci :roll: , v 6 prijdou dat prasky :roll: , v 7 prijde dr. z ranni sluzby :roll: , v 8 prinesou snidani a tak to jde porad dokola …

jinak tech kortikoidu se neboj .. ja jsem dostala taky 2 injekce jako prevenci, kdyz jeste nevedeli, co mi vlastne je a bali se, aby to nebylo neco vaznejsiho a treba museli mimco vyndat driv :-) . je to naposileni plic a mozkovych bunek ;-) . nastesti mimco je v poradku, ven se mu zatim nechce, tak at si tam pobyde. taky jsem se ptala, jestli treba kdyz uz ted bude mit ty plice vyvinute, tak jestli se mu nebude chtit ven driv, ale pry ze ne .. ze az se proste rozhodne, tak se rozhodne i kdyby to melo byt treba ve 42tt. u tebe to asi az tak dlouho s tema princeznama nebude, ale nemusis se bat :-)

jo.. a to, ze jses otevrena na 1cm .. to taky nic nemusi znamenat. dr. mi rikala, ze i se 3cm muzes chodit treba mesic :-) .. neboj, to bude v pohode. :-)

Daando ,
jenze mne prave zadnej ten nadmernej plyn nenasli. dr. se spis priklanela k tomu, ze to melo souvislost s ledvinama … treba jenom zmackly nebo skriply kanalky, podle toho, jaky jsem mela bolest. navic ja to vsechno mela na leve strane, zlucnik je napravo a stejne ho uz nemam :-)
navic mam k tomu rodinny dispozice .. mamka na ledviny trpi a bracha tohle podobny, ne-li stejny mel uz asi 2× a nikdy zadny kameny nemel, ale rekli mu, ze je to od ledvin .. tak se s tim uz nebudu dal zabyvat. je mi celkem dobre, rekla bych, ze uz ta bolest ustoupila skoro uplne. :-) asi mi pomohla ta ceska party :lol:

jinak kdyz jsem ted byla v porodnici a zrovna me jedna sestricka vezla z utz, tak ji na pipak prisla zprava, ze se ma jit pripravit na CS ve 33tt, coz bylo stejne jako ja … tak jsem si jen tak rikala, ze jsem rada, ze se me to jeste netyka. ale videla jsem miminka za oknem, cerstva ruzova, tak se mi hned vehnaly slzy do oci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
30.7.07 14:48

Adys,

tak to jsi mela stejne pocity jako ja, kdyz jsem byla v porodce v sobotu! Vlastne mi ti mimiskove neprisli ani tak malinci…tak jsem zvedava na to nase :wink:

Alino,

to verim, ze to je nuda…ja se nudim doma, natoz v nemocnici…ale nechci to moc prehanet s domaci praci, protoze je to fakt unavne. Nicmene musim jit zkratit zaclony do obyvaku…tak se asi do toho pustim…
Tak prijemne lezeni… :wink:

Ahoj Daando,

vitam mezi zarijovkama! Daniel je hezke jmeno, i my jsme o nem chvilku uvazovali, ale milacek ma bratrance, ktery se tak jmenuje a nejak by to neprenesl pres srdce kdyby se jeho syn jmenoval stejne :wink:

Holky, prave jsem zjistila, ze se nam v komore urodili mravenci…no to je sila…tak az se Francesco vrati z prace bude muset vsechno vyklidit a vystrikat…to je fakt nechutny. :cry:

Hezky den!

Barca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
30.7.07 15:52

Ahojky,

Adys tak to je dobře že už je ti skoro dobře.

Alino
Veřím že je to nuda ,me stačil ten tyden v nemocnici a upně my z toho hrabalo,a pusobilo to na me depresivně a to tam byli všichni milí a doktoři meli na vec taky ruzny nazor .A to my vyhrožovali že si tam poležim až do porodu.ale co bysme pro ty nase mimisky neudelali že.Treba te budou na víkend pouštet na propustku.
Ty kortikoidy na dozraní plic sem dostala taky,mimču neublíží jen tam vytvoří latku ktera je potreba k tomu aby mohlo mimčo samo dychat .

Vítej Daando,
koukam že pudeš rodit v podolí,ja taky tak se tam treba potkame.Pak poreferuj jaky to bylo na kurzech,furt nevím zda na nej mam jit.

JInak sem byla dnes na kontrole ,a mimčo se umoudřilo a je hlavičkou dolu,jupí.A pak my doktorka taktně oznamila že budu rodit ve 37.týdnu kuli tlaku,teda pokud neporodím dřiv kuli tomu že sem otevrena.tak my nak zkamenel usmev,furt si preju abych už rodila a když my doktorka oznamila tak sem z toho vubec nemela radost ,ani nevim proč.

Mono
prosím opravit v seznamku jsem o den víc,další ko 13.8.,a vaha +5kg,díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
30.7.07 16:33

Ahojte,
teda tady se dejou veci…
vitam novou tehulku Daandu, Adys tebe taky uz doma a Aline preju, at to tam nejak prezije, i kdyz to musi byt hruza, ja mam z nemocnice vzdycky blby pocit, hlavne to, jak cloveku nic nereknou a musi se vsem podrizovat i kdyz si mysli, ze je to blbost (viz u tebe s internetem).
Ja jsem docela nervni z toho myho drobecka, od vcerejska vecer sebou porad mele, hlavne kdyz lezim, vubec jsem se nevyspala. Sice sebou sije docela dost i normalne, ale takhle to jeste nebylo, tak si rikam, co se mu deje a jestli se mu treba neco nelibi. Rano jsem byla uz tak vynervena, ze jsem si zabalila tasku do porodky. Ale pak jsem zavolala PA z kurzu a ta rikala ze mam jeste den pockat a pak zavolat dr. aby miminko kdyztak zkontroloval. No ve ctvrtek jdu na KO, tak treba to vydrzim. Kdybych ty pohyby necilila vubec, tak by to bylo horsi, ale stejne jsem trochu nervozni, co tam broucek vyvadi.
Tak se drzte!
Hanucha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
30.7.07 16:47

Tak se mi ty zaclony nejak nedari… :oops:

Ted si pripravim malinik a budu na chvilku koukat na televizi…

Amisku v 37 tydnu? To by ti ten porod vyvolavali?

Hanucho, Tomik vcera v noci taky poradne radil, ale pres den je pomerne v klidu…kdyz chodim nebo neco delam, tak asi spinka, zato, kdyz se na chvili natahnu…a jeste k tomu na bok to pak je boj kdo z koho :wink:
Tak drzim palecky na ctvrtek…

Tasku do porodnice porad jeste odkladam.....ale snad ji zabalim tento tyden.

Barca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
30.7.07 16:53

Ahoj

koukám, že se nás tu otvírá víc :-)

No…ja se snažím polehávat,ale nejde to.
Došila jsem si závěsy…s miminem bych už asi težko, pak se musí vařit, uklízet…znáte to :-)

Vítám novou těhulku :-)

Držte se!!!!!!!!Už je skoro srpen........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
30.7.07 17:18

Brcav75

asi by my ho vyvolavali,ja stoho byla rozhozena že sem se ani poradne nezeptala,jen doufam že nepujdu na cisaře,ja se tak tešila na normalní porod.predstavovala sem jsi jak me kolem termínu chytnou bolesti ja pojedu s manžou do porodnice tam behem par hodin porodim atd,a ted to vypada že to bude uplne jinak.sem ztoho takova naka presla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
30.7.07 17:31

Amisku, to bude dobry.
Nemyslim si, ze by to bylo cisarem…alespon na mimco nebudes muset dlouho cekat…ja doufam, ze nebudu prenaset…tak to bychom meli podobny termin, vid?

Hlavu vzhuru! Hlavne, ze je mimco v poradku! :wink:

Barca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
30.7.07 17:49

Hanu ,
jestli te to uklidni, tak moje doposud klidne miminko se taky zacina ted pekne projevovat … protahuje se a kope, az mi bricho nadskakuje a ja s nim a nejlepe se mi jeste strefuje do mocaku :-) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
30.7.07 19:22

Ahoj holky,

taky musím říct, že posledních pár dnů je mimčo mimořádně aktivní. I v noci se občas proberu, jak kope - a to se mi dříve nestávalo. Vysvětluji si to tak, že jak roste a má méně místa, tak o to víc ho já cítím.

Dneska odpo u mne byla kamarádka z práce, tak jsem jí ukázala všechny věcičky na mimi - no rozplývala se :-)

Včera jsem četla krátkou diskusi holek z května, které přenášely - no brrr, doufám, že mne ani žádnou z nás to nepotká :twisted: Tak nějak stále doufám, že termín se podaří dodržet :lol:

Dneska nám dovezli dětskou postýlku a nábytek do ložnice. O víkendu to bude přítel s mým tátou sestavovat. Už s emoc těším - konečně nebudu muset vstávat ze země (což hlavně v noci, když mne chytne křeč do nohy a potřebuji vstát, bývá velmi vtipné) a taky už budeme mít skříně a tím pádem budu moci vyprat věci na mimčo a hezky je dát do skříní.

Stále ještě nemám kojo podprdy a ještě 1 noční košili. Tak snad se mi to podaří brzy sehnat - pak bych měla už i všechny věci do porodnice. Ale tašku zatím také sbalenou nemám.

Pěkný večer.

Jo - a vítám Daandu :-) A prozraď nám ještě - kde v Praze bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
30.7.07 21:06

Ahojte holky

tak u nás snad zatím vše OK, včera jsme byli s manžou na kurzíku o porodu. Bylo to moc fajn.

Nemohu jinak než vám napsat o jedné holčině. Chodím ještě ne miminko.com a tam jsem se dnes dozvěděla zdrcující zprávu o holčině s TP 1.8. :cry: :cry: Ve středu nastoupila do nemocnice s tím že jí budou dělat cca za týden CS, ale do nemocnice musela kvůli bílkovině v moči a myslím i zvýšenému tlaku. V sobotu nám poslala SMS že mimi jí umřelo a porodit ho bude muset normálně :cry: v pátek byl klučina v pohodě a v sobotu už nežil. Jednalo se cca o porodnici v Šumperku. Je to strašný, nechápu proč čekali, malej měl už 3600g :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.7.07 21:42

Hezký večer břichounkové :-)

Co to čtu za zprávičky? Holky držte se :!

Alino, na dvojčátka se držíš velice dobře a to otevírání není tak děsné, já byla s Jasmin otevřená cca od 32tt na 3až 5cm a dotáhla jsem to doma do 38tt. No a teď jsem na začátku 33tt tak na 1-2. Tak se drž :srdce:

Daando, vítám Tě :-)

Adys, doufám, že u tebe už žádné podobné problémy nebudou, opatruj se. Jo a ta fotka mi nejde dát k tomu Jménu i podpisu.

Jdu uspat mého nočního ptáčka, tak klidnou dobrou noc Joula

PS mimoušek poslední dobou taky pěkně řádí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí