Září 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12947
29.7.07 19:16

Petrax-mě to taky nebaví vše mě bolí,a je to nekonečné už aby to bylo
jsem nedávno přemíšlela co je na tom těhu pěkného,ze začátku zvracíte,pak vás začne všechno táhnout a tet no to je hrůza,snad nekrásnější bude to miminko,já stále přemíšlím po kom bude vypadat,jakou bude mít asi povahu,jestli budu dobrá máma
tet mívám i sny o miminku a o porodu ,no asi mi už začíná líst mlíko na mozek,minule jsem brečela a chytla jsem do toho záchvat smíchu,to byl histerický brek a ještě histeričtější smích a můj miláček který nechápal jen řekl že šestinedělí bývá prý horší že to slyšel od kamarádů,tak snad to přežijem pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
29.7.07 19:23

AHOOOOJ HOLKY!!!

Co to tady čtu za scénaře? 8O

Adys, fotečka v galerce je krásná, moc to mimiskovi sluší. A jsem ráda, že už jsi doma a že to snad nic nebylo…

Alino, v nemocnici to je sice opruz, ale říkej si, že jsi aspoň pod dozorem, kdyby něco. A hlavně, co ti tam chybí…najíst dostaneš, postel si stlát nemusíš, pohoda :lol: :lol: No, já vím, že ne, ale hledejme na všem něco pozitivního, že…

Radiku, moje sousedka se otvírala od 29 tt, nakonec porodila ve 35+1tt a už to bylo v pohodě, za čtrnáct dní je malému rok a je to chlapík!!
Tak neboj, odpočívej…

Jinak já jsem furt nějaká taková na nic. Volali mi od doktorky, že mám moc málo železa, tak mi manža musel jet pro recept a zase už baštím železo, nevím jestli to pomáhá, asi moc ne. Každý dopoledne sem jako přejetá parním válcem…

Přes bříško už mám 109 cm 8O A poslední dny je miminko nějaký akční, to je ale dobře. Když ho necítím hned po ránu, tak tady lezu po čtyřech a různě se převracím, manža vždycky jenom kroutí hlavou :lol:

A děkuju za pochvaly kočárku, ty děti jsou sousedovic. Každé je teda od jiné sousedky. A právě ten v té hluboké korbice je ten, co se narodil v 35+1tt

Manža je teď se sousedama na nohejbale a já tady zašívám a trochu žehlím atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
29.7.07 19:47

Peťo z L. - tak jsem teda přemýšlela, co je na těhu pěkného a na pár věcí jsem přeci jen přišla:

• poprvé v životě jsem pyšná na svoje břicho a že každý může vidět, že čekám mimčo :lol:
  • pak se mi moc líbí, když si přítel s mimčem přes břicho „povídá“ a mazlí se s ním
  • taky se mi líbí ten pocit, když se ve mě hýbe

.....no a to je asi všechno. Tak hold tyto věci musí převážit všechna ta negativa :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.7.07 21:15

ahoj holky, už si vás nějakou chvíli čtu a chtěla bych tu být s váma, jestli mohu:) Jsem z Prahy,a dneska jsem 32+4, rodit budu v Podolí, zítra jdu na kurz. Tak nejdřív zkouším, jestli se doručí zpráva a pak napíšu víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
29.7.07 21:31

Daando vítej :lol: a mohla jsi zabloudit už klidně dřív, jsme rády za každou dušičku :wink:
Tak ať se ti tu s námi líbí a něco nám o sobě ještě napiš, ať tě Monča může přidat do seznámku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
29.7.07 22:03

Ahoj holky,

dnes píšu jen v rychlosti, jsem dost unavená a chystám se do postele.

Alino, myslím na Tebe, drž se a hezky odpočívej. Jinak manžel dnes neskákal, odvolali to kvůli větru. Přesunuli to na příští týden, tak jsem zvědavá, jestli se to uskuteční. A musím uznat, že Ty jsi teda odvaha, když také skáčeš. Já bych neskočila.

Adys, je dobře, že už je Ti lépe a jsi doma.

Daando, vítej mezi námi :lol:

Dobrou noc a pohlaďte bříška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
29.7.07 22:15

Ještě jsem koukla do galerky,

Alino moc pěkný pokojíček :)

Adys, miminko má kouzelný obličej, je to fešák :wink:

Tak pa a dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
30.7.07 08:35

Těhulky

MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 36+1/ KO 2.8.) Katka +12 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 35+4) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 35+4/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 34+5) Tomašek + 10 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 34+2/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 34+0/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 34+0/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +14 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /33+0) Holčička 

Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 33+6/ KO 10.8, UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 33+5/KO 7.8. 23.8, UTZ 24.8.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 33+5/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /33+5/KO 7.8., UTZ 31.7.) Překvapení +13,5 kg
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 33+5/ KO 7.8.) + 7 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 33+3) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 33+0/KO 2.8. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 32+6/ KO 10.7.) Holčička +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 32+6)
Daanda ( Praha/168 cm 62 kg/ 32+5) + 10 Kg Daniel 

joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 32+4/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 32+3/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 32+3/KO 13.8.) Natálka,Matěj + 5 kg
Petra.lovosice ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 32+2/ KO 9.8.) Michaela +8 kg
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 32+2/KO 8.8.) Dianka +3,5 Kg
Kammka 31+4 Holčička 

Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 31+2)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 31+3/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 31+1/ dvojčátka) Anika,Karin +14,5 kg

Maminky

Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let

Dlouho se neozvaly

Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 35+1) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 33+4) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 31+0) naposledy se ozvala 4.4.
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 32+1) Holčička naposledy se ozvala 21.5.
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 32+2 ) Překvapení naposledy se ozvala 4.6.

Náš host

Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 36+3) Ládík 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
30.7.07 10:23

ahojky holky
tak jsem zpět z nemocnice,tam sem sepsala rovnou porodopis
k tomu otočení mi řekly toto,za 14dní jdu znovu,pokud by došlo k porodu a byla bych otevřená a mimi prdelí dolů tak jí zkusí vzít pumpou,pokud nebude porod dřív a neotočí se tak mi naplánují císaře 4 dny před termínem ,pokud bude vážit do 3,5kg jinak dřív.Byla bych po císaři na jipce 24hod pak by mě převezly na porodku a malou bych já i otec viděly až po 24hod,otec u porodu by u císaře nebyl. :( .tak snad mi sjede a otočí se,je mi jedno jestli to bude normální porod nebo císař mrzelo by mě že bych jí hned neviděla. :-(
Instrukce na porod,pokud praskne voda jet hned
pokud krvácení jet hned
kontrakce po 5 min
kontrakce se poznaji
pokud nastanou po 30min napustit vanu s teplou vodou pokud se jedná o poslíčky kontrakce ustanou pravé kontrakce zůstavají
tak jestli mívate poslíčky napustit vanu lehnout a vyčkat,měly by ustát jen ty pravé kontarkce trvají,nesmí vám teda prasknout voda předtím
taky sem dostala vynadáno že jsem si vytahovala bradavky prý se mají masírovat až po 35tt,dřív to může vyvolat předčasný porod no a vzhledem k tomu že je mám zapadlé tak jsem to dělala už od 6měs,a neporodila jsem naštěstí tak pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
30.7.07 10:41

Peťo z L. - no to jsou teda zprávy..... Dost mne zaráží, že v případě císaře Vám malou ukážou až 24 hod po porodu. K tomu přeci není žádný důvod :nevim:

Nedávno dávali nějaký dokument na ČT 2 z porodnice z porodů předčasně narozených mimin, vesměs císařem. A všechny hned (resp. poté, co je omyli a dali do inkubátorů) tatínkové viděli.

A když jsem byla na prohlídce porodního sálu v Thomayerce, tak nám jednak říkali, že mimčo tatínek hned vidí a dokonce jsem u takového jednoho případu byli - normálně tam byl tatínek, mimčo bylo cca 30 min staré (alespoň co ríkala sestra) a vesele ho fotil.

Hele, zkus je tam nějak zlomit. To mi přijde jako nějaká jejich zastaralá zvyklost :-(

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
30.7.07 10:50

petrax: ono jak která porodka asi,já se ptaly pokud by nastal porod dřív než planovaně,kdyby třeba praskla voda tak otec by na sále nebyl u císaře a malou by prý viděl při přenosu na chodbě,taky asi bude zaležet jáká sestra a doktor bude sloužit ,jakou budou mít náladu ,ale já věřím že ten můj se nedá a malou bude chtít vidět hned,vždyt bude její táta a zakázat mu to nemůžou…snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
30.7.07 12:18

ahoj holky :-)

diky za podporu a za pochvalu mimiska :-)

ja tady dneska strasim od 1/2 5., uz jsem nemohla usnout, tak jsem radsi vstala a ted si tady vyrizuju emailove resty ;-) no a ada hodinu na to po mne .. :roll: . clovek nema proste kouska klidu pro sebe :-)

citim se celkem dobre, sice takovy to pichani a boleni v boku mam porad, ale neni to tak strasny, da se s tim zit. dokonce jsem vcera jela (nebo se spis nechala odvezt) na cesky babinec 8O , ja vim, mela jsem bejt radsi doma v klidu, ale bylo to fajn … stejne jsme jen sedely a kecaly. :lol:
a jedly :wink: .

no nic .. jeste nakouknu pozdeji .. mejte, hezke pondeli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
30.7.07 13:01

jeste jse zapomnela privitat Daandu :srdce: .. tak doufam, ze se ti mezi nami bude libit a pobydes tu nejakou dobu a nevytratis se do neznama ;-)

hodne stesti s mimiskem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
30.7.07 13:33

Ahoj holky,

tak ja se dneska vzbudila pozde…to snad bylo poprve, kdy jsem v noci nemohla spat…to paleni zahy bylo neunosne a navic mi porad tvrdlo brisko, tak jsem vstavala po pul hodine a chodila kolem dokola…ach jo…doufam, ze to dneska bude lepsi :oops:

Jinak jsem si vsechno zpetne docetla:

Adys…skvela fotka…zavidim, taky bych chtela takovou, ale uz to asi nestihnem :wink:
Je neprijemne, ze se nevi co ti vlastne je, ale hlavne, ze to pomalu ustava, tak odpocivej…
stejne tak Radik a Alina…teda holky drzim palecky at mimca jeste nejaky ten tyden v brisku vydrzi :wink:

Petro i nam rikali, ze tatinka nepusti k cisari…pry na to nejsou zarizeni a to vetsinou uprednostnuji epidural. Celkova narkoza se dela malo (nastesti). Nicmene po porodu tatinek mimco hned vidi a jde ho i koupat se sestrickou, tak mi to taky prijde divny, ze vam ji ukazou az po 24 hodinach.

Jinak jsem ulozila fotky pokojicku a briska do galerky…no mozna jsem to prehnala s tim mnozstvim… :oops:
Nemam jeste fotky postylky, protoze cekame na matracku do postylky, jakmile nam ji doruci postylku slozime a „nacancame“ a tak budu moct dat i jeji fotku do galerky spolecne s kocarkem a vybavickou do porodnice…
Alino, mate krasny pokojicek…nadherne barevny…bohuzel moje laska je na tohle konzervativni, tak jsme zvolili na steny jen lehky odstin zlute…ale mi se vice libi ta vase :wink:

Holky v sobotu jsme se byli kouknout do porodnice, kterou mame jako druhou variantu. Bohuzel bylo zrovna plno a tak jsme porodni sal nevideli. Jen jednu tehulku na chodbe, ktera v pochodu prodychavala kontrakce asi s manzelem a druhou, ktera zrovna prisla s porodnimi bolestmi a nakonec i novopecenou maminku s miminkem, ktere prevazeli na odd. 6 nedeli…uprimne vypadala, ze toho ma fakt plne zuby, ale evidentne to zvladla a mimco bylo krasne vlasate!
Kdyz jsme odchazeli, tak jsem byla rada, ze tam jeste nemusime zustavat…nadruhe strane v sobotu vecer uz jsem jim tise zavidela, ze uz to maji pravdepodobne za sebou a ze maji jejich mimisky v naruci :wink:

Krasne pondeli a pohladne briska!

Barca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
30.7.07 13:45

Ahoj holky, zas se hlasim.
Musim priznat, ze jednu domu jsem si take v duchu chvalila to, ze jsem v nemocnici. Maji tady pekne ciste moderni pokoje, jidlo mi nosej do postele, pak milacek prinasi vsechny dobrutky, co si nadiktuju. Hudbu, televizi, pocitac a internet tady mam. Nemusim nic delat a jsem tady fakt kontrolovana, jako pod mikroskopem. Takze v pripade neceho neocekavaneho budu mit rychlou a jistou kvalitni peci. Tak jsem se snazila drzet tohoto hesla, a mit stale dobrou naladu. Az do dnesniho rana.
Protoze je doba dovolenych, a doktori se tady stridaji, tak od kazdeho vyslechnu neco trochu jineho a nejaky dalsi zakaz ci upozorneni, co bych nemela delat. Tak jeden mladak z dneska prisel na vizitu, kouknul, ze datluju na noutasu, a pry, ze takhle ne, ze tato poloha (polosed pololez) vubec neni pro me dobra, ze mimi mi tlaci na cipek, a ze bych mela lezet.
Timto vlastne sebral moji nejvetsi zabavu a zdroj dobre nalady. Lezet a nic nedelat, a to porad otloukat ramena a kycle jak ve dne, tak i v noci? To teda fakt metoda. Premyslela jsem nad tim, ze se kvuli mimi obetuju, ale asi se budu ridit svymi pocity, trochu lezet, trochu internetovat :-)
Jo, pak jeste me vysetroval, a pry jsem otevrena na prst (v patek byla jen na pul prstu). To je ale asi stejne malo a nic az tak hrozneho na 31tt a na to, ze jsou to dvojcata. Akorat on , jeste po porade s jinou lekarkou, chce se strachovat, a nechal mne pichnout kortikojidy na urychleni zrani plic miminek. Aby v pripade porodu byly na svet lepe pripraveni. Ja nevim, zda je to dobre, nebo spatne. Rodit se nechystam, chci to radse vylezet. Ale snad nevadi, ze uz ted budou v brisu mit zralejsi plice? nevite nahodou?
Pokracovani bude, nejak mi to vypadava, tak radse ten roman odeslu.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital