Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
teda par dnu se sem nedostanu a uz jsou tu takove noviny…Alino, drz se!!! Moc na vas myslim holky…
Adys, jsem moc rada, ze uz jsi doma…z ceho si nakonec mela takove bolesti?????
Radiku, taky na sebe davej pozor, jestli se uz oteviras.....
Holky, musime jeste vydrzet
.....
Od stredy jsem u sestry v zapadnich Cechach..no, jsou to nervy a tento rok to nejak blbe snasim. Plny barak lidi, vsude hadajici se deti…ale ten nejmensi synovec je bozi. Zrovna ho hlidam, protoze segra jela na hodku si po dlouhy dobe nekam sednout s kamaradama. Dneska mam den blbec…v noci jsem se moc nevyspala, protoze spim v loznici se segrou a s malym, takze na kazdy krmeni jsem vzhuru…ale to by ani nevadilo. Jsou tu chodsky slavnosti, takze jsme s detma jeli na pout…jenze to je taky…holky chtely na vsechny atrakce snad 2×, takze me uz pak bolelo a tvrdlo bricho, o zadech ani nemluvim…pak jsem se tu pohadala se strejdou tak, ze jsem se pak nahore v pokoji cela rozklepana z toho rozbrecela…ted me sestrenka zacala poucovat, proc jsme se s manzelem rozhodli pro dite, kdyz jsme spolu ani nikdy nebydleli a ze vi, o cem mluvi atd atd atd.....(fajn, souhlasim..je to jiny, ale je to hlavne nase vec…)…to, ze ona nenasla chlapa, se kterym by chtela mit dite a kteryho by si chtela vzit…tak za to holt nemuzu..ja ho potkala a niceho nelituju.
Jinak mam opet strasnou zacpu a vcera me poprve palila zaha…
K alkoholu..nastesti manzel nepije a kdyz se nekdy napije, tak to tak dopada, protoze jak neni zvykli, tak mu staci malo a pak zacne takovy to…„musim na vzduch“ a vetsinou nekde usne, takze jsem se bala, ze ho o svatebni noci budu hledat spicicho po letovisku..ale udelal mi radost a krotil se.
Jeste jsem na neco chtela odpovedet…jo, taky bych chtela byt doma tri roky…ale chteli bychom i dalsi dite a aby od sebe deti nebyly tak dlouho, tak uvidime…nechci planovat a nechci rikat, ze do ctyr let budeme mit dalsi mimco, protoze se to pak nemusi povest hned a nechci to teda zakriknout. No nic…budu koncit, segra uz prijela…
Mejte se krasne, davejte na sebe pozor a dobrou noc.....
Těhulky
MonaP (1980 /168cm 60 kg /Sev. Morava / TP 21.8 / 36+0/ KO 2.8.) Katka +12 kg
Kat-ka (1977 / 173cm 52 kg /Praha / V / TP 30.8. / 35+3) Natálka +8 kg
LUCI (1980 / 166cm 65kg/Pardubicko / V / TP 30.8. / 35+3/ KO 14.8,22.8.,28.8.) Překvapení +15 kg
Brcav75 (1975 / 170cm 64kg/Miláno / V / TP 2.9. / 34+4) Tomašek + 10 kg
Koutecka (1980 /165cm 55kg/ Praha / TP 4.9. / 34+1/ KO 24.7.) Filip, Anna +7 kg
lenak (1981 /172cm 67kg/ Pardubice / V / TP 7.9. / 33+6/ KO 22.8.) Chlapeček +13,5 kg
mybe (1974 / 174cm 60kg/ Česke Budějovice / TP 9.9 / 33+6/ KO 6.8.) Hedvika, Bruno +14 kg
Lucka ( Plzeň/ TP 10.9. /32+6) Holčička
Zuza (1977 / 175cm 57kg/Praha4 / V / TP 11.9. / 33+5/ KO 10.8, UTZ 13.7. ) Překvapení +9,5 kg
adys (1969 / USA / V / TP 12.9. / 33+4/KO 7.8. 23.8, UTZ 8.8.) Chlapeček +5kg
radik (1980 / 164cm 54kg/Praha / S / TP 12.9. / 33+4/ KO 26.7.) Holčička +8 kg
JJ (1973/ 163cm 62kg/Mostecko/TP 12.9. /33+4/KO 7.8., UTZ 31.7.) Překvapení +13,5 kg
Iggi (1976 / Pha 4 / TP 13.9. / 33+4/ KO 7.8.) + 7 Kg
kristain (1978 / Zlín / TP 15.9. / 33+2) František, Agátka + 10 kg
hanucha (1977 / 173cm 60kg/Brno / TP 17.9. / 32+6/KO 2.8. ) Překvapení +12,5 kg
Maria86 (1986 / 162cm 50kg /Praha4 / S / TP 18.9. / 32+5/ KO 10.7.) Holčička +5 kg
maxik ( Vitkovice / TP 18.9. / 32+4)
joula (1975 / Pha 4 / TP 19.9. / 32+3/ KO 17.7./ UTZ 11.7.) Adam, Sabrin + 7 kg
petrax77 (1977 / 172cm 78,5kg/Praha / TP 20.9. / 32+2/ KO 2.8.,UTZ 11.7.) Šimon +10 kg
Amisek ( 1981/168 cm 95 kg/Praha/ TP 21.9./ 32+1/KO 18.7. UTZ 17.7.) Natálka,Matěj + 3 kg
Petra.lovosice ( 1980 / 167cm 58kg/ Lovosice / TP 21.9. / 32+1/ KO 9.8.) Michaela +8 kg
LadyDi ( 1983/Náchodsko/TP 21.9./ 32+1/KO 8.8.) Dianka +3,5 Kg
Alina (1979 / 166cm 58kg/Hradec Kralove / TP 25.9 / 31+3/ dvojčátka) Anika,Karin +12,5 kg
Kammka 31+3 Holčička
Oxi ( 1975/Praha4/ TP 26.9./ 31+1)
Vochechule (1974 / 174 cm 90 kg /Třebechovice / V / TP? / 31+2/ KO 23.7./ UTZ 20.7.) Šimon +5 kg
Maminky
Kat-ka - Matyášek 4roky, Filípek 7let
Zuza - Davídek 3 roky
Andrášek - Alice 6 let
kristain - Vítek 2 roky
Vochechule - Matouš 10 let
maxik - Dalibor 1rok
adys - Adam 4 roky
lenak - Adamek 2 roky
joula - Jasmin 3 roky
MonaP - Michal 7 let
vari - Terezka 14 let
Dlouho se neozvaly
Andrášek (1976 / Praha / TP ?/ 35+0) naposledy se ozvala 26.1.
vari (1973 / Praha 4 / TP 13.9. / 33+3) naposledy se ozvala 18.2.
Moth ( 1975/ Praha 4 / TP 29.9./ PM 30+6) naposledy se ozvala 4.4.
*moonlight** (Brno / TP 23.9. / 32+0) Holčička naposledy se ozvala 21.5.
berenice (1981/ Praha/ TP 21.9. / 32+1 ) Překvapení naposledy se ozvala 4.6.
Náš host
Evikule (1982/ Česká třebová/ TP 24.8./ 36+2) Ládík ¨
Dobré ránko ![]()
Tak na dnešek jsem spala od 22 hod do 8 - a to bez jediného vstávání na záchod či nějaké křeče. Jen mne trošku bolí v kříži. No nádhera ![]()
Teď jsem zasedla k PC, že do oběda budu dělat do práce - ale nejdříve si samozřejmě musím přečíst, co je kde nového ![]()
Adys - tak to jsem ráda, že už je lépe a že jsi doma.
Alino - jak to vypadá u tebe?
Radiku - co ty, stále ležíš?
Mario - no, nezávidím ti ty kecy příbuzných. Mě to vždycky stačilo dříve o Vánocích, kdy jsme navštěvovali s našima všechny ty tety, sestřenice atd. a já si všude připadala jak blbec. Můj život byla jen práce, práce a zase práce, většinou 6 dní v týdnu. Soukromí žádné, žila jsem sama - tak to šlo 4 roky. A pokaždé se mě příbuzní zeptali - a to jsi pořád sama? a kdy se budeš vdávat?..... No hrůza
Jednou už jsem se málem neudržela a zeptala se jedné sestřenice, zda se bude zase rozvádět - no, ale udržela jsem se ![]()
Tak hezkou neděli všem těhulkám a skrytým miminkům ![]()
Ahoj holky, diky za podporu.
Ja jsem relativne v pohode, nic me neboli, az na to tvrde bricho. A pak jeste to nemocnicni buzeni v 6:00 (to jsem polkla prasky, a spala jsem dal). Pak vizita v 7:00, take jsem neco odkyvala a spala dal. Snidani jsem ignorovala, tu mi donesli na pokoj. Pak uklizeni pokoje kolem osme me zase zbudilo.Tak to uz me takovy kvalitni spanek prestal bavit, a asi budu muset fakt prizpusobit svuj rezim tomu jejich, neponocovat, a pak nebyt rano ospala.
ted budeme tocit monitor, za chvili napisu
Ahojky,
Adys přeju ať se to rychle zlepšuje a do porodu už nic nepřihodí.Jen samou pohodičku, aby jste tak pěkně rostli jako doteď
Alino,s tím režimem máš pravdu,před dvěma lety jsem to taky zažila, a je to jediná možná cesta
Moc adrenalinu tam nezažiješ, ale ten nemocniční stejně stojí za ho… Ať jste v pořádku co nejdříve doma.
Radiku vydrrrrrrž, už jsi ve finále, dlouho to už nebude, ale bude to stát zato!
Jo a k tý mateřský, ve dvou letech bych dítě nedokázala opustit na celý den, nechat ho ve školce a částečný úvazek finance neřeší. 11tis.by bylo fajn, ale určitě beru 3roky ![]()
U mně se začali objevovat takový jakoby menstruační bolesti v podbříšku a v zádech, většinou v noci, ale žádný intervaly nepozoruji, bolí to dost intenzivně, ale třeba 20min. a pak to přestane, nebo nad ránem.A k tomu silnější výtok, tak se za týden zeptám doktora, zda to něco znamená ![]()
Jinak počasí je zatím bezvadný, tak ať vydrží co nejdéle! tfuj,tfuj
Tak monitor nam natocili, miminka v poradku, pozoruji tam porad nejake jemne stahy delohy, ale to by nemelo nic znamenat. Zitra budu zjistovat, kdy by me pustili domu. Musi se nejdriv vy:,–(it ta lecba (davaji mne tokolytika, na uvolneni a zklidneni delohy, a ty maji vedlejsi ucinky na srce, tak proto ta lecba se provadi v nemocnici). To je snad jediny duvod, proc tady jsem.
Jinak na materske nejspis take budu 3 roky, ale urcite bych rada najak trochu pracovala ten 2-3 rok. Pokud to pujde, zakon to umoznuje, ale musi se zajistit , kdo by hlidal deti. Babicky u nas moc neprichazej v uvahu, tak leda by nejaka chuva. Pak jen uvazovat, zda se to vyplati, abych nevydelala tak akorat na chuvu ![]()
Az ted tady zacinam trochu cist o porodu, pred tim jsem se zajimala spis o vybavicku, tehotenske potize a vyvoj ditete v brisku, a info o porodu jsem nechavala na potom, ze je jeste cas. Poradte nejake dobre, trochu vic odborne clanky o porodu. Tad jsem nasla spis takove to povidani maminek, jak to mela ona. Mam holky obe hlavickou dolu, takze vubec neni vylouceny prirozeny porod (akorat bych si nejspis prala epidural).
Tak jdu si dat nemocnicni obidek.
Mejte se!
Alina.
tak ta délka mateřské je tak dlouho pouze u nás v česku,
třeba v takové anglii,mám tam sestřenu,jeden den porodíš druhý den jdeš domů,žádné porodné a mateřská trvá pouze šest měsíců.
A myslím si že pokud někdo má výhodné zaměstnání tak proč do něj nejít i dřív,ty školičky a jesle budou i u nás.
a pokud má třba ještě někdo názor že to ovlivní výchovu dítěte,tak moji rodiče měly dříve taky 12měsíců pouze mateřskou dávaly mě do jeslí a vychovaní mám,a můžete být doma 4 roky a dítě v dospělosti bude tropit vylomeniny,
tak názor nechávat takto malé dítě bez matky je pro mě trochu výmluva-a pardon píšu jen můj názor
Ahojky Peťo,
moje sestřenka má 2,5roč.syna, teď ho zkouší nechávat na pár hodin ve školce, a řekla, že déle by tam ještě nevydržel, prostě ještě potřebuje rodiče.Když to dítě trpí a všem je to jasný, těžko si zakládat na něj.práci i té nejlepší. Nejde ani tak o výchovu jako o vzájemný vztah, jako au pair jsem zažila, že ty vztahy tam fungujou mnohem hůř,rodiče a děti spíš žijou jako příbuzní ne jako ty nejbližší! Proto já osobně dávám přednost vývoji v mé rodině před prac.oblastí. Toť můj názor
Výchovu školka neovlivní.
A ještě mně napadlo, že by to u nás mohlo být třeba jako v Iráku, na všechno se dá zvyknout, tak doufejme, že sociální systém v této zemi se hned tak nebude měnit po vzoru jiných států EU. I když si pořád můžeme vybrat, kam se pak přestěhujeme, kde to bude lepší ![]()
Petro- Já znám dost dětí, které by těžko psychicky nesly odloučení od mámy takhle brzy. a nevím, proč je zbytečně tím trápit.
Jo, školky a jesličky budou, ale kdy??? Teď je všude nával a v některých městech je dost velký problém tam dítě dostat. Mám známou se 4 letou holčičkou, a ani tu ji do školky nevzali a to má jít ona do práce. Teď je už málo míst ve školkách a to se před těmi 3-4 roky nerodilo tolik dětí jak teď. To teprve budou problémy. Mylsím, že by nejdřív měla vláda ošetřit toto a jak tu psala PetraX (teď si nejsem jista jestli ona), tak by mě taky zajímalo, jak to bude s placením zdravotního,…když mámu nevezmou do práce, nebo dítě do školky,…
Každá na to kouká jinak. Já si moc neumím představit, přijít o ty krásný zažitky, když se dítě něco učí. Proč si to neužít, už to nikdy nebude a ten čas tak strašně letí, to poznáš až na dětech. Proč nevyužít tu dobu být s nimi, když tě potřebují, brzo už to tak nebude. Áďa má jít taky teď do školky a když ho vidím, přijde mi na to ještě malý. A to on je na todle pohodář, nedělá mu problém být s někým cizím. ![]()
Iggi- souhlasím s tebou. Nejde jen o výchovu, ale vzájemný vztah. Výchovu dání do školky neovlivní.
ahoj holky ![]()
hlasim, ze ziju a funguju, ale neni to 100%. takze se snazim nic moc nedelat a spis jsem v klidu a odpocivam. ![]()
no ale koukam, ze ze ctvrtka na patek bylo blbe snad kazdymu .. ![]()
u me se stale nevi, co mi bylo/je … ve ctvrtek vecer jsem chtela vstat z postele a na leve strane me natahlo, rikala jsem si, mimco se tam nejak divne polozilo nebo jsem si ja blbe lehla .. jenze pak mi zacalo bolet bricho, pichat v boku, chtelo se mi na WC … rikala jsem si, hmm.. treba mam vetry ![]()
jenze WC mi nepomohlo, spis se ta bolest a pichani v boku zvysovalo. vystrelovalo mi to do zad a do nohy a jakoby na levy vajecnik. pak mi bylo tak spatne, ze jsem i zvracela. ![]()
kolem pulnoci jsem volala dr., ta me poslala do nemocnice, kam jsme dorazili asi kolem 1 v noci. dalsi zvraceni jeste v cekarne
a pak uz jsem byla na porodnici, ale rodilo se jedno miminko za druhym, takze na mistni dr. jsme cekali asi 2.5 hod … to jsem mezitim vrhla potreti
. stacili me napojit na monitor, aby zjistili, jestli mam kontrakce nebo ne. to se nepotvrdilo. ![]()
nakonec me napojili na kapacku, bali se, abych nebyla dehydrovana, dali mi i trochu morfia
, aby mi ulevili od bolesti, protoze to fakt byla sila. normalne jsem mela trenink na porod, protoze jsem mela co delat, abych to prodejchala. pak jsem usnula ![]()
rano me vzali na utz, zkontrolovali mimco, ktere bylo v pohode a myslelo si asi neco o
, bylo mu to vsechno jedno. vubec se ho to netykalo
. takze jsme byli klidni, ze aspon tohle je v poradku.
pak jsem jeste mela 2 utz, kontrolovali vsechno od ledvin, pres jatra a zlucnik (kterej uz nemam) az po vajecniky … proste ty nejzavaznejsi veci, kterych se bali, ze by mohly zpusobit tu bolest, ale nic nenasli
. nastesti mne se trochu ulevilo, na bolest mi pomahaly normalni prasky, tak jsme vyckavali.
no a vzhledem k tomu, ze opravdu nic zavazneho nenasli a ja byla celkem v pohode jenom na praskach proti bolesti, tak me pustili v sobotu odpoledne domu a zitra mam zavolat svoji dr. co a jak. byla tam se mnou, nekolikrat se prisla podivat a zjistit, jak se mi dari, takze z toho mam dobrej pocit. ![]()
nicmene to pichani a bolest v boku pod zebry stale citim. nekdy vic, nekdy min. rada bych se toho zbavila, ale nevim jak. rekli mi, ze to mohlo byt cokoliv .. natazeny sval, kopnuti od mimca nebo proste se mi dostal vzduch do mist, odkud nemuze ven a tak to boli
.. kdo vi …
jenom doufam, ze se to nevrati v takove intenzite ![]()
na druhou stranu me uz zaregistrovali k porodu, takze mi odpadla jedna navsteva nemocnice, vyplnila jsem vsechny papiry k porodu (krome jmena ditete
) a odpadnul mi i ten utz 8.8. … a uz pujdu jen na utz 24.8.
…
takze KO mi zatim zustava 7.8. a 24.8, utz presunuty na 24.8. … je ale dost dobre mozne, ze budu mit jeste jednu KO pristi tyden … uvidime .
jo.. a dostali jsme fotku obliceje prdolky, soupla jsem ji do galerky ![]()
mejte se krasne .. drzte se a doufam, ze to doklepeme az do toho zari
.. teda aspon vetsina z nas
.. dneska se mi totiz zdalo, ze jsme rodily skoro vsechny najednou ![]()
Ahoj Adys, fakt nezávidím, je mi tě líto, ale mám dobrý pocit z toho jak o tom mluvíš, taky jsem se zasmála, když nevadí. Jediný co mně teď napadá, zkus espumisan, pokud by to byl vítr v bříšku:-))Možná se ti uleví, uškodit nemůže.Já na to frčím už několik týdnů ,taky neustupující bolest.
Taky se konečně jdu zaregistrovat do jedné soukr.porodnice, aby se mnou počítali
Přijedou k nám v úterý na týden rodiče(moji:), tak budu mít doprovod, jaký jsem nezažila ![]()
Taky mám někdy pocit, že prcek vykoukne dřív, než by měl ![]()
Holky, ale domluvme se, že to vypukne až v srpnu,ju? ![]()
Adys- tak super, že je to lepší, aspoň v rámci možností a že jsi už doma. S tím hromadným porodem jsi mě pobavila. Snad to vydržíme všechny co nejdéle. No uvidíme. U mě to teda nevypadá, že bych měla rodit ![]()
PetroL- to co jsem psala, nebylo určitě myšleno proti tobě a ve špatný. Každý má na to, kdy dát dítko do školky, jiný názor. A to já respektuji. Tak aby ses neurazila. ![]()
Holky, jsme zase mělo předchvíli akčno
Á´da se napil bublifuku
Takže zvracel a pořád že ho něco bolí. Asi si to spíš nalil jen do pusy a hned vyplivl, ale ještě teď je takovej ukňouranej. Snad to nic nebude, jen má hnusně v puse. ALe připadám si jak neschopná matka
To jsem si jen četla zprávu od švagrové a seděla od něj 2 metry. To už nedávno (asi před půl rokem) si vymáčknul trochu vteřinového lepidla do pusy. To byl hrozný šok a já pak skojnčila v nemocnici, kvůli krvácení. Teď jsem se teda tolik nelekla, ale mám z toho hrozná výčitky. Každou chvíli je odřenej, samá modřina. OPslat na nás sociálku ani bych se nedivila
Nevím, jak budu zvládat dvě takový šídla, začínám mít z toho hrůzu ![]()
Tak se opatrujte. Já jdu s marodem koukat na pohádky.
Lenka
Ahoj holky,
Adys - tak snad už bude dobře.
Musím se přiznat, že i já tak nějak začínám doufat, že nebudu čekat až do 20.9., ale že se mimčo vyklube na svět dřív. Jednak už začíná být břicho přítěží a tak nějak mne nebaví být sama doma. Sice vlastně moc sama doma nejsem, furt někde lítám, ale jsem hrozně líná a nemůžu se donutit k žádnému režimu
A taky se furt něčím cpu
No a tak si říkám, že mimčo by mne zase přivedlo k „disciplíně“ ![]()
Tak za dvě hodiny se mi vrací brouček z víkendu (byl na kole v Jizerkách s kamarádem), tak se už moc těším. Jen se obávám, abych neusnula dříve, než on dorazí ![]()
Tak pěkný večer.
Lenak-já se určitě neurazila,já taky respektuji názory,každý má jiný pohled,já jen reagoval na to že kdybych měla finančně lepší nabídku na práci tak bych do ní šla.
Na tu kterou sem vykonavala před rizikovkou jsem si finančně taky nemohla stěžovat,ale jezdila jsem každý den 140km do ní a vím že s dítětem by se to zvládnout nedalo,v šest sem vyjížděla a v šest se vracela,ale kdyby bylo něco tady a neplánovala jsem druhý tak bych šla.
Jinak tady celý den prší a je nějaký divný tlak,celý den se válím a jsem z toho nějaká utahaná.Zítra jedu do té nemocnice tak Vám dám potom vědět co doktoři umoudřily
MonaP-prosím uprav mi týdny podle PM jsem dnes 32+1 děkuji
Adys-Krásný obličejíček,snad už to budeš mít lepší
Alino-Vím že je to v nemocnici protivné ,ale aspon si tam odpočineš a snad se ti to sklidní,kdyby tě nechaly doma tak bys měla snahu něco dělat a namáhala by ses,tak vydrž.
jo a krásný pokojíček ![]()
už nevím na co jsem chtěla u všech odepsat
Tak se všechny držte a mimísky nechte ještě schované