Zarostlý nehet - zánět?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2244
27.4.26 09:56

Hlavně nestrhávat! Zmrví nehet navždy. Framykoin nedávat ledabyle!
Najdi na netu tejpování zarostlých nehtů. Vždy osvěžit peroxidem, pak zatejpovat a přes to bolavé dát kopeček framykoinu a ještě přelepit, aby to tam drželo. Přes den i přes noc to takto praktikovat a bude to dobré za pár dní. Najít podologa, který upraví postavení nohy aby se prsty uvolnily a pedikérku, která naučí jak správně zastřihovat a případně dá rovnátka. Ale ta už by ani pak nebyla nejspíš potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.4.26 10:04

@Okta díky, to zní jako fajn řešení.
Manžel má pocit, že tam má zánět někde hluboko (což má) a že se to tím pádem musí rozříznout a vypustit. Přece každé zanícené místo se nemusí řezat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
27.4.26 11:22

@Cleria Tímto způsobem jsme řešili stejné potíže u dvou dětí, mně a babičky. Babičce to částečně strhli a stejně se to nehojilo, vypadalo to hůř a hůř. Dali jsme framykoin, ten zalepovali aby pořádně působil a konečně byl klid. Tejpování nám všem fungovalo zázračně a už nikdy nikdo nemusel na chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
27.4.26 11:36

@Cleria dceru jsme brala na chirurgii s takovýmto prstem na ruce. Měla to už horké a dost jí v tom tepalo a hodně bolelo. Nehet jí nestrhli, ani to nezmínili jako možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.4.26 11:40

@Janča6 a co jí s tím dělali, prosím? Dostala nějaká antibiotika (mast)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
27.4.26 11:48
@Cleria píše: Více

Rozřízli kůži, vymačkali hnis, namazali ATB mastí, zalepili. Druhý den na převaz, opět rozříznutí, vymačkání, namazání, zalepení. Pak opět za 2 dny. To už dostala ATB mast na doma, měli jsme mazat a koupat v řepíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.4.26 11:50

Osobní zkušenost u dětí. Na noc jsem namazala silné Višňákem. Ráno vydezinfikovala nespipavou desinfekcí a snažila se odtáhnout nehtem kůži od nehtů na bocích. Tím vytekl hnis. Ránu jsem opět vydezinfikovala. Nechala volně dýchat a desinfikovat ještě dvakrát, na noc opět višňák a znovu. Když vytrhl hnis, začalo se to hojit. Za tři dny bylo vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1763
27.4.26 12:39

Já bych tedy napřed zkusila podoložku, než bych se hnala na chirurgii. Mě zachránila oba nehty. Dokonce jsem se vyhnula i rovnátkům. A bylo to úplně bezbolestné. Dítě bych rozhodně napřed brala na podologii, než bych ho vystavila bolesti někde na ambulanci. To až když by nebylo zbytí… A ano, nehty na nohou se nikdy nestříhají do obloučku, pak prostě zarůstají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.4.26 13:13

@andiedvorakova Tak je objednaný k podoložce zítra odpoledne. I jsem jí poslala fotku přes WA a říkala, že to je rozsah zánětu, který bychom měli zvládnout společně. Tak zatím budu ošetřovat dle rad a snad se mu to do zítra nijak výrazně nezhorší. 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
27.4.26 14:30

Podle mě dobrý postup. Taky bych řekla, že ten zánět ještě není tak hrozný, aby nešel vyřešit bez chirurgie. Ale i kdybyste na ní skončili, nebála bych se hned odstraňování nehtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
28.4.26 04:36

Tohle je malý zánět. Trikrat denne strikat Octenisept a zmizi to. Pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
28.4.26 09:04

Nám na tento typ „ran“ pomáhá ta černá mast. Ale chce to vrstvu, hodně zalepit/zavázat a nechat minimálně 24 hodin (klidně 48). Zánět se stáhne a dá se pracovat s ranou. Vytáhne i hlubokou třísku, když nejde ven.
Pokud toto nezabralo, tak už asi jen chirurgie. Kamarádky dcera na toto taky trpí. Ale je pravda, že si nehty blbě stříhá. Na chirurgii ji to jen nějak očistili, dostřihli a víc nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
28.4.26 09:47

Na té chirurgii člověk může narazit na rasa a ten bude hned chtít řezat. Je to v povaze, prostě rádi odstraňují problematické části těla :roll:. Oni třeba vytnou část toho nehtu. Jenže je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23961
28.4.26 11:53

Nedávno jsem to měl podobné, spíš ještě horší, na palci u nohy… Ani jsem skoro nemohl chodit, v botách to bylo utrpení, ve sprše, jak mi na to padala voda, jsem myslel, že chcípnu… 8) Jelikož jsem zrovna neměl čas to řešit a lítat po doktorech, párkrát jsem utrhl list z Aloe a šťávy vymačkal na prst a za pár dnů to bylo OK… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3310
28.4.26 19:20

Nehet nestrhavat!!!

Ak sa mu to objavilo jednorazovo po strihani nehtov tak je velka sanca ze to prejde samo pripadne s drobnou vyssie popisanou pomocou.

Ak nehet realne zarasta tak to doma nevyriesite.

Ja by som to pozoroval ak sa to bude zhorsovat tak by som vyrazil k doktorovy. Strhnut by som si to nenechal.

Mne to robili tak ze vystrihli zarastajucu cast nehtu, zasili to smerom dovnutra a relativne v pohode (uz z nemocnice som siel autom, ale teda pri preradovani to auto dost skakalo a brzdit sa s tym nedalo vobec - brzdil som pravou, to mam naucene zo starych cias).
Pri narocnejsich cinnostiach (skoky),tesnych topankach, slabsej hygiene ma to zarastanie tendenciu sa vracat, vzdy to poriadne vycistim, vyskrabem vsetok hnis az do krvy a natlacim tam bactroban (na predpis potrebujes spolupracujucu doktorku) - za chvilku je to OK, ale musi sa to chytit hned, pretoze ak je tam uz ‚vrasteny‘ ten nehet tak to uz bez chirurgie nevyriesis.

Do buducna, dieta ktore nevie ako si ma strihat nechty nemozete nechat aby si ich strihalo same!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák