Zarostlý nehet - zánět?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.8.23 15:31

Zarostlý nehet? Zánět?

Dobrý den, již týden řeším bolest na noze. Stříhala jsem si na noze nehty a za pár dní se objevila tady ta potvora. Hádám, že se bude jednat o zarostlý nehet. Mažu na to Betadine. Je den kdy to nebolí vůbec a najednou začne zase hrozně. Spíš mě zajímá zda nevíte co je ta „bulka“ u toho nehtu a jak léčit. Mockrát děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85238
6.8.23 15:42

Zive maso. Bud na to davej tee tree oil (cajivnikovy olej) nebo na to kapni peroxid vodiku z lekarny, mezi nehet a to maso kus vaty na noc, rano zakapat peroxidem a zase vytahnout. Pres den cajovnikovy olej. Az bude to “maso” kraji diky te vate, tak zkontroluj nehet a zastrihni, at nezarusta. Mne tohle vzdy pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23889
6.8.23 15:55

Párkrát jsem to měl u zarůstajícího nehtu a jednou už tak, že to bolelo jako swině při každým kroku, kapka vody byla jako rána palicí… :roll: 8) Pomohla Aloe vera, kterou mám doma v květináči, gel z listu vymačkat na palec a nechat chvíli působit… 8) Už už jsem se chystal na chirurgii, ale Aloe během pár dnů vyléčila… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
9.8.23 10:48

Ak je to iba zo strihania mozno si zle zastrihla a spravi sa to. Udrziavat to ciste, ja si to cistievam sam, pouzivam jednu polovicku rozpadnutych nozniciek a odlomenu jednu nohu pinzety.

Mal som to teda aj operovane a pri beznom zivote to mam v pohode, ale ked to viac zatazujem tak to vyzera velmi podobne ako tvoje fotky, staci to dosledne vyskrabat a potom tam natlacit lokalne antibiotikum (ale to asi bez predpisu neziskas).

Este doporucujem strihat nechty viac rovno (menej do gulata, boky akoby precnievali von) ma to potom mensiu tendenciu zarastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák