Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zive maso. Bud na to davej tee tree oil (cajivnikovy olej) nebo na to kapni peroxid vodiku z lekarny, mezi nehet a to maso kus vaty na noc, rano zakapat peroxidem a zase vytahnout. Pres den cajovnikovy olej. Az bude to “maso” kraji diky te vate, tak zkontroluj nehet a zastrihni, at nezarusta. Mne tohle vzdy pomohlo.
Párkrát jsem to měl u zarůstajícího nehtu a jednou už tak, že to bolelo jako swině při každým kroku, kapka vody byla jako rána palicí…
Pomohla Aloe vera, kterou mám doma v květináči, gel z listu vymačkat na palec a nechat chvíli působit…
Už už jsem se chystal na chirurgii, ale Aloe během pár dnů vyléčila…
![]()
Ak je to iba zo strihania mozno si zle zastrihla a spravi sa to. Udrziavat to ciste, ja si to cistievam sam, pouzivam jednu polovicku rozpadnutych nozniciek a odlomenu jednu nohu pinzety.
Mal som to teda aj operovane a pri beznom zivote to mam v pohode, ale ked to viac zatazujem tak to vyzera velmi podobne ako tvoje fotky, staci to dosledne vyskrabat a potom tam natlacit lokalne antibiotikum (ale to asi bez predpisu neziskas).
Este doporucujem strihat nechty viac rovno (menej do gulata, boky akoby precnievali von) ma to potom mensiu tendenciu zarastat.
Ahoj, moc prosím, jeli byste s tímhle k lékaři? Zatím jsme léčili doma - višňák, Framykoin, ale tak nějak ledabyle. ![]()
Jedná se o dítě, 10 let. Manžel ho chce vzít na chirurgii, aby mu to tam rozřízli.
Díky za názory.
@Cleria píše: Více
tak když domácí léčení nepomáhá, tak na chirurgii,
a prosím - nehty na nohou se stříhají rovně, ne do obloučku, tím stříháním mu můžeš také způsobit další zánět
@Cleria naše zkušenost - šetrnější než chirurgický zásah je podologie a nasazení rovnátek na nehty. Syn tam dostal i „první pomoc“, aby se vyléčil akutní zánět a aby to nebolelo, než se projeví fungování rovnátek.
Zrovna před pár dny byl manžel s tímto na zákroku, porad to léčil po domácku, samá babská ráda až mu to maso vylezlo tak, že ho měl přes půl nehtu. Takže chirurgie- prvně rozříznutí masa, drén, a cca za týden odstranění nehtu, uříznutí masa a znovu zašití. Ja bych to nepodceňovala…
Tak předně máte úplně blbě ostříhané ty nehty jak už bylo psáno. Na chirurgii je dost možné že prckovi nehet strhnou a prostě se počká až vyroste nový…a uvidí se…nevidím prst pořádně, vidím že tam má záděru ale nevidím jestli a jak moc nehet opravdu zarůstá tím jak to máte odtrhnuté až kdoví kam ty kraje… ale zkuste nehet(okraje) podkládat, podlepit náplasti aby se nezadiraly do lůžka, zároveň to chce odtahovat ty okrajní valy. Dbát na to aby dítě nemělo přiliž úzké ponožky a ani boty do špičky kde se mu budou prsty mačkat a tím nehty deformovat…
My jsme doma taktonzakecili zarůstající nehty u miminka kdy měl palce jak bambule a měl tam plno hnisu už, protože v nemocnici řekli že na veškerá řešení je příliš malý (bylo mu 8m) ze musíme vydržet bez mu bude rok a bude mít aspoň 10 kilo jinak nám ho neuspinaby to nějak potěšili chirurgicky…dali nám Framycoin a řídili jsme se těmi radami co jsem napsala výše a na chirurgický zákrok už pak nedošlo…jsou mu 3, stále to hlídame, pořád to není ideální ale vyloženě už mu nehty nezarůstaji…
@Zvedava1 Děkuji všem za tipy.
Nehty si stříhal už sám.
Hlavně teď řeším, jak akutně vyřešit ten zánět, rovnátka jsou asi spíše dlouhodobější prevence.
Rovnatka nejsou vhodny na vsechny prsty univerzalne.
Nehty uz taky dneska nestrhavaj, jako to bylo driv, treba se jen kousek odrizne. Ale u dcery to delali az v mnohem horsim stavu, a tam nas poslali z kozniho. Tohle nevypada tak hrozne, tak bych zprvu dosla jen na to kozni.
My s tim mame bohaty zkusenosti prave u dcery, jednou do toho chytla i zlatyho stafylokoka, to bylo sileny. Ale zanety uz mela vickrat, trpi na to. Urcite zajdete na to kozni.
Nám právě podolog pomohl i s tím akutním stavem. A vyprávěl, že někteří chirurgové jsou dost „řezníci“, úplně mi z těch jeho historek nebylo dobře.
Rozhodne bych se na chirurgii vyměnila, že nechci, aby mu nehet strhli!
Dobrý den, již týden řeším bolest na noze. Stříhala jsem si na noze nehty a za pár dní se objevila tady ta potvora. Hádám, že se bude jednat o zarostlý nehet. Mažu na to Betadine. Je den kdy to nebolí vůbec a najednou začne zase hrozně. Spíš mě zajímá zda nevíte co je ta „bulka“ u toho nehtu a jak léčit. Mockrát děkuji za odpověď.