Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zive maso. Bud na to davej tee tree oil (cajivnikovy olej) nebo na to kapni peroxid vodiku z lekarny, mezi nehet a to maso kus vaty na noc, rano zakapat peroxidem a zase vytahnout. Pres den cajovnikovy olej. Az bude to “maso” kraji diky te vate, tak zkontroluj nehet a zastrihni, at nezarusta. Mne tohle vzdy pomohlo.
Párkrát jsem to měl u zarůstajícího nehtu a jednou už tak, že to bolelo jako swině při každým kroku, kapka vody byla jako rána palicí…
Pomohla Aloe vera, kterou mám doma v květináči, gel z listu vymačkat na palec a nechat chvíli působit…
Už už jsem se chystal na chirurgii, ale Aloe během pár dnů vyléčila…
![]()
Ak je to iba zo strihania mozno si zle zastrihla a spravi sa to. Udrziavat to ciste, ja si to cistievam sam, pouzivam jednu polovicku rozpadnutych nozniciek a odlomenu jednu nohu pinzety.
Mal som to teda aj operovane a pri beznom zivote to mam v pohode, ale ked to viac zatazujem tak to vyzera velmi podobne ako tvoje fotky, staci to dosledne vyskrabat a potom tam natlacit lokalne antibiotikum (ale to asi bez predpisu neziskas).
Este doporucujem strihat nechty viac rovno (menej do gulata, boky akoby precnievali von) ma to potom mensiu tendenciu zarastat.
Dobrý den, již týden řeším bolest na noze. Stříhala jsem si na noze nehty a za pár dní se objevila tady ta potvora. Hádám, že se bude jednat o zarostlý nehet. Mažu na to Betadine. Je den kdy to nebolí vůbec a najednou začne zase hrozně. Spíš mě zajímá zda nevíte co je ta „bulka“ u toho nehtu a jak léčit. Mockrát děkuji za odpověď.