Záruka u výprodeje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
184
25.6.11 10:15

Záruka u výprodeje

Dobrý den, chtěla jsem koupit vybavení salonu ve výprodeji, ale řekly my že pokut je to ve slevě tak že se nato nevstahuje záruka, je to pravda? Má stím někdo skušenost? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
25.6.11 11:09

Ze zákona platí záruka i na zboží ve výprodeji, takže se nenech odbýt :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
25.6.11 13:16

Pokud je výprodej z důvodu likvidace podniku, je otázka, zda bys vůbec měla kde zboží reklamovat - ale případně je možné reklamovat i přímo u výrobce.
Nelze reklamovat jedině vadu, pro kterou bylo zboží zlevněné, ale to asi není tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.6.11 13:25
veritas píše:
Pokud je výprodej z důvodu likvidace podniku, je otázka, zda bys vůbec měla kde zboží reklamovat - ale případně je možné reklamovat i přímo u výrobce.
Nelze reklamovat jedině vadu, pro kterou bylo zboží zlevněné, ale to asi není tento případ.

Přesně tak. Záruka je 2 roky, jen nelze uplatnit na vady, kvůli kterým bylo zboží zlevněno. Pokud se jedná o běžnou slevu, tak je záruka bez omezení vady 2 roky. Jestli podnik končí, těžko pak hledat kde vyreklamovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
25.6.11 13:27

Vybavení je slevněno jen proto že se zrušila jedna jejich pobočka a skladové zasoby zni se daly do výprodeje a zlevnily. Aspon tak mi to tvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
25.6.11 13:30

Oni mají dokonce na vybavení záruku jen pul roku (u těch nezlevněných). To se mi taky nezdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.6.11 13:47

Jo u výrobků pro profesionální použití taky bývá záruka 1 rok. Takhle jsem taky pár věcí koupila, ale nevím jestli je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
26.6.11 16:20

Ono jde o to, zda to kupuješ jako „obyčejný člověk“ tam je prostě záruka 2 roky a tečka. Nebo jestli to kupuješ na IČO, tam potom může být záruka kratší, ale jaké jsou pro ní přesné podmínky, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák