Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den mám takový problém 😅. Trpím často na zarůstající a hnisající nehty a vždy jsem to byla schopna vyřešit višňovkou nebo černou mastí. Bohužel už posledně mi asi dva týdny vůbec nic nepomáhalo tak jsem šla na chirurgii. Tam mi palec umrtvili a velkými špičatými nůžkami mi zajeli až pod kůži a vytáhli kousek zarostlého nehtu. Řekli mi, že pokud se to bude opakovat, tak udělají plastiku nehtu. Nu a druhému palečku to bylo očividně líto a tak začal hnisat i on a taky mi právě na to zase nic nezabírá. Tentokrát jsem si to ještě zhoršila tím, že jsem to včera omylem fakt hodně zastřihla a od té doby to bolí opravdu příšerně. Celou noc mi ten prst pulzuje bolestí a já nevím co dělat 😩 Byl tady někdo na té plastice nehtu? Jestli ano bolelo to?
Já mám podobný problém se zarustajicimi nehty. Jednou jsem v noci taky nespala. Pak jsem přišla na to, ze stačí nandat vrstvu framykoinu a zalepit. Parkrat zopakovat a je po problému. Jo a taky upravit obuv, aby mi prsty nenarazely do boty.
Taky jsem na to kdysi trpela. Pak jsem prisla na to, ze pri prvnim pobolivani staci jet nehtem ukazovacku po nehtu az do luzka, na konec, kde ucitis, jak se nehet zacina kroutit smerem dolu do tkane. Nehtem nahmatas ten konec, zaseknes za nej a ten zakrouceny kraj jakoby odskrabnes a odtrhnes. A je po problemu.
Nekteri lide to vylepuji naplasti, najdes ma googlu.
@sediza píše:
Já mám podobný problém se zarustajicimi nehty. Jednou jsem v noci taky nespala. Pak jsem přišla na to, ze stačí nandat vrstvu framykoinu a zalepit. Parkrat zopakovat a je po problému. Jo a taky upravit obuv, aby mi prsty nenarazely do boty.
Dceri se to dela a postupujeme uplne stejne, jako ty.
Ano byla.. a neuvěřitelná úleva!
Umrtví a nehet upraví. Vyndali mi opravdu velkou část zarotlého nehtu.
@GirlsNick A to už potom nehet roste správně a nezarůstá?
@eighten Já se tomu vždycky snažím předejít, že jak nehet dorůstá, tak na okraji zajedu nůžkami kolmo a odstřihnu tu část, která má tendence lézt do kůže. Když někdy přeci jen palec rozbolí, vyřešil to Framikoin. Ale když už nepomáhá ani višňák, vidím to znovu na návštěvu chirurgie
Najdi podiatra. Velmi často pomůže upravit postavení nohy vložkami na míru a nehty přestanou zarůstat.
@GirlsNick píše:
@Petule030 Roste mi už dobře a ano, nezarůstá
Tak to děkuju za uklidnění já se té plastiky poměrně dost bála
Ještě počkám tak týden, protože mi dneska konečně alespoň trochu hnisu vyteklo no a jestli se to nezlepší ani po tom týdnu, tak zajdu na tu plastiku. Posledně když jsem byla na te chirurgii, tak mě nejvíce bolelo to umrtvení jinak pohoda a taky musím přiznat, že ten nehet od toho zákroku roste konečně správě ![]()
Ahoj. Vcera vecer jsem pouzila cernou mast a dnes rano to kolem nehtu zacalo hrozne bolet.. je to normalni? Natrela jsem to znovu i rano a mam to zavazane ale boli to dost.. Za jak dlouho vam ta mast pomohla a kdy je pak nutne navstivit lekare? Dekuji
Dobry den, chtela bych se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s podobnou situaci, byla jsem uz po druhe na chirurgii s zarustajicim nehtem na palci u nohy a poprve to bylo uplne v pohode, ale po druhe mi to pan doktor uspal a vytahnul, ted je to druhy den a palec porad strasne boli a hnisa, nemuzu ani doslapnout na nohu, nemate nekdo nejaky rady, co by mi mohlo pomoct? PS : uz nepomahaj ani prasky na bolest
Co si pamatuji já, tak jsem byl na plastice nehtu(tuším že psal lékař do zprávy odborně se to jmenuje partialní ablace nehtu..
)asi dvakrát. Ano jistě není to příjemné respektive ta injekce nic moc
,ale pak už se to dá..
On mi totiž vysvětloval lékař proto injekce do palce bolí o něco více než třeba do zadku, jelikož je třeba u prstů nohou citlivá nervová zakončení..Ale jako dá se to vydržet v pohodě.. No a pak rekonvalesce palce mám na mysli asi 3krát převaz a máčení v řepíku z důvodu zatáhnutí rány..Jinak jsem ale musel chodit asi týden v sandálích respektive jen na té postižené noze, přeci jen byl tam obvaz a v pevné botě by se nedalo.. ![]()
@Eliska1967 To je na pováženou..
Asi bude třeba provést návštěvu znovu a sdělit reakce..