Zase mě uráželi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
25.12.21 23:04
@Anonymní píše:
@ontarova.stara
Prosim? Ja pisu detaily, abych napsala proc a jak do me ryjou a do me sestry ne.

Jinak ono se lehce rekne at si dupnu a reknu neco zpet ale od mala semnou bylo oráno, nedokazu vyjadrit sve nazory a jsem uzavrena knizka. Nikdy se nevyjadruju k nicemu, je to pro me lepsi.

Do toho moje rodina je nehorazne zla, kdybych rekla neco kriveho, matka by mi snad vlepila a vyhodili by me z baraku.
Ono nejde vsechno jen tak, taky nemuzu rict ze nejdu, pak mi po cely rok vyhrozuji jak nemam rodinu a ze mi nepomuzou.

Chci spis jen slyset to uklidneni, ze to nemam ja takhle, takovou rodinu, co me nepodpori a jen shazuje..

A uvědomuješ si, že ty shazuješ sestru? „Má jen učňák a dělá v hadrech“…vždyť ona se o sebe umí postarat, ty se teprve, jak píšeš, „snažíš“ o maturitu.
Ve dvaceti už bys tedy střední a maturitu měla mít hotovou.

• Citovat
  • Upravit
78489
25.12.21 23:05
@Anonymní píše:
@ontarova.stara
Prosim? Ja pisu detaily, abych napsala proc a jak do me ryjou a do me sestry ne.

Jinak ono se lehce rekne at si dupnu a reknu neco zpet ale od mala semnou bylo oráno, nedokazu vyjadrit sve nazory a jsem uzavrena knizka. Nikdy se nevyjadruju k nicemu, je to pro me lepsi.

Do toho moje rodina je nehorazne zla, kdybych rekla neco kriveho, matka by mi snad vlepila a vyhodili by me z baraku.
Ono nejde vsechno jen tak, taky nemuzu rict ze nejdu, pak mi po cely rok vyhrozuji jak nemam rodinu a ze mi nepomuzou.

Chci spis jen slyset to uklidneni, ze to nemam ja takhle, takovou rodinu, co me nepodpori a jen shazuje..

tak já takové poníženecké chování nechápu, je z tebou oráno? tak asi se necháš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.12.21 23:09
@stinga píše:
no já jsem také nejdřív myslela, že zakladatelka nemá školu, ale to je naopak - ségra má učňák a tu všichni berou v pohodě,
a tahle chce na vš a všichni se jí smějí :zed:

Zatím nemá ani maturitu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.12.21 23:10

@ontarova.stara
To neni ale orani. Psala jsem detailne o sobe i o ni, to ze dela v hadrech neni nijak dulezite ale oni shazuji lide u pasu, tak se divim ze ji neshazuji ale me ano.
Jo a ve 20 mam mit uz za sebou doktorat ne? Je normalni ve 20 jeste byt ve ctvrtaku, to nechapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
25.12.21 23:11

Lidi na tebe zkusí jen to co jim dovolíš. Vidí, že tě to dostává, tak to dělají. Tak když nechceš mluvit, ani odporovat, tak to měj na háku. Doopravdy. Pak je to přestane bavit.

• Citovat
  • Upravit
13
25.12.21 23:12

@terien
ano, ale sama taky pracuji. Pracuji u posty, to je jeste horsi jak u segry a stejne si radsi vezmou do hlavy to, ze se maluju, ze se chci hlasit na vysku a ze se vubec ucim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.12.21 23:25
@nevhhiln píše:
@terien
ano, ale sama taky pracuji. Pracuji u posty, to je jeste horsi jak u segry a stejne si radsi vezmou do hlavy to, ze se maluju, ze se chci hlasit na vysku a ze se vubec ucim..

Profesionální chudinka. Umíš ještě něco jiného, než fňukat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
25.12.21 23:29
@nevhhiln píše:
@ontarova.stara
To neni ale orani. Psala jsem detailne o sobe i o ni, to ze dela v hadrech neni nijak dulezite ale oni shazuji lide u pasu, tak se divim ze ji neshazuji ale me ano.
Jo a ve 20 mam mit uz za sebou doktorat ne? Je normalni ve 20 jeste byt ve ctvrtaku, to nechapu

Já jsem prázdninové dítě, měla jsem odklad, tedy jsem šla v 7 letech do školy, a celý čtvrťák jsem měla 19 :think: :nevim:
Tak teď nevím kde soudruzi z NDR udělali chybu.. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
25.12.21 23:32
@Anonymní píše:
Tak jako kazdy rok, svatky, coz znamena navstevy rodiny - z matcine strany.
Ja a moje sestra, je nam 20, ona pracuje (jen s vyucnakem) a ja se snazim udelat maturu a jit na vysokou.

Jakmile jsme dosly, hned se šilo do me, ze kam jako na vysokou, na 5. podlazi?
To jsem ignorovala ale pak zacli proc mam umele rasy, proc se tak maluju, a dalsi rypaci kecy jako proc jsem porad nezadana a bavili se jen o zlych vecech.
A mezitim moji sestre nerekli ani slovo, jen se ptaji jak je v praci (pracuje v hadrách), kolik ma vyplatu a normalne se sni bavili, ze tam ma partu kamaradu, atd

Ja jsem od mala hrozny introvert, jen sedim a posloucham ostatni, nerada se zapojuju do konverzace a jakmile do me rypaji, kazdym rokem to same, zaboli me to a uzavru se - nesmeju se, s nikym nemluvim a jedu co nejdrive domu.

A pak me samozrejme mamka urazi tim, ze nedokazu si ani uzit akci s rodinou, ze takhle rypou do kazdeho a ze si musim zvyknout, jenze to neni pravda, ja jsem ta obet a to pokazde!
Rada bych nikam nechodila ale zas by skoncila semnou polovina rodiny a to by bylo peklo.
Nevim co delat, nedokazu to jen vstrebat kdyz me podcenuji a nedokazu se ani bavit, ikdyz mam alkohol. :(

Holka zlatá musíš se naučit bránit. Mě takhle vytrénoval můj děda ( ani nevím, jestli ho mám takhle nazývat). Od mala mě urážel a dusil, až mi v 17 ti letech bouchly saze a dořvala jsem ho tak, že z toho měl málem infarkt a můžu ti říct, že nikdo z rodiny si nedovolí mi nic říct. Všechny rádoby vtipné poznámky nebo nevyžádané rady vracím smečí zpět…musíš si vážit sama sebe a hlavně, lidé si k tobě dovolí přesně to, co jim dovolíš ty sama. To teď učím svojí dceru. Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
25.12.21 23:39

Neztrácej hlavu

Ahoj,
to, co Ti provádějí v Tvé rodině vypovídá o nich:
mají nízké sebevědomí a zvyšují si ho tím, že Tě ponižující
Oni tvrdí, že je to přece legrace, ale je to jen trapný pokus o žert.
Samozřejmě se můžeš ohradit proti jejich chování a doporučila bych Ti to. Jasně a stručně své rodině vysvětli, že Ti jejich chování vadí. A pokud s tím nepřestanou, omezíš s nimi kontakty.
Nicméně si myslím, že to nebude moc platné.
Daleko účinnější bude omezit kontakt a smířit se s tím, že je nezměníš.
Můžeš změnit jen svůj přístup k té situaci, rodinu nezměníš.
Vím, o čem mluvím. Mám osobní zkušenost. Domluva nepomohla, pomohlo mi omezení kontaktu s nimi.
Držím palce, aby jsi se odhodlala to vyřešit.🙋‍♀️

• Citovat
  • Upravit
673
25.12.21 23:48

Z části Ti rodinka závidí, že máš do budoucna třeba nějaké ambice a lišíš se od nich. Na druhou stranu vážně už jsi dospělá, a oni zajdou jen tam, kam je pustíš, a za to zodpovědná jsi.
Být v tvé kůži, tak dodělám maturitu, připravím se na VŠ přijímačky, zkusím lepší práci než poštu a najdu si vlastní bydlení (spolubydlení). Pak už nebude platit „dokud jsi v mém domě, tak budeš poslouchat“. A můžeš se na tyhle rodinné sešlosti zhluboka vykašlat.
Všechno jde, když se chce…a čím těžší to je, tím víc to za to stojí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
25.12.21 23:49

Zakladatelko, když chceš, napiš mi soukromou zprávu. Odepíšu Ti, kde je zřejmě problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
25.12.21 23:50
@werajsik píše:
Já jsem prázdninové dítě, měla jsem odklad, tedy jsem šla v 7 letech do školy, a celý čtvrťák jsem měla 19 :think: :nevim:
Tak teď nevím kde soudruzi z NDR udělali chybu.. :think: :think:

Tak to jsi asi starší ročník, co neměl devítku. Teď se maturuje v 19 letech, kdo měl odklad, tak ve 20.
Zakladatelka tedy není žádná vyjímka. V její rodině asi nemá vzdělání takovou hodnotu jako jako jinde, má to těžké. Ve 20 bych asi taky neuměla otevřít pusu na svou rodinu. Nedá se asi poradit nic jiného, než si to nebrat k srdci a mít ododlání studovat dál - možná se rodina bojí, že ji budou muset přispívat na studium, což bude ze zákona jejich povinnost. Nebo to má jiné důvody, každopávně pěkné to není. Dítě (ikdyž už je mu 20) má mít podporu rodičů (myslím hlavně emoční podporu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
25.12.21 23:55

Pokud chceš, napiš mi zprávu. Poradím Ti co a jak dělat, jak se z tohoto stavu ´vyléčit´. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
25.12.21 23:57

@Petra Star
Už jsme měli devítku. Ano normálně se SŠ UKONČÍ v 19, tzn. při nástupu do 4. ročníku mají stále 18 a během školního roku mají 19. Já slavila 20 o prázdninách po matuře. Ale pro zakladatelku je NORMÁLNÍ mít už v prvním pololetí čtvrtého ročníku 20 let a to normální není ani u odkladového dítěte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová