Zase mě uráželi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.12.21 16:04
@Anonymní píše:
Tak jako kazdy rok, svatky, coz znamena navstevy rodiny - z matcine strany.
Ja a moje sestra, je nam 20, ona pracuje (jen s vyucnakem) a ja se snazim udelat maturu a jit na vysokou.

Jakmile jsme dosly, hned se šilo do me, ze kam jako na vysokou, na 5. podlazi?
To jsem ignorovala ale pak zacli proc mam umele rasy, proc se tak maluju, a dalsi rypaci kecy jako proc jsem porad nezadana a bavili se jen o zlych vecech.
A mezitim moji sestre nerekli ani slovo, jen se ptaji jak je v praci (pracuje v hadrách), kolik ma vyplatu a normalne se sni bavili, ze tam ma partu kamaradu, atd

Ja jsem od mala hrozny introvert, jen sedim a posloucham ostatni, nerada se zapojuju do konverzace a jakmile do me rypaji, kazdym rokem to same, zaboli me to a uzavru se - nesmeju se, s nikym nemluvim a jedu co nejdrive domu.

A pak me samozrejme mamka urazi tim, ze nedokazu si ani uzit akci s rodinou, ze takhle rypou do kazdeho a ze si musim zvyknout, jenze to neni pravda, ja jsem ta obet a to pokazde!
Rada bych nikam nechodila ale zas by skoncila semnou polovina rodiny a to by bylo peklo.
Nevim co delat, nedokazu to jen vstrebat kdyz me podcenuji a nedokazu se ani bavit, ikdyz mam alkohol. :(

Doporucuju tyto navstevy vynechat a rict jim, ze jedes nekam s kamarady apod. Tento rok jsem rodinne navstevy uplne vynechala a je to super. Nechat se prudit a pomlouvat uz nemam zapotrebi. Taky mam podobnou rodinu. Legrace z toho jak vypadam, co delam, nosim bryle, deti jsou takove a takove, kaslu uz na to a je to fajn. At si pomlouvaji mezi sebou a mam klid. Nejsi v tom sama, taky u nas je jeden sourozenec oblibeny a ja s manzelem pitomci.

• Citovat
  • Upravit
76754
31.12.21 16:14
@Anonymní píše:
Chceš vědět, že na tom nejsi sama špatně? Tak já tě uklidním, letos jsem slavila vánoce s rodinou a odjížděla jsem od nich s pláčem a pocitem, že cizí lidé v mém okolí se ke mně chovají líp než vlastní rodina. Ve zkratce, brácha má se mnou nějaký problém a pořád do mě rýpal, navážel se a nebo se mnou nemluvil, matka mě seřvala, když jsem jí chtěla s něčím pomoci a brácha mě seřval, že si hraji na něco co nejsem. Děda se do mě navážel, že jsem tlustá, při tom nejsem tak tlustá a on byl obézní celý život, jen díky nemoci na stáří svá kila zhubnul, na závěr mě brácha dosti neochotně odvezl na bus, cestou mě několikrát seřval, vyhodil mě doslova z auta a ani se nerozloučil a odjel. Když jsem to o pár dnů později říkala matce, tak mi vynadala, že všechno jen překrucuji a není to pravda. Ona je za každých okolností na jeho straně, na což už jsem si zvykla. Takže klid, nejsi sama, kdo to má v rodině smutný. Například když já jsem měla velkou absenci ve škole kvůli zdraví, nechtěli mě proto pustit k maturitě, to byl řev, málem spadl barák. Když brácha kvůli své lenosti neudělal maturu na poprvé, byli špatní ti učitelé, to oni mu chudákovi dávali špatné otázky a proto neuspěl. :nevim: :zed:. Nu což, jedu tam dvakrát měsíčně, a nějak to koušu ale fakt poslední dobou si říkám, že to nemám zapotřebí. Mé úspěchy tam nikdo nevidí, nebo je bagatelizují, zatímco když se mi něco nepovede, tak to vždycky probírají ze všech stran. Brácha je ten chytrý, já ta blbka. Je to tak od dětství a tak už jsem si zvykla, už si taky nic nenechám líbit a když oni do mě kamenem, já do nich cihlou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Sice to moc nepomáhá ale aspoň já nemám pocit věčné oběti.

tak ty návštěvy ještě omez, jezdíš tam 2× za měsíc, proč? jezdi 1× za měsíc, nebo 1× za 2 měsíce - na toto bych také teda nebyla zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.1.22 16:34

Většinou liti rýpají, když závidí.. Klidně i blbost, hlavně, aby druhý neměl něco lepšího. Někdo prostě neumí druhému přát.. dobré ti zkritizují, špatně ti otlučou o hlavu a mají z toho radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
1.1.22 16:35
@Janasas píše:
Většinou liti rýpají, když závidí.. Klidně i blbost, hlavně, aby druhý neměl něco lepšího. Někdo prostě neumí druhému přát..

anebo rýpou, když vidí, jak se někdo nafukuje a neumí odpovědět s humorem nazpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.1.22 16:39

@stinga záleží taky kdo první začně komunikovat, ale zrovna dneska přišl ona toto téma s moji kamarádkou něco pdoobného, že přijedou k rodině, ještě neotevřou pusu a už jim tam švagrová něco kritizuje..
Ono znám lidi co se i po dětech takto vozí, aby v rodině dokázali, jak jsou in, a pochybuji, že by se dítě nafukovalo..
Je to běžné, že se v rodině závidí.. i nos mezi očima..
A nebo jsou to takoví co si rádi dělají humor, a le trapný na druhý učet i to může být.. ale zkusit opačně, tak věřím, že je zle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
1.1.22 16:43

@Janasas ano, máš pravdu, ale prostě - ostatní si k nám dovolí jen to, co my sami jim dovolíme,
trpně sedět, nechat se urážet a pak brečet na diskusi, opravdu nic nevyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
1.1.22 16:46

@stinga víš, to máš těžko… poradíš si s jednou osobou, ale pokud někde sedíš a vidíš ty oči -zahledací a ryjou do tebe dvě tři osoby..
DOkážu pochopit, že třea se bránit neumí.. Já mám takovou švbagrovou, i kdyby si řekla cokoliv, tak má poslední odpověd- komukoliv a uražející..
Letos jsem na návštěvě nebyla, marodím, ale přijeli mi kluk a doma při ubědu začal brečet, protože si vzpoměl jak ho teta dusila, že divně drží příbor- rýpla si do dítěte, pak komentáře k manželovi..Rodina o 15 lidi a komentáře na jednoho
DOma jsem mu řekla, že to vypilujem, zkoušeli jak a jelo se dál.. O nic nejde, ale prostě musí se!!! rýpnout i kdyby co bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
1.1.22 17:01
@Anonymní píše:
Chceš vědět, že na tom nejsi sama špatně? Tak já tě uklidním, letos jsem slavila vánoce s rodinou a odjížděla jsem od nich s pláčem a pocitem, že cizí lidé v mém okolí se ke mně chovají líp než vlastní rodina. Ve zkratce, brácha má se mnou nějaký problém a pořád do mě rýpal, navážel se a nebo se mnou nemluvil, matka mě seřvala, když jsem jí chtěla s něčím pomoci a brácha mě seřval, že si hraji na něco co nejsem. Děda se do mě navážel, že jsem tlustá, při tom nejsem tak tlustá a on byl obézní celý život, jen díky nemoci na stáří svá kila zhubnul, na závěr mě brácha dosti neochotně odvezl na bus, cestou mě několikrát seřval, vyhodil mě doslova z auta a ani se nerozloučil a odjel. Když jsem to o pár dnů později říkala matce, tak mi vynadala, že všechno jen překrucuji a není to pravda. Ona je za každých okolností na jeho straně, na což už jsem si zvykla. Takže klid, nejsi sama, kdo to má v rodině smutný. Například když já jsem měla velkou absenci ve škole kvůli zdraví, nechtěli mě proto pustit k maturitě, to byl řev, málem spadl barák. Když brácha kvůli své lenosti neudělal maturu na poprvé, byli špatní ti učitelé, to oni mu chudákovi dávali špatné otázky a proto neuspěl. :nevim: :zed:. Nu což, jedu tam dvakrát měsíčně, a nějak to koušu ale fakt poslední dobou si říkám, že to nemám zapotřebí. Mé úspěchy tam nikdo nevidí, nebo je bagatelizují, zatímco když se mi něco nepovede, tak to vždycky probírají ze všech stran. Brácha je ten chytrý, já ta blbka. Je to tak od dětství a tak už jsem si zvykla, už si taky nic nenechám líbit a když oni do mě kamenem, já do nich cihlou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Sice to moc nepomáhá ale aspoň já nemám pocit věčné oběti.

Děsný. Tam by mě minimálně do konce kvartálu nikdo neviděl, ani náhodou bych tam nejezdila co dva týdny. Musíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
1.1.22 17:09
@Janasas píše:
@stinga víš, to máš těžko… poradíš si s jednou osobou, ale pokud někde sedíš a vidíš ty oči -zahledací a ryjou do tebe dvě tři osoby..
DOkážu pochopit, že třea se bránit neumí.. Já mám takovou švbagrovou, i kdyby si řekla cokoliv, tak má poslední odpověd- komukoliv a uražející..
Letos jsem na návštěvě nebyla, marodím, ale přijeli mi kluk a doma při ubědu začal brečet, protože si vzpoměl jak ho teta dusila, že divně drží příbor- rýpla si do dítěte, pak komentáře k manželovi..Rodina o 15 lidi a komentáře na jednoho
DOma jsem mu řekla, že to vypilujem, zkoušeli jak a jelo se dál.. O nic nejde, ale prostě musí se!!! rýpnout i kdyby co bylo

no teď jsem si hrála s dcerou a ještě než jsem přečetla tento tvůj nový příspěvek, tak jsem chtěla napsat, že když se na návštěvě ti příbuzní strefují do dítěte, že se ho snad přece zastanou jeho rodiče - teda měli by se zastat :nevim:,
takže tvůj manžel nechal ostatní, aby se smáli vašemu chlapci? to já bych nikdy nepřipustila, pak se nedivte i ti příbuzní, když tam kluk nebude chtít jezdit -
to je právě to - vy se nesmíte nechat zesměšňovat a kluka se měl tatínek zastat, třeba říct, že to pilujete to držení příboru nebo říct, no bože neumí držet příbor, ale krásně kreslí - prostě nenechte ze sebe dělat otloukánky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.1.22 18:15
@stinga píše:
anebo rýpou, když vidí, jak se někdo nafukuje a neumí odpovědět s humorem nazpět
Říká se tomu škádlení, popichovani, rejpání…urážky a vysměch v tom, co píše základatelka fakt nevidím. Ach jo, tady si zas někdo neumí udělat legraci sám ze sebe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.1.22 11:04

@Bubla Bůčková Teď je otázka, proč by podle tebe měl každý snášet, že si z něho dělají srandu? Já se třeba ráda bavím o zajímavých a nových věcech, prostě mám ráda hlubokou konverzaci o něčem smysluplném, ale ne každý na to je, někdo hold raději ze sebe a ostatních dělá šaška no… :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
2.1.22 11:07
@jahodacervena píše:
@Bubla Bůčková Teď je otázka, proč by podle tebe měl každý snášet, že si z něho dělají srandu? Já se třeba ráda bavím o zajímavých a nových věcech, prostě mám ráda hlubokou konverzaci o něčem smysluplném, ale ne každý na to je, někdo hold raději ze sebe a ostatních dělá šaška no… :hug:.

Možná bys někdy mohla hloubat i o rozdílu mezi holt a hold ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.1.22 11:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
2.1.22 11:23
@werajsik píše:
@Petra Star
Už jsme měli devítku. Ano normálně se SŠ UKONČÍ v 19, tzn. při nástupu do 4. ročníku mají stále 18 a během školního roku mají 19. Já slavila 20 o prázdninách po matuře. Ale pro zakladatelku je NORMÁLNÍ mít už v prvním pololetí čtvrtého ročníku 20 let a to normální není ani u odkladového dítěte..

Tak to asi blbě počítáš. Uvedu ti příklad, dcera známých šla normálně v letech do školy, vyšla z 9.třídy v 15 letech, během prváku jí bude 16, během druháku 17, během třetáku 18 a během čtvrťáku 19. Kdyby měla odklad a oddklad nemají jen děti, co se narodí na podzim, tak by jí během čtvrťáku bylo 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
2.1.22 11:26
@Bubla Bůčková píše: Říká se tomu škádlení, popichovani, rejpání…urážky a vysměch v tom, co píše základatelka fakt nevidím. Ach jo, tady si zas někdo neumí udělat legraci sám ze sebe.

A proč by měl pořád někdo snášet popichování a rejpání? Proč si ti lidé nedělají srandu ze sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová