Zase mě uráželi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dlouhá punčoška
26.12.21 00:03

@werajsik
Ale to nevím, co ji “zdrželo ve škole”. Někdo může dlouho marodit, někdo začne dělat střední školu a po roce přejde na jinou a začíná znovu,…

• Citovat
  • Upravit
4844
26.12.21 00:08
@werajsik píše:
@Petra Star
Už jsme měli devítku. Ano normálně se SŠ UKONČÍ v 19, tzn. při nástupu do 4. ročníku mají stále 18 a během školního roku mají 19. Já slavila 20 o prázdninách po matuře. Ale pro zakladatelku je NORMÁLNÍ mít už v prvním pololetí čtvrtého ročníku 20 let a to normální není ani u odkladového dítěte..

Už je prosinec, není září. Když se narodí na podzim a má odklad jde do školy v 7 letech, během podzimu má 8. I takové případy jsou. Neříkám, že standardní, ale rodina asi není úplně ukázková, tak kdo ví, jak to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
26.12.21 00:13
@jitka 11 píše:
Pokud chceš, napiš mi zprávu. Poradím Ti co a jak dělat, jak se z tohoto stavu ´vyléčit´. :hug:

Tak, zakladatelko, já Ti ne rozdíl od téhle pisatelky přímo neporadím, co dělat, jen Ti poradím, kde bude asi Tvůj problém. Sama si určíš, zdali je to tak a pak z toho vyplyne i jeho řešení. Zkrátka, jsi to zjistíš sama podle info z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
26.12.21 00:14
@Petra Star píše:
Už je prosinec, není září. Když se narodí na podzim a má odklad jde do školy v 7 letech, během podzimu má 8. I takové případy jsou. Neříkám, že standardní, ale rodina asi není úplně ukázková, tak kdo ví, jak to bylo.

To se vůbec nepřu. Ano jsou takové případy. Ale není to prostě NORMA a o to mi jde.. Norma je v 6 jít do školy, v 15 nástup SŠ/SOU, v 18 výučňák/19 matura. Neříkám, že žádná jiná možnost neexistuje, ale není to NORMA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
26.12.21 00:22

@werajsik, Petra Star

Vám to ale trollí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
26.12.21 00:24
@terien píše:
Profesionální chudinka. Umíš ještě něco jiného, než fňukat?

Hezke, prinosne, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.12.21 07:49
@nevhhiln píše:
@ontarova.stara
To neni ale orani. Psala jsem detailne o sobe i o ni, to ze dela v hadrech neni nijak dulezite ale oni shazuji lide u pasu, tak se divim ze ji neshazuji ale me ano.
Jo a ve 20 mam mit uz za sebou doktorat ne? Je normalni ve 20 jeste byt ve ctvrtaku, to nechapu

Myslím, že budeš ráda, pokud vůbec odmaturuješ!

• Citovat
  • Upravit
3478
26.12.21 07:50
@stinga píše:
no já jsem také nejdřív myslela, že zakladatelka nemá školu, ale to je naopak - ségra má učňák a tu všichni berou v pohodě,
a tahle chce na vš a všichni se jí smějí :zed:

Přesně takhle to ale většinou bývá, nebo alespoň já to taky tak zažila.
Pokud někdo blbě komentuje něčí VŠ, bývá to někdo, kdo ji nemá, obráceně by to byla hned urážka. A není to jenom tohle, lidé „při těle“ můžou vesele komentovat ty hubené at se nažerou, vyžle a další omílané vtipná klišé, obráceným směrem je to hned nepoměrně větší urážka, starání/nestarání se o sebe, atd… :nevim:
Zakladatelko, zřejmě tohle k životu patří a ne každý je stejná povaha, já se taky nedokázala ohradit, když jsem byla dítě nebo mladá. Ty jsi ještě mladá, postupem času se naučíš ohradit, víc ignorovat, se stejným vtipem odpálkovat. Třeba si to teď nedokážeš představit, hlavně pokud jde o rodinu, ale k tomu nadhledu časem dospěješ, protože jiná možnost není.
A nemusíš se obklopovat lidmi, se kterými si nerozumíš, je úplně normální, že ne každý si s každým rozumí, vyhnout se tomu samozřejmě nedá, hlavně v rodině. Ale není důvod trýznit se a trávit tak víc času, než je nutné. Neboj, zlepší se to, bojuješ i s vlastní povahou, časem přijdeš na to, jak tyhle situace zvládat líp a to se ti pak bude hodit i v životě mimo rodinu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
26.12.21 07:58
@ontarova.stara píše:
A uvědomuješ si, že ty shazuješ sestru? „Má jen učňák a dělá v hadrech“…vždyť ona se o sebe umí postarat, ty se teprve, jak píšeš, „snažíš“ o maturitu.
Ve dvaceti už bys tedy střední a maturitu měla mít hotovou.

No to je urážka jak prase, říct o někom že má učňák a dělá v hadrech :mrgreen: :lol: :lol: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Štofik
26.12.21 08:01
@werajsik píše:
To se vůbec nepřu. Ano jsou takové případy. Ale není to prostě NORMA a o to mi jde.. Norma je v 6 jít do školy, v 15 nástup SŠ/SOU, v 18 výučňák/19 matura. Neříkám, že žádná jiná možnost neexistuje, ale není to NORMA

Twl tady se zas řeší ho.vna. Mohla změnit školu proboha. Vidím, že ty svátky máj na některý lidi fakt negativní dopad. Napříč diskuzema je tu víc nevraživosti než jindy.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
26.12.21 08:01
@nikdy niikdyy píše:
Přesně takhle to ale většinou bývá, nebo alespoň já to taky tak zažila.
Pokud někdo blbě komentuje něčí VŠ, bývá to někdo, kdo ji nemá, obráceně by to byla hned urážka. A není to jenom tohle, lidé „při těle“ můžou vesele komentovat ty hubené at se nažerou, vyžle a další omílané vtipná klišé, obráceným směrem je to hned nepoměrně větší urážka, starání/nestarání se o sebe, atd… :nevim:
Zakladatelko, zřejmě tohle k životu patří a ne každý je stejná povaha, já se taky nedokázala ohradit, když jsem byla dítě nebo mladá. Ty jsi ještě mladá, postupem času se naučíš ohradit, víc ignorovat, se stejným vtipem odpálkovat. Třeba si to teď nedokážeš představit, hlavně pokud jde o rodinu, ale k tomu nadhledu časem dospěješ, protože jiná možnost není.
A nemusíš se obklopovat lidmi, se kterými si nerozumíš, je úplně normální, že ne každý si s každým rozumí, vyhnout se tomu samozřejmě nedá, hlavně v rodině. Ale není důvod trýznit se a trávit tak víc času, než je nutné. Neboj, zlepší se to, bojuješ i s vlastní povahou, časem přijdeš na to, jak tyhle situace zvládat líp a to se ti pak bude hodit i v životě mimo rodinu :hug:

Asi tak. :palec:

• Citovat
  • Upravit
278
26.12.21 08:04

Jooooo, takové návštěvy znám 😀 hezky zabalené urážky a posouvání toho jak bych měla vypadat a chovat se. Jestli jsi introvert doporučuji ignorovat a dělat, že neslyšís. Pokud to nejde, tak pak tam nejezdit a ne nemusíš tam jezdit, kdyby náhodou tě to napadlo :). Smutnější je ze teď vidím, jak se rodina chová k nejmladší generaci, žádný respekt, řvát na dítě, vyhrožovat mu, mlátit ho, zesmesnovat ho… Hele vlastně dělají to, co znají, to znamená něco zo zažili nebo viděli, zřejmě ve stejném věku, v jakém ty teď, oni nic jiného neznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13216
26.12.21 08:12

Jak by nejspíš nepsala @Ou v tvém případě by bylo vhodné vstoupit do psychoterapie.
Jinak rodina nic moc chování, ale to tvoje nastavení a pohled na ostatní, tam máš před sebou teda taky dost práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
26.12.21 08:29

Přestat tam chodit nebo se naučit za sebe postavit. Že má sestra jen učňák a ty budeš podle tebe víc, že půjdeš na VŠ? Asi se moc maluješ, to přece nemáš brát jako urážku. Někdy méně znamená více, schováváš se pod masku a ještě se cítíš dotčeně, když ti řeknou svůj názor.
Jedna žena si nechala udělat umělá prsa a strašně se jí dotklo, když se jí jeden chlap zeptal jestli jsou umělá. Ano, chlap neměl moc taktu, ale ona zaplatí peníze za nová prsa, za která se pak stydí, že nejsou pravá.
Nauč se mít ráda samu sebe, trochu sebevědomí, nikdo se nelíbí všem.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
26.12.21 08:55
@holka_z_hor píše:
No to je urážka jak prase, říct o někom že má učňák a dělá v hadrech :mrgreen: :lol: :lol: :roll:

Pokud řekneš, že má jen učňák tak ano, minimálně kousavě to zní. A ještě od někoho, kdo sám středoškolské vzdělání teprve dodělává. Sama VŠ mám, ale přesto bych se o někom nevyjádřila s takovým despektem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová