Zase mě uráželi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3800
26.12.21 12:57
@ontarova.stara píše:
Pokud řekneš, že má jen učňák tak ano, minimálně kousavě to zní. A ještě od někoho, kdo sám středoškolské vzdělání teprve dodělává. Sama VŠ mám, ale přesto bych se o někom nevyjádřila s takovým despektem.

Zakladatelka sama uráží svojí sestru, že má jen učňák a dělá v hadrech, ale pro sebe by chtěla, aby ji každý obdivoval a našlapoval kolem ní po špičkách. Ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 13:02
@Da12 píše:
Zakladatelka sama uráží svojí sestru, že má jen učňák a dělá v hadrech, ale pro sebe by chtěla, aby ji každý obdivoval a našlapoval kolem ní po špičkách. Ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Precti si co jsem napsala 5min zpatky prosim, opravdu nechapu kde berete takove zavery?

• Citovat
  • Upravit
25897
26.12.21 13:04

By mě zajímalo, čím jsou rodiče a další příbuzní. A co je pro ně podřadná práce. Já třeba žádnou práci za podřadnou nepovažuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
26.12.21 13:11

@werajsik
Nechápu, proč řešíš, co je za problém být ve 20 na SŠ a že to není norma. Nevíme, zda zakladatelka měla odklad či co a ano, dnes je celkem běžné během čtvrťáku dosáhnout 20 let, není to žádná výjimka a i kdyby byla, o tom zakladatelky problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 13:14

@divine woman
Ja take nepovazuji zadnou praci podradnou ale moje rodina ano, mamce se vysmali za praci na solarku, tak jsem cekala to same u segry ale to ne

• Citovat
  • Upravit
25897
26.12.21 13:16

Hm, jste asi podařená famílie. Já si myslím, že je důležité vůbec nějakou práci mít. A je celkem jedno jakou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
26.12.21 13:16
@terien píše:
A ty jsi za tu oběť ráda, viď. Někdo to má jako celoživotní misi. Příští rok tam půjdeš zas a místo toho, abys vtipně odpověděla a rypla si do nich, tak tam budeš sedět jako utrápená chudinka, abys mohla večer brečet do polštáře. Že tě to baví :roll:

Jasně, zakladatelku to hrozně baví a je ráda za to, že je oběť a že ji rodina uráží.
Je vidět, že se nedokážeš vcítit do introvertní duše. Pro citlivé introverty to vůbec není lehká situace a nedokážou se s ní vyrovnat tak jako třeba ty. To ale neznamená, že jí budeme psát, že je ráda obětí a má to jako celoživotní misi, že je profesionální chudinka apod. To jí totiž nepomůže, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
26.12.21 13:31
@stinga píše:
a že hejtují tvé umělé řasy, umělé řasy jsou zblízka hnusné a směšné, měla je moje bývalá švagrová, z dálky je to hezké, ale když vidíš toho člověka zblízka, tak je to spíš směšné a trapné, než hezké

Tento příspěvek je na úrovni toho, co zakladatelce sami vyčítáte. Ona se údajně pohrdavě vyjadřuje o své sestře (ale uvádí fakta k dokreslení situace) a ty se tu pohrdavě vyjadřuješ o umělých řasách, přičemž je to jen tvůj osobní názor a vydáváš ho za fakt. Trefovat se do zakladatelky ještě kvůli řasám je nevhodné a zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
26.12.21 14:29
@Anonymní píše:
@divine woman
Ja take nepovazuji zadnou praci podradnou ale moje rodina ano, mamce se vysmali za praci na solarku, tak jsem cekala to same u segry ale to ne

Na tu sestru nějak žárlíš. Asi má proti tobě nějaké přednosti, které rodina ocení, něco, za co si jí váží. Tebe si neváží, a údajně tě ještě urážejí. Zamysli se, proč to tak je. Ono to nebude jen tak pro nic za nic. Může to být celá škála důvodů. Od toho, že to připadá jen tobě, že tě urážejí, protože se tě každá jejich poznámka hned dotkne. A oni to ve skutečnosti ani nijak špatně nemyslí. Až po důvody, o kterých se raději nezmiňuješ. Třeba je se sestrou větší zábava, je příjemná, sympatická a ty jen sedíš, mlčíš či se urážíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.21 14:31
@Da12 píše:
Na tu sestru nějak žárlíš. Asi má proti tobě nějaké přednosti, které rodina ocení, něco, za co si jí váží. Tebe si neváží, a údajně tě ještě urážejí. Zamysli se, proč to tak je. Ono to nebude jen tak pro nic za nic. Může to být celá škála důvodů. Od toho, že to připadá jen tobě, že tě urážejí, protože se tě každá jejich poznámka hned dotkne. A oni to ve skutečnosti ani nijak špatně nemyslí. Až po důvody, o kterých se raději nezmiňuješ. Třeba je se sestrou větší zábava, je příjemná, sympatická a ty jen sedíš, mlčíš či se urážíš.

To neni mozne, vy vseho berete z kontextu?
Radsi nic uz nebudu psat, pak budu já ta spatna, protoze jsem cekala ze do segry budou sit a to se mi nelibi, neni to tak ze bych chtela aby do ni ryli..

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
26.12.21 14:36
@Anonymní píše:
Radsi nic uz nebudu psat, pak budu já ta spatna, protoze jsem cekala ze do segry budou sit a to se mi nelibi, neni to tak ze bych chtela aby do ni ryli..

Hlavně se nenechej strhnout a vyprovokovat k tomu, že ty sama (ve snaze se bránit) se nechtěně ségry dotkneš. Za to to nestojí, ne?
V klidu si dodělej školu a pracuj na sobě, to bude nejlepší odpovědí.

• Citovat
  • Upravit
cernaselma
26.12.21 14:37
@Anonymní píše:
Radsi nic uz nebudu psat, pak budu já ta spatna, protoze jsem cekala ze do segry budou sit a to se mi nelibi, neni to tak ze bych chtela aby do ni ryli..

Z tech ubozacek, ktere si potrebuji jen rypnout, si nic nedelej. Evidentne nebudou moc vyrovnane a tuto diskuzi vyuzivaji, aby si nejak kompenzovaly svoje frustrace. Pokud se k Tobe rodina chova hnusne, tak se proti tomu hned ohrad, nebo se s nimi nestykej. Pokud se chces umet ohradit, tak se nauc asertivite. Ja bych na nejake trapne poznamky k vysoke skole rekla neco ve smyslu: Nevim, o co ti jde, ze se me snazis shazovat, ale shazujes tim jen sebe a pusobi to, ze jsi zapskla a zavistiva.

• Citovat
  • Upravit
2670
26.12.21 15:09
@holka_z_hor píše:
Tak bude pracovat taky v hadrech mno :palec: já myslím, že to nemyslela jako urážku.

Můj ex mi jednou udělal scénu, že ho urážím tím, že před ním mluvím anglicky, když on to neumí. :potlesk: Když do mě ale jeho kamarádi z učiliště neustále rýpali, že jsem přechytralá vysokoškolačka a že lidi z VŠ jsou stejně neschopní a k ničemu, tak to mu přišlo ok.

Ono někdo má holt na to, co je a není urážka, metr dle toho, kdo danou věc říká/dělá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Floralys
26.12.21 15:17
@Anonymní píše:
@ontarova.stara
Prosim? Ja pisu detaily, abych napsala proc a jak do me ryjou a do me sestry ne.

Jinak ono se lehce rekne at si dupnu a reknu neco zpet ale od mala semnou bylo oráno, nedokazu vyjadrit sve nazory a jsem uzavrena knizka. Nikdy se nevyjadruju k nicemu, je to pro me lepsi.

Do toho moje rodina je nehorazne zla, kdybych rekla neco kriveho, matka by mi snad vlepila a vyhodili by me z baraku.
Ono nejde vsechno jen tak, taky nemuzu rict ze nejdu, pak mi po cely rok vyhrozuji jak nemam rodinu a ze mi nepomuzou.

Chci spis jen slyset to uklidneni, ze to nemam ja takhle, takovou rodinu, co me nepodpori a jen shazuje..

Já taky nedokážu vyjádřit své názory, ale tohle by si na mě mohli zkusit. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1638
26.12.21 19:19
@Da12 píše:
Zakladatelka sama uráží svojí sestru, že má jen učňák a dělá v hadrech, ale pro sebe by chtěla, aby ji každý obdivoval a našlapoval kolem ní po špičkách. Ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Nevšimla jsem si, že by urážela svojí sestru. Jen popsala situaci. Myslím si, že zakladatelce nevadí, že má sestra učňák, jen nechápe proč se jí rodina posmívá za to, že si chce udělat VŠ. Rodina jí má podpořit a ne urážet. To co jsi napsala, je dost smutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová