Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@holka_z_hor píše:
Twl tady se zas řeší ho.vna. Mohla změnit školu proboha. Vidím, že ty svátky máj na některý lidi fakt negativní dopad. Napříč diskuzema je tu víc nevraživosti než jindy.
tak ono to vypovídá drobet i o zakladatelce, má 20 a pokusí se o maturitu. Což znamená, že ve škole to nebude tak extra a pokud maturitu nedá, bude na tom hůř než ta sestra, která má JEN výuční list a pracuje v hadrech.
@terien píše:
A ty jsi za tu oběť ráda, viď. Někdo to má jako celoživotní misi. Příští rok tam půjdeš zas a místo toho, abys vtipně odpověděla a rypla si do nich, tak tam budeš sedět jako utrápená chudinka, abys mohla večer brečet do polštáře. Že tě to baví
@vokishka píše:
tak ono to vypovídá drobet i o zakladatelce, má 20 a pokusí se o maturitu. Což znamená, že ve škole to nebude tak extra a pokud maturitu nedá, bude na tom hůř než ta sestra, která má JEN výuční list a pracuje v hadrech.
Tak bude pracovat taky v hadrech mno
já myslím, že to nemyslela jako urážku.
@ontarova.stara píše:
Pokud řekneš, že má jen učňák tak ano, minimálně kousavě to zní. A ještě od někoho, kdo sám středoškolské vzdělání teprve dodělává. Sama VŠ mám, ale přesto bych se o někom nevyjádřila s takovým despektem.
Na mě to hnusně nepůsobilo ![]()
Není to tvoje vina, nemůžeš za to.
Pořiď si tuhle knížku a začni se učit chránit sebe sama. Bohužel sis vylosovala matku, která úplně neumí pečovat o kolhokoliv. A nejspíš je opravdu zlý člověk. To co popisuješ není v pořádku.
Nezměníš ji - potřebuješ se postupně naučit soustředit se na sebe a svoje vlastní sebepřijetí navzdory tomu, do čeho tě celý život formuje - tedy do rozbitého uzlíčku nervů, který bude dělat přesně to co chce.
https://www.kosmas.cz/…-dost-dobra/#…
a řípadně k tomu přidej
https://www.melvil.cz/…-scita-rany/
Bude to běh na dlouhou trať, cesta za vlastní dospělostí a emocionální nezávislostí na matce, ale jde to. Dříve či později budeš chtít přibrat psychoterapii. Pro začátek vol terapeuta muže, bude to jednodušší.
@holka_z_hor píše:
Twl tady se zas řeší ho.vna. Mohla změnit školu proboha. Vidím, že ty svátky máj na některý lidi fakt negativní dopad. Napříč diskuzema je tu víc nevraživosti než jindy.
Tak to jsem opravdu netušila, že dnes se celý (nebo téměř celý ) ročník skládá ze studentů „přeběhlíků“, studentů, kteří začali školní docházku v téměř 8 letech, ze studentů, kteří dlouho marodili, atd… a těch, kteří KONČÍ studium v 19 max 20, je 5 - 7 v celém ročníku…
![]()
Já jsem žila v domnění, že normální je to přesně naopak… Tak to se omlouvám za svou desinformovanost. Člověk se má celý život čemu učit.. ![]()
@Ou píše:
Není to tvoje vina, nemůžeš za to.Pořiď si tuhle knížku a začni se učit chránit sebe sama. Bohužel sis vylosovala matku, která úplně neumí pečovat o kolhokoliv. A nejspíš je opravdu zlý člověk. To co popisuješ není v pořádku.
Nezměníš ji - potřebuješ se postupně naučit soustředit se na sebe a svoje vlastní sebepřijetí navzdory tomu, do čeho tě celý život formuje - tedy do rozbitého uzlíčku nervů, který bude dělat přesně to co chce.
a řípadně k tomu přidej
Bude to běh na dlouhou trať, cesta za vlastní dospělostí a emocionální nezávislostí na matce, ale jde to. Dříve či později budeš chtít přibrat psychoterapii. Pro začátek vol terapeuta muže, bude to jednodušší.
Tak zareagovala ta rozumná a dobrá Ou a samozřejmě správně. Jenom tu chybí pojmenování problému, se kterým zakladatelka bojuje. Tedy, ne že by jsi jej mohla přesně znát, ale sama jsi jej uvedla (vytučněné) takhle - ale to je pořád málo.
@Ou píše:
Není to tvoje vina, nemůžeš za to.Pořiď si tuhle knížku a začni se učit chránit sebe sama. Bohužel sis vylosovala matku, která úplně neumí pečovat o kolhokoliv. A nejspíš je opravdu zlý člověk. To co popisuješ není v pořádku.
a řípadně k tomu přidej
Tak znova, chybělo vytučněné.
Tak zareagovala ta rozumná a dobrá Ou a samozřejmě správně. Jenom tu chybí pojmenování problému, se kterým zakladatelka bojuje. Tedy, ne že by jsi jej mohla přesně znát, ale sama jsi jej uvedla (vytučněné) takhle - ale to je pořád málo.
@holka_z_hor píše:
Tak bude pracovat taky v hadrech mnojá myslím, že to nemyslela jako urážku.
ona to napsala s despektem, a ona pokud neudělá maturitu, tak nemá vzdělání žádné, ani ten učňák, takže ne - se základkou ji nevezmou prodávat hadry,
u nás se často stává, že do obchodu chtějí holky s maturitou, nemyslím velké obchoďáky, ale ty malé obchůdky ve městě
i do fabriky jsou raději, když člověk má aspoň výučák,
takže ona se ofrňuje nad ségrou, ale ZATÍM nemá ani to vzdělání, co ségra
@nevhhiln píše:
Hezke, prinosne, dekuji
a že hejtují tvé umělé řasy, umělé řasy jsou zblízka hnusné a směšné, měla je moje bývalá švagrová, z dálky je to hezké, ale když vidíš toho člověka zblízka, tak je to spíš směšné a trapné, než hezké
@werajsik píše:
Já jsem prázdninové dítě, měla jsem odklad, tedy jsem šla v 7 letech do školy, a celý čtvrťák jsem měla 19![]()
Tak teď nevím kde soudruzi z NDR udělali chybu..![]()
ja taky maturovala ve 20. měla jsem rok odklad. jo a dokonce jsme nebyla nejstarší. jo a bylo nas tam 20 letých, tak půlka ročníku. a nikdy mi to nepřišlo divny.
Příspěvek upraven 26.12.21 v 12:28
@werajsik píše:
Tak to jsem opravdu netušila, že dnes se celý (nebo téměř celý ) ročník skládá ze studentů „přeběhlíků“, studentů, kteří začali školní docházku v téměř 8 letech, ze studentů, kteří dlouho marodili, atd… a těch, kteří KONČÍ studium v 19 max 20, je 5 - 7 v celém ročníku…![]()
Já jsem žila v domnění, že normální je to přesně naopak… Tak to se omlouvám za svou desinformovanost. Člověk se má celý život čemu učit..
A ty víš v kolika šla do první třídy? Nebo proč bude maturovat ve 20?
co tam bylo a nebylo? Jak si to může vůbec dovolit ty brďo
vyčnívat z takzvané,, normálnosti". ![]()
@stinga píše:
a že hejtují tvé umělé řasy, umělé řasy jsou zblízka hnusné a směšné, měla je moje bývalá švagrová, z dálky je to hezké, ale když vidíš toho člověka zblízka, tak je to spíš směšné a trapné, než hezké
Jeee ty brďo, tak s tím jsem bojovala na Štědrej den. Nalepit to. A povedlo se.
ne všichni je považují za hnusný a směšný.
@stinga píše:
ona to napsala s despektem, a ona pokud neudělá maturitu, tak nemá vzdělání žádné, ani ten učňák, takže ne - se základkou ji nevezmou prodávat hadry,
u nás se často stává, že do obchodu chtějí holky s maturitou, nemyslím velké obchoďáky, ale ty malé obchůdky ve městě
i do fabriky jsou raději, když člověk má aspoň výučák,
takže ona se ofrňuje nad ségrou, ale ZATÍM nemá ani to vzdělání, co ségra
Tak si může učňák dodělat. A kdyby ne, tak tady sama kážeš vodu a piješ víno. Ona dle tebe ohrnuje nos nad ségrou s učňákem a ty sama dáváš najevo, že když neudělá maturu, tak bude mít jen základku. Jsme snad všichni lidi a nikdo není víc nebo míň. ![]()
Vsem diky za rady,
abych rozbila tu bublinu, ze nejsem normalni maturovat ve 20, tak mam za sebou dodelany ucnak osetrovatele a ted mam dva roky na sestricku, proto maturuju ve 20.
Jinak nejak se vysmivat sestre jsem nechtela, vyznelo to tak, protoze jsem psala v nastvanosti a v podstate ji nadrzovali a me zesmesnovali, proto jsem psala detailne ze ma ucnak, stejne jako ja a pracuje v hadrach, protoze pro ne je smesna kazda podradna prace.