Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já jsem viděla, jak házejí s balíkama do dodávky
fakt to tam házeli ![]()
Nám taky nechtějí čekat u branky než doběhnu a nechávají lístek, taky si nechávám znovu doručovat.
Na naši poštu jsou schody a ty s tandemem nedávám. A taky tam bývají šílené fronty
, hlavně že furt něco nabízejí ![]()
@tessy
To nabízení je mor, ale když ti za zádama stojí nějaká kr..a a říká hned teď nabídněte a stojí tam takhle celý den a hučí do tebe, tak je to na palici. Kdo nezažil práci na poště, tak neví co je šikana
A pošťačky MUSÍ lidem cpát všechno i na úkor mega fronty ![]()
@lazy_cat no já to napsala proti poště z toho důvodu, že s nimi je pořád něco. U jiné přepravní společnosti se mi to ještě nestalo
a kdyby jo, tak taky řádím. Ale je to opravdu o lidech
. Stačí zajet na poštu do Podbořan / tak teď jestli to někdo z Podbořan čte, tak mě sežere /. 4 nebo 5 přepážek - přesně nevím, z toho jde jedna, fronty až do pr…
byla jsem tam 2× a stačilo
, když se na něco zeptáte, že nevíte - koukají na vás jak na debila. Manžel tam chtěl podat balíček na dobírku a ptal se jak se to dělá a paní ho odkázala na stránky české pošta a ať nezdržuje, že je tam fronta
. Tchýně tam bydlí a tak jinam kvůli tomu jezdit nebude ale když tam musí, vrací se s odporem a naštvaná a pak ještě půl dne nadává. My tu máme 2 přepážky, hodný, ochotný, usmívající se ženský co rádi pomohou a poradí - přepážky fungují obě a stane se mi, že předemnou stojí max.1člověk. ![]()
@Alčák1 Já to chápu
Je to vážně o lidech
I já když jdu někam na poštu tak se za ty ženský stydím ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@veverik Funguje na tu poštu nechodit, ale prudit je s opakovaným doručováním, my jsme je to asi u sedmého balíku naučili… najednou to šlo aby ho někdo přivezl v sobotu
Supr nápad!!
Mně se tohle taky často stává, přitom vím, že přijde balík, čekám jako blbec, nejdu ani pro rohlíky.. pošta jezdí mezi 9 - 15, tak ve čtyři jdu kouknout do schránky a ejhle lísteček, že mám na poště balík. ![]()
Je to fakt o lidech. Naši na poštu nadávají každou chvíli, protože pošťačky jsou líné na samotě zastavit a dát dopisy do schránek. Přitom okolo jedou do fabriky. Taky pomohlo až když tam udělali bugr. Pak jim dodávaly jen jeden tv program, měli objednané dva, taky udělali bugr a ono to šlo. Takže nesmí se člověk dát a občas se to zlepší.
Zato já nemám s poštou problém. Pošťák sem doveze balík vždy, pokud nejsem doma, vím, že ho dá k sousedům. Čeká než se vyhraboším z domu. Pošťačka s dopisama totéž. Dokonce když přinese obyč. dopis co se nevejde do schránky, tak na mě zazvoní ať si pro něj hned jdu. Ztratil se mi zatím jen jeden dopis a to nemůžu 100% vědět zda byl opravdu poslaný. S balíkama mi pošťák taky pomáhá za branku.
Ale chápu naštvání zakladatelky, taky bych prskala, kdyby mi tahle zničily balík.
@Alčák1 ahojky,s tím balíčkem je mi to líto
.
My máme zkušennost takovouto…
Bydlíme v domku-chatě. Koupili jsme ho před 8lety.Na schránce máme pouze jméno naší rodiny, nikoho jinýho. Na domě máme EVIDENČNÍ ČÍSLO ne ČP a přesto nám během těch 8let přistála pošta bývalých majitelů ve schránce+ teď naposledy „Něco měkkého-jako časopis“,ale v obálce A5 na jméno bývalé majitelky. Nevydržela jsem a na poštu zavolala.Sice se paní vedoucí neomluvila, ale byla ochotná řešit mou stížnost.
Ono toho je „víc“. PŘÍKLAD: Můj balíček v bublinkové obálce měkký mi narvali do naší malé schránky. Nebo, když jsem měla podepsat papír o převzetí, ale neměla jsem u sebe hned občanku a chystala se si pro ní dojít spátky domů tak mi pošťačka řekla, že ať nikam nechodím, že to podepíše za mě
.
Na poště jsou ochotný, poradí, pomůžou jen to doručování i při dodržení veškerých pokynů je na „štýru“
.
Je to určitě o lidech.Ale já když si objednám balíček, tak mě štve, že pošťačka zazvoní na tchánovce, a tam to podepíšou. Už jsem ji řekla, že zvonek máme nad jejich zvonkem. A to samé dopisy s červeným nebo modrým pruhem. Vše přebírají oni, a to by tak nemělo být.
Tak já bydlím v paneláku a jak už jsem psala - hodně často jenom najdu ve schránce lísteček, zvonit se listonoška neobtěžuje. Asi aby nemusela běžet nahoru.
Taky už se mi několikrát stalo, že nechali balíček u sousedů, což bytostně nesnáším a vždycky jsem kvůli tomu hned volala na poštu a prosila, at to nenechává u sousedů, pokud je to těžké, at mi to ani nebere, že si pro to dojdu na poštu. Myslím běžnou listonošku z dopisy, na tu je to opravdu moc, má jen takovou tu pojízdnou tašku.
Pak se stalo, že za mě sousedka opět převzala balíček, ale tentokrát to bylo od jedné firmy, co jsem u nich jednou objednávala a oni nejdřív pošlou balíček a až potom se platí. Takže převzetí by mě stálo přes tisícovku. Když večer zvonila sousedka s balíčkem (největší drbna a hodně vlezlá
), já tam ani nešla a nechala to na manželovi. Seřval ji, ta se naštvala a běžela hned za listonoškou. Podotýkám, že v osm večer, takže takovou drzost dost nechápu. Prý škrtli podpis o převzetí či co, prostě jako kdyby ten balíek nikdo nevzal - to netuším, zda se smí! A balíček poslali zpátky!! Což taky nechápu, protože já, které byl balíček adresovaný, jsem k tomu dosud neřekla ani slovo.
Druhý den jsem šla hned ráno na poštu, chtěla to vyřídit a bylo mi pouze řečeno, že to poslali zpátky, když JÁ jsem to chtěla a ještě byli takové nafučené. Nechápu!!!
![]()
@lazy_cat píše:
@tessyTo nabízení je mor, ale když ti za zádama stojí nějaká kr..a a říká hned teď nabídněte a stojí tam takhle celý den a hučí do tebe, tak je to na palici. Kdo nezažil práci na poště, tak neví co je šikana
A pošťačky MUSÍ lidem cpát všechno i na úkor mega fronty
To já právě vím že musí, je mi to naprosto jasné ![]()
@rejžička to stornování převzetí nemůže být až tak těžký. U nás, když přebírám balíček doma tak podepisuju jeden papír a pokud nejsem doma, tak ho najdu ve schránce. Když si jdu na poštu podepisuju jiný. Takže oni ten první jen zlikvidovali a bylo.
Mě to teda nevadí, když dávají balíčky k sousedům, ale vím, že by stačilo pošťákovi říct, že si to nepřeju a už bych je měla na poště. Jenže třeba 20kg balík granulí si radši přeneseme od sousedů než pro něj letět na poštu.
Tak mě taky občas převezme balík sousedka, ale mám to s pošťačkou domluvený ![]()
Tak já si raději dojdu na poštu, než vědět, že to řeší půl paneláku - a u nás to tak bohužel je. ![]()
Tak to my máme se sousedkou velmi dobré vztahy
koupili jsme od ní barák a ona teď bydlí naproti v malém nízkém. A když jí něco řeknu vím že to nevykecá
je sice starší jak moje mamka ale je to fajn a prima ženská ![]()
@Alčák1 ahoj, koukám že pošťačky máme všude stejné, u nás v ČB taky jedna koumalka, už na ní přišli a dali jí padáka, ani neví kolik balíků rozbalila a zase zpátky přelepila (pomohla až namontovaná skrýtá kamera!!!) ![]()