Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj maminky, tak jsem včera byla teda pěkně naštvaná
. Když jsem přestala kojit v 8.týdnu. Vyzkoušeli jsme kde co, od Nutrilonu po Sunar. Nakonec přivezl táta z německa mlíčko Alete, které obsahuje laktobacilíky a paráda
chutné, sytící bez bolesti bříška a hlavně pravidelný bobek
a tak jsme u něj zůstali. Jenže táta od nás bydlí 280km a jezdí tak 1× měsíčně. Teď ho odvolali na dýl do práce a tak byl výpadek a nikde to mlíčko neprodávají
a tak jsem si našla maminku, která do německa jezdí pravidelně a sehnala mi jak mlíčko, tak kašičky, příkrmy, šťávičky vše od Alete
Poslala mi balíček Českou poštou
Včera mi přišla do schránky výzva o vyzvednutí a tak jsem si pro balíček šla. Jenže paní z pošty mi řekla, že mi ho nedá a pak mi ho ukázala s tím, že mi dala papíry na podepsání o nepřevzetí balíčku
Holky, kdyby jste to viděli
, balíček byl šišatý, místy snad prokopnutý, potrhaný, do poloviny promočený a když ho paní zvedla, tekl / to byly asi ty šťávičky pro malého /
Dostala jsem strašného vzteka - nechápu, jak si takovéhle viditělné poškození může pošta dovolit. Samozřejmě mi paní zašle balíček nový - řekla, že už posílá balíky dlouho ale tohle se jí ještě nestalo
, děsím se toho aby zase nepřišel v takovémhle stavu
A jaké máte vy zkušenosti s dodáním balíků??? sem s nimi ať si ulevím, že v tom nejsem sama:,( Díky
Moje zkušenosti jsou jen s dodáváním/nedodávání, tohle se mi tead ještě (klepu) nestalo
Tak hlavně, ať to paní pojistí, páč to je úlet ![]()
Já teda zatím takové zkušenoti nemám…Je pravda, že jsme si kupovala velké baliky mlék, příkrmů kaší, protože jsem měla nemocného malého a bylo jednodušší objednat z netu a na druhý den to mít v klidu doma u dveří.. ¨Jednou mi ale přišel balík napůl otevřený a promáčklá kaše a to se mi pošták omluvil, že asi někdo na to něco hodil..
Já jsem slyšela, že pépéeláci hrajou na depu s balíkama fotbal ![]()
Bohužel, občas se asi zadaří, že to tam blbě poskládají, někde s tím švihnu a je hotovo
Mě takhle přišel jednou balík a byl zkrátka rozbalený, přišlo mi, že se někdo koukal, co tam je, jestli se mu to hodí ![]()
@pikola no paní mi dala podespat ty papíry o nepřevzetí a prý si to má reklamovat ta maminka, co mi to zasílala. Tý jsem psala a řekla, že to vyřídí, že to má pojištěný. A tak mi zasílá nový balík a pošta by jí měla vrátit peníze za ten poškozenej ![]()
@Gladys jééé mi tu měli na poště ženskou, která rozdělávala balíky a koukala, co si kdo objednává - prý i občas něco stopila
lidi jsou různí ![]()
Tak to je sila. Tohle se mi naštěstí ještě nestalo, u nás je zase problém a tím, že mi životě nepřinesou balík domy. Vždy najdu jen lístek, že prý mě nestihli, jak nečekaně, když jsem byla třeba na rizikovem, nebo s nemocným dítětem doma. ![]()
Napsala jsem už x stížnosti, několik telefonátů, ale náprava nikde.
Prostě dokud tady nebude další takový subjekt, lepší to s nimi zřejmě nebude ![]()
@veverik Funguje na tu poštu nechodit, ale prudit je s opakovaným doručováním, my jsme je to asi u sedmého balíku naučili… najednou to šlo aby ho někdo přivezl v sobotu ![]()
Ahoj, jo pošta to je děs
Mně se teď stalo, že mi prostě balík vůbec nedošel, respektive, na poštu došel, ale milý pošťák ho prostě vrznul někomu na schodech v baráku (aspoň tak to říkal on, prý sousedovi, ale nikdo v baráku nic nevěděl) a podepsal papír, že předal manželovi, navíc mu neseděl podpis, jakýsi škrábanec a jeho nadepsání že manžel Libor, přitom je Jaroslav
No děs, týden se to řešilo, pošťák, že se mnou bude obcházet byty a ptát se, byli jsme domluvení a on nedošel, na poště pak říkali, prý že jsem mu neotvírala. Přitom jsme byli domluveni na sobotu, deste hodin, plus já s 2m děckem doma ![]()
Nakonec se to vyreklamovalo a firma mi balík poslala znovu, ale jako děsný. Ovšem přístup paní vedoucí na poště byl na jedničku, i na něho nadávala, asi se jim to stávalo častěji díky panu pošťákovi.
Mě se totiž stalo už když jsem chodila na střední, že jsme si nechali udělat s tátou kartičku zmocněnce
Táta my jednoho dne volal na intr, že mi přišel dopis ale že mu ho nedají, že je do vlastních rukou
a tak jsem sedla ve čtvrtek na vlak a jela kvůli dopisu domů. Cestou domů jsem potkala sousedku od naproti a ta mi gratulovala k přijetí na vejšku
. Když jsem se jí ptala, tak ona, že to ví od sousedky od vedle. Došla jsem domů a ráno šla na poštu pro ten dopis. Samozřejmě tam nebyl
Prý ho dali sousedce vedle
. Udělala jsem tam strašnou scénu - byla jsem jak býk na červenej hadr. Tak mýmu vlastnímu tátovi ho nedají a sousedce JO
. Samozřejmě si to sousedka rozlepila a všem vyprávěla, jak mě přijali
HRŮZA kartičku zmocněnce jsem jim tam na poště vzteky roztrhala a poslala je do p
jsem si alespoň ulevila. Ta ženská co to udělala už tam naštěstí 7 let nepracuje ![]()
Tak já to zaťukám, ale zatím se mi nic takového nestalo. Naopak pán se naposled i ptal jestli s tím nechci pomoct domu (přišla mi krabice se sporťákem). Ale asi máme na vesnici štěstí a slušnýho doručovatele. Pošťačka je taky v pohodě. Akorát nám jednou nedošel časopis, ale to mám spíš podezření, že si ho někdo vytáhnul ze schránky
. Co se týče PPL tak s těmi máme nejlepší zkušenost. Ale asi je to to tím, že chlápek, co jezdí k manželovi do práce má v okruhu i mě. Takže mu pokaždý předem volá, jestli to chce hodit do práce nebo manželce a hlásí jak moc velkej balík to je
. No snad jsem to teď nezakřikla. Ale přijde mi, že tohle je prostě jen o lidech.
Občas se prostě stane, že se balík poškodí no
Chápu že tě to štve. Ale jak je to Česká Pošta, tak se každej může zbláznit
Kdyby se to stalo PPL nebo jim podobným tak to nikoho tak nežere ![]()
A ano, jsem pošťák a mám na to pohled i z jiné strany ![]()
Mně se stalo jen jednou, že byl balík totál rozsekaný, mohla jsem se i podívat dovnitř, jak v něm byly díry. Naštěstí v něm byla jen deka, tak jsem to převzala. O Vánocích jsem synovcovi objednávala velmi křehké modely aut, přišel pošťák, zazvonil, otevřela jsem dveře a balík hodil přede mě, jsem ho sprdla na 3 doby a balík si nepřevzala. Jinak je naprosoto bežné, že se pošťačka neobtěžuje zvonit ani s doporučeným dopisem, už jsem si na ní několikrát stěžovala a nic. Jen jednou jedinkrát se mi ztratil dopis, obyčejně jsem ségře posílala stokorunu.