Zase ty Vánoce…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
22.11.22 14:32
@Monchichik píše:
@xbaruuu No tak se obávám, že tam bych nešla… :mrgreen: řekni, že letos jste na Štědrý večer u tvých rodičů…a je to :mrgreen:

To je fakt, nesmí se zapomínat na rodinu z druhé strany.Tak letos bych slavila s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.11.22 14:33
@Anonymní píše:
Jojo, taky máme psa, je sice malá, ale tchána nesnáší, byla by schopná bránit dům, takže trávila Vánoce v posledních letech zavřená v ložnici :nevim: :lol: No, budu často opakovat, že letos ne, a budu doufat, že to padne na úrodnou půdu :roll:

A rovnou oznam, že nikomu na vánoce neotvíráš. Aby to nevzali tak, že to teda odkejvají, ale stejně přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
22.11.22 14:35

Jestli se má ta série nechtěných návštěv někdy přerušit, tak teď máš ideální příležitost. sice možná budeš muset odeslat hosty od dveří zpátky domů, ale jestli muž stojí za tebou, jdi do toho, teď nebo nikdy! :-) jejich chování považuju za příšerné a bezohledné, a ty nebuď zbytečně zdvořilá a slušná, ať je nemáš na krku každé vánoce až do konce života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
@Anonymní píše:
Jojo, taky máme psa, je sice malá, ale tchána nesnáší, byla by schopná bránit dům, takže trávila Vánoce v posledních letech zavřená v ložnici :nevim: :lol: No, budu často opakovat, že letos ne, a budu doufat, že to padne na úrodnou půdu :roll:

Ale musis to rict razantne a hodne nahlas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
@Anonymní píše:

Chudinka pejsková…ona pozná, před kým má dům chránit :mrgreen: se bojí tchán malého psa, jo? by měl smůlu, bych mu řekla, že ona je tam doma…a jak se nezuje, pošlu jí na něj :mrgreen: hlavně jim to řekni včas, ať s tím nepočítají…a opakuj to případně pořád dokola…bohužel, letos ne…a příští rok taky ne…ani ten další :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17960
22.11.22 14:40

Popsala velice nepritazlive proziti vanocnich svatku :) - zranice, nervy, konzum…Vanoce maji byt, teda ta puvodna myslenka byla oslavy zimniho slunovratu a krestansky prichod Jezise. Vanoce by nemeli byt ani o zranici, ani o nervech s pribuzenstvim, ani o kvantu darku…ale o zklidneni mysli, o zamysleni se, o radosti, o pokoji, o lasce… tak se vykasli na to, jaky to byt ma podle tve rodiny a co ze na to reknou sousede :)…a udelej si Vanoce takove, aby si se ty citila dobre. Slusne jm rekni, ze ti to tak nevyhovuje a pozvi je nekdy po Vanocich na kafe s cukrovim.

A jinak priznacna patologie vanocniho silenstvi je uz to, ze lidi resi svatek, ktery je 24. XII, od srpna, mesice predem nakupuji a vypekaji, jak kdyby mela prijit treti svetova s hladomorem. :)

Příspěvek upraven 22.11.22 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.11.22 14:41

Az zazvoni soused, ze chce sex, taky neodmitnes? :lol: :lol:

Ty se ted budes mesic zrat a nervovat, co bude, ze ti to za to stoji!
Proste ne, nechci, diky, klidne si stujte za dverma. Dal neresim, stres nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.11.22 14:52

Tvl a co navrhnout, ze posedite nekde v restauraci, nedoslo by jim to? chapu, ze nechcete do otevreneho konfliktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
22.11.22 14:59
@Anonymní píše:
Což o to, říct ne umím, jenže to vyvolá vlnu reakcí od tchánovců, že přece rodina musí být spolu na Vánoce, že bůhví jak dlouho tu ještě budou, přítelkyně od švagra rovnou řekne, že se tomu nevyhnu, že to je rodina a mě pak dojde síla na nějaký hádky kolem Vánoc, nedej bože na štědrý den… Manžel se staví tak, že mě chápe, že to takhle nechci, jenže když pak začnou rodiče s tím, že taky další Vánoce tady být nemusí, tak je mu to asi líto… letos jsme se dohodli s manželem, že bychom je pozvali 25. dopoledne na kávu a cukroví, což i pro mě je přijatelný, odpoledne bych ráda na dvě hodiny k mým rodičům aby si syn vybalil dárky tam. Nejvíc se bojím toho, že fakt vznikne nějaká hnusná hádka a nakonec obviní všichni mě. Ale asi to je možná jediná cesta, jak mít klid.

Pokud by mě zkusili takhle citové vydírat s tím že rodina musí být spolu a tyhle řeči, tak bych jí řekla že nemám problém s tím být na vánoce s nimi ale s tím že se zvou ke mě domů. Když chcou velké rodinné vánoce, ať je udělají u sebe. Vy tam přijdete odpoledne s krabičkou cukroví na návštěvu a pak půjdete domu. Ne že oni si vymyslí vánoce ale ty musíš uklízet, vařit, chystat a skákat kolem nich. Klidně bych riskla velkou hádku, alespoň by si měla chvíli klid a oni by taky viděli že se umíš postavit sama za sebe a že se sebou nenecháš zametat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
22.11.22 15:00

Takze pokud se te manzel nezastane a neumite rict ne, tak ja osobne bych nic nepripravovala, hodila bych si nohy na stul, sedla s detma k pohadce a at si tam ostatni delaji, co chteji :)

A nebo bych si zaplatila nekde hotel a nechala tam manzela, at se stara, nejlepe se spa, hezky si to uzit, on si to priste rozmysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
22.11.22 15:03

Musíte razantně NE, být zajedno a nepovolit. Jo, budou naštvaní, možná se urazí atd. Ale jednou se takto ohradíte, že u Vás Vánoce nebudou a sejdete se třeba jiný den (to už si určete kde ale prostě jiný den).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.11.22 15:04

Radši budu zlá a v klidu, než hodná a ve stresu……

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.22 15:08
@Semtex píše:
Zavři se v ložnici se slovy, ze té před porodem všecko bolí a jsi unavená a chce se ti spát, pust si tam nějaký film a vylez, až odejdou. Ať si to obstará chlap :lol:

Syn ještě nemá ponětí o čase, takže mu ty Vánoce udělejte den predem ;) tak si je oslavite vklidu a podle svého a jejich návštěva bude jako 25 pro vás. Pokud je manžel není schopen odmítnout, řešila bych to takhle. Předpokládá to ale, ze se na takovém reseni spolu s muzem shodnete.

Ale teda slavit stedry večer spolecne s dalšími lidmi bych já osobně nechtěla, jen nejužší rodina a hotovo. Vadilo by mi to, mám rada svoje soukromí. Navíc já mám teď dva týdny do porodu a nejradsi bych se někam zavřela nafurt, ať mi daji všichni svatý pokoj :P to úplně nejde, ale některé návštěvy já už neprijimam z důvodu mě celkově zpruzelosti, muž si je řeší sam s dětmi :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 22.11.22 v 14:07

Já už minulý rok říkala, že jestli se sem nacpou, tak vezmu syna a odjedu k našim, ale zachránil nás covid, který si tchánovci odněkud přinesli :mrgreen: Já jsem prostě věcný optimista, všechno zvládám, kolem domácnosti, nákupů atd, proto mají pocit že vlastně se nic neděje a 3 týdny před porodem budu vyladěná. Možná kdybych umírala od počůranýho testu, tak bych měla klid :lol: Manžel by Koukal, kdybych ho v tom nechala. Jenže víš co si myslím? Že jim by nepřišlo divný, že tam nejsem :lol:

• Citovat
  • Upravit
353
22.11.22 15:08

Přesně kvůli takovýhle nevyhovujícím tradicím nemám ráda vánoce.. 🤔 prostě se sekni, že takhle ne a basta.. ale manžel by tě měl podpořit..
Asi bude halo ale co.. chceš to takhle praktikovat napořád? Nechceš.. tak se ozvěte..
Já loni využila konec těhotenství pro výmluvy z vánočních oslav, letos taky nikam nejedeme.. 😂 malá je malá a basta.. 😂 moje část rodiny je rozvedená, je to na tři dny než to obehame a bydlí 200km od nás.. 😂 teď jsme tam byly a na Vánoce fakt nejedu.. 🤔 teď mi ty tři dna stačili.
Pokud budou chtít, můžou se stavit na kafe.. ale po domluvě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
22.11.22 15:10

Píšeš, že máš kousek rodiče…nemůžete říct, že letos trávíte Vánoce u nich, aby sis před porodem odfrkla? Být v takové pozici jako ty, tak se po obědě sbalim, jdu k našim, vrátím se domu na večeři a na rozbalování s rodinou.

Myslím, že zbytek rodiny ví, že stejně vymeknes. Prostě budeš muset být důsledná. A nebo si jdi lehnout, že jsi unavená a nech to na chlapovi…garantují ti, že příští rok takovou návštěvu zatrhne sám. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová