Zase ty Vánoce…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1053
5.12.22 09:53

Dostatečně včas bych řekla, že letos návštěva 23.12, případně 24.12. dopoledne ale večer chcete být sami. Tohle je vážně drzost a nevychovanost, k někomu se pozvat, tam se najíst, udělat bordel a jít pryč. Manžel by měl být na tvé straně. Nebo tam jeďte 25.12. vyčleňte si na to celý den, kdy objedete všechny příbuzné a máte pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
5.12.22 10:05
@Anonymní píše:
Letos mi bylo 30, s manželem jsme spolu od mých 23, byla jsem čerstvě po Mgr. promocích, nastupovala do práce, takže jsem byla za tu mladou nezkušenou, což se bohužel za sedm let nezměnilo, i když jsem si odpracovala nějaký rok, s manželem jsme se vzali, porodila jsem, vychovávám syna, brzy budeme mít druhé a stejně jsem za tu mladou a blbou :lol: :mrgreen:

Tak to mladí časem pomine, ale přestat být blbá můžeš hned.
Gynekolog nařídil dodržovat klidový režim a ne chystat vánoce pro rozcapené příbuzné. Rádi vás uvidíme 25. 12. Nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.12.22 10:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
ani nevím, jestli čekám radu, spíš bych se ráda svěřila a vypovídala. A zjistila, že to nemám složitý jenom já :oops:
U nás doma je zase věčné téma Vánoce. S manželem jsme spolu 7 let, 3,5 roku manželé, máme syna 2,5 roku a v lednu mám termín s druhým dítkem.
Jako každý rok se k nám domů snaží na Štědrý den pozvat manželova rodina. Tchýně a tchán, bratr s přítelkyní a její dcerou ve věku mého syna. Před čtyřmi lety, poté co jsme s manželem začali bydlet společně, mi to přišlo jako dobrý nápad. Byla jsem od tchánovců postavená před hotovou věc, no byla jsem mladá a blbá. Štědrý den byl šílený. Řízky nebyly krůtí ale kuřecí, salát byl a majonézou a ne s jogurtem… ještě v 10 večer nechtěli jet domu, manželův bratr vypil flašku vodky, náš pes musel být zavřený protože tchána nesnáší, načež ten jí po puštění i přes mé varování naházel salám Vysočina na zem, takže jsem o svátcích řešila že pes zvrací a má průjem :nevim:
Další rok se pozvali znovu. Já v šestém měsíci těhotenství už tušila co přijde, ale pořád jsem doufala, že nebude nejhůř… no scénář se opakoval, tentokrát si tchánovci dovezli vlastní salát. Já připravila řízky, klobásy, chlebíčky, jednohubky, klasické pohoštění. Tak po večeři jsem se dozvěděla, že salát, ten co si dovezli, byl dobrý :nevim: V pul 10 jsem byla ráda, že jsou pryč.
Další rok už jsme měli syna, bylo mu třičtvrtě roku. To jsem tedy řekla, že večer neexistuje, ale ať přijedou po obědě a strávíme společně odpoledne a režim přizpůsobíme synovi. Tím pádem jsem byla ušetřena přípravy večeře pro 5 lidí navíc 😂 Švagr s přítelkyní vypili 2 litry válečného koňaku co jsem připravila během půl hodiny co přišli, takže nikdo neměl šanci ochutnat :oops: Dokrmili to každý pěti pivy, tchýně s tchánem koukali jak zjara, kde jsou ty řízky a salát, načež po mojí poznámce, že řízky děláme kuřecí a salát s majonézou a jogurtem mi bylo řečeno, že oni to takhle rádi nemají :lol: dostali jen studené občerstvení a hotovo. Dárky jsme vybalovali ve 3 odpoledne, ale to jsem neřešila, syn z toho rozum ještě neměl.
Minulý rok mě zachránil covid :mrgreen:
A letos je to tu zase… zase se chtějí všichni pozvat k nám. Tchánovci, švagr s přítelkyní a její dcerou. Já už ale opravdu odmítám dělat šaška a všechno připravovat, běhat, když pak ani slovo děkujeme neuslyším. Nehledě na to, že na Vánoce budu mít 3 týdny do porodu :nevim: Tak jsem si říkala, že by nás mohla pozvat třeba na dvě hodiny tchýně. Ale bylo mi řečeno, že to doma mají malé. U švagra to prý být nemůže, protože má 2 psy. Ještě bych ráda dodala, že za 7 let vztahu nás tchýně nikdy nepozvala na oběd ani na kávu, jednou jsme tam byli asi 4 roky zpátky něco vyzvednout a hodinu jsme se zdrželi, nedostala jsem ani skleničku vody, natož aby mi nabídla kávu :nevim:
Už teď jsem z toho nešťastná, chtěla bych udělat hezké Vánoce synovi, protože konečně má z Ježíška rozum, nechci tu žádné návštěvy, manžel to ví a plně respektuje. Ale co dělat s tchánovci, kteří to berou automaticky a opravdu jsou schopni přijet neohlášeně? Už mi několikrát přišli neohlášeně domu, při posledním incidentu jsem jim řekla, ať se nezlobí, ale syn ještě spí a pak máme program a příště ať mi alespoň napíší zprávu. :roll:
Se švagrem máme vztah takový neutrální, vzájemně si neškodíme, jeho přítelkyně je ovšem jiná liga, ta pomlouvá kde může hlavně aby vylezla jako ta lepší :lol:
Manžel mě chápe, že odmítám dělat Vánoce pro všechny, ale na druhou stranu je to jeho rodina a asi neumí říct razantně dejte nám pokoj :lol:
Asi úplně nejhorší na tom je, že oni se ani nebaví. Celé odpoledne vypadá tak, že sedí na gauči a mlčí. Občas někdo něco řekne. Sedí a koukají na televizi :roll:
A co mě s*** úplně nejvíc je to, že jsou k nám domu a tchán si nezouvá boty. Takže mi projde naklizeným barákem v botách, jistě si dokážete představit, že v prosinci nemáme kolem baráku sucho a čisto. Když jsem ho požádala, zda by se mohl zout, že mi leze po zemi syn, tak mi řekl, že na západě se návštěvy taky nepřezouvají :nevim: A teď babo raď, že :nevim:
Někdy si říkám, že jsem asi přecitlivělá, ale mě tohle chování strašně vadí a popravdě takto Vánoce trávit nechci 8o
Co myslíte? :think:

no tvl 8o 8o 8o já jsem jako velice rodinný typ, mám ráda, když se slezeme, ráda i pohostím, uvařím… Ale tohle bych nesnesla ani omylem. Jenže já jsem zase docela od rány a neměla bych problém jim velice rázně a jednoznačně říct, že letos si Vánoce oslavíme ve třech a sejít se můžeme druhý den, pokud bude zájem. A s tím, že každý přinese něco k jídlu a pití (s pupkem bych se na ně mohla fakt vybodnout). Přes to by prostě nejel vlak, manžel by taky musel zakročit teda :cert: Jako, osobně si absolutně nedokážu představit, že bych podstrojovala takovým bezohledným ignorantům. Jako přijít s prázdnou, posadit se a smrdět tam do noci? Já jen zírám, čeho jsou lidi schopní 8o :zed: A tchána bych s jeho teorii o nezouvásní drze odporučila na západ a ne k nám, co je to za burana…?? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.12.22 10:12
@Cosmopolitan píše:
Dostatečně včas bych řekla, že letos návštěva 23.12, případně 24.12. dopoledne ale večer chcete být sami. Tohle je vážně drzost a nevychovanost, k někomu se pozvat, tam se najíst, udělat bordel a jít pryč. Manžel by měl být na tvé straně. Nebo tam jeďte 25.12. vyčleňte si na to celý den, kdy objedete všechny příbuzné a máte pokoj.

tohle bych fakt neriskovala, u takových bláznu můžeš předpokládat, že se jen tak nezvednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 10:20

Z mého pohledu bych udělala sešlost před Vánoci či mezi svátky a to v restauraci. Proč trpět za to, že máte dům, prostor a mít tam tenhle materiál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.12.22 10:45
@FemmeFatale007 píše:
Z mého pohledu bych udělala sešlost před Vánoci či mezi svátky a to v restauraci. Proč trpět za to, že máte dům, prostor a mít tam tenhle materiál?

jj, a možná je chuť přejde, když si to budou muset cálovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 11:11

@neila alespoň by se u toho projevilo, zda jde opravdu o to jejich rodinné setkání 👀
Sama doma jsem řekla, že nejsem tady od toho, abych jiným dělala Vánoce. Že ty opravdu hodlám prožít jinak 😊
Ale já se s nikým nemažu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.12.22 11:30
@FemmeFatale007 píše:
@neila alespoň by se u toho projevilo, zda jde opravdu o to jejich rodinné setkání 👀
Sama doma jsem řekla, že nejsem tady od toho, abych jiným dělala Vánoce. Že ty opravdu hodlám prožít jinak 😊
Ale já se s nikým nemažu :palec:

já myslím, že to je zcela jasné z těch jejich nájezdů už teď… ;) Takovou drzost opravdu nechápu, si neumím představit, že se k někomu na Štědrý den nákýbluju, nechám si uvařit a nehnu prstem tvl… 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33703
5.12.22 11:37
@neila píše:
já myslím, že to je zcela jasné z těch jejich nájezdů už teď… ;) Takovou drzost opravdu nechápu, si neumím představit, že se k někomu na Štědrý den nákýbluju, nechám si uvařit a nehnu prstem tvl… 8o :zed:

Navíc pár týdnů před porodem, úplně bezostyšně. Takoví si nezaslouží ohledy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 11:58

@neila alespoň by jim to pořádně otevřelo oči ;) Anebo se už konečně ozvat a odpustit si tyto situace do budoucna :roll:
Lidi místo pravdy hledají kličky a pořád dokola. Teď ne, jsem těhu, tak zase příště u vás atd. Furt výmluvy :nevim:
Bych jim řekla, že jsou na návštěvě a ne doma a ať se podle toho chovají, nebo tu jsou naposledy. Při ignoraci bych je všechny vyrazila z domu. Vím o čem mluvím. Na hrubý pytel - hrubá záplata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.12.22 14:36

@FemmeFatale007 já bych s tím taky problém neměla, ale chápu, že ne každý je ranař jako my :mrgreen: Zvlášť ještě, když se jedná o „druhou stranu“. Podle mě by tam měl být mnohem důraznější manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.22 14:52

@neila však nikdo by ranař být ani nemusel, ale právě tyto stavy to člověka časem naučí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33703
5.12.22 16:09

@FemmeFatale007 no právě. Někteří lidé nemají brzdu a když se druzí nechají, tak je sežerou. Po dobrém to většinou taky nejde, že by stačilo pár slov a byl klid. Tak pak to chce pevnost, klid a držet se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
9.12.22 18:06

Bych jim poslala za rodinu vanocni prani, kde bych jim poprala krasne Vanoce, klidne pridala trochu cukrovi, a dodala, ze letos mame na Stedry uz vlastni program, ale je 25.12. (Jindy) moc rada na obed uvidim. Tecka. Zadne vysvetlovani, celkem jasny vzkaz bez nutnosti byt v konfrontaci a jeste je pratelsky pozves na jindy. Na Stedry den bych vypnula zvonek, vypla zvoneni na mobilu a proste delala, ze nejsem. To stejne bych dala za ukol manzelovi. Kdyby se opravdu neohlasene zastavili, coz uz by byla teda za carou za me🤣 a ja bych jim opravdu otevrela, byla bych velmi mila a zopakovala, ze jsem s nimi nepocitala, protoze mame jiny program, coz jim bylo v doststecnem predstihu sdeleno a ze s nimi pocitam zitra. Ze jim preji krasny Stedry den a nashledanou. Byt proste pevna, ale mila. Nastavit si hranice. Nikdo se nemuze na vas zlobit za to, ze chcete slavit vanoce v uzkem rodinnem kruhu, a pokud se nekdo zlobi, tak asi nestoji takovy clovek za nejake vysvetlovani a reseni jeho bolistek. At se nakybluji ke svagrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
9.12.22 18:19
@dalmatine píše:
Bych jim poslala za rodinu vanocni prani, kde bych jim poprala krasne Vanoce, klidne pridala trochu cukrovi, a dodala, ze letos mame na Stedry uz vlastni program, ale je 25.12. (Jindy) moc rada na obed uvidim. Tecka. Zadne vysvetlovani, celkem jasny vzkaz bez nutnosti byt v konfrontaci a jeste je pratelsky pozves na jindy. Na Stedry den bych vypnula zvonek, vypla zvoneni na mobilu a proste delala, ze nejsem. To stejne bych dala za ukol manzelovi. Kdyby se opravdu neohlasene zastavili, coz uz by byla teda za carou za me🤣 a ja bych jim opravdu otevrela, byla bych velmi mila a zopakovala, ze jsem s nimi nepocitala, protoze mame jiny program, coz jim bylo v doststecnem predstihu sdeleno a ze s nimi pocitam zitra. Ze jim preji krasny Stedry den a nashledanou. Byt proste pevna, ale mila. Nastavit si hranice. Nikdo se nemuze na vas zlobit za to, ze chcete slavit vanoce v uzkem rodinnem kruhu, a pokud se nekdo zlobi, tak asi nestoji takovy clovek za nejake vysvetlovani a reseni jeho bolistek. At se nakybluji ke svagrovi.

Štědrý večer si sice ušetří, ale bude je obskakovat 25.
A příští rok se jí nakýblují i 24. i 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová