Zase ty Vánoce…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1793
22.11.22 21:42

Největší problém vidím v tvém muži. Ty si z toho tady děláš hlavu, lítáš, honis se x hodin kvůli vycuranym neadrtalcum co se sami pozvou na Štědrý den. Stejně jim není nic dobře. A ještě si těhotná.

Prostě jim to řeknu na rovinu. Že letos ne. Až 25.12. Bez zadnych výmluv. S tim, že jestli to nedodrží a dorazí, že budou Štědrý den trávit před barákem sami.

Nechápu, jak si někdo, kdokoliv může nechat takhle s*at na hlavu.

Máš si užívat zářící očička prcka, co se těší na Ježíška. Být v klidu, užívat si miminka v bříšku bez stresu jen s mužem. A konečně si rozbalit dárek pod stromkem společně.. Ne to schovávat až odejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
23.11.22 08:46

Jsi těhotná, tak bys měla být v klidu, odpočívat a zdravé jist. Vyrábís cloveka a stresu se vyhybej, myslím to naprosto vážně. Vykomunikuj si to s chlapem a at je obvola a jasně vysvětlí. A měli byste se střídat, nebo si to dohodnete jak chcete, ale takhle jim děláš blbce. Líto je mi tvých rodičů, kteří evidentně dělají pro vás první poslední, ale ke stromku pozvaní nejsou a tihle darmozroutove ano, pravidelně a každý rok! At si to letos vyzkouší svagrova, v jejím zachlupenem domě si všichni naopak budou muset boty nechat. Jestli pak napíšeš jak to dopadlo, ráda si to přečtu. Přeji zdravé miminko, to je největší dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.11.22 09:09
@Anonymní píše:
Jsem měkká, vím to, ale představa nějaký totální scény mě fakt děsí :nevim: Ono to není o tom, že bych se neozvala, ale o tom, že když se ozvu, tak mě tchánovci nerespektují. Viz přezouvání a odpověď, že na západě se návštěva nepřezouvá. A co v tu chvíli dělat. Buď říct Hm, a nebo tu scénu udělat. Vím moc dobře, že se nezavděčím i kdybych se na uši stavěla, jenže pak právě začnou ty vydírací řeči typu “my už tady dlouho nebudeme”, “co když jsou to poslední Vánoce kdy jsme naživu” atd. Nejsem v úplně jednoduchý situaci, protože ta zlá budu v první řadě já :roll:

Totalni scena? Proboha proc???
Normalne slusne opakovat „ne, nechceme“ porad dokolecka. Fakt nemusis na nekoho jecet!

@Anonymní píše:
Jo, holky už mi tady radily, začít aktivně umírat a vydržet tak do porodu, budu mít klid :mrgreen: Dohodli jsme se, že jsme ochotni je pozvat 25. dopoledne na kávu a cukroví. Teď je otázkou, zda budou respektovat, nebo přijedou neohlášeně. :roll:

Ne, zadny aktivni umirani.
Koukej v sobe prekonat tu ustrasenou lemru a nauc se stanovit si hranice. Ted hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26863
23.11.22 09:36
@cernaselma píše:
Tak nam to aspon pro inspiraci popis :D

Jsem to tady psala uz vloni. Nebyla to scena jako v italskem filmu :lol: ale proste razne ukonceni rodinneho vztahu. Bohuzel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
23.11.22 09:37
@cecetka píše:
Jsem to tady psala uz vloni. Nebyla to scena jako v italskem filmu :lol: ale proste razne ukonceni rodinneho vztahu. Bohuzel :?

Ono někdy i ta „Itálie“ je na místě! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1118
23.11.22 11:03

Probůh holka, kolik ti je let? Já byla tak do 25 taky taková „blběna“, která si nechá vše líbit a skákala jak tchyně píská. Ale už to tak dál nešlo. Ozvala jsem se. Ano, bouře přišla, bylo to celkem drsný, protože najednou poslušná holčička přestala být poslušná a přestala dělat to co chtějí ostatní. Ale nakonec si to sedlo, mám svatej pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 12:52
@zaludova píše:
Probůh holka, kolik ti je let? Já byla tak do 25 taky taková „blběna“, která si nechá vše líbit a skákala jak tchyně píská. Ale už to tak dál nešlo. Ozvala jsem se. Ano, bouře přišla, bylo to celkem drsný, protože najednou poslušná holčička přestala být poslušná a přestala dělat to co chtějí ostatní. Ale nakonec si to sedlo, mám svatej pokoj.

Letos mi bylo 30, s manželem jsme spolu od mých 23, byla jsem čerstvě po Mgr. promocích, nastupovala do práce, takže jsem byla za tu mladou nezkušenou, což se bohužel za sedm let nezměnilo, i když jsem si odpracovala nějaký rok, s manželem jsme se vzali, porodila jsem, vychovávám syna, brzy budeme mít druhé a stejně jsem za tu mladou a blbou :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.22 13:00
@K. Rocánková píše:
Jsi těhotná, tak bys měla být v klidu, odpočívat a zdravé jist. Vyrábís cloveka a stresu se vyhybej, myslím to naprosto vážně. Vykomunikuj si to s chlapem a at je obvola a jasně vysvětlí. A měli byste se střídat, nebo si to dohodnete jak chcete, ale takhle jim děláš blbce. Líto je mi tvých rodičů, kteří evidentně dělají pro vás první poslední, ale ke stromku pozvaní nejsou a tihle darmozroutove ano, pravidelně a každý rok! At si to letos vyzkouší svagrova, v jejím zachlupenem domě si všichni naopak budou muset boty nechat. Jestli pak napíšeš jak to dopadlo, ráda si to přečtu. Přeji zdravé miminko, to je největší dar.

Mockrát děkuju za milý komentář, po svátcích Vám dám vědět :) Moji rodiče se snaží, ale na druhou stranu jsou takoví, že mají rádi svůj klid, vždycky jsme u nich vítáni, ale právě třeba na Vánoce mamka řekne, že má být každý doma a že se na nás bude těšit první svátek na oběd a dárky. Což plně respektuji protože to vidím úplně stejně :) Oni mají s taťkou domácí pohodičku a vnoučata si užívají na první svátek, když přijedeme se ségrou, do toho naše babi, té bude příští rok 90 :mrgreen: Já doufám, že vše proběhne v klidu, s manželem jsem to již včera večer v klidu probrala, sám řekl, že je blbost abysme my museli hostit všechny jen kvůli tomu že máme velký barák a nemáme smradavý psy :mrgreen: Snad je to na dobré cestě :dance:

• Citovat
  • Upravit
21390
23.11.22 14:22
@Anonymní píše:
Mockrát děkuju za milý komentář, po svátcích Vám dám vědět :) Moji rodiče se snaží, ale na druhou stranu jsou takoví, že mají rádi svůj klid, vždycky jsme u nich vítáni, ale právě třeba na Vánoce mamka řekne, že má být každý doma a že se na nás bude těšit první svátek na oběda dárky. Což plně respektuji protože to vidím úplně stejně :) Oni mají s taťkou domácí pohodičku a vnoučata si užívají na první svátek, když přijedeme se ségrou, do toho naše babi, té bude příští rok 90 :mrgreen: Já doufám, že vše proběhne v klidu, s manželem jsem to již včera večer v klidu probrala, sám řekl, že je blbost abysme my museli hostit všechny jen kvůli tomu že máme velký barák a nemáme smradavý psy :mrgreen: Snad je to na dobré cestě :dance:

Protoze nechce lezt do mladeho manzelstvi, je nesobecka, a jeste vam i navari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
23.11.22 15:19
@Anonymní píše:
Letos mi bylo 30, s manželem jsme spolu od mých 23, byla jsem čerstvě po Mgr. promocích, nastupovala do práce, takže jsem byla za tu mladou nezkušenou, což se bohužel za sedm let nezměnilo, i když jsem si odpracovala nějaký rok, s manželem jsme se vzali, porodila jsem, vychovávám syna, brzy budeme mít druhé a stejně jsem za tu mladou a blbou :lol: :mrgreen:

Když tou silnou a respektovanou se nestaneš jen tak mávnutím kouzelnýho proutku. Tu pozici si musíš „vybojovat“. A vůbec nemusíš být sprostá nebo křičet. Já si kvůli tomu prošla i psychoterapií, protože jsem nebyla schopná se za sebe postavit. Není to lehký a není to zadarmo. Jinak mně bude 30 příští rok, takže jsme staré přibližně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
23.11.22 15:26
@zaludova píše:
Když tou silnou a respektovanou se nestaneš jen tak mávnutím kouzelnýho proutku. Tu pozici si musíš „vybojovat“.

Presne tak! Zakladatelko zacni se chovat jako vzdelana samostatna sebevedoma dospela 30-leta zenska. Proste jim jasne rekni co si prejete. Idealne spolecne s chlapem. Proc se ten chova jako pantofle to je zahada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
23.11.22 15:33
@Anonymní píše:
Mockrát děkuju za milý komentář, po svátcích Vám dám vědět :) Moji rodiče se snaží, ale na druhou stranu jsou takoví, že mají rádi svůj klid, vždycky jsme u nich vítáni, ale právě třeba na Vánoce mamka řekne, že má být každý doma a že se na nás bude těšit první svátek na oběd a dárky. Což plně respektuji protože to vidím úplně stejně :) Oni mají s taťkou domácí pohodičku a vnoučata si užívají na první svátek, když přijedeme se ségrou, do toho naše babi, té bude příští rok 90 :mrgreen: Já doufám, že vše proběhne v klidu, s manželem jsem to již včera večer v klidu probrala, sám řekl, že je blbost abysme my museli hostit všechny jen kvůli tomu že máme velký barák a nemáme smradavý psy :mrgreen: Snad je to na dobré cestě :dance:

A až k nim budeš držet řeč, vzpomeň si na nás všechny tady co ti drží palce a půjde ti to lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 17:46
@Anonymní píše:
Což o to, říct ne umím, jenže to vyvolá vlnu reakcí od tchánovců, že přece rodina musí být spolu na Vánoce, že bůhví jak dlouho tu ještě budou, přítelkyně od švagra rovnou řekne, že se tomu nevyhnu, že to je rodina a mě pak dojde síla na nějaký hádky kolem Vánoc, nedej bože na štědrý den… Manžel se staví tak, že mě chápe, že to takhle nechci, jenže když pak začnou rodiče s tím, že taky další Vánoce tady být nemusí, tak je mu to asi líto… letos jsme se dohodli s manželem, že bychom je pozvali 25. dopoledne na kávu a cukroví, což i pro mě je přijatelný, odpoledne bych ráda na dvě hodiny k mým rodičům aby si syn vybalil dárky tam. Nejvíc se bojím toho, že fakt vznikne nějaká hnusná hádka a nakonec obviní všichni mě. Ale asi to je možná jediná cesta, jak mít klid.

Pohled dítěte, které v něčem podobném vyrůstalo: Nepamatuji si snad z dětství vánoce, které by proběhly v klidu. Nebo bych alespoň z rodičů necítila jejich špatnou náladu. Jako nic moc. Ty řeči o tom, že tohle můžou být poslední společné vánoce, to znám. Vloni jsem tradici že zdravotních důvodů porušila a opravdu to vloni byly poslední Vánoce. A víš co? Je mi to jedno. Tak ty poslední Vánoce holt nebyly podle představ příbuzných. Předtím zase nebyla spousta Vánoc dle mých představ. A možná to vyzní drsně, ale příští vánoce tu nemusíš být ani ty. Takovéhle přemýšlení, co by kdyby, co se může stát, co může být naposledy, to je blbost. Každému se může něco stát. A člověk by měl asi spíš přemýšlet tak, co chce on a udělat si to pěkný. Podle sebe a toho, jak to chce. A ne podle toho, co mu říká strach. A co se manžela týče, ano, můžou to být s rodiči poslední vánoce. Ale taky jich může být ještě dvacet. Můžou to být poslední vánoce s kýmkoli. Pro vaše dítě jsou to teď zase poslední vánoce, kdy je vaše jediné dítě a mohlo by mít vaši plnou pozornost. Mimochodem, možná si to úplně neuvědomuješ, ale ty nejsi míň než ostatní příbuzní. Ani vaše děti nejsou míň. Tak proč stavíš sebe i je do tohodle postavení jako že vlastně na vás nezáleží. Nejste míň, nemusíte se podřizovat jen proto, že to tak někdo chce.

• Citovat
  • Upravit
1062
30.11.22 10:43
@Lada_adal píše:
Presne tak! Zakladatelko zacni se chovat jako vzdelana samostatna sebevedoma dospela 30-leta zenska. Proste jim jasne rekni co si prejete. Idealne spolecne s chlapem. Proc se ten chova jako pantofle to je zahada.

Můj manžel se chová taky „jako pantofle“. A bude.mu skoro 40. Teda jen v případě jeho rodičů. Jinak si od nikoho nenechá nic líbit. Tak jsem se ptala proč. Tak jednoduše proto, že jsou to jeho rodiče a za druhé mu řekli, že když něco bude zkoušet, tak až umřou, bude všeho litovat. A že na to, že je se mnou, brzo dojede (ale to už opakují skoro 17 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
4.12.22 22:49

Jsi těhotná. Štít by Ti měl dělat muž. Ty se nenervuj…domluv se s ním, že letos opravdu štědrý den sami, a že přes to nejede vlak. A ať jim to oznámí co nejdřív. A šlus.
Já ze stresu dřív porodila a neslo to s sebou mnoho následků (i ten porod po stresujícím období může být fakt nic moc). Zkušenost je nepřenosná. Ale musela jsem to napsat. :hug:
Teď je prioritou zdravé dítě. Fyzicky i psychicky. Vnímá tvůj stres. To se vsadím. :hug: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová