Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Těm, co lpí na změně času, bych dala budit dítě ráno do školky a odvést ho tam…dnes? obvykle chodí do školky po 7h. Před tím sama vstává a nadšeně hlásí, že jdeme do školky. Dnes se vlekla jak šnek (vstávání horor), vypravily jsme se teprve v 7:30 z domu. Šatna obvykle švitoří a žije to v ní. Dnes? Všechny děti zaražené, nemluvné, nespolupracující…kdo toto vymyslel. Samozřejmě večer pokus o to, aby šla spát jako vždy (ale pro ni vlastně o hodinu dřív), nevyšel.
Sama jsem doma s druhým, tak můžu poté ještě zalehnout, ale když jsem chodila do práce, vadilo mi to a trvalo mi tak týden minimálně, než jsem se s tím srovnala.
Kazdyho pulroku stejny scenar. Matky si zanadavaji a pak si zvyknou vsichni. No je to blbost ale co no
zrovna vcera jsem rikala ze takova diskuse prijde a ejhle ![]()
Já letní čas miluju, těšila jsem se jak malá. Nedělá mi to problém, dětem taky ne… Zimní bych posunula, ale o hodinu ještě naopak, jak je ve čtyři odpoledne tma, trpím… Posun na zimní čas je mi vždycky líto. Létu zdar…
Ano, posun casu mi vadi hodne. Dneska jsme ani nesli do skolky, protoze mimino bych proste nevzbudila - a kdyz jo, tahla bych s sebou rvouci.. Normalne vstavame kolem sedmy, kdyz musime do skolky se starsim, jinak si pospi az do pul devaty. Takze dneska jsme kolektivne vylezli po novu az v pul desaty. Jo, se.re me to a hodne.
@Ondrášovka.N Taky jsem se těšila na letní čas…ale jde o ten každoroční posun…proč prostě zimní nezruší?
Mně je jedno, kterej, i když radši mám zimní, ale ať je jen jeden! Snad ta evropská iniciativa dopadne.
Tak změna vadila zatím jenom jednou a to při poslední změně času letního na zimní - měla jsem noční, očima jsem poposouvala ručičky hodin, aby už jako bylo konečně ráno… a najednou ručička doputovala k trojce, po celém oddělení se ozvalo zlověstné „tydydydydydydydy…“ a všechny hodiny se přetáčely o 11 nebo 23 hodin napřed… když dojely, bylo najednou hrobové ticho a na hodinách teprve hnusné blbé dvě hodiny…
@julina11 Už na tom pracují
Mě to třeba nevadí, stačí mi jedna až dvě noci a je to ok, dvakrát za rok se to snad dá vydržet ne?
@sagina píše:
Tak změna vadila zatím jenom jednou a to při poslední změně času letního na zimní - měla jsem noční, očima jsem poposouvala ručičky hodin, aby už jako bylo konečně ráno… a najednou ručička doputovala k trojce, po celém oddělení se ozvalo zlověstné „tydydydydydydydy…“ a všechny hodiny se přetáčely o 11 nebo 23 hodin napřed… když dojely, bylo najednou hrobové ticho a na hodinách teprve hnusné blbé dvě hodiny…
Tak to já když děala noční, tak jsem měla štěstí vždy na posunování dopředu ![]()
@roksy25 píše:
Tak to já když děala noční, tak jsem měla štěstí vždy na posunování dopředu
jáj, tak to se mi zatím nepoštěstilo… maximálně tak při posunu dopředu jsem měla denní… ale to si člověk po ránu sice zanadával, že musí z postele dřív, ale furt to nebylo takové drámo jako ty přetáčející se hodiny nazpátek… ty mě budou děsit asi do smrti ![]()
@sagina To jo, to věřím, kor když počítáš každou hodinu a ono se ti to ještě posune zpátky ![]()
@Zabatko píše:
Dneska jsem tahala kluka z postele půl hodiny. No já bych nechala jen letní čas. Četla jsem teď jeden den, že se o tom bude jednat v Bruselu, že by byl jen jeden čas.
No my jsme dnes vstávali s brekem a s průpovídkama jako že blbá škola a já nikam nejdu a jdu spát ![]()
@julina11 píše:
No my jsme dnes vstávali s brekem a s průpovídkama jako že blbá škola a já nikam nejdu a jdu spát
Tak za to opravdu nemůže změna času
![]()