Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky,
chtěla jsem se jen zeptat, taky Vás tak štvě ta změna času? Mě to neskutečně vytáčí, nejen že to nabourává bio-hodiny mojich dětí, ale navíc mi to přijde jako úplný nesmysl. V Rusku mají ten čas už jednotný, tak nechápu, proč to ti naši mamlasové ve vládě neujednotí taky. Fakt jsem naštvaná, kluci jsou úplně vyřízení z ranního vstávání i když chodíme spát dřív. ![]()
Jak to vidíte Vy?
Já mám děti ještě hodně malé. Spaní se jim téměř okamžitě srovná. Na sobě to taky tolik necítím. Ale když jsem chodila do školy, a pak do práce, tak mi to vadilo. Zrušila bych to.
Mi tenhle posun vyhovuje, dítě mi nevstává v 6,ale v 7. Ale je pravda, že je ještě batole a nemusí do školky/školy. Jinak já na sobě změnu nepozoruji. Klidně ať to zruší. ![]()
Mě je to naprosto jedno. Kdyby se o tom všude pořád nemlelo, tak to pomalu ani nepostřehnu.
A mamlasové ve vládě na to nemají moc vliv.
Musela by to zrušit celá Evropa ![]()
@kve-tinka píše:
Mi tenhle posun vyhovuje, dítě mi nevstává v 6,ale v 7. Ale je pravda, že je ještě batole a nemusí do školky/školy. Jinak já na sobě změnu nepozoruji. Klidně ať to zruší.
No právě, máte ještě malé děti, ty moje už chodí do školky a do školy a můžu Vám říct, že ta hodina je sakra znát i když je naženu brzo do postele a oni nemají se spaním problém a hned usnou. Prostě mi to přijde jako nesmysl.
Dřív mi změny času nevadily, ale teď je nesu hůř, kluk ráno nez postele.
Jinak jsme moc malá země, abychom si jen tak změnili čas. Ale snažíme se o to na úrovni EU -nedávno o tom byl někde článek.
@Syringa píše:
Ne nevadí, během pár dní se to dětem urovná a zase bude režim jako dřív. V Rusku vždycky bylo líp, to je jasný.Odečti si od léta 1h, a uvidíš, jak bude vypadat režim děti bez posunu času, to si málokdo uvědomuje.
Tak u nás by to mělo jediný efekt… chodil by spát bez keců, že je venku ještě světlo. Takže bych to celkem uvítala.
Preju si, aby zmena zustala zachovana.
Kdyby se o tom nemlelo, tak lidi ani zmenu nepostrehnou. Jakto, ze se jezdi do Egypta? Chudaci vyletnici, ani si tu dovolenou neuziji, kdyz na nich ta hodinka tak dolehne. A co treba Thajsko? No to vubec, to radsi rovnou odstrelit!
Hlavne, ze nikomu nevadi si o vikendu prispat a jit pozdeji spat. Hlavne prudit.
A argument, ze v Rusku to uz zavedli, tak proc ne my, ten zaslouzi zapsat zlatym pismem do pamatne knihy emimina ![]()
@julina11 je mi to tak nějak fuk. Já, chlap ani starší nemáme problém, mimino má pořád tak nějak svůj režim, tomu je to taky šumák
mi vyhovuje, že je dlouho světlo ![]()
@julina11 mě jediný co vadí je po ránu ta tma
Ráno jsem byla nevychrápaná díky tomu vichru a ještě jsem při otevírání branky přerazila ![]()
@julina11 píše:
No právě, máte ještě malé děti, ty moje už chodí do školky a do školy a můžu Vám říct, že ta hodina je sakra znát i když je naženu brzo do postele a oni nemají se spaním problém a hned usnou. Prostě mi to přijde jako nesmysl.
Co to plácáš? Já mám školkové dítě a změna času nám naopak prospěla. Ted místo v 6 stává v 7. Fakt to moc hrotíš a nechápu proč se dovoláváš na politiky, ty s tím fakt mají pramálo společného.
@Denisa76 píše:
@julina11 mě jediný co vadí je po ránu ta tmaRáno jsem byla nevychrápaná díky tomu vichru a ještě jsem při otevírání branky přerazila
Ten vichr byl fakt příšerný, vzbudilo to i mě, což je za normálních okolností zcela nemožné
![]()