Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Myslím, že leda tak, že poštovné zaplatí příjemce a pošle vám ten kod. Zaplatit hotově na podacím místě ještě nedávno nešlo.
Jestli máš chytrý telefon, stáhni si aplikaci Zásilkovna. Tam vyplníš své kontaktní údaje, svoji platební kartu a jestli máš povolené platby online, pak zadáš jednoduše heslo a poštovné si strhnou. Myslím, že byla možnost i platby na dobírku. Zadáš kontaktní údaje příjemce, potom zajdeš na jakoukoliv pobočku a už jen sdělíš přiřazené heslo. Minulý týden jsem posílala přes Zásilkovnu poprvé a byla jsem sama překvapená, jak to bylo snadné a navíc jsem snadno mohla sledovat, kde se balík nachází.
Příště své údaje nevyplňuješ a když bude cestovat balík tobě, máš tam taky všechno přehledně popsané.
@lalaláček Jako platební kartu? Myslela jsem, že je řeč o nějaké zákaznické kartě.
Pak teda poslat na dobírku, to by mohlo projít.
Normálně ať to zaplatí ten druhý (nebo i kdokoliv jiný, kdo má aplikaci, třeba někdo známý) a pošle vám kód. Je potřeba jen vyplnit správně adresy.
@Petule030 píše:
@lalaláček Jako platební kartu? Myslela jsem, že je řeč o nějaké zákaznické kartě.Pak teda poslat na dobírku, to by mohlo projít.
proc diskutujes o necem, o cem nemas paru, jak doopravdy funguje
to i v beznem zivote takhle fungujes, ze placas a vyjadrujes se k necemu, aniz by jsi mela tucha, o cem je rec? omg… autorka si sem prisla pro radu a ne poslouchat neci domnenky…
@AnastazieB píše:
Normálně ať to zaplatí ten druhý (nebo i kdokoliv jiný, kdo má aplikaci, třeba někdo známý) a pošle vám kód. Je potřeba jen vyplnit správně adresy.
jake adresy??? snad adresu, kam se ma balik dorucit, email a tel, na ktery ma prijit kod…
@debra.morgan píše:
Smula.
dalsi vseznalek… jde to, a to nekolika zpusoby, ktere uz zde byly vyrceny… chapes, ze si sem prisla borka pro radu a ne pro nejake tlachy,… nebo proc pises takovou hovadi.nu, ze to nejde?
Jen zasláním kódu. Dobírka nic neřeší, poštovné platíš ty a ještě zadáváts číslo účtu (resp to máš přednastavené), kam ti mají poslat peníze po zaplacení kupujícím při vyzvedávání.
@markytka3 píše:
jake adresy??? snad adresu, kam se ma balik dorucit, email a tel, na ktery ma prijit kod…
Ano, máš pravdu. Vlastně ty údaje majitele aplikace (pro případné vrácení balíku) jsou neměnné.
@markytka3 píše:
proc diskutujes o necem, o cem nemas paru, jak doopravdy funguje![]()
to i v beznem zivote takhle fungujes, ze placas a vyjadrujes se k necemu, aniz by jsi mela tucha, o cem je rec? omg… autorka si sem prisla pro radu a ne poslouchat neci domnenky…
@markytka3 píše:
dalsi vseznalek… jde to, a to nekolika zpusoby, ktere uz zde byly vyrceny… chapes, ze si sem prisla borka pro radu a ne pro nejake tlachy,… nebo proc pises takovou hovadi.nu, ze to nejde?
Pokud to pro ni nikdo nebude chtít udělat. Má smolika.
Zdravím. Jak poslat prosím balík pres zasilkovnu když nemám účet s kartou? Děkuji