Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Oblepit bublinovou folii, plus ty pytle by melo stacit…jen pytle bych se bala o poskrabani konstrukce
Vhodnější je stečfolie, omotat a pak to dát do toho pytle. Navíc se podívej na přepravní podmínky české pošty. Balík je omezen i rozměry
@welovefashion píše:
Oblepit bublinovou folii, plus ty pytle by melo stacit…jen pytle bych se bala o poskrabani konstrukce
no jo, bublinky!!!
Já na ně zapomněla jak na smrt!!! A máme toho doma hromadu.
Moc díky za nápad ![]()
@Janli píše:
Vhodnější je stečfolie, omotat a pak to dát do toho pytle. Navíc se podívej na přepravní podmínky české pošty. Balík je omezen i rozměry
aha, taky řešení, moc děkuju.
Rozměry by snad měly být ok, ještě ověřím, ale žádný rozměr tu není přes 1m, co jsem na to letmo koukala, tak to bylo v normě
Posílala jsem poštou, zašla jsem si k nám do elektra a měli volnou od pračky (trochu jsem jí pak zmenšila), případně jestli máš v okolí nějaký obchod s kočárky?
@vulpes píše:
Nemáte někdo prosím zkušenost se zasíláním korbičky kočárku poštou?
Přemýšlím nad zabalením…vhodnou krabici tu určitě nemám, takl mě napadly takové ty extra pevné plastové pytle na odpadky (mám tu něco originál z odpadového hospodářství, vydrží opravdu ledacos). Použila bych jich víc. Vydrží to? Neponičí se to? Přežije to českou poštu?Ta stříška se dá klasicky stáhnout dolů a je z toho pak vlastně jen tvar té vaničky.Nic složitějšího s tím dělat ale nehodlám, to je pro mě pak jednodušší to vyhodit do kontejneru, než to prodávat…
Ahoj,
o jaký typ stříšky se jedná - jaký kočárek?
Já jsem si nechávala zaslat poštou Tako junamu - velký kočárek s vajíčkovou skořepinou. Tím, že má Tako plastové vanky, bych se opravdu hodně bála ji poslat - jak které auto má klece a někde prostě ten náklad lítá a s každou zatáčkou se přeskládá
Projde to vícero rukama a pokud je korbička dražší, tak bych volila soukromého přepravce.
Nicméně mě počárek přišel v krabici složené z více kusů kartonu. + omotané pevnou izolepou, kde udělali jakoby uši, takže se dal balík nosit za ty uši z izolepy a nemuseli do balíku kopat a všelijak ho popostrkovat.
Kočárek dorazil naprosto v pořádku, bez poškození.
Také mám zkušenost se zasláním kočárku Mutsy Igo, kdy šel jen sporták ale i s podvozkem. A dorazil v krabici od jiného kočárku, kdy paní prostě obešla obchody v okolí
a ten šel už klasicky českou poštou
Sama jsem odesílala třeba vajíčko, ale také v krabici.
Vždy udělat z něčeho pevného ty uši na nošení.
To je základ.
@Hadumi píše:
Posílala jsem poštou, zašla jsem si k nám do elektra a měli volnou od pračky (trochu jsem jí pak zmenšila), případně jestli máš v okolí nějaký obchod s kočárky?
já vím, že by to taky šlo…ale jakýkoli obchod je od nás několik kilometrů autem…
Já tu korbičku prodávám jen za symbolickou cenu, spíš vyloženě z ekologických důvodů - je skoro netknutá, tak je to škoda vyhazovat, když může ještě posloužit. Ale kdybych kvůli tomu měla někdo lítat a řešit a mělo mě to stát ještě čas, energii (a v podstatě i peníze za benzím a tak), tak to ji pak raději vyhodím, než bych posílala.
Takže si jen bilancuji, jestli zájemnkyni nějak poslat, nebo odmítnout s odkazem na původní požadavek pouze osobního odběru.