Zavaření gastro balení marmelády do skleniček

246
26.7.17 15:40

Zavareni gastro baleni marmelady do sklenicek

Ahoj vsem.
Mam dotaz. Dostal jsem 20kg gastro baleni dobre marmelady a nevim co si s nim pocit. Chtely bychom to rozdelit po rodine, pac sami to nemame sanci sporrebovat. Myslite, ze se da rozdelit do sklenicek a zavarit? Dat ji tam studenou nebo ji predtim ohrat a plnit horkou?
Delal to nekdy nekdo?
Diky za kazdou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80267
26.7.17 15:52

Asi bych to prskla po trochách do kastrolku, tak po kile, a ideální je na to keramická pánev, nechala zavařit až bude bublat a nalila do skleniček. Zavřít, dát na 5 minut dnem vzhůru a je. Myslím si, že by měla vydržet.
Ta keramická pánev je fajn, že se nepřipaluje. pak stačí tu marmeládu přikrýt z části pokličkou, aby neprskala kolem a nemusí se ani míchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
26.7.17 16:00

No a kdyz uz je hotova a tuha a ja ji znova povarim, ztuhne zase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80267
26.7.17 17:57

Myslím si že jo, proč by neměla? Hele tak to zkus na trošce. Ale je v tom nějaký ten želírovací přípravek, tak by měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
26.7.17 20:03

Tak presne jsem to uděál. Skusmo jsem trochu privedl k varu, nandal do horke sklenicky, zavickoval a drzi cajk, aj je husta.

Diky za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
26.7.17 20:13

Takze zitra pojezavarovaci bomby. Tipuu to na 50 sklenicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80267
27.7.17 10:20

Ono se běžně dělá, když marmeláda nezhoustne, tak se vykydne do hrnce a znova svaří, takže tak. A hodně štěstí - a akt doporučuji tu keramiku, to je báječná věc. Žádné postávání a blbé a únavné míchání. Jo a na skleničky se doporučuje používat jako trychtýř hrdlo seříznuté petky - sklenice zůstanou čisté a použitá se prostě vyhodí. A jde to krásně, jak je to hrdlo široké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí