Závěs zlomené ruky

7860
4.5.20 15:18

Závěs zlomené ruky

Ahoj,
máte někdo prosím zkušenosti s nějakým závěsem ruky (když je v sádře po úrazu)?
Jde mi o to, co koupit nebo čemu se vyhnout, nebo jestli je to vlastně jedno a koupit cokoli… Potřebuji pro mamku, má ruku na měsíc v sádře s vykloubeným loktem, tak aby se jí ulevilo a snadněji se ta ruka držela.
díky moc

jo ještě - má to nějaké velikosti, nebo jedna velikost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
4.5.20 15:36

Trojcípý šátek, dá se použít i normální čtvercový šátek přeložený napůl. Jak ho uvázat záleží na délce ruky. Jak uvázat určitě najdeš na YouTube

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
4.5.20 15:40
@Aduš8 píše:
Trojcípý šátek, dá se použít i normální čtvercový šátek přeložený napůl. Jak ho uvázat záleží na délce ruky. Jak uvázat určitě najdeš na YouTube

já bych potřebovala ale něco, co si jednak snadno zapne i máma sama a hlavně, aby to netáhlo úzkým proužkem za krkem - to je přesně ten důvod, proč nechci jen ten fáč nebo šátek, ale ptám se na závěs jako ortopedickou pomůcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
4.5.20 15:42

Leda tak s trojcípým šátkem. Bacha, je více velikostí a třeba v lékárně nám prodali jediný co měli a byl malý. Stále jsem si říkala, kde byla chyba;-).
Co jsem hledala, tak snad ty menší m ají 85×85×? a ty větší 96×96×?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
4.5.20 15:43

Nějaká ortéza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
4.5.20 15:44
@Evkad píše:
Leda tak s trojcípým šátkem. Bacha, je více velikostí a třeba v lékárně nám prodali jediný co měli a byl malý. Stále jsem si říkala, kde byla chyba;-).
Co jsem hledala, tak snad ty menší m ají 85×85×? a ty větší 96×96×?

díky, ale ráda bych opravdu ten ortopedický závěs - jak píšu v dotazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
4.5.20 15:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
4.5.20 15:45

Nějak jsem doufala, že se ozve někdo, kdo to na zlomenou ruku používal…ne že tu budeme objevovat „šlapací kolo“, respektivě trojcípý šátek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
4.5.20 15:48
@vulpes píše:
Nějak jsem doufala, že se ozve někdo, kdo to na zlomenou ruku používal…ne že tu budeme objevovat „šlapací kolo“, respektivě trojcípý šátek :lol:

Možná kdyby bylo v prvním dotazu specifikované „ne trojcípý šátek“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
4.5.20 15:48
@Evkad píše:
https://www.pomuckyzdravotnicke.cz/…ves-ruky/30/
…ano, už se blížíme :lol: Tuhle práci jsem s Googlem zvládla už taky…a právě že toho je hromada druhů, tak jsem založila ten dotaz, kdo má s čím zkušenosti, abych věděla, co spíš koupit nebo co je na nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
4.5.20 15:51
@Evkad píše:
Možná kdyby bylo v prvním dotazu specifikované „ne trojcípý šátek“…

tak pokud jsi vyzkoušela nějaké ty kupované závěsy a pak zjistila, že šátek, nebo nějak upravený šátek byl nakonec lepší, tak to by mi asi jako zkušenost taky třeba pomohlo :think:
V čem jsi tedy měla tu sádru na ruce? Jen v tom šátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
4.5.20 15:58

Ruku měl zlomenou mladý. Ten byl nejspokojenější, když měl ruku opřenou o stůl (celé dva měsíce u PC ;-) )
Ale třeba viděla jsem pána, co měl dva šátky navázané na sobě - z toho by se dalo také něco vykouzlit.
Anebo se poptat a přímo vyzkoušet ve zdravotnických potřebách. Již se mi stalo, že to vyšlo i levněji než koupené přes net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7860
4.5.20 16:59
@Evkad píše:
Ruku měl zlomenou mladý. Ten byl nejspokojenější, když měl ruku opřenou o stůl (celé dva měsíce u PC ;-) )
Ale třeba viděla jsem pána, co měl dva šátky navázané na sobě - z toho by se dalo také něco vykouzlit.
Anebo se poptat a přímo vyzkoušet ve zdravotnických potřebách. Již se mi stalo, že to vyšlo i levněji než koupené přes net.

Tak jako náš mladý by taky nic na zavěšení nepotřeboval, ten by taky nevstal od stolu od PC :lol: Ale máma s tím chodí dost no…a za tím krkem jí to táhne, tak si to různě podkladá vším možným, aby se jí ten šátek nezařezával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
5.5.20 23:23

Závěs paže Immo Classic 2445 od firmy Thuasne. Je polstrovaný, měkký, dobře drží ruku, netlačí za krkem. Lepší než ty síťované tenké varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
5.5.20 23:47

Ja nakonec sila zavěs pro dite. Kapsu dlaň az loket. Na to popruh kolem krku a ten v miste krku bytelne vycpany.
Profi kupovane mivaji i zapnuti kolem pasu pres záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák