Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
máte někdo prosím zkušenosti s nějakým závěsem ruky (když je v sádře po úrazu)?
Jde mi o to, co koupit nebo čemu se vyhnout, nebo jestli je to vlastně jedno a koupit cokoli… Potřebuji pro mamku, má ruku na měsíc v sádře s vykloubeným loktem, tak aby se jí ulevilo a snadněji se ta ruka držela.
díky moc
jo ještě - má to nějaké velikosti, nebo jedna velikost?
Trojcípý šátek, dá se použít i normální čtvercový šátek přeložený napůl. Jak ho uvázat záleží na délce ruky. Jak uvázat určitě najdeš na YouTube
@Aduš8 píše:
Trojcípý šátek, dá se použít i normální čtvercový šátek přeložený napůl. Jak ho uvázat záleží na délce ruky. Jak uvázat určitě najdeš na YouTube
já bych potřebovala ale něco, co si jednak snadno zapne i máma sama a hlavně, aby to netáhlo úzkým proužkem za krkem - to je přesně ten důvod, proč nechci jen ten fáč nebo šátek, ale ptám se na závěs jako ortopedickou pomůcku.
Leda tak s trojcípým šátkem. Bacha, je více velikostí a třeba v lékárně nám prodali jediný co měli a byl malý. Stále jsem si říkala, kde byla chyba;-).
Co jsem hledala, tak snad ty menší m ají 85×85×? a ty větší 96×96×?
@Evkad píše:
Leda tak s trojcípým šátkem. Bacha, je více velikostí a třeba v lékárně nám prodali jediný co měli a byl malý. Stále jsem si říkala, kde byla chyba;-).
Co jsem hledala, tak snad ty menší m ají 85×85×? a ty větší 96×96×?
díky, ale ráda bych opravdu ten ortopedický závěs - jak píšu v dotazu.
Nějak jsem doufala, že se ozve někdo, kdo to na zlomenou ruku používal…ne že tu budeme objevovat „šlapací kolo“, respektivě trojcípý šátek ![]()
@vulpes píše:
Nějak jsem doufala, že se ozve někdo, kdo to na zlomenou ruku používal…ne že tu budeme objevovat „šlapací kolo“, respektivě trojcípý šátek
Možná kdyby bylo v prvním dotazu specifikované „ne trojcípý šátek“…
@Evkad píše:…ano, už se blížíme
https://www.pomuckyzdravotnicke.cz/…ves-ruky/30/
@Evkad píše:
Možná kdyby bylo v prvním dotazu specifikované „ne trojcípý šátek“…
tak pokud jsi vyzkoušela nějaké ty kupované závěsy a pak zjistila, že šátek, nebo nějak upravený šátek byl nakonec lepší, tak to by mi asi jako zkušenost taky třeba pomohlo ![]()
V čem jsi tedy měla tu sádru na ruce? Jen v tom šátku?
Ruku měl zlomenou mladý. Ten byl nejspokojenější, když měl ruku opřenou o stůl (celé dva měsíce u PC
)
Ale třeba viděla jsem pána, co měl dva šátky navázané na sobě - z toho by se dalo také něco vykouzlit.
Anebo se poptat a přímo vyzkoušet ve zdravotnických potřebách. Již se mi stalo, že to vyšlo i levněji než koupené přes net.
@Evkad píše:
Ruku měl zlomenou mladý. Ten byl nejspokojenější, když měl ruku opřenou o stůl (celé dva měsíce u PC)
Ale třeba viděla jsem pána, co měl dva šátky navázané na sobě - z toho by se dalo také něco vykouzlit.
Anebo se poptat a přímo vyzkoušet ve zdravotnických potřebách. Již se mi stalo, že to vyšlo i levněji než koupené přes net.
Tak jako náš mladý by taky nic na zavěšení nepotřeboval, ten by taky nevstal od stolu od PC
Ale máma s tím chodí dost no…a za tím krkem jí to táhne, tak si to různě podkladá vším možným, aby se jí ten šátek nezařezával
Závěs paže Immo Classic 2445 od firmy Thuasne. Je polstrovaný, měkký, dobře drží ruku, netlačí za krkem. Lepší než ty síťované tenké varianty.
Ja nakonec sila zavěs pro dite. Kapsu dlaň az loket. Na to popruh kolem krku a ten v miste krku bytelne vycpany.
Profi kupovane mivaji i zapnuti kolem pasu pres záda.