Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No asi to docela přeháníš
Pes je pořád jenom pes a je dobré na to myslet. Hodně pejskařů to nechce slyšet ale prostě to tak je. Pes je ten kdo má být doma na posledním místě ve smečce, pes se má chovat jako pes, nepolidšťovat. Osmiměsíční štěně, když dáš někomu na hlídání do snášenlivé smečky tak si na tebe za ten týden ani nevzpomene. Vůbec ho nenapadne, že m někde paničku, pak tě bude asi vítat ale dokud bude mít psí kamarády, hru a jídlo tak mu chybět nebudeš ![]()
@Anonymní píše:
8 měsíců. Problém je že já k tomu moři třeba zrovna strašně chci, jediná možnost je leťet a psa do zavazadlového prostoru teda rozhodně dávat nebude. A hlavně kdybych řekla příteli, že na tu dovolenou kuli psovi nechci, tak už by ho asi šmejklo, pač už takhle ho tročku odsouvám. Auto nám stěží dojede do Prahy
Záleží, kam letíte. Při cestě letadlem je většinou nutné psa uspat, někde musí být po příletu v karanténě. Pokud bych tam neletěla na několik měsíců, také bych do toho nešla. U nás jsou řešením rodiče. Ale jak říkám, dovolenou vybíráme dle psů.
Podle mě to zvládne i psík i Ty.
Odpočineš si, zrekreuješ a po návratu zase bude dobře.
Nezastírám, bude se Ti stýskat - pravděpodobně hodně. Já první „hlídání“ psů obrečela. Denně jsem volala, jak se mají, jestli jsou v pohodě, „nebrečí“, atp. Nakonec jsem si to užila ( sjížděli jsme řeku a nešlo tehdy je vzít s sebou ). Za mě - najdi hlídání, kterému budeš důvěřovat a leť.
P. S. Víš kolik já zrušila aktivit, akcí a já nevím, čeho všeho, jen kvůli psům.
Kdo chtěl, pochopil, kdo nechtěl, nepochopí to nikdy. Takto se mi třeba vyselektovali přátelé. ![]()
@Krasavicaa píše:
Ahoj. Mám taky na svém psovi závislost, stejně jako on na mě. Do práce se mnou samozřejmě jezdí, k moři ale neTo je akorát trápení v tom hicu
To hlídá babča. Jinak výlety přizpůsobujeme psovi, aby mohl s námi. Naštěstí jsme akční a na túry, kola, hory s námi bez problémů může. Chodím jen do takových restaurací kam může pes. V autě má svoji sedačku, žádné sezení na zemi! Misky, hračky, prostě veškerý komfort. Za jízdy je připoutaný v postroji a má autopás. Ráno vstávám a první co udělám, jdu s ním ven, pak mu dám najíst a pak až se starám o sebe
Je jako moje dítě a právoplatný člen rodiny. Když ho dávám na hlídání, což se občas stane, tak stejně celou dobu trnu zda se mu nic neděje
Jednoho psa mi přejelo auto, tak si tohoto pečlivě hlídám. Od moře jsem babče volala 2× denně, zda je vše ok a co psík dělá
Jezdím často na služební cesty a to mě samozřejmě doprovází
Miluje cestování stejně jako já
Auto bere za osobní vlastnictví a už z dálky ho pozná
Jak slyší zvuk, tak už natěšeně pobíhá kam se jede
To samé když balím kufry, tak už ví, že se někam jede
Příspěvek upraven 17.07.14 v 12:44
Pokud nemáš 2kg psa co může na palubu, tak bych s ním neletěla. pro mého by to byl obrovský stres, zavřený někde v kleci, ve tmě a hluku v zavazadlovém prostoru. A uspat bych ho taky nenechala, tam je riziko, že se mu může něco stát, např začne se dusit nebo tak… Proto i vet po uspání psa nedá hned domů. A uspávat ho kvůli cestě je navíc naprosto zbytečné ![]()
@ZItu píše:U Tvého příspěvku jsem si vzpomněla, jak jsem vždy chlapi upozorňovala, že první je u mě pes a až potom on.
Je to hnusné, sobecké, ale je to tak. Pes si sám jídlo nepřipraví, chlap jo.
Takže to u nás funguje také tak, první psi a až potom řeším muže a sebe.
Můj už si zvykl
Nic jinýho mu totiž nezbylo
![]()
@Lucie66 píše:
Anonym-Na hlídání ji nikdy nedávám…Na dovolenou k moři si říkám, že někdy pojedem, ale autem a s ní a někam kde bude moct na pláž a tak. Já osobně doporučuji natu dovču jako detox nejezdit budeš se celou dobu trápit a budete se akorát hádat. Teď mám za pár datum porodu a až začnu rodit tak mám domluveno, že nám jí taťka po pár hodinách vyvenčí a kapku si s ní pohraje taky jsem to dost řešila. Ale fakt by chtělo nechávat ho někdy samotného jinak až to pak uděláš tak doma bude kulnička na dříví:-)
Já třeba nemám problém nechat ho pár hodin doma
Vím že to prospí, v tomhle je zlatíčko. A navíc on ví, že bych ho tam nenechala celý den
je to vždy max pár hodin. A po návratu ho vždy najdu rozvaleného v peřinách ![]()
@Almira-Alm píše:
No asi to docela přeháníšPes je pořád jenom pes a je dobré na to myslet. Hodně pejskařů to nechce slyšet ale prostě to tak je. Pes je ten kdo má být doma na posledním místě ve smečce, pes se má chovat jako pes, nepolidšťovat. Osmiměsíční štěně, když dáš někomu na hlídání do snášenlivé smečky tak si na tebe za ten týden ani nevzpomene. Vůbec ho nenapadne, že m někde paničku, pak tě bude asi vítat ale dokud bude mít psí kamarády, hru a jídlo tak mu chybět nebudeš
@Krasavicaa píše:
Můj už si zvykl![]()
![]()
Nic jinýho mu totiž nezbylo
![]()
![]()
![]()
No, musel. Ale potkala jsem pár mužů, co to nebyli schopni pochopit. Resp. napřed tvrdili, že to je samozřejmost, ale když to zažili na vlastní kůži, tak to nepobrali.
Ale zjistila jsem, že ti, co to nepobírali, tak naši psíci je od začátku tak nějak nebrali. Muže naopak milovali od první chvíle, co ho potkali.
Asi holt vědí víc, než já. ![]()
Anonym-No tak já s tím, že pes je pes nesouhlasím:-)Náš pes je víc člověk než spousta lidí okolo mě
Pokuď natu dovolenou fakt chceš tak jeď.
ZItu-taky jsem vybírala chlapa podle zvířat:-)a zadařilo se:-))
Já si prostě myslím, že tvůj 8 měsíční pes vůbec nebude řešit, žes odjela. Najdi mu hlídání se psímy kamarády a jeď!!
Py máme 3 a často hlídáme v naší smčce i další psy z rodin a jak říkám - první den se okoukávají, večer se normálně navečeří a od druhého dne už jedou režim se smečkou a jsou úplně v pohodě, na páníčky si vzpomenou až ve chvíli kdy je vidí..
@ZItu píše:
Záleží, kam letíte. Při cestě letadlem je většinou nutné psa uspat, někde musí být po příletu v karanténě. Pokud bych tam neletěla na několik měsíců, také bych do toho nešla. U nás jsou řešením rodiče. Ale jak říkám, dovolenou vybíráme dle psů.
Podle mě to zvládne i psík i Ty.Odpočineš si, zrekreuješ a po návratu zase bude dobře.
Nezastírám, bude se Ti stýskat - pravděpodobně hodně. Já první „hlídání“ psů obrečela. Denně jsem volala, jak se mají, jestli jsou v pohodě, „nebrečí“, atp. Nakonec jsem si to užila ( sjížděli jsme řeku a nešlo tehdy je vzít s sebou ). Za mě - najdi hlídání, kterému budeš důvěřovat a leť.P. S. Víš kolik já zrušila aktivit, akcí a já nevím, čeho všeho, jen kvůli psům.
![]()
![]()
Kdo chtěl, pochopil, kdo nechtěl, nepochopí to nikdy. Takto se mi třeba vyselektovali přátelé.
@Almira-Alm píše:
Já si prostě myslím, že tvůj 8 měsíční pes vůbec nebude řešit, žes odjela. Najdi mu hlídání se psímy kamarády a jeď!!Py máme 3 a často hlídáme v naší smčce i další psy z rodin a jak říkám - první den se okoukávají, večer se normálně navečeří a od druhého dne už jedou režim se smečkou a jsou úplně v pohodě, na páníčky si vzpomenou až ve chvíli kdy je vidí..