Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem moc ráda za tuto diskusi. A vidím, že v tom nejsem sama. Zvířátka nekriticky a plným srdcem miluji, právě jsem byla na týden hlídací teta morčátka a neskutečně jsem se do něj zamilovala.Dnes jsem ho vracela a jsem dost naměkko. Za týden si na mě zvyklo, běhalo ke mě, pískalo, hodně jsem se mu věnovala, mazlila se…povídali jsme si.No blázínek jsem, přiznávám. Balzám na duši, vůně kožíšku..mnohé asi víte, jaké to je
není mi pomoci.
@Lucie66 píše:
Burj Chalifa-To znám mám jich deset:-)
Jé, 10 morčat, to musí být pískotu. Závidím! Jsou na prodej, chovná stanice?
Burj Chalifa-no spíš takový hobby chov tak 2 vrhy za rok jen pro zálibu, vždycky se do nějákého zamiluju a zůstane doma:-)Jo to je pískotu až hrůza:-)
Hele, moje kamarádka už nemůže ani na plný úvazek do práce, kvůli psovi. Já to nechápu. Mám taky ráda zvířata, ale nikdy bych se kvůli nim neobětovala - omezila, to jo, já měla vždycky kočku, takže nešlo jen tak někam odjet na dýl, ale abych se omezovala, to ne. Proto jsem si nikdy nepořídila psa. I jiná zvířata mohou být plnohodnotným společníkem.
@Burj Chalifa prasátko Beruška, můj miláček, je boží ![]()
@Lucie66 4feny a pes, jsou to moje zlatíčka ![]()
aktuálně mám ještě jednoho pejska v dočasce, viz. foto
Hlozi-a jskym zpusobem funguji? Poperou se nekdy? Sousedi maji 3 psi a jednu fenku a nekdy se jim pekne servou.
@Burj Chalifa Aktuálně má asi 40kg a 50cm v kohoutku…Ale ještě poroste, rostou az do tří let, i když pak už pomalu, Berusce je teprve rok.
@Lucie66 občas se mi hasterej feny, ale nikdy nic vaznyho, spis si tím upevnuji postaveni..pes se mezi ne necpe nikdy a spis si od nich nechá vše libit…v opačném poměru věřím, ze by k bitkam docházelo…
@hlozi Krásná smečka, já jsem z Českýho Krumlova právě mě mrzí, že nenám kamarádky pejskařky, s kterýma bysme si vzájemně pohlídaly, třeba v případě dovolený. Jinak trošku hysterka jsem to si z toho úvodního příspěvku vycítila dobře
Ale vím o tom a právě to jsem chtěla tady probrat, aby to bylo všechno tak nějak v rozumné míře. Jak píše někdo dál, neobětovala život pouze psovi, ale našla tu zlatou střední cestu.
Jinak taky do budoucna uvažuju, že když bude zahrádka adoptuji, dalšího pejska a to snad pak pro mě nebude takový problém je nechat spolu na zahrádce(když bude). Mám teda doma mopse, ale toho musím nechávat odděleně, je velmi starý a má rád svůj klid. Celý den spí. Ten je vlastně ale celý rodiny, jen ho mám v péči já, takže s hlídáním u něj neni problém, je zvyklý na všechny.
Tak Vám holky popíšu můj zážitek s prvním hlídáním
Můj milý totiž přijel na víkend domu a v klidu mi sdělil, že bysi opravdu více dovolenou užil bez psa, ani se mu moc nedivím, pač lehnout si na pláž s naším divochem prostě nejde
A tak mi řekl, že budeme psa navykat postupně na jeho sestru. Nejdřív jsme je seznámili koupačkou u vody, pak si měla pejska na 2 hodiny ponechat a my jeli nakoupit. U auta jsme se rozloučili, pejsek s ní v klidu odešel párkrát se otočil, jinak nic. ALE JÁ hned jak odešli: SLZY
No naštěstí mě to hned přešlo. Sestra psala že štěně občas zakňučí, ale pak se vrhne na jinou činnost
Po dvou hodinách jsem mu přinesla jehněčí sušené masíčko, na to se mi vyprdl, a žádná velká výtačka taky nebyla. Tak, že si myslím, že ten týden bude nejnáročnější pro mě
ještě takhle párkrát do září dáme pejska na seznamování a snad bude vše OK
![]()
@Boudová jsem ti rikala, ze ho radsi nechte v nejakem znamem prostredi
ale je to fajn, ze ani nedela sceny, nas uplne vzdy
uzijte si dovolenou, zbytek roku budete zase spolu s pejskem ![]()
@Renaku Děkuju, je fakt že nejsem uplně ten typ, co by mu na dovolené stačili procházky po lese atd.. Mám ráda aquaparky, bary, zábavný parky, památky atd… S psíkem by to opravdu bylo omezení, navíc by to nejspíš ani neocenil
Zbytek roku mu myslím bude stačit.
Já sem taky magor svýho třetího psa jsem dávala hlídat jen sporadicky, byl na mě psychicky závislej( a to v té době jsem chodila normálnš do školy atd, bez něj, auto nebylo takže časato zůstával vzormš doma sám), a byl to pes
teď máme čubu, jiný plemeno než předchozí a to je prostě„psí děvka“ rozmazlená teda krapet je
, ale prodejná taky, ale tu jsme na hlídání nikdy nedali a asi ani nedáme ![]()
na dovolený jsme nejezdili, mě to žíly nikdy netrhalo a morčat mám jako chovku ![]()