Zavislost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
18.1.07 22:53

Zavislost

Ahoj holky,
strasi dcera ma ted obdobi, ze nechce beze mne jit ven ani s dedou ani s babickou (na oba je zvykla) a dokonce i kdyz odchazim 1× tydne na cvico, tak ani s manzelem (kazdy vecer obe dcery koupe…). Place a jen kdyz slysi, ze telefonuji s mym tatou nebo tchyni, jeji nejvetsi starost je „maminka nikam nepujde“. Nikdy takovy nebyla, vzdycky sla s dedou, babi ven, mohli jsme s manzelem dokonce i pres noc byt bez ni, ale ted jsme jak v pasti :D nemuzeme nikam, teda muzeme, ale nejde to, trha mi to srdce, kdyz vidim, jak by se trapila :!

Nemate nektera zkusenost, zda je tohle obdobi jen docasne nebo jak nejlepe reagovat pri odchodu at uz mne samotne nebo i s manzelem :! :?:

Diky predem za prispevky :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
18.1.07 23:09

Ahoj Simčo,
tak přesně tohle měl Tomík kolem 2.roku. Byl to docela problém, protože jsem tehdy chodila odpoledne učit, a on každý můj odchod neskutečně ořval :? Vydržel vždycky prý tak čtvrt hoďky brečet, pak se zklidnil a začal zase až u usínání, ale to už jsem většinou zrovna přicházela domů. Nechtěl mě pustit ani do obchodu, prostě chtěl být FURT se mnou. To samé, jak píšeš ty - nechtěl babičky, dědu, tety, se kterými byl předtím největší kámoš. A to býval úplně v pohodě třeba u našich na víkend…Nebudu to natahovat, trvalo to plus minus asi tři měsíce, v takové té intenzivní formě :evil: Už jsem začínala být docela nervní, protože jsem si nedovedla představit, jak to vyřešíme, až půjdu do porodnice :? Naštěstí asi 2 týdny předtím jako mávnutím kouzelného proutku začal být zase „normální“ :wink: Ale bylo to o fous… Takže: vydrž, jak to přišlo, tak to taky odejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.1.07 11:29

Ahoj Simonko, … a nemá to nějaký důvod? Tvůj nebo její delší pobyt mimo domov… a nebo narození miminka? Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
19.1.07 12:34

Ahoj Loro, nema, doma jsem furt, jediny kdy jsem byla bez Kristy bylo narozeni Klarky, to jsem byla v H asi tyden, mela jsem cisare a potom jeste na dva dny asi pred 3 mesici, kdy jsem byla na laparoskopii.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.1.07 16:13

Ahoj Simi,
tak kromě čerstvého miminka (a to bude mít podle mého názoru svůj podíl určitě) může jít o „normální“ vývojový skok ve smyslu odpoutávání se holčičky od maminky, který se paradoxně projevuje jako krok zpět k větší závislosti. Já bych jí teď více méně vyhověla (ne, že bych nikam nešla, nebo neposlala dceru k babičce, ale omezila bych to na únosnou dobu, únosnou pro dceru). A mělo by to zase odeznít. Určitě do tanečních už půjde sama. :)
Zdravím, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.1.07 05:01

..ahoj maminky,chtěla bych poradit!Náš brouček nám asi od 5 měsíce do 8-ho usínal každý večer sám v postýlce a spával většinou až do rána..ale od té doby zlom-odmítá usínat sám!Takže já mu zazpívám ukolébavky,chvilku ho hladím,dám dobrou noc a při pokusu odejít se strhne obrovský příval slz,doprovázený srdceryvným křikem!Zkoušela jsem odejít na chvilku,vrátit se,aby věděl,že není sám,zase odejít,ale to už pak pláče tak,že se mi z toho několikrát pozvracel,takže musím nekompromisně stát u postýlky,dokud neusne…už to trvá skoro 4 měsíce a já si nevím rady jak zase dosáhnout toho,aby se naučil usínat sám..někdy už je to vyčerpávající… :roll: máte někdo podobnou zkušenost? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.1.07 12:19

Ahoj NikisN,
já mám podobnou zkušenost s oběma dětmi a přijde mi to přirozené a „normální“. Jak už nějakou dobu sleduji diskuse na emiminu, mám dojem, že hodně maminek usiluje o to, aby jejich miminka a batolata usínala sama. Jistě, chvíli to trvá… Ale já patřím k těm, které uspávají a myslím, že to má smysl a v budoucnu se to vrátí. Už jsem tu někde psala, starší syn nás přestal potřebovat až do usnutí asi v roce a tři čtvrtě, se šestnáctiměsíční dcerou jsem zatím až „do konce“.
Zdravím, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.1.07 19:59

..jsem ráda,že je to běžná věc :D ..nevádí mi uspávání,je to náš večerní rituál,jen když už to někdy trvá až tři čtvrtě hodiny a při mém dojmu,že spí,se plížím z pokoje a potichu vrznou parkety,začínáme nanovo…takže zkrátka VYDRŽAŤ.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
31.1.07 20:45

Ahoj Niki,
no, názory jsou různé, ale já prostě uspávám. Ale chápu, o čem mluvíš. Teď jsem vylezla po půl hodině od dcerky z pokoje a až tatínek dočte synovi pohádku, tak mu jdu ještě zazpívat. Uf. Mám teď takové období, že u jednoho skoro usnu, pak se musím probudit, pak skoro usnu u druhého a pak máme jít s manželem večeřet… :) Těším se, až budou spát oba sami.
Dobrou, Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect