Závislost na kapkách a bolest nosu

2673
8.10.15 15:01

zavislost na kapkach a bolest nosu

Ahoj uz asi 12 let v kuse pouzivam nosnikapky.
Na orl jsem byla jednou a tam mi rekla ze mam krivou nosni prepazku.Pak uz jsem na to kaslala a nechodila.Ted posledni tyden me porad hrozne boli nos, v jednom miste mam propadly dolik a krvacim pomerne casto.
Chtela jsem vedet co me ceka, zda ma nekdo podobnou zkusenost.Mam z tech doktoru strach ikdyz vim ze musim jit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.10.15 16:13

Já vám sice neporadím :lol: což asi slyšet nechcete.. Ale mám podobný problém. Jen s tím rozdílem, že jsem na sprejích do nosu závislá asi 6 let, konkrétně na muconasalu ale pomáhá i olynth.. Je to hrozný, nemužu bez nich nikam vyjít.. když jo jsem pak nervní celej den protože se nemužu nadechnout.. Nos se mi ucpe jakoby ničim :lol: Také jsem bylau doktora no a řekl mi, že prostě jedině jak si odvyknout je jiný sprej do nosu, třeba mořská sůl atd.. ale mě nepomuže to že si tam neco stříknu, já potřebuju aby mě to protáhlo.. takémě straší tím, že třeba za pár let člověk muže přijít o čich.. Hlavně leze to i dost do penez, ale taky nevim jak se toho zbavit, jsem ted těhotná a ani v tom těhotenství jsem nemohla přestat a to mi říkali že bych měla, ale i když jsem se snažila nešlo to.. nakonec mi řekli, že lepší je si stříknout než se nervovat.. ale i tak nevim co s tím a k doktorum se mi už protu „radu“ taky nechce

• Citovat
  • Upravit
166
8.10.15 16:13

Anonym jsem já.. omylem jsem to naklikla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
8.10.15 16:25

Ahoj :mavam: Řešila jsem stejný problém. Kapky jsem používala asi 5 let, pak už jsem toho měla dost. Začala jsem to řešit na alergologii(tam nic nenašli) a ORL, jedna doktorka mi řekla, že mám křivou nosní přepážku, nechtěla to nijak řešit, tak jsem začala chodit k jiné. Ta zjistila, že mám zvětšené nosní mandle a hodně oteklou sliznici. Oboje je důsledek používání kapek (tuším, že kvůli efedrinu v nich). Poslala mě na operaci-adenotomie a konchoplastika (odstranění mandle a cosi se sliznicí). V nemocnici jsem byla 3 dny, nijak to nebolelo. 2 měsíce jsem odstraňovala strupy z nosu, na ORL na kontrole to samé. Teď jsem rok od operace a můžu doporučit. Dýchám bez problému nosem :dance: Hlavně to začít řešit co nejdřív :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
8.10.15 17:01
@malaloui píše:
Ahoj :mavam: Řešila jsem stejný problém. Kapky jsem používala asi 5 let, pak už jsem toho měla dost. Začala jsem to řešit na alergologii(tam nic nenašli) a ORL, jedna doktorka mi řekla, že mám křivou nosní přepážku, nechtěla to nijak řešit, tak jsem začala chodit k jiné. Ta zjistila, že mám zvětšené nosní mandle a hodně oteklou sliznici. Oboje je důsledek používání kapek (tuším, že kvůli efedrinu v nich). Poslala mě na operaci-adenotomie a konchoplastika (odstranění mandle a cosi se sliznicí). V nemocnici jsem byla 3 dny, nijak to nebolelo. 2 měsíce jsem odstraňovala strupy z nosu, na ORL na kontrole to samé. Teď jsem rok od operace a můžu doporučit. Dýchám bez problému nosem :dance: Hlavně to začít řešit co nejdřív :hug:

A jak dlouho si prosím tě čekala na termín než tě vzali na operaci? když já se tak bojím. Jo a boláky se mi taky dělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
8.10.15 20:13

@Liduš88 Tuším že za měsíc a půl jsem šla, ale já to řešila tak, aby jsem mohla chybět ve škole, takže jinak by mě asi vzali dřív. Fakt se nemáš čeho bát. Asi dva týdny před jsem šla na krev ke své doktorce, potom do nemocnice kvůli anesnezii. Při nástupu jsem šla na rentgen a to bylo všechno. Asi hodinu před operací mi dali prášek na zklidnění, cestu z pokoje na sál si už vybavuju jen matně, ze sálu si nevybavuju skoro nic. Jen že tam byla nějaká studentka z vysoké na stáži, ale to je fakt vše. Pro probrání úplně v pohodě, nic nebolelo, jen to trochu krvácelo. Další den hned ráno jsem šla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.15 16:08

Závislá na Sanorinu cca 15 let

Ahoj, tak vůbec nevím, kde začít. Asi tím, že plný nos je pro mě nejhorší věc na světě. Vše začalo již ve studentském období, dostala jsem šílenou rýmu a sáhla po Sanorinu, který jak je již v nadpisu, jsem si do nosu stříkala cca 15 let.Bez kapek jsem nevyšla ani na krok, kupovala jsem je na různých místech i po více kusech v domění, že nebudu nápadná, ale i tak jsem se vždy cítila hrozně a uvědomovala si, že to není v pořádku. Přestat ale nešlo, jak jsem nemohla dýchat volně nosem, byla jsem jak omámená a nemohla se na nic soustředit.
Zlom nastal před pár týdny, šla jsem si koupit svou potřebnou „dávku“ a bylo mi řečeno, že již nějaký čas nejsou na skladě a neví se, zda ještě budou. Přepadla mě panika, sjezdila jsem v okolí všechny lékárny a doufala, že někde seženu. Bohužel, nikde nic, totálně vyprodáno, hlásali v každé lékárně. Zapojila jsem všechny známé snad po celé republice a nic.Byla jsem ochotná zaplatit cokoli. Hledala jsem i v internet. lékárnách, ale výsledek byl stejný-dlouhodobý výpadek. Došlo to tak daleko, že jsem oslovila i známé na Slovensku, též nulový výsledek. Až jsem našla jednu intern. lékárnu na Slovensku, která psala, že mají skladem, v rychosti jsem vyplnila objednávku na 15ks a čekala, až odpoví. Odpovědí mi bylo, že mou objednávku nemohou vyexpedovat, nedisponují prý tímto lékem. Byla jsem zoufalá. O dvě hodiny později přišel nový email z této lékárny, že by mou objednávku mohli uspokojit 5-ti kusy, které mají ještě skladem. Trochu mě to uklidnilo, ale i tak jsem měla stále v hlavě myšlenku, co potom. Měla jsem poslední balení doma a říkala si, že než dorazí těch 5ks, tak mi to postačí, ale co, proboha, potom.
Rozhodla jsem se-teď už ani jednu kapku, hecovala jsem sama sebe, doběhla si pro Vincentku a nechala si poradit v lékárně, co na obnovení nosní sliznice. Zakoupila jsem tedy, na radu lékárnice, gel Vibrocil. První hodiny byly celkem v pohodě, neustále jsem stříkala Vincenku a musím říct, že ani noc nebyla nijak zlá, byla jsem překvapená z toho, že se mi nos v leže uvolnil více, než když jsem něco dělala. Zvládala jsem to fakt dobře, jen jedinou vadu na kráse to mělo, strašně mě asi týden bolela hlava a nic moc nezabíralo. Když se mi ucpala dírka, dala jsem Vibrocil a po pár vteřinách jsem měla nos volný, ale nechci ho dávat dlouhodobě. Tak jsem dala na další radu a zakoupila nosní sprej Tantum Protect a čekám ještě na gel Tantum Protect, který u nás na maloměstě nemají a ani neobjednají. Používám dle návodu a Vincentku stříkám každou chvilku, i když už nemám ucpaný nos.
Nestříkla jsem si Sanorin již dva týdny a myslím, že jsem z toho venku, hlava už také nebolí a já se cítím skvěle. Ten pocit je k nezaplacení. Mezitím mi ze Slovenska došel balíček s pěti kousky, tak jsem si je vystavila na poličku a vždy když jdu kolem, tak se usměju a vím, že mám dost silnou vůli, abych po nich nesáhla, když přijde rýma. To raději týden vydržím nebo se poradím s obvoďákem, teď už se nebudu stydět, svěřit se mu. Přeji hodně sil všem, kdo s tímto bojují. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex