Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano, a povedlo se závislosti na Stilnoxu zbavit. Ale jedině díky hospitalizaci v léčebně. Jinak u té závislosti existuje něco, čemu se říká tolerance na danou látku. Ta se dlouhodobým užíváním zvyšuje, takže dřív nebo později ti současné dávkování stačit nebude, protože už na tebe nebude účinkovat. V takovéto chvíli závislí typicky dávkování navyšují. A že jsou tato hypnotika silný dementoid, který výrazně zhoršuje kognitivní funkce, víš asi dobře sama… Doporučuji ti vyhledat nějakého adiktologa a poradit se s ním. V tvém případě možná bude stačit ambulantní léčba. Já jsem „zobal" 20 let, těch tablet bylo pochopitelně víc a bral jsem je i přes den, takže u mě přicházela v úvahu jedině hospitalizace.
Ahoj,
je mi 28 let a mám letitou závislost na prášcích na spaní. Většinou mi stačí na noc půlka Zolpidemu/Stilnoxu, někdy si beru celou tabletu, ale to jen výjimečně. Přes den bych usla snad i za chůze, ale večer bez prášku vůbec. Zkoušela jsem melatonin, různé přírodní produkty, ve spánkové poradně mi dali nějaká homeopatika, vše bez efektu.
Řešil někdo to samé a povedlo se vám závislosti zbavit?
Prosím anonym, stydím se za to.