Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Trish123 píše:
@Jana206Samozřejmě, to je mi jasné.
Ale na jaře je nosili všichni i venku.
Jj, největší paradox byl, že to bylo povinné i v lese a v prázdné ulici, potom to zmínili. Dle mě to venku nemá moc význam s výjimkou hromadných akcí. Teď psali, že plošné zavedení venku snad nebude, tak snad. U nás si je teda všichni si dávali, kde to jen trochu šlo.
@Trish123 píše:
@Jana206Samozřejmě, to je mi jasné.
Ale na jaře je nosili všichni i venku.
A kolik z nich je opravdu muselo mít nasazené 7 až 9 hodin denně, jak se vyžaduje po dětech teď?
@alifie
Proto říkám, že je to nedomyšlené.
Kamarádčina dcerka má silné astma a roušku ve třídě musí mít jako ostatní.
Vnuk od sousedů chodící na jinou školu řekl, že oni ji ve třídě mít nemusí.
Takže buď měřit teplotu místo roušek, nebo distanční výuku.
![]()
@Trish123 Ta teplota je osemetna. U nás měří ve školce, ale hodně lidí, kteří chodí pěšky, mohou mít taky zvýšenou tělesnou teplotu po tělesné námaze, která se až v klidu stabilizuje. Toto se netýká dětí, ale tělesná teplota je trvale zvýšená i u těhotných žen hlavně v prvním trimestru vlivem hormonů. Měření teploty bych zrušila jako první, oni musí řešit už 37,1 a to nevypovídá vůbec o ničem.
Jsem pro zkrácenou nebo distanční výuku, případně kombinace obou. Ale ne trápit deti 7 hodin v rouskach.
@Trish123 píše:
@alifie
Chtěla bych vidět školu, kde zcela ignorují nařízení vlády. Zas nesmíš věřit všemu, co ti vnuk od sousedů namluví.
@hanka.br. píše:
Chtěla bych vidět školu, kde zcela ignorují nařízení vlády. Zas nesmíš věřit všemu, co ti vnuk od sousedů namluví.
Dcera chodí v Praze na osmiletý gympl a z učitelů na roušce při hodinách jich trvá jen minimum. Dceři je skoro trapné, že ji na některých hodinách má nasazenou, když je jediná…
@hanka.br. píše:
Syn taky říká, že nos venku je standartní u vyučujících i u žáků. To se prostě nedá vydržet tolik hodin v kuse. Mluvit, soustředit se.
@Jana206 píše:
Syn taky říká, že nos venku je standartní u vyučujících i u žáků. To se prostě nedá vydržet tolik hodin v kuse. Mluvit, soustředit se.
Nos venku není totéž jako nemít roušku. Většina viru je produkována ústy při mluvení, takže aspoň částečně to smysl má. I když samozřejmě u roušek ušitých ze záclony je to o ničem kompletně.
@hanka.br. Záclony nechtějí nikde. S nosem venku jsem se setkala i u zdravotníků v menším soukromém středisku.
@hanka.br. píše:
Včera byl ve zprávách sot z takové školy a říkali, že nejsou jedini. odsouhladilo si to zastupitelstvo
@Trish123 píše:
@alifie
Měla jsem teď děti nemocné, tak byly doma. Předtím měli roušku jen na chodbách - ve třídě být nemusela. Teď musí být i ve třídě? Mám dítě na 1. stupni ZŠ - nevím, jestli to má vliv.
@Sára 1 píše:
Měla jsem teď děti nemocné, tak byly doma. Předtím měli roušku jen na chodbách - ve třídě být nemusela. Teď musí být i ve třídě? Mám dítě na 1. stupni ZŠ - nevím, jestli to má vliv.
Na prvnim stupni musi mit rousku jen ve spolecnych prostorach (chodby, wc, jidelna…), v hodinach jsou bez rousek.
@matkabagristy píše:
Na prvnim stupni musi mit rousku jen ve spolecnych prostorach (chodby, wc, jidelna…), v hodinach jsou bez rousek.
Díky za info.
@hanka.br.
Taky si říkám, že by to snad kantor neporušil. ![]()
Příspěvek upraven 26.09.20 v 14:39
@Sára 1
Na prvním stupni údajně děti ve třídě mít roušku
nemusí.
Zajímalo by mě, kdy to skončí…
![]()
Příspěvek upraven 26.09.20 v 18:35
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.