Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@1.zizi a ty máš děti? by mě zajímalo jaké by bylo kdyby povolili, sami dobe ví, co dělají, za žvýkaček se nakonec stane každý den nákladní auto atd
@1.zizi já teda nekupuju cigára, ale tuhle větu ode mě dítě taky občas slyší.. nekupuju mu každou kravinku, co si řekne.. ale spíš mě fascinuje, když je baba navlečená v hadřících Dolce Gabana a dítku odmítne v tom vedru koupit třeba zmrzku, že musí šetřit
to je hodně ujetý..
@1.zizi nezažila, když jsem v obchodě, nakupuju a všímám si dětí/manžela ![]()
Jé, no tak ono dítěti nemůžeš koupit vše co chce, já odmítnu i věc za dvě koruny, jde o proncip, a může si být smutný jak chce, klidně můžeš začít plakat, neustoupím, a cigára si sobě klidně koupím, bez jakékoliv výčitky ![]()
Ja si toho taky nevsimla, nemam cas sledovat ostatni, jsem rada, kdyz si v klidu nakoupim ja. Kazdopadne tuto vetu vyslovuju skoro pri kazdem nakupu. Nebudu vykupovat celej obchod jen proto, ze satanek ma velke oci. Dostane jednu vec a tim to pro me konci. ![]()
Já si myslím, že by dítě nemělo dostat vše, na co si ukáže prstíčkem ![]()
Ano zažila jsem to, protože to dělám taky. Ale cigarety teda nekupuji, protože jsme nekuřáci. Ale, když jdem před výplatou nakoupit tak prostě dětem nemůžu pokaždé koupit co chtějí. A když je výplata tak jim vždycky něco koupím takže nijak netrpí.
No, možná moc v obchodech nesleduju okolí ale tohle jsem zatím neviděla.
Ovšem znám rodinu, klasika - muž, žena, 2 děti…z jeho platu jde všechno na hypotéku a poplatky kolem domu a z jejího malého platu (9 tisíc) se platí jídlo, školka, oblečení a další věci, děti chodí povětšinou jen v bazarovém oblečení, většinu věcí po sobě dědí a to mnohdy nejsou v dobrém stavu ale hlavně, že tatínek 2500Kč měsíčně prokouří… ![]()
Zažívám to denně…můj syn chce vždycky všechno a hrozně mluví
jsem z něj vždycky v obchodě na nervy…
Malá mi dělá vyrvál u každého regálu, takže bych musela zkoupit celý krám kvůli smutným dětských očím. Jo a v pátek jsem kupovala 4× pivo, 2× víno a chleba
Takže podle tvých hodnot také spadám do matek, co je třeba proplesknout.
Tak zadost o zvykacky by me nerozhazela. me spis dostane, kdyz vidim nakup matky s ditetem slozeny z gothaje, rohliku, nejlevnejsich jogurtu atd a k tomu cigara.
ovsem jednou me dostala asi tato scena: holcicka s tatinkem u pokladny, na chvili odbehla a donesla si nejake zuzu bonbony, tatinek ji vysvetlil (pekne a rozumne), ze ji je nekoupi, at je jde vratit. tak ona sice posmutnela, ale sla je poslusne. v tu chvili se dotoh vlozila baba za mnou a rikaji: ale nech si bonbonky, tatinek ti je urcite koupi. a zacala stupidne pomkrnavat na jejiho otce. tak holcicka zase ozila a vrazila tatinkovi bonbony zpatky. tatinek to vzdal a pani jeste dodala neco jako: no vidis, tatinek te ma prece rad.
jako takove bych fakt vzala necim po hlave ![]()
@ivodička píše:
Zažívám to denně…můj syn chce vždycky všechno a hrozně mluvíjsem z něj vždycky v obchodě na nervy…
Tak tohle je přesně u nás. ![]()
Dite mam…z domova tohle proste neznam…sice jsme na tom nebyli nejak ruzove(mamka na nas byla sama), ale doma jsme toho meli tolik, ze nas nikdy ani nenapadlo o neco zadat v obchode…ja chapu, ze jde o princip, ale jak to dite muze chapat, kdyz prosi mamku o neco, ta ho odpalkuje a u kasy si z tech minilednic nanda pul kose drinku od *ozkova…ja to proste jen nechapu…
Ahoj ženy…chci se jen zeptat, jestli jste to taky zažily..skoro pokaždé, když jsme v nějakém obchodě, tak je tam scéna, kdy dítě(max.10 let) o něco rodiče žádá(např. žvýkačky) a ten ho odpálkuje slovy, ŽE NA TO NENÍ a přitom si pak na kase vezme několik krabiček cigaret…není to útok na kuřáky, jen se mi vaří krev v žilách když to vidím a nejraději bych tu dotyčnou osobu propleskla, když vidím ty smutné výrazy těch dětí…
…