Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jeřáb no nesleduju, ale ty když procházíš obchodem, tak se nedíváš abys nenarazila do někoho? Já ano
nesleduju obsah košíků
@ivana-domca píše:
@Bunny puella nevim co ti na tom vadí, já vlezu do krámu a syn automaticky letí k rohlikum, tak mu půlku dám, druhou půlku vrazim do sacku k ostatním rohlikum a u pokladny nahlasim kolik jich je, pořád lepší mu vrazit rohlik a zalepit mu pusu, než poslouchat jeho rycenia kdyby se do mě někdo z personalu pustil, že to teda ne, tak mu slusnym zpusobem vysvětlím, že to nemají teda cpát na začátek obchodu, ale nakonec
promiň, ale přesně tohle mě nadzvedává. Zalepit dítěti pusu nezaplaceným zbožím, jen aby rodiče měli klid. Ne, fakt nechápu.
a ještě EDIT: kam vlezu, tam je pečivo na druhé straně obchodu, protože vůně čerstvého pečiva láká zákazníky víc utrácet…nikde jsem nezažila pečivo hned u vstupu…ani u nás v pidi obchůdcích…
strategie prodeje, víš ![]()
@Bunny puella píše:
promiň, ale přesně tohle mě nadzvedává. Zalepit dítěti pusu nezaplaceným zbožím, jen aby rodiče měli klid. Ne, fakt nechápu.
Sníst věc můžeš v obchodě stejně jako s ní můžeš disponovat a dát si ji do košíku. Zaplacením přejde jen vlastnictví k věci.
@jalemina Jj, ta hospoda je mazec, pak chce ještě brambůrky, další džusík. Do půllitru jí to už taky nechávám ředit, protože chlemtá jak prokopnutá, ale jsou i chvíle, kdy je tam hřiště a to pak dojíždíme za ní. Ale jinak jsem s ní za 8 let žádnou scénu v obchodě nezažila, to musím zaklepat a teď už to u ní nehrozí. Uvidíme, jaká bude ta malá až vyroste. Od známé syn (4 roky) dělá scény kdykoliv a kdekoliv. Maminka, protože je na děti sama, tak mu to kompenzuje tím, že mu cpe do zadku. A když jsme ho s mužem viděli naposledy, tak jsme se shodli oba na tom, že už bychom mu flákli. Nemám ráda rozežrané děti. Tím tuplem bych mu koupila prd, ale jsou i takoví, že pro svůj klid děcku zavřou pusu.
@Bunny puella Nj, ale já když dám dítěti v kráme rohlík, tak ho pak zaplatím, ne ze ho sezere jen tak. Nedávno jsme takhle dětem otevřeli v Albertu farmarske mléko, měly chuť a mimino si taky zblunklo. Na kase jsme normálně zaplatili a hlásili otevřenou krabici, aby se prodavač omylem nepolil. ![]()
@MaDoRaBe měly chuť…a to by nepočkali těch plácnu dvacet minut za pokladnu? ![]()
nevím no, asi jsem holt moc poctivý člověk. ![]()
@Bunny puella promin ja to nemyslela zle. A ne nekoukam po jinych mam blby oci a nejdou na to udelat poradne bryle sem rada ze zvladam mladyho a nenarazim do regalu
@jalemina tak to se mi v těhotenství taky stalo, já nechtěla, ale přítel utikal hned pro pití, otevřel, já se napila a hned mi bylo dobře, pití jsme dali do košíku a u pokladny normalně zaplatili, nejsme prasata, aby jsme to vypili a vratili zpátky do regálu
ale od té doby si sebou beru pití z domova, mám takovou šikovnou plechovou lahev od juice, strasne dlouho tam vydrží pití studeny a než se někam dohrabu s těma třema rarachama, tak jsem vyprahla na troud a kupovat si skoro každý den někde vodu v petce, tak aec pěkně prohneme
Akorát cekám kdo na mě kdy v obchodě vyběhne, že mám pod kočárkem nezaplacene pití ![]()
@jeřáb v pohodě. Já v marketech prostě sleduju regály, moje děti, můj košík (aby mi tam někdo něco nepřihodil, jak už se několikrát stalo
) a ostatní zákazníky sleduju v tom smyslu, abych do nich nenarazila.
@Bunny puella a kolikrat těch dětí máš? Já 3 a raději dítěti vrazim v krámě kus rohlíku, než ho imrvere hlídat, zda někde něco nebere a nekouse do toho, nebo se nevzteka, si prostě jen ulehčím a nevidím na tom nic špatného
U nás už mě znají a sama prodavačka mi jednou řekla, ať mu tu půlku rohlíku dám, aspoň budu mít klid, potřebuju si v klidu nakoupit, chodíme skoro denno denně u nás do billy pro pár drobností a zrovna ta má pečivo hned na začátku obchodu ![]()
@Bunny puella když jseš na cestě už třeba tři a půl hodiny, tak nepočkají. A jak píšu, tohle není krádež.
Co nechápu já, jsou otevřené baliky plen, kde si evidentne někdo sebere dva tři kusy a soupne do tasky.
@Bunny puella Taky občas někdy něco někomu přihodím nechtě dokošíku. Prostě si ho postavím k regálu a mezitím mi manžel s ním odjede a postaví se tam někdo jiný
Jednou se mi dokonce stalo, že jsem byla tak zamyšlená, že jsem si nevšimla, že přehazuji cizí košík a že ten pán za mnou není můj muž. A já jen řekla:„Proboha, co to kupuješ za pič..iny!“
Chlápek měl ze mě dost a můj muž taky. Červená jsem byla až na zadeli, protože jsem z toho košíku ty „nepotřebné“ věci začala vytahovat, jako že je vrátím zpátky. Chlapík byl ale sympaťák ![]()
@Bunny puella píše:
@MaDoRaBe měly chuť…a to by nepočkali těch plácnu dvacet minut za pokladnu?nevím no, asi jsem holt moc poctivý člověk.
Co je na tom nepoctivého, že dítě sní půlku rohlíku v krámě, když máš druhou půlku v sáčku, maslíš že pak zaplatíš jen tu půlku? U nás je to klasika, ve velkých obchoďákách strávíme delší dobu než 15 minut, takže se žere i pije během nákupu a na kase se to řádně zaplatí, té prodavačce je jedno jestli to máš nakousané nebo celé.
@jalemina mne spis zase vadi jak lidi smatlaji na pecivo holyma rukama, nebo jeste hru kychnou si primo nad pecivem…zveda se mi z toho zaludek