Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaczenka a tohle dělají i důchodci
já teda maso v marketech nekupuju. Chodím k místnímu řezníkovi pro čerstvé a hlavně jen české…pravda, v dobách minulých, než jsme měli děti, jsme maso v marketech kupovali a x krát doma vyhazovali, protože smrdělo ač vypadalo v pořádku
takže my už jedině řezníka.
@ivana-domca píše:
@Bunny puella já bych ti řekla kdo to dělá, ale byla bych označena za rasistu
rozumím
@ivana-domca no já takhle jednou videla prave v Kauflandu skupinku romskych děti a pak nějakou duchodkyni, za předpokladu, ze takhle objedou celý obchod, bude to v tech regalech znát.
PS Ne, opravdu tím nechci říci, ze to dělají všechny romske děti a všichni duchodci…
@Kaczenka A potom si stejně vezme to nepropíchnuté maso, aby jí to déle vydželo v ledničce. To jsem takhle jednou šla na akci bílých paprik do Kaufu a přede mnou jedna více opálená občanka vzala tu papriku, kousla do ní, hodila ji zpátky a řekla choti, jakože dobrý, tak si je nabrali, ale tu okousanou tam nechali. Tak jsem šla bez paprik, úplně mě přešla chuť. I rohlíky v hypermarketech jsou někdy tak ochmatlané, že je člověku zle. To lidi zkoušejí bez rukavic třeba deset kousků, jestli jsou OK a já to pak mám jíst ![]()
@Bunny puella dostanu se ke kasam, ale bud musím počkat, až půjde někdo na proti mě, protože tam mají čidlo, které otevře dveře jen když jde někdo od pokladny, nebo musím projet celým obchodem ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
@1.zizi a ty máš děti? by mě zajímalo jaké by bylo kdyby povolili, sami dobe ví, co dělají, za žvýkaček se nakonec stane každý den nákladní auto atd
je to tak. dotycne decko pravdepodobne uz ma v kosiku tou dobou kostika, brumika, slane tycky ci jine veci, ktere si behem nakupu vyzadalo.
Mimochodem, zrovna to otevírání baliku s plenami zajisté nemají na svědomí děti ani duchodci. ![]()
@Bunny puella tak to s tím masem je extra prasarna
Maso kupujeme jen u reznika, nebo v globusu, když už nahodou kupuju kuřecí maso v bille, že doma nemám už z čeho vařit, tak okamžitě po zaplacení vytahuju klíče, obal propichuju a cucham jestli tomu nic není, je to jednodušší, než to zjistit až doma, jsem líná se tam vracet ![]()
@mian píše:
@Kaczenka A potom si stejně vezme to nepropíchnuté maso, aby jí to déle vydželo v ledničce. To jsem takhle jednou šla na akci bílých paprik do Kaufu a přede mnou jedna více opálená občanka vzala tu papriku, kousla do ní, hodila ji zpátky a řekla choti, jakože dobrý, tak si je nabrali, ale tu okousanou tam nechali. Tak jsem šla bez paprik, úplně mě přešla chuť. I rohlíky v hypermarketech jsou někdy tak ochmatlané, že je člověku zle. To lidi zkoušejí bez rukavic třeba deset kousků, jestli jsou OK a já to pak mám jíst
ještě že si peču doma…
a když musím koupit, tak povětšinou v pekárně, kde to nabírá jedna prodavačka s rukou v sáčku. Pultový prodej.
Tak ja cigara nekupujem ale moje deti rozhodne nedostanu na co si ukazu a napr zuvacky im nekupim rozhodne, koli aspartamu, takze by mohli plakat a ronit slzy kolko chcu
nemyslim si ze male dieta posudi kvalitu potravin a preto zasadne vyberam to co uznam za vhodne ja ![]()
@1.zizi píše:
Ahoj ženy…chci se jen zeptat, jestli jste to taky zažily..skoro pokaždé, když jsme v nějakém obchodě, tak je tam scéna, kdy dítě(max.10 let) o něco rodiče žádá(např. žvýkačky) a ten ho odpálkuje slovy, ŽE NA TO NENÍ a přitom si pak na kase vezme několik krabiček cigaret…není to útok na kuřáky, jen se mi vaří krev v žilách když to vidím a nejraději bych tu dotyčnou osobu propleskla, když vidím ty smutné výrazy těch dětí……
Nevšimla ale taky to děti ode mě slyší neb by jinak vybraly celý obchod
přece jim nebudem denně kupovat tuny bonbonu, sušenek apod, navíc ted to jsou sladkosti ale za pár let to budou dražší věci.
Já se jednou v Tescu setkala i s tím, že dvě dámičky (30-35), velmi hezky oblečené, načesané, namalované (byl pátek večer, se chystaly asi někam na pařbu a zastavily se u dražších voňavek. Nenastříkaly se testrem, ale cachtaly na sebe voňavkou, která byla určena k prodeji. To je taky luxus. Smrděly pak jak kur.in kufér, ale účel byl splněn. Vychcanost lidí prostě nezná mezí. Ještě se hihňaly, jak s tím vydupčily.
@Bunny puella Já si právě kvůli tomu taky nechala koupit na Vánoce od muže domácí pekárnu, ale jednou se mi stalo, že jsem tu hnětací metličku vyhodila i s tím chlebem a teď nemůžu sehnat novou ![]()
My v krámě běžně dětem rozbalujeme třeba pitíčko apod., rohlík hlásím pak ten počet, jakej jsme měli a pak u pokladny dáme pípnout prázdnou krabičku nebo obal nebo co to bylo
. Nenechám dítě v tom vedru trápit jako až k pokladně
. Přijde mi to normální. U dětí bych to vůbec neřešila, bezdomovci apod. to dělají běžně a ostraha to ví.
A hlavně v obchodech (lepších) s tím počítají, takže např. v Globusu pokud by měl někdo třeba svoji lahvičku, tak si ji musí nechat na informacích potvrdit - nalepí tam nálepku, jinak to chtějí zaplatit. Jednou se nám to stalo se starým plyšákem, kterého dcerka v té době všude nosila. Prostě nás to nenapadlo, pokladní jsme to vysvětlili a vzhledem poznala, že to není nová hračka, tak nás nechala normálně s plyšákem projít.