Zažily jste u doktora, že z vás dělal hypochondra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1825
11.7.26 20:31

Ano, nekolik gynekologu mi zlehcilo bolesti bricha, az jsem uverila, ze to prehanim. Nakonec, mlada doktorka kratce po skole, to nepresla, na ultrazvuku objevila cystu, laparoskopicky mi museli odstranit vajecnik, ktery tou dobou byl jiz poruseny (resp. uskrceny). Pri patologii cysty potvrzeno, ze tu cystu jsem mela vzdy; pritom na kontroly jsem chodivala pravidelne, pri dvou tehotenstvich jsem take byla pod beznou kontrolou.

Problem bylo, ze ta bolest byla pekelna, ale narazova, prechodna a jen obcas, zadna pravidelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 20:31
@lucad77 píše: Více

Tak máš štěstí buď na to, že nemáš žádné “speciální” problémy, nebo na dobrého lékaře, který vždy pozná, co ti je. Já mám bohužel zkušenost s opakovanou bagatelizací potíží ze strany pediatra. A to tam prosím pěkně nechodíme ani s vysokými horečkami u malých dětí. A vždy, když jsme šli, tak z toho bylo něco, co bychom bez lékaře nevyřešili. Někdy jsem si ale musela vydupat vyšetření nebo hospitalizaci.

• Citovat
  • Upravit
78363
11.7.26 20:38
@Anonymní píše: Více

jsi anonymní, tak prosím, ráda bych věděla, jak se to dělá - to vydupat si vyšetření nebo hospitalizaci - když doktor řekne, že to není potřeba, často to tu totiž bývá v diskusích „vydupej si vyšetření“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14873
11.7.26 20:55
@Capretta píše: Více

To mi připomnělo, jak jsem byla na gynekologické laparoskopii. Tehdy pouštěli domů hned druhý den ráno, čili méně než 24 hodin po operaci. Večer po operaci jsem omdlela a ráno si stěžovala na silnou bolest břicha. Odpovědí mi bylo, že na bolest břicha si po laparce stěžuje každá. Řekla jsem, že něco vydržím, mám vysoký práh bolesti, ale tohle se mi nezdá. Nic, poslali me domů bez jakéhokoliv vyšetření. Doma jsem cítila žbluňkání v břiše, na břichu jsem měla tmavě fialovou modřinu 10×30 cm a začala mi stoupat teplota. Ale věřila jsem, že mi nic není, když to říkali v nemocnici. Nakonec mě kamarád přesvědčil, ať si zavolám na 155 pro konzultaci. Sanitka mě odvezla do jiné nemocnice, kde mě okamžitě vzali na sál s vnitřním krvácením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 21:06

Mému otci nutili antidepresiva na holest hlavy, dva neurologové mu řekli, že je z jejich pohledu v pořádku, třetí zjistil mrtvici mozkové pleny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 21:17
@stinga píše: Více

Jednou jsem s dítětem chodila k pediatrovi tak často, až ho to přestalo bavit a vypsal žádanku na odběr krve. Pak už sám navrhnul hospitalizaci.

Podruhé vypsal žádanku na odběr krve už při třetí návštěvě v krátké době, ale když v krvi nic nevyšlo, tak mi řekl: “Tak už to dítě nepozorujte.” Podivila jsem se, protože dva dny zpátky na můj dotaz, jestli dítě v tomto stavu (4 týdny trvající zvýšená teplota a bolesti hlavy) můžu poslat do školy, řekl, že rozhodně ne. Na to reagoval: “Tak ale já už nevím, co pro vás můžu udělat.” Já: “Tak nám domluvte hospitalizaci.” Pediatr neochotně ze tedy ano, ale prý na jarní prázdniny, které byly za další více než 2 týdny. To jsem důrazně řekla, že chci co nejdřív, protože se mi ten stav nezdá a dítě stejně nechodí do školy, tak dávat hospitalizaci až na jarní prázdniny, aby nebyla absence, je nesmysl.

Dost mě ten přístup překvapil, po zkušenostech s tím druhým dítětem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.26 21:24
@Janča6 píše: Více

Po laparo se pouští hned druhý den ráno i teď. Jednou jsem byla s cystou, a podruhé konizace děložního čípku. Druhý den ráno nás poslali domů i po operaci menisku.

• Citovat
  • Upravit
78363
11.7.26 22:07

oki, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 22:09

Ano, zažila jsem to u ortopeda. Moje potíže ho nezajímali, zjistil, že jsem chodila v minulosti k psychiatrovi a začal rozebírat mojí psychiku a to dost drze a neomaleně. Mé potíže svedl na psychiku. Později se ukázalo, že jsem měla utrženou úponku šlachy a proto jsem měla rozsáhlou podlitinu a kulhala jsem. Namíchnul mě tak, že jsem ho poslala k čertu a práskla dveřmi od ordinace tak, že jsem vyděsila i lidi v čekárně. Napsala jsem na něj příšernou recenzi, pak jsem si přečetla ostatní recenze a zjistila jsem, že jsem se postavila jen do řady mnoha nespokojených pacientů. Prostě, byl to de.bil.

• Citovat
  • Upravit
6460
11.7.26 22:17

No jistě :D po císaři jsem si stěžovala na bolesti břicha, odpověď - jste po cs, co byste chtěla. I přesto, že jsem byla totálně nafouklá a chodila ještě 3. den v předklonu. Až když jsem dostala teplotu (mírnou, jen 37.3) se všechno rozjelo, stery, vyšetření. Měla jsem zánět dělohy, crp skoro 300. Trvalo pomalu 5 dní, než mi zabraly antibiotika, dvoje naráz po 4 hodinách do žíly. To byla chuťovka :zed: po druhém CS jsem si rekla o test crp při kontrolních odběrech, pro jistotu. A co myslíte, měl ho tam :mrgreen: naštěstí to zvladly jen tabletkovy ATB. Ale pan doktor se na to moc netvářil, pak tedy že když už mě nabírají, tak teda jo… Jinak mam ale s lékaři dobré zkušenosti, zatím. Jen jsem párkrát musela doktora změnit. Je to o lidech, jako všude. Někdo je pečlivý a někdo si myslí, že snědl Šalamounovo h…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14873
11.7.26 22:43
@Liška32 píše: Více

To mi připomnělo zkušenost známé. Byla po přirozeném porodu. Snad den po porodu si stěžovala, že břicho hodně bolí a je velké. Nebyla na stolici. Lékař nad tím mávnul rukou. Druhý den si stěžovala, že je to ještě horší. Doktor se naštval a křiknul na sestru: “Píchněte té hysterce něco na uklidnění!” No a pak jí prasklo střevo. Zachraňovali jí život a musela na několik reoperací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
11.7.26 22:49
@Janča6 píše: Více

to jsou hrozné zkušenosti, doktoři jsou arogantní h.vada, někteří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.26 22:54

Nemáš za co ;) No ale teda kdyby to nezabralo, tak nevím, jestli bych dokázala být drsnější a fakt “dupat”.

• Citovat
  • Upravit
8267
11.7.26 22:56

Tak částečně jsou v tom nevinně. Naše společnost v lékařích buduje božský komplex, protože doktoři přeci zachraňují životy, tak kdo je víc. A je jedno, jestli je to praktický lékař, proktolog, nebo třeba zubař - je to lékař, je to bůh. No a ti, kteří tomu podlehnou, přestanou být sebekritičtí a ztratí schopnost naslouchat pacientům, začnou v podstatě být i těm pacientům nebezpeční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78363
11.7.26 23:07

no právě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...