Zcela vyčištěná pračka

9023
14.6.19 20:35

Ocet a vyvařit jsi zkoušela, jo? Já jsem čistila i čističem z Lidlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4511
14.6.19 20:37

@Name6 jednou za čas použiju čistič z lidlu a jinak do pračky dávám tablety na změkčení vody a dělá se to tam min než předtím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.6.19 20:38

Mají speciální čistič na pračku, nejdřív se trochou na hadru umyjí ty gumy a šuplík, zbytek se naleje do šuplíku a zapne se program. Ale dobrý je pytlík sody, místo máchadla ocet a zapnout na vyvářku. Ten sliz se tvoří hlavně u pracích kapslí a gelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
14.6.19 20:41

@Name6 krystalická soda, dá se koupit v normálním obchodě i v drogerce a stojí pár korun a ocet :palec: a pračka jako nová :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.6.19 20:42

Davam cistic pracky z lidlu, do bubnu jeste jedlou sodu a kys. Citronovou. Ted jsem cetla ze se dava i tableta z mycek na cisteni pracky.

• Citovat
  • Upravit
27264
14.6.19 20:44

Vyliju litr octa, pustím nejvyšší možnou teplotu, po vyprání vezmu hadr a všude, kam se dostanu utřu. Nechávám po vyprání otevřený dvířka a šuplík na prášek, nepoužívám aviváž a k praní přidávám sodu na praní - změkčuje vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36971
14.6.19 20:49

A hlavně, pokud používáš gel, tak přejdi na prášek. My už málem vyměnili pračku, pořád smrděla a vyskytoval se v ní divný hlenovitý povlak. Veškeré možné čištění pomáhalo jenom krátkodobě. Pak jsem někde natrefil na tuto radu, zkusili jsme návrat k pracímu prášku a po pár praních problémy se zápachem a divným povlakem zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
14.6.19 20:49
@smurfka píše:
Davam cistic pracky z lidlu, do bubnu jeste jedlou sodu a kys. Citronovou. Ted jsem cetla ze se dava i tableta z mycek na cisteni pracky.

Ty jo to by mě nenapadlo :think: ale nevím jestli to zkoušet asi mám trochu strach z toho že ty tablety v sobě mají nějakou leštící složku a vůbec netuším jak by se to líbilo ty pračce :think:
Edit věřím že to funguje myčku mám po těch tabletách perfektně čistou :lol: tak až to někdo zkusí dejte vědět :think: :D

Příspěvek upraven 14.06.19 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
14.6.19 20:51
@jege píše:
A hlavně, pokud používáš gel, tak přejdi na prášek. My už málem vyměnili pračku, pořád smrděla a vyskytoval se v ní divný hlenovitý povlak. Veškeré možné čištění pomáhalo jenom krátkodobě. Pak jsem někde natrefil na tuto radu, zkusili jsme návrat k pracímu prášku a po pár praních problémy se zápachem a divným povlakem zmizely.

To fáákt dělají gely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36971
14.6.19 20:55

@Veru1987 Asi ano, jelikož po jejích vysazení přestala pračka smrdět a pokrývat se slizkým povlakem… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.6.19 21:07

@Ravedd tchyne to zkousela a pry super, tak priste taky zkusim. Ted js cetla ze i tablety do mycky se maji davat primo do bubnu, ne do te prihradky.. zacla jsem davat a zatim dobry

• Citovat
  • Upravit
3216
14.6.19 21:14

Vytřu kde dosáhnu a hlavně vyčistím filtr a jeho okolí, do pračky naházím staré ručníky (většina praček bere vodu a hlavně délku cyklu dle množství prádla), vysypu do bubnu 1-2 větší sáčky kyseliny citronové a zapnu na vyvářku - program trvá 3hodiny. Pak opět zkontroluji filtr a okolí, obvykle je vše krásné čisté. Na praní používám hlavně prášek, gel jen na jemné nebo funkční prádlo a také často peru na 60stupňu a min. jednou za dva měsíce na vyvářku. Takže takto čistím pračku jednou až dvakrát do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
14.6.19 21:14

Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:26

• Citovat
  • Upravit
25897
14.6.19 21:17

Mně opravář poradil jednou za čas nalít Savo, přidat hadry na podlahu a zapnout na vyvářku. Smrad děsnej, ale pračka čistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
14.6.19 21:56
@jege píše:

Musim souhlasit. Gely a kapsle tak zanesly pracku, ze pradlo po vyprani bylo zatuchly.
Poradne jsem ji vycistila a vratila se k prasku a zase pere normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí