Zdarma rekvalifikační kurz při rodičovské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
25.11.17 14:53

Obnovuji diskuzi se stejným dotazem jako @zanuli . Je možná rekvalifikace při ŘD, i když mi stále trvá pracovní poměr? :-) Nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
25.11.17 23:47

Není možnost, placená rekvalifikace je možná pro ženy, které se po rodičáku nemají kam vrátit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
26.3.18 20:58

Zdravím, taky mě to zajímá, povedlo se to někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.18 21:18

Když se máte po rodičáku možnost vrátit do své původní práce, tak na neplacený rekvalifikační kurzy nemáte nárok,

• Citovat
  • Upravit
312
26.3.18 21:35

Ja budu mit moznost, ale je to placene EU, nikoliv pracakem. Je to soucasti vzdelavacich kurzu pro zeny na RD tady v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
26.3.18 21:37

A je to zdarma vcetne hlidani deti pri rekvalifikaci…bohuzel v nasem kraji nejsou vypsane kurzy presne dle meho zajmu, ale neco snad vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
27.3.18 08:51
@Anonymní píše:
Když se máte po rodičáku možnost vrátit do své původní práce, tak na neplacený rekvalifikační kurzy nemáte nárok,

Zaměstnaná jsem, ale zaměstnavatel se přesunul přes celou ČR, takže v podtstatě po RD nebudu nastupovat, ale rovnou dostanu výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.18 20:44

@Almatka to máte nárok na odstupné, když se původní zaměstnavatel odstěhoval, musela by jste UP ale dokázat, že to tak skutečně je, pokud vám zaměstnavatel vydá potvrzení o tom, že vaše místo je zrušené, že se nemáte po rodičáku kam vrátit a se svým vzděláním neseženete práci, tak by jste na rekvalikfikaci měla nárok.

• Citovat
  • Upravit
571
9.4.18 11:55

Ahoj holky, obnovuji. Dneska jsem volala na úp že mne zaujala jejich nabídka relvalifikací ale že jsem na Rodičovské a nemám ae po ukončení lam vrátit do zaměstnání protože mi v průběhu skončila smlouva a zaměstnavatel ji odmítl prodloužit. Chlap nevěděl která bije protože je to asi méně častý dotaz. Sám mi řekl že se s tímto dotazem ještě nesetkal.. tak jsem si připadala jak tydýt. Nicméně pak dal dohromady že Up matkám které nejsou evidovány na Úp, neposkytuje rekvalifikace…a evidence na ÚP s sebou nese potřebu ukončit RD a povinnost chodit na pohovory které mi přihrajou. V případě že by mi několik pohovorů nevyšlo, mohla bych zažádat o rekvalifikaci kterou by mi možná schválili a možná ne :lol:
Takže tak. Také zmínil že se někdy naskytne možnost financovaných rekvalifikací od evropských fondú pro rodiče na rodičovské ale už musím hledat sama přímo u firem které poskytují rekvalifikace. Takže jen tak pro info 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.4.18 12:06

@Korculalala Pokud ti netrvá pracovní poměr, tak nejsi na rodičovské dovolené. A při pobírání rodičovského příspěvku se na ÚP zaevidovat normálně můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
9.4.18 12:23
@Lendeš píše:
@Korculalala Pokud ti netrvá pracovní poměr, tak nejsi na rodičovské dovolené. A při pobírání rodičovského příspěvku se na ÚP zaevidovat normálně můžeš.

Můžu, ale musela bych chodit na pohovory. Já ještě nehledám zaměstnání. Dceři je teprve rok a půl, rodičák mi končí za rok a chci sní do dvou a půl let minimálně být doma. Chodím sice na brigádičky a malá navštěvuje jednou týdně jesličky ale nemohu jí dát zatím na více protože bych mohla přijít o RP. Jen mne zaujala ta možnost rekvalifikace. Jelikož jsem švadlena která neumí šít :lol: :lol:, moje uplatnění v oboru je nereálné a platově se mi vyplatí více i práce v call centru. Jenomže tohle nechci dělat celý život. Naštěstí mám maturitu a jsem docela hlava na čísla tak jsem chtěla rekvalifikaci na účetnictví a administrativu. Pan mi řekl že leda jako samoplátce a přes úp jen jako žadatel o zprostředkování zaměstnání po neúspěšných pohovorech. A potom také neni jasné, jestli by mi byl schválen. A ukončení evidence na vlastní žádost by pro mě znamenala nemožnost se znovu evidovat kdybych opravdu potřebovala pomoct při hledání práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
9.4.18 12:29

@Lendeš chápu tedy dobře, že pokud v prúběhu RD skončí prac. Smlouva, jsem nezaměstnaná a pobírám RP? Jen nemám povinnost platit soc pojištění dokud neskončí pobírání RP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.4.18 12:33

@Korculalala Ano, RD končí spolu s pracovní smlouvuu a dále jsi jen příjemcem RP. Povinnost platit sociální pojištění nemáš a nebudeš mít ani po skončení pobírání RP a zdravotní pojištění za tebe jako příjemce RP hradí stát - po skončení prac. poměru to bylo ale třeba zdravotní pojišťovně nahlásit a doložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
9.4.18 12:37

@Lendeš ano, to už jsem taky zjistila. Začátkem roku mi totiž došlo že mám zaplatit pojistné za půl roku. Ale už je to naštěstí zpětně vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
31.5.18 08:24

Ahoj děvčata, doporučuji agenturu Attavena. Jsou v Čb, ale pořádají kurzy v Praze, Plzni a ještě v jiných městech.
Něco již začalo, něco začíná nově na podzim. Podmínka je mít děti do 15ti let.
Byla jsem s nimi na kurzu a bylo to moc fajn. :)

Uhradí dopravu hromadnými prostředky. Tedy autem ne. Ale jinak je to celé zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze