Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Driv sem mela postavu tak akorad. Pote sem si nasla praci, do 10 minut od bytu a tam vetsinou jen sedim a posloucham buzeraci me vedouci. Snidam, v 10 dopoledne zbodnu nejaky keks dam si obed a pak jim az v 5.Mezitim nic a sladkosti si dam jendou za tyden susenku, ale i tak se mi zdalo ze pribiram. Pote sme otehotnela, sem v 8 tt a zda se mi ze i kdyz vetsinou zvracim mam kolem sebe celkem pneumatiku. Nevim zda je to tim tehotenstvim a nebo uz snad nemuzu jist krom krekru a dietnich veci nic. Problem je ze se malo hybu. Driv sem behala na vlak do skoly a potulovala se s prateli, ale jak mam praci blizko a po cetse obchod, nemam potrebu chodit nekam daleko nebo se nejak vic hybat.
Jez pravidelnou a vyvazenou stravu.
A zacni treba plavat nebo vice chodit. ![]()
@BersiEn může to být těhotenstvím. Já jak jsem podruhé otěhotněla tak jsem ihned přibrala. Kolem 8tt to na mě už lidi poznávali. Za těhotenství jsem přibrala 16kg, i přesto že jsem chodila na procházky se psem a se synem. Teď jsem 5 měsíců po porodu a už jsem pod původní váhou. Takže neboj se rozumného přibírání a dietu teď nedrž, mimčo živiny potřebuje a vezme si je, bez živin budeš ty.
Já měla v obou těhu nafouklé břicho od začátku. Vůbec bych to neřešila. Prostě jsi těhotná, tak se smiř s tím, že váha půjde nahoru. Jez pravidelně a zdravě a z kil navíc si hlavu nedělej. Na to budeš mít v životě ještě spoustu času ![]()
Myslím, že ještě „netloustneš“, ale jsi nafouklá. Ještě na chvíli splaskneš, ne ti začne růst břicho.
V 8tt je to tak malé, že břicho to rozhodně neovlivní. Nafouklá můžeš být. Holt to budeš muset řešit po porodu. Jinak strava i pohyb v těhotěnství má svůj význam.
@BersiEn Buď ráda, že jsi zdravá, k těhotenství přece nějaké to nabrání váhy patří, no ne? Jez vyváženou stravu a buď vděčná, že je miminko v pořádku a má se čile k světu.
Nejsi jen nafouklá? Jsem v 9tt, mám 4,5 kila méně, ale stejně mám břicho jak balón.
Pribirani je individualni. Dnes jsem zacala 16tt pribrala jsem zatim jen jedno kilo, ale bricho mi pripada obrovske.