Zdravé s postiženými?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102677
24.6.11 11:26

a já se tedy k názoru baryf raději vyjadřovat nebudu :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
24.6.11 11:28
Anonymní píše:
oni právě tu lítost nepotřebují :nevim: ti postižení
a možná bych měla vysvětlit jak to bylo - přítel známé má toho postiženého staršího chlapce z prvního vztahu - dítě není jeho, ale má ho v péči, společně mají těžce mentálně postiženou holčičku, které je 6 let a pak i přes antikoncepci splodili chlapce, kterému jsou dnes tři roky - jelikož jim bylo psychologem a genetikem doporučeno mít další dítě, nechali si ho. To postižení nejde odhalit v průběhu těhotenství a oni měli rizika stejná, jako kdokoliv jiný - nebyl jediný důvod dítě nemít. (tedy kromě toho morálního nebo jak bych to napsala - že už doma postižené děti jsou) Já si jich vážím, bohužel neměli lehkou cestu životem a tvrzení, že takové přátele bych nevyhledala a nebavila bych se s nima mi přijde trochu mimo…
jsou to mý známý od doby, co děti ještě neměli a naopak, myslím, že mnoho lidí by toto neustálo :nevim:

To je zase story jak z Chvilky pro tebe! Jeden nezletilý postižený v péči nepříbuzného chlapa (!), druhý neodhalitelný screeningem a třetí dítě počato „přes antikoncepci“. Na mně moc náhod najednou. Předpokládám, že „známí“ anonymní zakladatelky jsou myšlenková konstrukce vzniklá na základě sledování nějakého melodramatu v telce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
24.6.11 11:33

Sleduji názory od začátku,neporadím ti vůči dětem,nevím jak bych se k tomu postavila,ale jestli je to dobrá kamarádka,tak se s ní předci nepřestaneš vídat,proto,že ji potkalo něco takového.To by jsi nebyla moc dobrá kamarádka ty.To souvisí i s dětmi,já myslím,že to vnímají jinak než mi dospělí,že jim to „nevadí“ a přijde jim to normální,že je někdo jiný,a potřebuje jinou péčiTo jen my dospělí,je někdy chcemu uchránit před světem až moc.Každému se může něco stát,při autonehodě,požáru,nemusí to být vrozený handicap,taky bych pak nechtěla přít o přátele,jen pro to,že na mě není „hezký pohled“.Chlapovi bych to vysvětlila,nehádala se s ním,on to vidí jinak,protože se toho asi bojí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.11 11:33

BaraF - jistě, nechala jsem se inspirovat Chvilkou pro tebe a televizí Nova, protože nemám nic jiného na starosti.

• Citovat
  • Upravit
149
24.6.11 11:36
BaraF píše:
Anonymní píše:
oni právě tu lítost nepotřebují :nevim: ti postižení
a možná bych měla vysvětlit jak to bylo - přítel známé má toho postiženého staršího chlapce z prvního vztahu - dítě není jeho, ale má ho v péči, společně mají těžce mentálně postiženou holčičku, které je 6 let a pak i přes antikoncepci splodili chlapce, kterému jsou dnes tři roky - jelikož jim bylo psychologem a genetikem doporučeno mít další dítě, nechali si ho. To postižení nejde odhalit v průběhu těhotenství a oni měli rizika stejná, jako kdokoliv jiný - nebyl jediný důvod dítě nemít. (tedy kromě toho morálního nebo jak bych to napsala - že už doma postižené děti jsou) Já si jich vážím, bohužel neměli lehkou cestu životem a tvrzení, že takové přátele bych nevyhledala a nebavila bych se s nima mi přijde trochu mimo…
jsou to mý známý od doby, co děti ještě neměli a naopak, myslím, že mnoho lidí by toto neustálo :nevim:
To je zase story jak z Chvilky pro tebe! Jeden nezletilý postižený v péči nepříbuzného chlapa (!), druhý neodhalitelný screeningem a třetí dítě počato „přes antikoncepci“. Na mně moc náhod najednou. Předpokládám, že „známí“ anonymní zakladatelky jsou myšlenková konstrukce vzniklá na základě sledování nějakého melodramatu v telce.

8-o 8-o 8-o to myslíš vážně?
Ty mi zase přijdeš jako nějaká myšlenková konstrukce vzniklá na základě sledování hororu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
24.6.11 11:37
BaraF píše:

Tak ty jsi hustá… :cert: nechápu proč takovýhle lidi se ser.. do diskuzí v kterých neporadí,nenapíšou milé slovo ale chtějí tady jen na někoho útočit,zakladatelka se na něco ptala a pokud ji někdo nechce odpovědět tak at si svůj názor nechá!! Na to co ty tady píšeš se vůbec nikdo neptal!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.11 11:39

dada - já bych se s ní rozhodně nepřestala vídat, to určitě ne, jen jsem si nebyla jistá, zda tím nemohu svému dítěti nějak ublížit. Chodíme na různá hřiště, mezi zdravé děti, do mateřských center a nikdy mě popravdě nenapadlo, žebych k té kamarádce neměla chodit, jen jak mě ten muž řekl, co mi řekl ,tak jsem o tom začala přemýšlet trochu víc. V žádném případě je nelituju -protože opravdu lítost je to poslední co takový lidé potřebují. Přátelíme se spoustu let, starší chlapec nemá určenou diagnozu - kdo se v tom trochu vyzná, ví, že to není jednoduché a jakmile nemá dítě přesnou diagnozu, nebo není pro ní název, bere se jako zdravé, tudíž žádné peníze a rodič je v hrozně těžké situci.

• Citovat
  • Upravit
4332
24.6.11 11:39

BaroF … autismus je screeningem neodhalitelný a ještě Ti řeknu novinku - máš absolutně zdravé dítě, které se začne měnit až kolem roku jeho věku. prostě z ničeho nic. Takže asi tak.
Něco jiného je Tvé podezření na vymyšlenou diskuzi nad neexistujícím problémem. Právě názory jako je ten Tvůj, i když ho respektuji, donutí člověka k založení anonymní diskuze. A taky to, že zakladatelka píše o rodině své kamarádky. já osobně bych se taky na kamarádku nezlobila, že pátrá a ptá se, ale nesměla by být se mnou spojitelná přes veřejnou diskuzi. Nicméně, nic z toho co píše mi nepřipadá nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.11 11:45

já tu diskuzi založila proto, abych si přečetla, že je to v pořádku a tím podpořila můj názor a ne názor manžela, takže všem zúčastněným děkuji za rady a postřehy. anonymní je ze zcela jasného důvodu, nechci, aby se prostřednictvím veřejné diskuze zjišťovalo, kdo to je apodobně. navíc je fakt, že jsem věk nebo pohlaví upravila, aby to nebylo naprosto jasné těm, kdo ví o koho jde, ale rozhodně!!!!jsem tu netrávila hodinu (nebo více) času proto, abych se „báječně pobavila“

• Citovat
  • Upravit
2724
24.6.11 11:51
Anonymní píše:
já tu diskuzi založila proto, abych si přečetla, že je to v pořádku a tím podpořila můj názor a ne názor manžela, takže všem zúčastněným děkuji za rady a postřehy. anonymní je ze zcela jasného důvodu, nechci, aby se prostřednictvím veřejné diskuze zjišťovalo, kdo to je apodobně. navíc je fakt, že jsem věk nebo pohlaví upravila, aby to nebylo naprosto jasné těm, kdo ví o koho jde, ale rozhodně!!!!jsem tu netrávila hodinu (nebo více) času proto, abych se „báječně pobavila“

To si ale (jako spousta jiných zde na tomto fóru) pleteš pojmy s průjmy. Diskuse není o chlácholení (jako třeba kondolence) a pokud je veřejná tak má každý právo napsat k dané věci co považuje za relevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.11 11:55

Bara, nevím co si pleteš ty, nebo jestli máš průjem, já ti tvůj názor neberu, jen mi přijde trapný tu psát něco o chvilce pro tebe apod.

• Citovat
  • Upravit
2292
24.6.11 11:57

BaraF jestly máš průjem tak si spíš založ svou diskuzi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
24.6.11 11:58

Anonymní,pokud postiž. děti neohrožují fyzicky tvé děti např. při záchvatu,ta bych se toho nebála.Svím dětem to vysvětlíš,a kopírovat chování :-) ,no i má teď už 7 letá dcera by chtěla nakojit :-D ,když vidí,že je minču přáno,dokonce i přebalit :lol: / je bez plíny od 2 let/
Tvé děti to po psych. stránce nemůže špatně ovlivnit :wink: ,vysvětlíš jim to.Ba naopak,asi budou dříve „rozumnější“ než jejich vrstevníci.

Příspěvek upraven 24.06.11 v 12:06

• Citovat
  • Upravit
2923
24.6.11 12:01
BaraF píše:
Já se postižených nebojím ani neštítím, je mi jich prostě líto, žádná pozitiva na postižení ale nevidím. A upřímně řečeno nevím co bych si mohla povídat s někým kdo po zplození těžce postiženého dítěte přivede na svět další a ani druhá krutá zkušenost ho neodradí od dalšího pokusu. Já bych nechtěla mít dva sourozence retardy a nepřeju to ani svým či jiným dětem. Takže já bych si asi tyto lidi za přátele nezvolila a nenavštěvovala je s dětmi.

Těžká aspirace na nejomezenější názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.11 12:09

dada - starší kluk je v podstatě normální (dle "znalců) jen je na nižší úrovni a nemluví
holčička v záchvatu ubližuje sobě - drápáním atd. své sourozence, rodiče, asistenty apod. zatím nikdy nenapadla, tak snad ai nenapadne - má dcera je navíc větší a silnější ve svých 3 letech, čímž netvrdím, že by nemohla jednu chytit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová