Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já měla tohle všechno od změn v tlaku, to se v těhotenství děje běžně prý, měla jsem i srdeční arytmii dočasně.
U doktora ti nic zvláštního změřit nemusí, já to měla při vstávání. A navíc to může být i od té krční páteře.
@MamkaDouDou děkuji za názor. Asi bych si domů měla pořídit tlakoměr, ať aspoň vím.
@Anonymní píše:
@MamkaDouDou děkuji za názor. Asi bych si domů měla pořídit tlakoměr, ať aspoň vím.
Jo to je za mě dobrá investice ![]()
Ono to muze byt vsechno od te krcni patere. Proc cekas dva mesice na rehabilitaci a misto toho si nezajdes za dobrym fyzioterapeutem? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem mladá- není mi ještě ani 25 let.
Jsem za půlkou těhotenství a začaly se mi objevovat nepříjemné zdravotní potíže, které mě děsí a tohle období mi znepříjemňují.
Měla jsem bolesti hlavy- na jedné straně. Pouze chvilkové, pichlavé. Na neurologii mě zkontrolovali a prý je to od krční páteře. Čekám už dva měsíce na rhb. Hlava se mezi tím (ťuk ťuk) zlepšila. Ale při čekání se mi přidali další nepříjemné problémy. Začalo mi pískat v uchu, což jsem řekla na neurologii, tam mi řekli, že to k ním nepatří. Na ORL v pořádku. Neruší mě to, ale dřív jsem to neměla. Tak jsem to tedy neřešila. A včera jsem cvičila (založila jsem tu diskuzi) a měla jsem mžitky před očima, které pak zmizely. Tlak jsem si neměřila, ale u dr ho mám vždy v pořádku.
Dnes, když jsem se podívala třeba do světla, tak jsem viděla mžitky také, ale ne přímo před sebou, ale jakoby periferně? Nevím jak to popsat. Jsem z toho dost vyděšená… nevím, co se se mnou děje. Nebo jestli se to prostě občas stává a já jsem jen přehnaně vystresovaná (to mi říkají doma) ale nechci nic zanedbat.
Volala jsem dnes tedy někam, aby mě objednali na kontrolu zraku ( čekám na brýle mimochodem, mám 2 dioptrie na každém oku) ale nezvedali mi to, tak snad se pak dovolám.
Prosím, co si o tom myslíte? Vím, že je to přes net těžké, ale chci znát názor ostatních lidí. Jsem opravdu vystrašená, nevím, jestli mám k tomu důvod, nebo jestli přeháním. Nebo jestli se někomu dělo něco podobného? Děkuji všem za NORMÁLNÍ příspěvky
Pokud máš nějaké potíže, tak nečekej na rehábky tak dlouho a najdi si prostě fyzio sama. Ano, když se budeš dívat do světla, tak je jasné, že mžitky budou. Od krční páteře to být může, můžeš se rovnou fyzio také zeptat na lehčí cviky. Zbytečně se nepozoruj, nebo se zblázníš ![]()
Cim víc budeš těhotná, tím víc budeš mít různý problémy. Někoho to mine, někdo to má všechno. Tlak, bolesti hlavy, špatně dýchání, zácpa, inkontinence, bolest svalů a kloubů, křeče, křečové žíly, natekle ruce a nohy, omdlevani,… no může ti být víceméně cokoliv, ale vždy se poraď se svým lékařem, hlavně kdybys měla opravdu špatný tlak.
To pískání v uších vypadá na krční páteř. Najdi si fyzioterapeutky.
Děkuji všem za rady a normální příspěvky.
Volala jsem na fyzio a prý příští týden ve čtvrtek, tak jsem zvědavá.
Jen jsem prostě ze všeho vystrašená a nevím, jestli to jen moc řeším, nebo mám důvod ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji všem za rady a normální příspěvky.
Volala jsem na fyzio a prý příští týden ve čtvrtek, tak jsem zvědavá.
Jen jsem prostě ze všeho vystrašená a nevím, jestli to jen moc řeším, nebo mám důvod
V těhotenství lepší věci řešit. Já už nic moc neřeším a dostala jsem nedávno vynadano.
ale chce to klid
Jojo, to zní hodně jako krční páteř. Fyzio ti ukáže jak cvičit a uvolňovat a tak a bude to ok ![]()
Ahoj, jsem mladá- není mi ještě ani 25 let.
Jsem za půlkou těhotenství a začaly se mi objevovat nepříjemné zdravotní potíže, které mě děsí a tohle období mi znepříjemňují.
Měla jsem bolesti hlavy- na jedné straně. Pouze chvilkové, pichlavé. Na neurologii mě zkontrolovali a prý je to od krční páteře. Čekám už dva měsíce na rhb. Hlava se mezi tím (ťuk ťuk) zlepšila. Ale při čekání se mi přidali další nepříjemné problémy. Začalo mi pískat v uchu, což jsem řekla na neurologii, tam mi řekli, že to k ním nepatří. Na ORL v pořádku. Neruší mě to, ale dřív jsem to neměla. Tak jsem to tedy neřešila. A včera jsem cvičila (založila jsem tu diskuzi) a měla jsem mžitky před očima, které pak zmizely. Tlak jsem si neměřila, ale u dr ho mám vždy v pořádku.
Dnes, když jsem se podívala třeba do světla, tak jsem viděla mžitky také, ale ne přímo před sebou, ale jakoby periferně? Nevím jak to popsat. Jsem z toho dost vyděšená… nevím, co se se mnou děje. Nebo jestli se to prostě občas stává a já jsem jen přehnaně vystresovaná (to mi říkají doma) ale nechci nic zanedbat.
Volala jsem dnes tedy někam, aby mě objednali na kontrolu zraku ( čekám na brýle mimochodem, mám 2 dioptrie na každém oku) ale nezvedali mi to, tak snad se pak dovolám.
Prosím, co si o tom myslíte? Vím, že je to přes net těžké, ale chci znát názor ostatních lidí. Jsem opravdu vystrašená, nevím, jestli mám k tomu důvod, nebo jestli přeháním. Nebo jestli se někomu dělo něco podobného? Děkuji všem za NORMÁLNÍ příspěvky