Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@xxx_x85 píše:
Ahoj
Rada bych se zeptala lidí co jsou/byli na zdravotním lyceu dcera se tam chce hlásit, jenže nevíme kam. Zatím máme vybranou jaselskou, jenže pořád řešíme jestli je nějaká lepší, rádi bychom uvítali recenze na všechny lycea co nejblíž Jihomoravském kraji třeba najdeme nějakou lepší a vhodnější
Mně to lyceum přijde jako ne moc optimální. Praktická sestra z něj nebude a na vš je lepší průprava gymnázium. Pokud tedy chce na medicínu. Pokud chce studovat na vš na všeobecnou sestru nebo záchranářku nebo porodní asistentku nebo pro práci u rtg ap., tak by šel rovnou na ten zdravotnický obor, kde maturita mi už dá určitou kvalifikaci.
@Náhodný host píše:
Mně to lyceum přijde jako ne moc optimální. Praktická sestra z něj nebude a na vš je lepší průprava gymnázium. Pokud tedy chce na medicínu. Pokud chce studovat na vš na všeobecnou sestru nebo záchranářku nebo porodní asistentku nebo pro práci u rtg ap., tak by šel rovnou na ten zdravotnický obor, kde maturita mi už dá určitou kvalifikaci.
No dcera chce na dentální hygienu nebo zubařku řešili jsme jestli lyceum nebo gymnázium ještě se rozhodujeme nevíme co by bylo lepší snažíme se najít plusy a mínusy všech škol aby jsme našli tu pravou a nejlépe v našem kraji ale nevadí nám dojíždět i dál ![]()
@xxx_x85 píše:
No dcera chce na dentální hygienu nebo zubařku řešili jsme jestli lyceum nebo gymnázium ještě se rozhodujeme nevíme co by bylo lepší snažíme se najít plusy a mínusy všech škol aby jsme našli tu pravou a nejlépe v našem kraji ale nevadí nám dojíždět i dál
Na DH nevím, jaký je převis, pokud půjde na voš, tam snad se lze dostat, ale větší zájem může být i tam. Pro ty zkoušky na dh je asi jedno, jestli gymnázium nebo lyceum nebo praktická sestra. Když zdrávka, tak bych asi rovnou na tu sestru. U zubařského studia je problém se tam dostat, zájem je dosti vyšší než třeba na všeobecné lékařství. Tu studium samotné pak tak náročné není, od známého jsem slyšel, že tam je dosti praxe. Tj. z hlediska studia na té vš je skoro jednou, jakou má střední, v něčem bude mít výhodu z gymnázia, v něčem zas ze zdrávky. Na tu zdrávku se lze asi snáz dostat, studium dle mého názoru by mohlo být lehčí než gymnázium, ale ne o moc. A náročné spíš specifickým způsobem. U studia na sestru je dosti praxe, jak u lycea nevím, takže to lyceum je taky volba. Sice nedá kvalifikaci sestry, ale připraví odborné předměty, více i ty všeobecné a není tam plno praxe, která pro práci sestry je výborná, pro studium na zubařku nebo dh má cenu menší než teoretická příprava. Asi bych volil dle poptávky, jestli se na lyceum dostane snáz, možná bych to volil.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj
Rada bych se zeptala lidí co jsou/byli na zdravotním lyceu dcera se tam chce hlásit, jenže nevíme kam. Zatím máme vybranou jaselskou, jenže pořád řešíme jestli je nějaká lepší, rádi bychom uvítali recenze na všechny lycea co nejblíž Jihomoravském kraji třeba najdeme nějakou lepší a vhodnější