Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Tajemnadama píše:
Ještě že ti doktori nevidí jak jsou zachráněné, nedonosene deti tak strašně nevdecne…
To je strašná p-covina a to píšu jako děcko narozené o měsíc dřív. Proč bych jim měla být vděčná? Za co? Vděční můžou být moji rodiče, ale já?
@debra.morgan píše:
To je strašná p-covina a to píšu jako děcko narozené o měsíc dřív. Proč bych jim měla být vděčná? Za co? Vděční můžou být moji rodiče, ale já?
Rodiče tvůj život nežijí. O měsíc driv je spousta deti narozenych, spíš na mysli ty, které bojovali o život, na kyslíku, rehabilitace, a žijí celkem plnohodnotný život jen s „brylemi“. Taky mohla zakladatelka skončit slepá, hluchá, nebo mrtvá.
@debra.morgan píše:
Pokora k životu chybí, že?
@debra.morgan píše:
ty nejsi ráda na světě?
@Pudloslava píše:Měla jsem na výběr?
ty nejsi ráda na světě?
@Tajemnadama píše:Proč?
Pokora k životu chybí, že?
@Tajemnadama píše:
Rodiče tvůj život nežijí. O měsíc driv je spousta deti narozenych, spíš na mysli ty, které bojovali o život, na kyslíku, rehabilitace, a žijí celkem plnohodnotný život jen s „brylemi“. Taky mohla zakladatelka skončit slepá, hluchá, nebo mrtvá.
Kdybych byla mrtvá, umřela při/po porodu, bylo by mi to celkem fuk, nemyslíš?
@debra.morgan píše:
Kdybych byla mrtvá, umřela při/po porodu, bylo by mi to celkem fuk, nemyslíš?
Hele já jsem ráda, že jsem na světě a že mě nepotratila matka ani jsem nezemřela při porodu, život se mi docela líbí. Vlastně máma říkala, že mě při porodu museli otočit, asi nešlo o nic dramatického, ale ve tředověku bych možná při porodu umřela i s matkou, tak jsm ráda, že jsem se rodila v moderní době, kdy mi dokázali pomoci a jsem jim vděčná, že jsem na světě mohu žít.
tak snad nemáš nějaký splín nebo deprese.
@Pudloslava nemám splin ani deprese, je to můj přístup k životu, netrápit se věcmi, které nemůžu ovlivnit, nemůže mi chybět někdo, kdo se nenarodil, třeba manžel, kdyby se tchán nevrátil ke tchyni a ona ho nevzala zpět, nenarodil by se, já bych ho nepoznala, nechodila s ním… Nemohl by mi chybět.
nejsem vděčná rodičům, že mě počali, jsem jim vděčná za způsob jakým mě vychovali, co vše mi umožnili a poskytli, jaký máme krásný vztah, ale za početí? Ne. Kdybych se nenarodila, bylo by mi to jedno. Měli by třeba jinou dceru. ![]()
A nemá to ani nic společného s tím, jestli jsem na světě ráda.
@debra.morgan píše:
@Pudloslava nemám splin ani deprese, je to můj přístup k životu, netrápit se věcmi, které nemůžu ovlivnit, nemůže mi chybět někdo, kdo se nenarodil, třeba manžel, kdyby se tchán nevrátil ke tchyni a ona ho nevzala zpět, nenarodil by se, já bych ho nepoznala, nechodila s ním… Nemohl by mi chybět.nejsem vděčná rodičům, že mě počali, jsem jim vděčná za způsob jakým mě vychovali, co vše mi umožnili a poskytli, jaký máme krásný vztah, ale za početí? Ne. Kdybych se nenarodila, bylo by mi to jedno. Měli by třeba jinou dceru.
A nejsi vděčná lékařům že jsi zdravá? Možná bys mluvila jinak, kdybys byla hluchá, slepá, postižená.
@Tajemnadama píše:
A nejsi vděčná lékařům že jsi zdravá? Možná bys mluvila jinak, kdybys byla hluchá, slepá, postižená.
proč by měla být vděčná lékařům za to, že je zdravá?
@debra.morgan píše:
@Pudloslava nemám splin ani deprese, je to můj přístup k životu, netrápit se věcmi, které nemůžu ovlivnit, nemůže mi chybět někdo, kdo se nenarodil, třeba manžel, kdyby se tchán nevrátil ke tchyni a ona ho nevzala zpět, nenarodil by se, já bych ho nepoznala, nechodila s ním… Nemohl by mi chybět.nejsem vděčná rodičům, že mě počali, jsem jim vděčná za způsob jakým mě vychovali, co vše mi umožnili a poskytli, jaký máme krásný vztah, ale za početí? Ne. Kdybych se nenarodila, bylo by mi to jedno. Měli by třeba jinou dceru.
chápu, ale já jsem vysloveně ráda, že jsem na světě já a ne někdo jiný
máš pravdu, že nebýt na světě, tak to neřeším
@Tajemnadama píše:
Ne. Třeba bych byla zdravá i bez dohřívání v inkubátoru. Nebo ty jsi vděčná každému člověku, který vykonává svoji práci? Pekařovi, že ti upekl rohlík k snídani? Zemědělci, který pěstuje potraviny, které jíš? Bez jídla bys taky umřela…lidem, kteří vymysleli airbag do auta, který ti zachránil při nehodě život? (příklad). Všem jsi vděčná? A btw jak se to projevuje?
@stinga píše:
proč by měla být vděčná lékařům za to, že je zdravá?
teď nevím, jak to myslíš
nevíme, zda potřebovala lékařskou pomoc, měsíc nedonošená není nic zas tak nebezpečného,
ale pokud ano, pak je vděčnost na místě, já jsem vděčná i opraváři, když mi opraví pračku, i prodavačce, že mi namarkovala zboží a všem poděkuji - ikdyž oni dělají svoji práci, za kterou dostanou zaplaceno
@debra.morgan píše:
Ne. Třeba bych byla zdravá i bez dohřívání v inkubátoru. Nebo ty jsi vděčná každému člověku, který vykonává svoji práci? Pekařovi, že ti upekl rohlík k snídani? Zemědělci, který pěstuje potraviny, které jíš? Bez jídla bys taky umřela…lidem, kteří vymysleli airbag do auta, který ti zachránil při nehodě život? (příklad). Všem jsi vděčná? A btw jak se to projevuje?
ano, jsem všem těm lidem vděčná a za jejich práci jim poděkuji, pokud jsem s nimi v kontaktu
@Pudloslava píše:
ano, jsem všem těm lidem vděčná a za jejich práci jim poděkuji, pokud jsem s nimi v kontaktu
Tak to je super, to jsi velmi srdečný člověk.
Ještě že ti doktori nevidí jak jsou zachráněné, nedonosene deti tak strašně nevdecne…