Zdravotní problém. Zeptat se narovinu ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24995
17.3.23 12:12
@Pudloslava píše:
teď nevím, jak to myslíš
nevíme, zda potřebovala lékařskou pomoc, měsíc nedonošená není nic zas tak nebezpečného,
ale pokud ano, pak je vděčnost na místě, já jsem vděčná i opraváři, když mi opraví pračku, i prodavačce, že mi namarkovala zboží a všem poděkuji - ikdyž oni dělají svoji práci, za kterou dostanou zaplaceno

A to poděkování je ta vděčnost, aha. Tak poděkování jako vděčnost neberu, spíš jako samozřejmost a slušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.3.23 12:16
@debra.morgan píše:
A to poděkování je ta vděčnost, aha. Tak poděkování jako vděčnost neberu, spíš jako samozřejmost a slušnost.

poděkování je projev vděčnosti.
a co pro tebe znamená vděčnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
17.3.23 12:18
@Pudloslava píše:
teď nevím, jak to myslíš
nevíme, zda potřebovala lékařskou pomoc, měsíc nedonošená není nic zas tak nebezpečného,
ale pokud ano, pak je vděčnost na místě, já jsem vděčná i opraváři, když mi opraví pračku, i prodavačce, že mi namarkovala zboží a všem poděkuji - ikdyž oni dělají svoji práci, za kterou dostanou zaplaceno

tak prodavačce a opraváři fakt vděčná nejsem, to už mi přijde trochu moc,
ale je to hezké, že to tak někdo má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
17.3.23 12:19
@Pudloslava píše:
poděkování je projev vděčnosti.
a co pro tebe znamená vděčnost?

Asi víc než slovo děkuji. Jsem vám vděčná pro mě znamená víc než děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
17.3.23 12:22
@debra.morgan píše:

pro mě také

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.3.23 12:29
@debra.morgan píše:

jako třeba cítíš nějaký závazek, nutnost se revanšovat?

zajímavé, jak se lidé někdy nedohodnou jen protože mají různé chápání stejných pojmů

já jsem opravdu ráda, že pro mě někdo udělá službu, ikdyž je to jeho povinnost. To už je u mě taky vděk. Nemám ráda, když si lidi myslí, že se má pro ně něco dělat automaticky, protože to je samozřejmost, to ve mě evokuje pocit feudála, před kterým poskakuje nevolnictvo.
Ten vděk vnímám jako pozitivní pocit, sounáležitost ve společnosti. Mimo jiné mi to umožňuje nebýt stále naprdnutá na celý svět okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14650
17.3.23 12:41

@Pudloslava Já to vnímám velmi podobně, jako ty. Možná to je i důvod, proč narážím na samé ochotné úředníky, lékaře, učitelky, nikdy jsem se nesetkala s nepříjemnou paní na finančáku, sociálce nebo pracáku. Já tam jdu vždy s vědomím, že to já od nich něco potřebuju, ne naopak. Třeba to jde ze mně nějak poznat na dálku a jak se do lesa volá, tak se z něj pak ozývá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
17.3.23 12:43

@Pudloslava závazek ne. Spíš asi jsem víc vděčná za věci, které člověk dělá dobrovolně a z lásky. Třeba u těch rodičů, tam to slovo děkuji těžce nepokryje.

Vděčná za práci lidí, kteří za ní berou plat, často jen proto, aby nějaký plat měli, to je pro mě mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
17.3.23 13:01
@Michelle_M píše:
@Pudloslava Já to vnímám velmi podobně, jako ty. Možná to je i důvod, proč narážím na samé ochotné úředníky, lékaře, učitelky, nikdy jsem se nesetkala s nepříjemnou paní na finančáku, sociálce nebo pracáku. Já tam jdu vždy s vědomím, že to já od nich něco potřebuju, ne naopak. Třeba to jde ze mně nějak poznat na dálku a jak se do lesa volá, tak se z něj pak ozývá :D

S tím vědomím tam chodím taky, ale vděčná jim za to, že jsou v práci fakt nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.3.23 13:07
@Michelle_M píše:
@Pudloslava Já to vnímám velmi podobně, jako ty. Možná to je i důvod, proč narážím na samé ochotné úředníky, lékaře, učitelky, nikdy jsem se nesetkala s nepříjemnou paní na finančáku, sociálce nebo pracáku. Já tam jdu vždy s vědomím, že to já od nich něco potřebuju, ne naopak. Třeba to jde ze mně nějak poznat na dálku a jak se do lesa volá, tak se z něj pak ozývá :D

ano!
a že drtivá většina důchodců jsou milí a ochotní lidé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí