Zdražování a válka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PetaOV píše:
Obyčejný člověk hodně zapláče. A víte proč? Vláda potřebuje peníze…pro UK. Naftu a benzín zastropovat nebudou…uvažují o slevách na dálničních známkách a nebo…že se nebude přidávat biosložka do benzínu a nafty…A víte kdo dodává biosložku? Pan Babiš… Ten teď bude kopat jako blázen…protože ho ten polepenec pěti stran vyšachoval z jeho kšeftu. Potraviny budou drahé. Nakonec vezmeme kramle do sousedních zemí… Třeba do Maďarska. Orbán chce pro své lidi jen to nejlepší. Zastropoval pohonné hmoty, posílá humanitární pomoc ukrajině v podobě jídla a léků…vyjednal pro svůj lid levnější plyn.
Souhlasím, že to bude v CR hodně špatný. Přístup Orbana mi obecně taky přijde rozumný a realistický; dělá na mě dojem, že mu záleží na tom, jak budou lidé v Maďarsku žít. Tady je to přesně naopak… ![]()
V pondělí jsem tankovala naftu za 43,90 a dnes byla na stejném místě za 53,90. Za kolik bude asi v pátek…Realne tu budou lidi, kteří budou mít problém ufinancovat cesty do a z práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Giovanna1 píše:
Ale na začátku všeho byla válka. Kdyby nezačali Rusové válku, nebyly by ani sankce, ne? Vy nějakPutinovo pojetí světa se mi zdá (z diskusí už z dřívějška)
To je zajimavy, ze spoustu let se po svete vsude mozne valci a sankce nula.
Kolik sankci dostali Americani za Afghanistan?
Sankce Rusku maji za cil oslabit Evropu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mialina2 píše:
Souhlasím, že to bude v CR hodně špatný. Přístup Orbana mi obecně taky přijde rozumný a realistický; dělá na mě dojem, že mu záleží na tom, jak budou lidé v Maďarsku žít. Tady je to přesně naopak…
V pondělí jsem tankovala naftu za 43,90 a dnes byla na stejném místě za 53,90. Za kolik bude asi v pátek…Realne tu budou lidi, kteří budou mít problém ufinancovat cesty do a z práce
Orban je jeden z mala, co to dela pro lidi a svoji zemi. Proto taky mu jdou vsichni po krku, onalepkovali ho fasistou a kdovi cim a chteji ho odstavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Taky to na mě tak působí. S tím afghanistanem máš pravdu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Nebudu se s vámi o tomto dohadovat, zas takový přehled seo tom nemám. Mělo by se měřit všem stejně, to jako jo. Ale proto, že budeme zatížení minulostí (Američani to a tamto, Západ to a tamto v tom a tom roce udělal…), tak teď budeme mít ruce v klíně a dělat, že se nic neděje? Pořád jsou ty argumenty stejné, poukazuje se na špatne činy Západu, aby z toho Rusko nevychazelo tak hrozne. Je mi z toho k
Samozřejme že to oslabí Evropu, stejně jako to oslabí Rusko, které se díky Putinovu režimu dostane kulturně a politicky a ekonomicky do háje. Ale na počátku všeho je ta nesmyslná Putinova válka, to je snad každému jasný, kdo to má v hlavě srovnaný a nečte ruskou propagandu. A nejenom sankce, každá válka oslabí dané státy, které bojují, a pak další státy, které jsou s nimi ekonomicky provázané. Jak na tom asi letos bude ukrajinské zemědělství, když to tam Rusové srovnávají pomalu se zemí a zemědělci místo zemědělských prací brání svoji zemi před jasným agresorem? Ceny potravin už tak se začnou šplhat v důsledku toho všeho nahoru…ale jasne, za všechno můžou ty zle sankce ze strany Západu, že? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Ráda chodím na stránky BBC a třeba dnes
https://www.bbc.com/…ess-60653856Šéf Světového potravinového programu David Beasley varoval, že konflikt na Ukrajině by mohl vynést globální ceny potravin prudce nahoru, což by mělo katastrofální dopad na nejchudší obyvatele světa.
Ukrajina a Rusko jsou hlavními vývozci základních potravin a válka již zasáhla rostlinnou výrobu, což vyhnalo ceny nahoru.
Pan Beasley řekl, že to vystavuje více lidí riziku hladovění po celém světě.
„Právě když si myslíte, že peklo na zemi nemůže být horší, tak to tak je,“ řekl.
Rusko a Ukrajina, kdysi přezdívané „obilnice Evropy“, vyvážejí asi čtvrtinu světové pšenice a polovinu svých slunečnicových produktů, jako jsou semena a olej. Ukrajina také prodává hodně kukuřice po celém světě.
Analytici varují, že válka by mohla ovlivnit produkci obilí a dokonce zdvojnásobit globální ceny pšenice.
Pan Beasley řekl programu BBC World Service Business Daily, že počet lidí, kteří čelí potenciálnímu hladovění po celém světě, se již zvýšil z 80 milionů na 276 milionů za čtyři roky před ruskou invazí, kvůli tomu, co nazývá „dokonalou bouří“ konfliktu, změny klimatu a koronaviru.
Norská chemická společnost Yara International, významný výrobce hnojiv, který působí ve více než 60 zemích, řekla BBC, že nedostatek by mohl vážně ovlivnit výnosy plodin, což by vedlo ke „globální potravinové krizi“.
Ukrajinská právnička Ivanna Dorichenko, expertka na mezinárodní obchodní arbitráž, uvedla, že někteří zemědělci na Ukrajině již opustili svá pole, aby se chopili zbraní proti ruské invazi.
Řekla BBC: „Muži, kteří potřebují pracovat na zemi, všichni právě teď brání naši zemi. Protože pokud nebudou bránit zemi, nebude na čem pracovat v pozdější fázi, a právě teď nemáte jediného člověka, který by se nesnažil pomoci žádným způsobem, jakým by mohl.“
Jo. Nechat neutralni Ukrajinu, prestat slapat po Rusku, zbytek nechat na vyjednavani diplomatu a svet by mozna zustal pohromade.
Ona ta daň za ego a „muzem si delat co chceme“ bude mozna ta nejvyssi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Giovanna1 píše:
Nebudu se s vámi o tomto dohadovat, zas takový přehled seo tom nemám. Mělo by se měřit všem stejně, to jako jo. Ale proto, že budeme zatížení minulostí (Američani to a tamto, Západ to a tamto v tom a tom roce udělal…), tak teď budeme mít ruce v klíně a dělat, že se nic neděje? Pořád jsou ty argumenty stejné, poukazuje se na špatne činy Západu, aby z toho Rusko nevychazelo tak hrozne. Je mi z toho kSamozřejme že to oslabí Evropu, stejně jako to oslabí Rusko, které se díky Putinovu režimu dostane kulturně a politicky a ekonomicky do háje. Ale na počátku všeho je ta nesmyslná Putinova válka, to je snad každému jasný, kdo to má v hlavě srovnaný a nečte ruskou propagandu. A nejenom sankce, každá válka oslabí dané státy, které bojují, a pak další státy, které jsou s nimi ekonomicky provázané. Jak na tom asi letos bude ukrajinské zemědělství, když to tam Rusové srovnávají pomalu se zemí a zemědělci místo zemědělských prací brání svoji zemi před jasným agresorem? Ceny potravin už tak se začnou šplhat v důsledku toho všeho nahoru…ale jasne, za všechno můžou ty zle sankce ze strany Západu, že?
Rusove od zacatku chteji zaruku bezpecnosti.
Ja to beru jako uplne relevantni pozadavek jakekoliv zeme.
A jak uz jsem psala jinde, pote, co bez kecu vojensky opustili komplet cely vychodni blok, aby ho zcela prenechali NATO, jim tu zaruku/dohodu konkretne my sakra dluzime.
Rozjebat cely svet kvuli tomuhle, nemam slov.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Giovanna1 píše: …ale jasne, za všechno můžou ty zle sankce ze strany Západu, že?
Sankce po 2014 dostaly na hranici krachu Italii, ktera mela do Ruska klicove dovozy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Sankce po 2014 dostaly na hranici krachu Italii, ktera mela do Ruska klicove dovozy.
Tyhle kraviny se někde učí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
A jak uz jsem psala jinde, pote, co bez kecu vojensky opustili komplet cely vychodni blok, aby ho zcela prenechali NATO, jim tu zaruku/dohodu konkretne my sakra dluzime.Rozjebat cely svet kvuli tomuhle, nemam slov.
Jasně, takže si tu záruku bezpečnosti musí vojensky vydupat, co? A za každou cenu, děj se co děj. I kdyby měli Ukrajinu srovnat se zemí, že. Nemám slov z takoveto propagandy. Hlavně že cílem Putina není jen ziskat záruku ze strany Ukrajiny, ale rovnou obnovení východního bloku a návrat do starých časů velkého SSSR. Ale to je vám úplně jedno, že
Ráda bych mela vaše klidné spaní, že stačí dát Rusku záruky ohledně východu Evropy a bude mír na věčné časy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx Já zas nemám slov na to, cos napsala.
![]()
Jakože vydírání Západu, potažmo napadení svrchovaného státu se dělá tak, že bombarduje jeho města, střílí jeho obyvatele? Ty jsi tak jednoduchá! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
A jak uz jsem psala jinde, pote, co bez kecu vojensky opustili komplet cely vychodni blok, aby ho zcela prenechali NATO, jim tu zaruku/dohodu konkretne my sakra dluzime.Rozjebat cely svet kvuli tomuhle, nemam slov.
Proboha, komu co kdo dluží? Jakou záruku bezpečnosti? Už to neber.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa Myslela jsem si, že tady budu vždycky reagovat jen slušně a zatím se mi to dařilo, ale to, co tady teď předvádí pár exotu, to fakt nedávám. Opravdu se omlouvám, ale tahle stvoření jsou taaaaaaaak hloupá. Má cenu na to reagovat? Jako kazdej nemůže být génius, ale tohle je síla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx
Ty už nehul nebo přestaň pořád psát ty své blbosti.
Vždyť to není ani možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit