Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
411
10.3.22 09:38

Inflace pořád stoupá, vláda s tím nic moc nedělá. Myslíte, že může být inflace třeba i 20% a co to udělá celkově s ekonomikou? Jde tu inflaci ještě nějak zmírnit? Moc se v tom nevyznám, ale začíná mě to děsit ty ceny tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
10.3.22 09:39
@mroe píše:
Koukam, ze jsi jen zmenila diskusi tema, ale prispevek zustal prakticky nezmenen. Z boje proti Covid ockovani na podporu Ruska. Tak tomu rikam veletoc. Porad potrebujete byt v opozici, ti chytrejsi, co jsou za svuj nazor utiskovani, nebo je v tom jen hloupost a studium dezinformacnich stranek? Mmch, asi porad stejnych, takze o umeni hledat „jine“ zdroje, jak tu pisete, to asi nebude…

Jsi pro mě agresivní člověk, se kterym nemám potřebu se bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
10.3.22 09:39
@PetaOV píše:
Dobrý den, na začátku píšete, že nehltáte informace z ČT a seznamu a pak se rozepíšete o Covidu přesně jak to bylo prezentováno v ČT a Seznamu. Mám zkušenost s Covidem… Můj bratr dostal covid…jeho obvodní lékařka ho léčila po telefonu paralenem a čajem… ( většina pomatených obvodních lékařů se zabendila v ordinacích a léčila po telefonu ) Nakonec jel do nemocnice…tam mu zjistili, že má oboustranný zápal plic a teplotu 39,5st. Lékařka se mého bratra zeptala…zda je očkovaný… Když ji sdělil, že není očkován..tak jej poslala domů s teplotou 39,5st. a s oboustranným zápalem plic. Na druhý den jel znovu do nemocnice…byl hodně ve špatném stavu…přijal ho jiný lékař a ten nechápal, že ho poslala domů, že by se nedostal ještě do horšího stavu než je teď. N pokoji s ním leželo několik pacientů s Covidem i po třech dávkách očkování. Když vás bude obvoďák léčit po telefonu..tak co čekáte??? Moji neteř nevyšetřila z důvodu, že není očkovaná a tak ji vyšetřila po tel. Myslíte si, že opravíte auto s automechanikem po telefonu??? Nebo uhasíte požár po rozmluvě s hasičem po telefonu??? To, že v nemocnicích je podstav lékařů, sester, a ošetřovatelek je smutzné a chápu, že personál je unavený a naštvaný. Za to nemocnice mají žně…za covidové pacienty…dnes už ne…a víte proč? Moje máma byla v nemocnici s cukrovkou a dostala pacientku na pokoj s covidem. Máma nebyla v karanténě a ani TEST ji nikdo v nemocnici neudělal…V den kdy ji saniťák dovezl domů se o ni starám…představte si, že má COVID… Už se neplatí za lůžka zlatem..tak pacienty posílají léčit Covid domů. Mámě je 75 let a předsatvte si, že ten covid dostal i můj otec kterému je 85 let. Tak se pracuje v nemocnici. Vaše kamarádka aď jde za vedením nemocnice a tu FACKU dá nadřízeným! To jsou Ty žáby které nepustí peníze pro personál… Všichni odjíždí do zahraničí za lepším platem. Manažeři nemocnic mají tučné platy a odměny. A teď k situaci co se děje na UK. NEJSEM ZASTÁNCEM PUTINA A NEPODPORUJI VÁLKU! Víte, že na UK se na východu UK bojovalo od roku 2014? Máte tuto informaci??? Víte, že byla odstřelována města, kde žije civilní obyvatelstvo??? Žijí tam děti, ženy, staří i mladí lidé a nikomu to nevadilo. Od roku 2014 na východě UK zemřelo 14000 lidí…to znamená že i děti, ženy, staří a mladí lidé. To, že se Putna napadl UK…neměl jinou volbu. Celou tu dobu upozorňoval na to, že UK má být neutrální nárazníková zóna a nikdo Putnu nebral vážně. Má obavu o svoji bezpečnost. Ž Vám nedralo srdce při humanitárním bombardování Jugošky NATO - USA? Utřepte si myšlenky a emoce. Přeji Vám hodně štěstí.Příspěvek upraven 10.03.22 v 08:40

Snažím se být objektivní, takže v Rusku a Putinovi nevidím jen toho čerta a v Ukrajincích anděla. S těmi letitými boji na východě Ukrajiny, a že tam zahynulo tolik civilních obyvatel, to je zřejmě pravda. Vždyť Luhanská a Doněcká republika byly separatistické a chtěly se od Ukrajiny odtrhnout a dávno. Když si Rusko na přání tamějších obyvatel sebralo Krym, tak také celkem nikdo nic nenamítal. Kdyby si teď převzalo i tyto republiky, tak by sice byl ze západních zemí křik, ale záhy by to utichlo. Lidé tam žijící, převážně Rusové, by to přivítali. Ale Putin nemusel vtrhnout na celou Ukrajinu a rozpoutat tam válku. Mohl čekat, že čím dál na západ, tím méně ho budou Ukrajinci chtít a o jiná území, že již přijít nemíní. Proto i tak zklamal prezidenta Zemana. K tomu ještě lhal, že se na žádnou invazi nechystá, a že americké tajné služby mají špatné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
10.3.22 09:41
@Da12 píše:
Snažím se být objektivní, takže v Rusku a Putinovi nevidím jen toho čerta a v Ukrajincích anděla. S těmi letitými boji na východě Ukrajiny, a že tam zahynulo tolik civilních obyvatel, to je zřejmě pravda. Vždyť Luhanská a Doněcká republika byly separatistické a chtěly se od Ukrajiny odtrhnout a dávno. Když si Rusko na přání tamějších obyvatel sebralo Krym, tak také celkem nikdo nic nenamítal. Kdyby si teď převzalo i tyto republiky, tak by sice byl ze západních zemí křik, ale záhy by to utichlo. Lidé tam žijící, převážně Rusové, by to přivítali. Ale Putin nemusel vtrhnout na celou Ukrajinu a rozpoutat tam válku. Mohl čekat, že čím dál na západ, tím méně ho budou Ukrajinci chtít a o jiná území, že již přijít nemíní. Proto i tak zklamal prezidenta Zemana. K tomu ještě lhal, že se na žádnou invazi nechystá, a že americké tajné služby mají špatné informace.

Tleskám, vystihl(a) jste to pěkně!!! Mluvíte mi z duše, díky!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetaOV
10.3.22 09:55
@mroe píše:
Proc jste se nenechali ockovat? Proc neni ockovana mama s cukrovkou a 85lety otec? Kdyz verite ve svou zeleznou imunitu, proc se pak dozadujete pece v nemocnici? Covid dostanou uplne vsichni, tak proc by ses o svoje rodice nemohla doma postarat? Pokud nemaji zapal plic, tak snad s tou „rymickou“, jak porad tvrdite, v nemocnici lezet nemusi, ne? Ceho se vlastne dozadujes a co se ti vlastne nelibi? Karanteny uz nejsou a leky na Covid zatim taky ne. Proc se tedy najednou vsichni dozadujete osobniho vysetreni lekarem? Ceho se bojite, kdyz Covidu zjevne ne( kdyz ockovat jste se nenechali)?

Musím se smát…a proto nemá smysl Vám vůbec na to :mavam: odpovídat. Přeji HODNĚ, HODNĚ, HODNĚ zdraví a štěstí.

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
10.3.22 09:57
@větvička1 píše:
Prece v Rusku :mrgreen:

A co to má společného s přítomností?

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
10.3.22 09:58
@Giovanna1 píše:
Jo a jinak ty argumenty, které píšete ohledně Ruska, jsou jak přes kopirak, právě úplně stejne jako u těch lidí, kteří Rusko hájí. Tak já nevím, no. Když píšete, že Putina neobhajujete…ale mám tucha, že se pohybujete v bublině, která sdílí stejne názory. Takže já jsem podle vás v bublině ČT a Seznam. A vy? Z jakých zdrojů to čerpáte? :mrgreen: Neříkejte mi, že jezdíte na Ukrajinu to tam kontrolovat :DPříspěvek upraven 10.03.22 v 09:16

Mám kolem sebe Ukrajince…

• Citovat
  • Upravit
56130
10.3.22 09:59
@PetaOV píše:
Musím se smát…a proto nemá smysl Vám vůbec na to :mavam: odpovídat. Přeji HODNĚ, HODNĚ, HODNĚ zdraví a štěstí. [/citac
No jo, takže neockovat a pak se rozčilovat. No, tak jo. Blahoslavení duchem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetaOV
10.3.22 10:02
@Da12 píše:

Asi má k tomu důvod… Jen nechápu, že nikomu nevadil Irák, Kuvajt, Jugoslávie, Afghánistán, Libye atd.

• Citovat
  • Upravit
871
10.3.22 10:10

@PetaOV Ty voe, ty ses fakt bedna! Dochází argumenty? Takže se teď „smějes, nehodlás diskutovat, asi k tomu máš duvod“. Neprustrelny argumenty. :lol:

Kdo tvrdí, že mu dřívější agrese nevadily? Jenže teď je to tak nějak geopoliticky hodně blízko, naprosto bezprecedentní a totálně do očí bijící, že prostě to lidi víc znepokojuje, chápeš? Tobě bych teda návštěvu bratrů že SSSR doma přála, protože ty ses fakt ultra nenormální, nicméně ty bys je vitala vodkou a hykala blahem, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
10.3.22 10:20
@PetaOV píše:
Asi má k tomu důvod… Jen nechápu, že nikomu nevadil Irák, Kuvajt, Jugoslávie, Afghánistán, Libye atd.

To je fakt „argument“ to: asi má k tomu důvod. Jasně, že k tomu důvod má, jinak by to nedělal :lol: Jen podle tebe bude asi úplně nesobecký, ten Putinuv důvod, co? ☹️️ a když dojdou argumenty, tak připomeneš Kuvajt, Jugoslávii, Afghanistan…jasne, takže kvůli minulým křivdám všecko to, co se děje TEĎ, promineme nebo to budeme zlehčovat nebo obhajovat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
@mroe píše:
Oni urcite nedali Covid pozitivni ke zdrave schvalne. Proste to nevedeli. Nebo to donesl personal, netusic. Ted maji nebo meli omikron vsichni, s tim se musi pocitat. Moje tchyne ho taky chytla v nemocnici, nikoho z toho nevinim, nebyl to umysl.

Zdravotnický personál schválně covid prskal, to nevíš? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
@Mialina2 píše:
Jsi pro mě agresivní člověk, se kterym nemám potřebu se bavit.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
10.3.22 10:23
@PetaOV píše:
Musím se smát…a proto nemá smysl Vám vůbec na to :mavam: odpovídat. Přeji HODNĚ, HODNĚ, HODNĚ zdraví a štěstí.

Ma to smysl. Ale protoze zadnou inteligenti odpoved nemas, dopadne to takhle. Ostatne, jako vzdy predtim, to ses od Covidu moc neposunula. Proc tvoje rodina neni ockovana a proc se tedy pak tak urputne dozaduje pece lekaru s necim, ceho se nebala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
10.3.22 10:26
@Da12 píše:

To je pravda, Takto vtrhnout na Ukrajinu bohužel neopravňují žádné důvody. :roll: Nicméně, to obestavění Ruska státy, ve kterých se / by se mohly stavět americké základny, to budování amerického trojmoří, to by bylo pro Rusko nebezpečné…to si myslím, je další ( a hlavní)důvod války, nejen hrozná situace ruského obyvatelstva na Ukrajině.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat